UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kur lētāk :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Gribās māju.
Autors: Mārtiņš (---.2.home.mits.lv)
Datums: 18/09/2002 21:14

Visi latvju tautas dēli atsaucieties!Dalīsimies pieredzē!Domāju ,tas ir aktuāli visiem kas gatavojas un ir sākuši būvēt savu ģimenes māju.Sāksim no zemes izvēles ieteikumiem,projektiem,pamatiem un... līdz pārbūvei.
UZ PRIEKŠU!Zaudētāju te nebūs!

Re: Gribās māju.
Autors: Martins (62.85.43.---)
Datums: 25/09/2002 11:03

Tuvāko divu nedēlu laikā sāksim iztirzāt tieši šo tēmu, tā kā sekojiet jaunumiem.

Re: Gribās māju.
Autors: vilks (80.90.2.---)
Datums: 21/10/2002 16:06

buuvnieciibaa straadaaju vairaak kaa 3 gadus (nav jau daudz). stradaaju ar maajas izmaksaam un projektu vadiishanu.
galvenais ieteikums viesiem kas grib buuveet pashi, pirkt gatavu maaju, sleegt liigumu ar firmu- nepazheelojiet naudu, panjemiet cilveeku ar pieredzi buuvnieciibaa par padomdeveeju, buuvuzraugu. jau cilveeks buus kaut cik sakariigs juus ieekonomeesiet ljoti daudz, speesiet saplaanot daudz sakariigaak savus liidzekljus.
cik gan ljoti biezhi esmu sanjeemis jautaajumus- cik maksaa griidas m2 maajas, tie tur piedaavaa leetaak. lai uztaisiitu sakariigu konkursinju un cenu analiizi ir daudz jaastraadaa, lai visiem speetu uzstaadiit vienaadus noteikumus, jo Latvijaa ir ljoti, ljoti atshkjiriigas domas par to ko nozimee piemeram maaja "zem atsleegas" kaa arii citi termini.

PIEMEERS: viena liela firma reklamee maajas "zem atsleegas" par xLVL/m2 cena protams arii vilinosha. Gjimene sapulcee pienjem leemumu, ka savelkot cieshaak jostu, vareetu panjemt krediitu un tad jauki dziivojot savaa naminjaa atdot to. Maaja tika uzcelta, logi ielikti, durvis arii un protams ATSLEEGA atdota jaunajam iipashniekam, BET maajaa nebija pilnas ieksheejaas apdares (bija daljeeja), un nebija nevienas komunikaacijas (elektriiba, udens, kanalizaacij utt). Gjimene panjeemusi krediitu, iemaksaajusi pirmo iemaksu, krediits jaasaak atdod ar pirmo meenesi- kur taadiem veel radiisies aptuveni 10000 LVL lai pabeigtu maaju?
Divi liidziigi gadiijumi par vienu un to pashu firmu, kas nebuut nav Latvijas lauku naglu kantoris. Daljeeji var vainot darbinieku neprofesionalitaati, bet domaaju, ka pamataa visam cauri spiid neaprakstaamaa firmu veelme aatri nopelniit naudu.
Jau vairaak nekaa gadu straadaaju tieshi privaataas apbuuves sektoraa (guljbuuves un panelju maajas) un aizvien labaak saprotu, kaapeec normaalas firmas nebuuvee privaataas maajas- tas ljoti laikietilpiigs process, straadaat ar privaatu pasuutiitaaju, kursh vienmeer grib leetaak (logjiski) un labaak (arii logjiski), bet visbiezhaak pasuutiitaajs iisti nezina ko grib, tas ir veel viens iemesls panjemt pazinju vai maksaat kaadam kas saprot buuvnieciibu, jo tad seezhot pie kafijas, var privaati aprunaaties ko un kaa celt, tad to visu pastaastiit firmai kas to dariis. Protams, buutu ljoti jauki ja kafiju vareetu dzert ar firmas paarstaavi, bet ir jaasaprot, ka lai firmas paarstavis vareetu sevi veltiit tikai vienam pasuutiitajam (dzert kafiju, braukaat par veikaliem) tad firmai buutu jaadod daargaaks piedaavaajums, jo tad sanaak uz katru maaju pa vienam paarstavim.

Celt vajag. Un labaak celt pasham nevis izveeleties maaju kaadaa no daudzajiem ciematiem, kuri ir projekteeti un celti taa lai buutu peec iespeejas leetaak, lai peec iespeejas aatraak vareetu atguut investeetos liidzekljus (personiiga pieredze). Pirms celshanas tomeer vajag atrast uzticamu (kaut vai par naudu) cilveeku, kas paliidzees noorienteeties.

Paldies, ja izlasiijaat liidz galam. :)

Re: Gribās māju.
Autors: Inese (195.2.126.---)
Datums: 24/10/2002 15:29

Pirmais mans padoms-izveeloties zemes gabalu-noskaidrojiet,vai buus pieejama elektriiba.Straadaaju shajaa nozaree un redzu daudz piemeeru,kur cilveeki uzcel maaju un peec tam nezin ko iesaakt,jo nav jau vairs kolhoza laiki un par velti nekas nav.
Taalaak.Buuvejam ari pahi privaatmaaju Riigas pievaartee.Gribeejam caur firmu,bet neeee!!!Viniem jaauztur aparaats utt.Samekleejaam vienu meistaru,kursh uzrauga celtnieciibas darbus,vinam visa taa sisteema atsraadaata.
Kaa veiksies taalaak,tad jau redzees!

Re: Gribās māju.
Autors: Spoks (159.148.150.---)
Datums: 26/11/2002 14:08

Ziniet es ar esu saskaree ar buvnieciibu un labaakais no ciematiem kvalitaates zinja ir Sauliishi ! Tur ar kvalitaati viss OK !Par projektiem gruuti pateik tas jau peec lustes !


Sp

Re: Gribās māju.
Autors: simba (159.148.110.---)
Datums: 27/01/2003 14:59

JAA VILKS, tev pilniga taisniba!!!

Re: Gribās māju.
Autors: vilks (---.eth.delfi.lv)
Datums: 28/01/2003 14:49

Rekomendeeju uz ciematiem njemt liidzi buuvnieciibas speciaalistu, kas apskatiis esosho situaaciju, projektu un taa atbilstiibu. Un vispaar iesaku tomeer uzmaniigi izveerteet ciematus, reekjinieties, ka tie tiek buuveeti nevis, lai kaadam buutu kur dziivot, bet gan lai kaads guutu maksimaali lielu peljnju... taa kaa skatieties pashi...

Es esmu buuveejis ciematos tur viss griezhaas tikai ap peljnju,kas biezhi vien padara cilveekus aklus...

Re: Gribās māju.
Autors: JānisS (---.sic.lu.lv)
Datums: 27/02/2003 16:57

Bet kur lai ņem uzticamo cilvēku, ja nav paziņa? Parasti katram kaut kur kāda interese, cik zinu pēc citām nozarēm. Bez tam cik tad tāds neatkarīgais eksperts var izmaksāt?

Re: Gribās māju.
Autors: Kristi (---.rtu.lv)
Datums: 28/02/2003 09:20

bet ar ko sākt?
noskatīta zeme, elektrība ir.
tālāk jautājums:
1) celt pašiem - t.i. ņemt būvuzraugu kas visu to dara (bet kur lai atrod labu būvuzraugu)
2) pirkt piedāvātās saliekamās mājas?

Re: Gribās māju.
Autors: ss (80.232.254.---)
Datums: 18/03/2003 17:03

Shim forumam man ir maz uzticiibas. Ja es buutu buuvfirmas vadiitaajs, tad shaadaa veidaa reklameetu savu uzneemumu. Piedodiet, bet nav man tik daudz naudas, lai ar buuvfirmas starpnieciibu sadaardzinaatu jau taa lielaas izmaksas par 30%. Nu nespeeju pie taa visa es to pavilkt - taapeec man ir buuvbrigaade - cilveeki ar pieredzi celtnieciibaa, kas man celj maaju. Nu protams, ka pieskatiit jau vinjus arii vajag, taapat kaa jebkuru firmu, kura arii miil "ietaupiit" uz materiaaliem.

Re: Gribās māju.
Autors: Būvfirmas vadītājs (81.198.17.---)
Datums: 18/03/2003 22:40

Cienītais, ss!

Ne vienreiz vien ir nācies pieredzēt (un arī labot) "brīvo" būvbrigāžu darbā pieļautās kļūdas pie saimniekiem, kas ir ieekonomējuši 30%. Ir defekti, kurus pamanīsiet pēc gadiem, kad būvbrigāde strādās jau Latvijas otrā malā. Neviena brigāde jums neatgriezīsies labot "fušieri" (ja tāda ir, tad tā drīz pārtaps par legālu būvfirmu).

Nevajag visas būvfirmas likt vienā maisā par darbu kvalitāti, materiālu neekonomiju vai gluži otrādi to "ietaupīšanu", Latvijā būvfirmas rēķināmas tūkstošos un tās ir tikpat dažādas kā cilvēki ar kuriem ikdienā sastopamies.
Par darbu un materiālu kvalitāti būvfirma atbild gan juridiski (firmai - līgums ar klientu, tajā noteiktas saistības un garantijas, būvinženierim - saistību raksts Būvvaldē), gan morāli (normālam celtniekam gribas, lai paveiktais darbs nestu gandarījumu un aiz sevis - nākošo objektu).

(Turpmākā rindkopa adresēta šī foruma apmeklētajiem, kuri vēl tikai lemj par būvniecības sākšanu )
- Ja vien paši neesiet celtnieki ar pieredzi un esiet nolēmuši nelīgt būvfirmu, labāk algojiet, šajā gadījumā, vismaz sertificētu būvinženieri - darbu vadītāju vai konsultantu.
Jūs taču paši savām rokām nesaliekat automašīnu, televīzoru un matus sev negriežat... Jūs taču arī esiet profesionālis kādā nozarē. Kāpēc gan ignorējat to cilvēku pieredzi, kuri profesionāli celt ir apmācīti ne vienu vien gadu?
- Par tiem 30% - katrs atzīs, ka valsts ir jāsakārto, nodokļi ir jāievāc, jāatbalsta Jauno laiku iniciatīva apkarot algu izmaksas aploksnēs (nonākot pat līdz kriminālvajāšanām), bet ... tam visam ir jānotiek kādā citā Latvijā, ne šeit un ne šodien. Daudzi saimnieki spiež celtnieku (ja vien tas grib saņemt darbu) strādāt puslegāli, paziņojot ka nodokļiem naudu neatvēlēs. Par ieekonomēto naudu saimnieks apmēbelēs pusi mājas vai iepirks citu sev nepieciešamo.
- Maciņš, katram tikpat tuvs kā krekls un pašam arī jālemj - cik % ziedot valsts (ko paši esam dibinājuši, + deputātus, ministrus vēlējuši utt.) noteiktajiem nodokļiem un kārtībai.
Piekrītu atziņai, ka ar maciņu biezumu topošajai Latvijas vidusšķirai vēl "ir tā kā ir...", bet mājas jāceļ. Tā nu sitas "kā pliki pa nātrēm" gan paši saimnieki, gan nolīgtie celtnieki.

Cien. ss un visiem, kas būvējas novēlu veiksmi un foršu galarezultātu - ērtu, kvalitatīvu māju, bet celtniekiem - sausu un saulainu būvsezonu!

Hau

Re: Buuvfirmas vadiitaajs
Autors: ss (80.232.254.---)
Datums: 20/03/2003 11:31

Maajas celtnieciibu sadarbiibaa ar buuvfirmu var atljauties tikai loti bagaati cilveeki. Latvijaa taadi ir, tachu lielaakaa dalja iedziivotaaju ciinaas pa dziivi un skaita katru santiimu. Mani ienaakumi nav tik lieli, lai es vareetu atljauties piemaksaat tos 30 % pie jau taa milziigajiem izdevumiem. Ceru, ka vispaar vareeshu pabeigt maajas celtnieciibu kaa taadu. Domaaju, ka buuvfirmaam arii nevajadzeetu , reklameejot sevi, uzstaat, ka "vieniigie labie celtnieki" Latvijaa ir buuvfirmu personaals.

Re: Gribās māju.
Autors: he he (---.eth.delfi.lv)
Datums: 26/03/2003 17:56

celt privatmaju vajag buvfirmas kuram ir vismaz 5 gadu pieredze un kaut cik skariigs brends.
izveloties brigadi vai firmeli kuras nosaukumaa ir triis (nu labi divi) burti, tad nav pilnigi nekadas garantijas, ka juss savaa maajelee dziivosiet ilgi un laimiigi, jo maaja maksaa tik cik taa maksaa, un ja kaads grib 30% ieekonomeet, tad tad noziimee, ka netiks ieverota tehnologjija, kaut kas tiks ietaupiits. firmele ar triis burtiem katru gadu var pielikt vai nonjemt pa burtam un jums nebuus kas veic garantijas remontu, kas 90% vairaak vai mazaak ir nepiecieshams.
firma ar pieredzi un brendu, nebojaas savu reputaaciju paaris tuukstoshu latu deelju un vienmeer centiisies, lai klients ir apmierinaats, lai staasta saviem radiem, draugiem un pazinjaam tikai labu.

taa kaa izveelties pashi- samaksaat vairaak, un tad jums buus vienmeer pie kaa aiziet un paprasiit atbildiibu, vai ieekonomeet un visu muuzhu mociities... nauda ir leetaaka par nerviem un veseliiibu... :)


gatavaas karkasa un visas citas maajas neiesaku pirkt, jo tieciet man- ciematus celj tikai un vieniigi lai guutu maksimaalu peljnju, nevis lai kaadu latvijas gjimeni aplaimotu ar kvalitatiivu gjimenes ligzdinju...
ciematos parasti tiek izmanotit visleetaakie materiali un tehnologjijas...

var jau buut ka ir labi ciemati, bet taadus veel nesmu redzeejis... :)

Re:he he
Autors: ahh (80.232.254.---)
Datums: 02/04/2003 12:59

NU NU. Daudziem firmu iipashniekiem laikam jau gribeetos, lai straadnieki, kas nepaarstaav kaadu no buuvfirmaam nemaaceetu pareizi salikt keramziita blokus un nezinaatu kaa uzjaucams cements. Tur tieshaam nepiecieshamas " iipashas profesionaalaas zinaashanas un iemanjas" - vairaaku gadu studijas un pieredze nozaree :)))) Ziniet - smiekli naak. Vienkaarshi buuvfirmas vaaraas gan uz maaju iipashnieku gan uz straadnieku reekina - un tas viss saucas - MEES JUMS DODAM LIELAAS GARANTIJAS UN DROSHIIBAS SAJUUTU..... un tikai par kaadiem nieka
10 000 latiem!
Daudzi straadnieki aiziet no taam firmaam un straadaa pashi sev - nevis uz firmas iipashniekiem - vinju beerniem un miiljaakajaam - tik pat veiksmiigi kaa esot kaadaa firmaa.
Man pieredze ar dazhaadaam firmaam ir bijusi neveksmiiga, JO vinju SLUDINAATAAS GARANTIJAS beidzas tajaa briidii, kad saakas probleemas. Tas taa pat kaa ar apdroshinaataajiem. Visas garantijas pastaav liidz bridim, kad kaut kas tieshaam notiek, un tad SAAKAS!

Re: Gribās māju.
Autors: maara (---.latnet.lv)
Datums: 24/04/2003 08:15

juus te runaajat runaajt, bet neko konkreeti. Man intereseetu, lai nosauktu firmas vai cilveekus, kas savu darbu padara atri, kvalitativi. Lai vinjiem buutu pieredze, lai nebuutu mezhiniigas cenas. Vispaar - lai es vareetu justies drosha, ka darbu esmu uzticeejusi vinjiem. Varbuut kaads var daliities pieredzee par savas maajas celshanu un ieteikt labaakos variantus. Gribam celt maaju Paardaugavaa, zeme mums ir, tachu nav skaidriibas, kaa peec iespeejas aatraak un kvalitativaak, protams arii ekonomiskaak to varam izdariit. Piedaavaajums ir milziigi liels, tachu izveelee veelamies balstiities arii uz to cilveeku ieteikumiem un labajiem vaardiem, kas jau uzceelushi vai jau cel savas maajas. Luudzu, iesakiet! e-mail: eriksone@#$%&navigators.lv

Re: Gribās māju.
Autors: Agris (---.iem.gov.lv)
Datums: 29/04/2003 12:37

gribētu zināt cik varētu izmaksāt privātmājas ar kopējo kvadratūru ~100m2 projekts, rajonā, kur ir pastāv ierobežojums - nepieciešamība saglabāt vēsturisko apbūvi, tas ir ēkai jātbilst pagājušā gadsimta sākuma koka arhitektūrai, kāda ir Jūrmalā

Re: Gribās māju.
Autors: .. (---.dsl.delfi.lv)
Datums: 15/05/2003 14:12

www.grits.lv - ekonomiskas majas!

Re: Gribās māju.
Autors: eerix (---.tele2.lv)
Datums: 02/09/2003 13:11

www.grits.lv - ekonomiskas majas!, bet pieredzes ta nekaadas un kaa tad ar brendu? Dzirdeeju arii garantija tikai vienu gadu kas ir pretrunaa ar buuvnieciibas likumu.

Re: Gribās māju.
Autors: apjaatais (---.tele2.lv)
Datums: 02/09/2003 16:14

Paluukojieties kaadu cenu GRITS soliija pavasarii un kaadu tagad par to pasu maaju. 160-190Ls.kv,m taakaa bisku par lielu tas cenu disbalanss.

Re: Gribās māju.
Autors: In (195.13.255.---)
Datums: 15/10/2003 11:55

Cik lielu maju (bez komunikacijam) var uzcelt pa 20000,- Ls?

Vai zemak uzskaititas firmas kaut ko var izdarit pa sho summu.?:
www.janaseta.lv
www.ztc.lv
www.finndomo.lv
www.matek.lv
www.esteti.lv
www.honka.com/international/
www.grits.lv
www.mpsmaja.lv

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******   **      **   *******    *******  
 **     **  **    **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **  **        **  **  **  **     **         ** 
 **     **  **        **  **  **   ********   *******  
 **     **  **        **  **  **         **         ** 
 **     **  **    **  **  **  **  **     **  **     ** 
 ********    ******    ***  ***    *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727