UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: specs (46.109.119.---)
Datums: 15/10/2011 17:07

Ja neizteicos skaidri, tad domāju to, ka, jo tālāk no Rīgas, jo izdevīgāk ir pirkt, nevis celt māju. It sevišķi izdevīgi ir pirkt ap 20g vecu māju, jo saimniekam nav spilgtā atmiņā sāpēs par ūberizmaksām celtniecības periodā.

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: gunbox (94.103.57.---)
Datums: 15/10/2011 17:51

specs
Nezinu cik tu liels specs, kaut gan pēc tāda neizklausies, jo deguna galā apskatāmu faktus pat neesi sameklējis pirms izteikties.
Ja slēdz ar firmu līgumu tad viņiem ir līgumā jāuzrāda summa par kādu viņi cels. Ja kaut kas pietrūkst, tad paši vainīgi. Maksā par padarīto, nevis par uz lapas uzzīmētu.
Otrkārt - māja 1-stāvu celta no SIP paneļiem izmaksā tieši 300ls/m2. Tas ir nesen pārrunāts fakts no cilvēka, kas šovasar tādu māju uzcēla pārs nedēļās un jau dzīvo iekšā. SIP paneļi ir dārgāki par koka karkasa konstrukciju. Video var atrast SIP paneļu mājas lapā. Ja pirksti nav līki, tad atradīsi.
...
Tev ir kādi pierādījumi, ka par tādu summu māju nevar uzcelt? Ir vairākas mājas lapas, kurās cilvēki ceļ paši mājas. Summas ir ļoti pieticīgas, jo nerēķina darbu. Kaut kur bija runa par 12tk. latu.
Ja tevi baro kāds, ka nevar uzcelt, tad parunā ar tiem cilvēkiem un tikai tad nosauc tās par muļķībām.
...
Un vēl. Var uzcelt no lētiem materiāliem ļoti labu māju un no ļoti labiem un dārgiem materiāliem tādu, ka nav iespējams dzīvot iekšā. Nevajag materiālu izmasas pielīdzināt kvalitatīvam darbam.

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: gunbox (94.103.57.---)
Datums: 15/10/2011 17:57

Un kas vēl viena no svarīgākajām lietām. Iekšējo remontu nav korekti skaitīt pie mājas izmaksām par kvadrātmetru. Tad arī dārza ķerru arī var skaitīt, līdz māja sanāks dārgāka par zeltu. Remonts vienai 10m2 istabai var sastādīt 100 lati un var vairāki tūkstoši. Interesanti kā var runāt par to cik izmaksāja celtniecība, ja iekšējais remonts ir mainīga vērtība. Un arī tur var pārs tūkstošu vērtus materiālus izcūkot, bet pa 100 latiem uztaisīt "puķīti".

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: specs (46.109.119.---)
Datums: 15/10/2011 18:39

Nu re, sākās... Izrādās 300Ls/kvm neietilpst iekšējā apdare...

Protams, zem reģipša var sabāzt jebkādus sūdus - lētos materiālus...

Jā, jā, ir veči, kas uzrauj "māju" par 12k LVL, tikai aizmirst pateikt, ka tur ietilpst tikai pamati un sienas ar pagaidu jumtu...

GUNBOX, ja māki lasīt, tad rakstīju, ka 400Ls/kvm nepieciešami pašam neko nedarot no darbiem, bet tikai organizējot materiālus un brigādes.

Man nevienam nekas nav jāpierāda. Pats rekonstruēju mūra māju un redzu kā, taupot uz visu, nauda ripo kā pa straumi. Vēlos tikai cilvēkus atturēt no ilgstošām problēmām, kurās viņi var iekulties safantazējoties par superlētu būvniecību.

viss.

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: raihs (212.93.105.---)
Datums: 15/10/2011 18:52

Pilnībā piekrītu specam! Manis pieminētā summa ir ar visu apkuri,apdari,nojumi,bruģi un jā,pavisam piemirsu-arī ar ķerru. Ja taisies bez visa tā iztikt,tad vari skaitīt pēc sava kalkulatora. Man bija vajadzīgi apstākļi,lai varētu iet iekšā un dzīvot. Un tas izmaksā visas augstāk minētās summas-ap 400Ls/m2.Kur var ieekonomēt-es pat nespēju iedomāties! Varbūt uz balkoniņu,varbūt uz terasi,varbūt uz skursteņa apdari...Bet neticu,ka kāds grib dzīvot absolūti askētiskā kvadrātainā veidojumā bez savas "odziņas"

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: gunbox (94.103.57.---)
Datums: 15/10/2011 19:55

Laikam jau tomēr ir līki pirksti, ja viss ir jāiebaro ar karotīti.
Es tevi palabošu, ja pats pie tā nespēj nonākt.
1)mājas būve saucas mājas būve - kāds sakars mājas būvei ar kosmētisko apdari?
Māju var uzcelt par tādu un tādu summu. Neviens te nerunā par kopējām mājas uzcelšanas, labiekārtošanas, komunālajiem maksājumiem mēnesī, dokumentu kārtošanas, puķudobes iekopšanas u.tml izmaksām. Runa iet par "privātmājas celtniecības izmaksas".
...
2)Nepielec kāds sakars sūdiem un reģipsim. Tu uzskati, ka māju ceļot ir lielāka iespējamība uzraugot dabūt sūdus zem reģipša kā pērkot gatavu māju? Sviesc! Man nav vārdu.
...
3)Veči uzrauj pa 12tk. Jā. Un tev skauž, ka tu neesi tik izglītots, lai ko tādu saprastu vai paveiktu?
Jā, zinu, ir tādas firmas, kuras piedāvā uzcelt māju, bet patiesībā viņu piedāvājumā māja klasificējas kā koka pliks karkass no vienas puses apšūts un pat reizēm bez jumta.
Es te nerunāju par kaktu kantoriem, bet par būvnieku firmām, kurām ir ko parādīt jau uzceltu un parādīt arī papīrus ar izcenojumiem. Kā arī iespēju aprunāt ar cilvēkiem, kuri lieto šo būvnieku pakalpojumus. Neaizmirsīsim, ka tu kā nebūvnieks neslēdz ilgadēju sadarbošanās līgumus ar uzņemumiem un ražotājiem, lai dabūtu labas atlaides uz materiāliem. Tā kā savām rekonstruēšanas izmaksām pamēģini atņemt vismaz divas pievienotās vērtības.

Un ko man tagad iesaki neticēt cilvēkiem, ar kuriem esmu runājis un redzējis savām acīm uzceltas mājas par 300ls/m2 un lētāk? Kā arī zinot kāda ir mājas uzbūve un no kā sastāv? Vai atkal uzstāsi uz blondiem apgalvojumiem par to ko tu zini labāk un citi neviens neko nezina.

Un te būs tas, kas ar karotīti jāiebaro:
[www.corners.lv]
Gala izmaksas ap 17tk. Pluss pārejais sastāda ap 300ls/m2.
Un te būs "mazulim" video, kur biegās ir cilvēks, kas šo māju šovasar uzcēlis. Meklē kontaktus, zvani, raksti u.t.t. ja ir tik ļoti liela neticība tam ko var izdarīt citi, bet tu nē
[www.youtube.com]
Te vēl, kur izglītoties:
[memuars.lv]
[]
Bija vēl pārs lapas, bet nevaru uz sitiena atrast.

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: E (78.28.224.---)
Datums: 15/10/2011 20:33

Es domāju te ir domstarpības par to ko īsti nozīmē termins "uzcelt māju". Daži uzskata, ka uzcelta māja ir tāda, kurā atbrauc ar auto un Rimi maisiņiem un sāc dzīvot, bet citi uzskata, ka sienas, jumts un logi ir pietiekami.

Īsumā no pieredzes:
180 m2 māja
pamati + sienas + jumts + logi = 25K ls (materiāli + strādnieki + paša darbs 50%)
iekšējā/ārējā apdare, apkure, elektrība, ūdens = 25K ls
virtuves iekārta, duša, vanna, mēbeles, visa tehnika, kamīns = 15K ls (un vēl viss vajadzīgais nav iegādāts)

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: raihs (212.93.105.---)
Datums: 15/10/2011 20:43

Tiešām, izklausās diezgan anekdotisks tipiņš,pie tam bik nervozs:) Pēc manas saprašanas "uzcelta māja" ir māja,kurā var dzīvot,nevis karkass ar jumtu. Ko tu darīsi ar to veidojumu,ja nebūs piķa pabeigšanai-izmantosi kā nojumi lietus laikā un lielīsies visiem,kā tu bijis tik gudrs un pa padsmit taukšķiem esi māju uzcēlis? Un ka visi citi ir idioti,jo tik dārgi maksājuši?

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: specs (46.109.119.---)
Datums: 15/10/2011 20:59

lai veicas, gunbox! :):):)

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: gunbox (94.103.57.---)
Datums: 16/10/2011 01:21

Es neaicinu nevienu man piekrist vai kādam nepiekrist. Es neapstrīdu par kādu summu var uzcelt māju, jo mana pieredze aprobežojas tikai ar faktu vākšanu nevis baumām no interneta. Pagaidām Jūsu apgalvojumi par dārgumu ir tikai baumas. Man uz rokas ir pusgadu iekrājušies fakti. Bet ...iebilstu pret citu cilvēku maldināšanu, ja paši nav saskārušies ar lētākiem variantiem.

Man identiskas vecmāmiņu pasaciņas stāstīja par apkures katla un trubu nomaiņu vecā mājā. Arī teica, ka bez 5tk neiztikt. Es iekļāvos 3tk, jo speciālists no manis ņēma cilvēcīgu samaksu. Starp citu - viena firma man atsūtīja piedāvājumā 10tk. (Laikam man tajā brīdī ar to summu vajadzēja skriet uz forumu un kladzināt cik dārgi ir nomainīt trubas, vai ne? :D)
Katls un sistēma strādā bez problēmām. Vienkārši ir iespējams atrast speciālistus, kuri neplēš deviņās ādas. Man labs un ar pieņemamiem izcenojumiem speciālists parādijās tikai kā trešais.

Ja reiz man būvnieks un cilvēks kuram viņš cēla apgalvo, ka 90m2 māju ar pilnu ārējo apdari, dakstiņu jumtu, logiem un durvīm, iekšējām starpsienām, kanalizāciju, ventilāciju, skursteni un elektroinstalāciju var uzcelt pa 22tk ar līgumu, tad es tomēr viņiem ticēšu. Un dažas šaubas vēl novērsa redzētā tāme un saruna ar SIP paneļu mājas īpašnieku.
Ok, ja mēs rēķinam klāt arī siltumsūkni, kas ir mainīgā vērtība, tad tie būtu 10tk plusā ar siltajām grīdām. Bet tik pat labi es varu izvēlēties pa 4tk malkas apkuri. Tātad kā lai es tagad nosaku cenu par? Tad māju var uzcelt par 355ls vai 290ls kvadrātmetrā? Ak jā, aizmirsu bruģim, santehnikai un vieglam kosmētiskajam pieskaitīt 3tk. Bet kas zina varbūt man tie beigās būs 30tk, jo pavilkšos uz ozolkoka grīdām uz zleta notecēm. Bet kā tad ar šādiem piegājieniem var apgalvot ka pa 400ls/m2 var uzcelt, ja man vienā versija sanāk 600 bet otra 300?

raihs
Ja tev diskutēšana asociējas ar nervozumu, tad jau visus TV raidījumus arī uzskati par nervoziem? :D

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: specs (46.109.119.---)
Datums: 16/10/2011 10:10

Tomēr nomierināties nevari?

Pirmkārt, TU esi tas, kurš pašlaik operē ar baumām, nostāstiem un citām tautas teikām, jo pagaidām, atšķirībā no manis un raihs, neesi uzbūvējis NEKO!
Otrkārt, māju no SIP paneļiem neviens normāls cilvēks neuzskata par māju, lai gan tev viņa izmaksā vienalga pietiekoši dārgi priekš zaru būdiņas. Putuplasts aplīmēts ar OSB... Vasarnīcai bez apkures, lai pa lēto noliktu māju pļavas vidū - ir ok.
Treškārt, ja nepamanīji, diskusija - vismaz pēdējās 2/3 no tās - ir par mājas pirkšanu vai celšanu 400kvm platībā, kur cilvēks ar vārdu māja noteikti saprot māju, nevis zaru būdu.

Novēlu mācīties pašam no savām kļūdām, ja nav kapacitātes dzirdēt citus!

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: Andris542 (---.balticom.lv)
Datums: 16/10/2011 10:39

Man patīk šie limonādes puikiņi, kā gunbox! Pats skolu beidzis ar izziņu, ka N-tie gadi skolā pavadīti, bet citus sauc par analfabētiem!
Viss maksā tik cik dotajā brīdī maksā! Kaimiņiene teica, ka piens, M-veikalā esot pa puscenu, aizgāju, bet prasa pilnu. Tā arī ar būvniecību. Spriest var tikai par paša konkrētu pieredzi, bet ne kaimiņu teorijām! Viņiem vienmēr viss būs pa normālām naudām un tāmēm, lai gan reaāli viss ir pavisam savādāk. Vienkārši gribas gudro tēlot: Tu pārmaksāji, re kā es pa limonādi izbraucu! Tikai tā limonāde vēlāk dārgi apietās. Vācu logi tek, vainīgs celtnieks, ūdens rores raud, vainīgs santehniķis! Bet varbūt vainīgs pasūtītājs? Paņem normālu amatnieku, samaksā kā sev maksātu un problēmu nebūs! Tagad visi psūtītāji nāvīgie būvnieki, paši mūrē, paši parketu liek. Uz priekšu zēni, bet vēlāk neraudiet, ka mūris šķībs, vai prkets čīkst! Ko gribēju teikt: Tādi gunboxsi, ar savām teorijām, sagandē būvniecības tirgu un citu pasūtītāju galvas! Gribi būvēt māju, būvē, bet pa naudiņu ne limonādi un viss būs OK. Man kaimņ Jānis aitas cērp! Tad matus griest pie viņa jāiet, vai tomēr uz frizētavu, bet tur dārgi!!!

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: m. (78.84.75.---)
Datums: 16/10/2011 11:07

Es labaak pa limonaadi, bet pa naudinju izklaideejos.
Bus ka ar stastu "Vinjam 2 berni, maja kreditaaa, sieva nikna - a es tikai celoju, baudu dziivi"
Varbut es ta nedaru, bet tas ieskatam ka dzive viss nav tikai pa vienam variantam.

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: gunbox (94.103.57.---)
Datums: 16/10/2011 11:21

specs
Par ko gan jānomierinās? Vai tad esmu nemierīgs? Vai arī jums nav zināms svešvārds "duskutēt"? Un visi kuri jums oponē ir nervozi? :D Te ir čats, forums, sauc kā gribi, kur cilvēki apmainās viedokļiem. Ja tev ir kas taustāms pierādāms, tad lūdzu, esmu atvērts reāliem faktiem. Parādi tāmi. Pastāsti kur iepirki materiālus. U.t.t Ja tev tas ir par grūtu tad neizsakies, ja vari pierādīt, ka mana iecere nav reāla, tad lūdzu. Tāpēc arī esmu šeit.
Kas priekš kura ir zaru būda, lai pats izlemj. Man ar 50cm biezām akmens sienām manam mūžam nav nepieciešams. Savai ģimenei 10 paaudzes uz priekšu nav manos plānos apgādāt ar dzīvojamo platību. Visā pasaulē tādas koka karkasa mājas ceļ un itsevišķi aukstajā joslā, bet jūs viņus gribiet nolikt par neriktīgiem. Interesants piegājiens.



Andris542
Tipiski blondīnes stilā pārspīlēt nav labais tonis. ;)
Frizieri ir dārgi un ir lēti, kaut gan kvalitāte no tā nemainās. Un arī šeit es nerunāju par kaktu frizētavām. Kāpēc man jāizvēlas griezt matus pa 15 latiem, ja es izbraucu pārs km no centra un nogriežu pa 5? Bet es neiešu kur piedāvā pa 3.
Arī pienu var pirkt veikalā pa 70sant litrā. Un var uz atlaidēm vai tirgū pa 50. Bet es iegādājos to pa 30 sant pie piena ražotāja. Šajā gadijumā es pat iegādājos īstu pienu nevis piena pulveri vai hvz kādas nezināmas izcelsmes.
Arī logus taisa dažādi uzņēmumi vienādas konstrucijas, iepērkot materiālus no viena un tā paša ražotāja, tikai gala cena ļoti pat atšķirās starp zināmiem un labu logu gala ražotājiem.
Vai es teicu ka ņemu kaktu kantori ar neuzrādāmiem datiem? Man nav pofig ko man cels par manu naudu. Ja arī tev ir pierādījumi, ka koka karkasa mājā nevar dzīvot un arī to ka pasaulē tās uzskata par zaru būdām, tad lūdzu, reālu pierādījumu internetā jābūt. Es līdz šim tikai lasu jūsu iebildumus, bet nevienu kaut vai nostāstu par cilvēku, kurš ir cēlis un iegrābies.

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: raihs (81.198.240.---)
Datums: 16/10/2011 11:42

"Pagaidām Jūsu apgalvojumi par dārgumu ir tikai baumas"-nezinu,kā citi,bet es minēju vissvaigākos datus no personiskā maciņa-es divas nedēļas kā ievācies jaunā mājā:) Specs pareizi norādīja-karkasu var dabūt gatavu par 25tk(man aptuveni tā arī bija). Par to,ko tu piemirsi-"bruģim, santehnikai un vieglam kosmētiskajam pieskaitīt 3tk":) Tagad nu smiesies viss building.lv forums:)
Zini ko,uzcel no sākuma māju,un tad nāc te pierādīt mūsu neprasmi izvēlēties supermeistarus,kuriem ir pieejami materiāli par supercenām... Atceries vienu lietu-LABU,GODĪGU UN ATBILDĪGU CELTNIEKU NAV!!! DABĀ NEPASTĀV VISPĀR KĀ SUGA!!! Tā ir puscilvēku suga,kas visu mūžu strādājot vienu amatu,nespēj iemācīties to iemācīties,un kuru pamatmērķis ir ātri kaut ko saknibināt,lai ātrāk norubītu piķi un notītos,un,ja būs iespēja,vēl kaut ko paķers līdzi-kaut ko tavējo... Tā ir suga,kas iznīdēs tev jebkuru prieku par celtniecības procesu.Ja atstāsi procesus kāda uzrauga pārziņā,tad nervus paekonomēsi,bet toties kādi brīnumi atklāsies dzīvošanas laikā... Man visas celtniecības laikā no aptuveni divdesmit brigādēm,kuri kaut ko darīja manā objektā, labi savu darbu paveica viena!!!
Viens mans draugs pēc visām mokām ar šiem supermeistariem man ieteica tādu recepti sadarbībai(ts bija pirms celtniecības sākuma)-nolīgt 10 celtniekus,nostādīt visus rindā,piecus izvēles kārtībā uzreiz nošaut pārējiem par biedu,pārējos iekalt važās,apjozt dzeloņstieples,un tad sākt darbu. Tagad saprotu,ka katrā jokā ar taisnība...:)

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: spk (94.100.8.---)
Datums: 16/10/2011 13:07

Viens mans korišs apmēram šādi izpildījās, uzaicināja remontētājus uz dzīvokli un sāka presēt tipa viņš to celtnieku sugu pazīstot, visi zagļi un neprašas, sēdēšot uz pirkstiem skatīšoties, bezmazvai ikvakara stripsearch būšot u.t.t Vārds pa vārdam, kamēr dabūja pa muti :)

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: Andris542 (---.balticom.lv)
Datums: 16/10/2011 13:25

Tautas sakāmvārds:
''Man teica'' un ''es redzēju'' ir divas pilnīgi atšķirīgas lietas.
Tauta dumjības neizdomās, viņa tās teiks!

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 16/10/2011 13:29

Kapēc cilvēks, kam tāda nostāja pret celtniekiem, tērē savu dārgo laiku "building" forumā? Varbūt ir vērts kādā mārketinga forumā paviesoties...Varbūt tiesībsargu...Vēl minējumi?

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: gunbox (94.103.57.---)
Datums: 16/10/2011 13:58

raihs
Kas attiecas uz kvadrātainu askētisku veidojumu, tad nav nemaz tālu jāmeklē. Puse no katra jaunā ciemata sastāv no divstāvu neekstētiskiem klučiem, bez gaumes un dizaina. ;)
Un tomēr, lai arī es tādu nekad neceltu, tas ir labāk kā caurs hrušķovkas dzīvoklis.
Un vai es teicu, ka visu summējot nevarētu apgalvot, ka cena ir, teiksim, 500ls par kv.m.?
Es runāju par to ciparu, par kuru var uzcelt māju. Katrs, kurš cels, sapratīs, ka vēl nāks klāt tiem 300ls/m2 summai laba summa par zemi, ja zemes nav. Visi dokumenti. Un kur nu vēl mēbeles, kas varētu sastāvēt no tik pat lielas summas, kā maksājusi pati māja. Bet vai tad ir korekti apgalvot, ka māju var uzcelt mazāk kā par 800ls/m2? Jo gala izmaksas būs tieši tādas. Un ne tuvu 400ls/m2. Tātad nevis "pa cik var uzcelt māju", kas ir tiešs pakārtojums tikai būvei, bet gan "kādas ir mājas gala izmaksas".
Rezumējot: es neticu, ka gala izmaksas būs pat tuvu 400ls/m2 lētumam. Bet māju var uzcelt pa 300ls/m2.

specs
Tad jau visi pasīvo māju cēlāji nav normāli. Vari viņus ar to apsveikt. :D

Re: privātmājas celtniecības izmaksas
Autors: raihs (81.198.240.---)
Datums: 16/10/2011 14:02

Atvainojos,ja kādu aizvainoju personiski...Pieļauju,ka tieši Jūs esat tas vienīgais diemžēl manis nesastaptais speciālists...
Kādēļ es esmu šajā forumā? Tieši tādēļ,ka nevaru paļauties uz to,ka celtnieki(šajā gadījumā tas ir vispārināts apzīmējums ļautiņiem,kuri piedalās mājas tapšanas procesos-elektriķi,santehniķi,utt). Par tiem sviestiem,kas būvēšanas laikā ir notikuši,es varētu romānu sarakstīt!
Visādā ziņā ar augstāk minēto komentāru es gribēju teikt,ka bez naudas aprēķiniem ir jārēķinās ar pamatīgu neiekļaušanos tāmēs(līgums nelīdzēs-atradīsies n-tās atrunas,ka gadījušies neparedzēti apstākļi-sals,sniegs,birstošās smiltis,vētras,utt),tāpat par iekļaušanos termiņos var aizmirst,un visi jūsu plāni normālai darbu secībai būs kaķim zem astes. Ja par fizisku izrēķināšanaos-par materiālu dubultīgu sarēķināšanu man viens bietē dabūja. Pēc tam godīgi un kārtīgi man naudiņu uz kontu atpakaļ skaitīja...
Viens ,ko es nekad nesapratīšu-kā viņiu visi nesaprot,ka tāds darba stils "nestrādā"-nu nohaltūrēju tu vienam ,otram,desmitajam..Ko-visu dzīvi iekš ss.lv darbu meklēsi? Vislabākis darba devējs ir rekomendācijas-cilvēkiem ,kas normāli strādā,reklāma sen jau nav vajadzīga,jo pēc viņiem rinda stāv...
P.S.Un galu galā es bik pārspīlēju- Ja jums kādam vajag labus iekšdarbniekus vai bruģa vīrus-no visas sirds varu ieteikt tos,kuri pie manis darbojās,visus pārējos es neieteiktu pat ienaidniekam...

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   **    **   ******   **     ** 
 **     **  **     **   **  **   **    **  **     ** 
 **     **  **     **    ****    **        **     ** 
  ********  ********      **     **        ********* 
        **  **     **     **     **        **     ** 
 **     **  **     **     **     **    **  **     ** 
  *******   ********      **      ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727