UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

piedavaju konsultacijas buvniecibaa
Autors: buvuzraugs (80.232.251.---)
Datums: 07/01/2004 20:39

Tuvojas pavasaris- jaunā būvniecības sezona. Piedāvāju sertificēta būvdarbu vadītāja un būvuzrauga pakalpojumus.
Pieredze dzīvojamo māju projektēšanas vadīšanā un celtniecībā vairāk nekā 5 gadi. Celtniecības pieredze būvējot guļbūves, karkasa mājas un mūra mājas, kā arī sabiedriskās ēkas.
Konsultācijas un uzraudzība sekojošos celtniecības posmos:

Gruntsgabala izvēle.
Izvēlētā apbūves vieta lielā mēra ietekmē būves izmaksas. Laikus novērtējot grunts ģeoloģiskos apstākļus, pieejamību inženierkomunikāciju esamību un citas specifiskas lietas, laikus var novērst neplānotu izmaksu rašanos projektēšanas, saskaņošanas un celtniecības laikā.

Projektēšana.
Māja, kurā dzīvosiet sākas uz papīra pie arhitekta. Tieši pēc projekta tālāk strādās būvētāji, projekts būs celtniecības līguma sastāvdaļa, dizainera ideju „ poligons” un dokumentu pakete, ar kuru tiks atļauts uzsākt būvniecību. Tieši tādēļ ir tik svarīgi tikt pie laba projekta.
Diemžēl nesakārtotās likumdošanas dēļ Latvijā labi projekti parādās salīdzinoši maz, bieži pasūtītāja nezināšanas dēļ, projekts tiek izstrādāts pēc minimālās programmas tā, lai varētu saņemt būvēšanai nepieciešamās atļaujas.
Patiesībā projektam bez atļauju saņemšanas jāsniedz maksimāli daudz informācijas par būvējamo māju, lai būvētājam būtu skaidras pasūtītāja vēlmes, lai tās nebūtu pārprotamas. Tikai kvalitatīvs projekts ļaus izvairīties no nesaskaņām ar būvētāju kā arī no neparedzētām izmaksām.
Palīdzēšu Jums noslēgt projektēšanas līgumu, tā, lai projektā ieguldītā nauda būtu adekvāta saņemtajam rezultātam. Arī arhitektu celtniecības materiālu izvēle parasti ir subjektīva, reti kad pasūtītājam tiek izskaidroti tāda vai citāda risinājuma alternatīvi varianti, dažreiz viņu izvēli ietekmē vienošanās ar dažādu celtniecības materiālu izplatītājiem.

Celtniecība.
Šī stadija ir tā, kad beidzot top tas, ko jūs cerējāt ieraudzīt, šis process var izvērsties par patīkamu pārdzīvojumu, jo mājas sev taču neceļ bieži, vai arī par milzīgām galvassāpēm strīdos ar būvētāju vai drebot par to, kurā brīdī sāks parādīties papildus darbu tāmes- neplānotās izmaksas.
Ļoti būtiski ir jau līgumā atrunāt visas attiecības un saistības gan būvniecības laikā gan pēc tā, svarīgi ir līgumam pievienot kvalitatīvu tāmi. Tāmēs bieži ir šādas kļūdas: tāmē nav iekļauti visi darbi un lai pabeigtu būvniecību nākas piemaksāt lielas summas; tāmē iekļauti materiāli par pārmērīgi zemu cenu, šie materiāli ir nepieņemamā kvalitātē, tāmē iekļauti materiāli par pārmērīgi augstu cenu- var atrast izdevīgākus risinājumus; gadās, ka tāmē ierakstītie apjomi ir neatbilstoši patiesajiem
un Jums par to jāpiemaksā celtniecības laikā.
Laba celtniecība sākas ar labi noslēgtu līgumu, kurš sastāv no tāmes, kalendārā darbu plāna un laba projekta.
Visas celtniecības laikā ir jāseko līdzi, lai būvuzņēmējs pilda visas līgumā un tā pielikumos uzliktās saistības. Tā kā Latvijā ir vairāk nekā 2100 aktīvi darbojošās būvfirmas, tad tas rada milzīgu konkurenci izmaksu ziņā un darbaspēka ziņā - firmas ir gatavas iesniegt tāmes par pašizmaksu cerībā nopelnīt ar papildus darbu tāmēm vai ekonomējot ar materiālu vai darbu kvalitāti.
Es palīdzēšu Jums izvēlēties izdevīgāko piedāvājumu, noslēgt labu celtniecības līgumu, uzraudzīšu celtniecības procesu un līguma izpildes gaitu.

Varbūt Jums liksies, ka tiksiet paši ar visu galā vai ka tas ir dārgi. Pajautājiet saviem radiem, draugiem vai paziņām, kas ir būvējuši sev mājas, vai nebūtu bijis labāk no paša sākuma piesaistīt speciālistu, kas pārstāv Jūsu intereses un ļauj ietaupīt ievērojamus līdzekļus.

Piedāvāju arī konsultācijas iegādājoties jaunuzceltas ģimenes mājas. Pieredze rāda, būvējot ciematus ne vienmēr pārdevējs ir parūpējies par kvalitatīvu rezultātu tā lai būtu labi abiem- pārdevējam, kas guvis peļņu un pircējam, kas dzīvos tajā mājā. Arī šajā celtniecības veidā ir jāsaskaras ar nekvalitatīvu darbu, kurš šoreiz jau ir noslēpts aiz ģipškartona, fasādes apdares utt.

Protams esmu gatavs sniegt palīdzību arī nelielos celtniecības darbos, piemēram, dzīvokļu remontos un pārbūvēs.


Mana e-pasta adrese: buvuzraugs@#$%&inbox.lv

Re: piedavaju konsultacijas buvniecibaa
Autors: Buss (159.148.128.---)
Datums: 14/02/2004 21:36

Planota 2-stavu maajas buuvnieciiba - 230 m2 platiibaa. Shobriid tiek izstraadaats projekts. Cik izmaksaatu juusu pakalpojumi buuvnieciibas laikaa- taameeshana, mteriaalu izveele, celtnieku kontrole?

Re: piedavaju konsultacijas buvniecibaa
Autors: Māris T (80.81.61.---)
Datums: 01/03/2004 18:01

Nu re, 2 nedēļas, bet nav atbildes. Vai tas nozīmētu, ka līdzīgi arī tiks sniegts piedāvātais pakalpojums? Vai arī atbilde bija privāti uz mailu? Labprāt lasītu forumā, cik tad īsti izmaksā "uzraudzīšana".

Un vēl - Cik maksā projekts 180-220kv.m. divstāvu mājai bez pagraba? Vai tajā projektā būs tikai sienas, durvis, logi, utml vai tomēr - līdz katrai naglai, kas jāiesit sienā? Vai ir tā, ka par "skiču" vai kā viņu tur projektu prasa 1000 un vairāk latus? Vai tomēr par saviem sūri pelnītajiem 1-1,5kLs es varu prasīt projektu "līdz naglai"? Sienas un telpu plānus jebkurš normāls cilvēks pats var ar autocad'u (krakotu, protams) uzzīmēt..

Re: piedavaju konsultacijas buvniecibaa
Autors: buvuzraugs (80.81.38.---)
Datums: 02/03/2004 15:52

visus jautaajumus gaidu uz e-pastu, nav man laika lasiit forumus katru dienu. visi jautaajumi uz e-pastu tiks atbildeeti.

Re: piedavaju konsultacijas buvniecibaa
Autors: Buss (---.bsc.lv)
Datums: 03/03/2004 09:33

Viss ir čikiniekā - atbildi uz e-pastu saņēmu.
Minimālo būvprojekta saskaņošanai nepieciešamo projekta apjomu taisa par 400-1000 Ls. Jo tālāk no Rīgas, jo lētāk. Ielādē no em.gov.lv būvnormatīvus un apskaties, kas ietilpst minimālajā komplektā.
Būvējot Rīgā/Jūrmalā tev vēl N00 LVL paprasīs par projekta saskaņošanu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  ********   **      **   ******   
 **     **  **     **  **     **  **  **  **  **    **  
 **     **  **     **  **     **  **  **  **  **        
  ********  *********  **     **  **  **  **  **   **** 
        **  **     **  **     **  **  **  **  **    **  
 **     **  **     **  **     **  **  **  **  **    **  
  *******   **     **  ********    ***  ***    ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727