UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Par logu ailu pārsedzēm
Autors: Arnolds (---.voava.lv)
Datums: 09/06/2006 17:44

Šovasar gatavojos celt māju no 375 mm gāzbetona blokiem un izvirzījies jautājums par logu ailu pārsedzēm . Loģiski , ka virs 1.55 platām ailām jāliek 1.9 metru garas pārsedzes pilnā sienas platumā . Dzelzsbetons neder , bet gatavas AEROC pārsedzes maksā 45-50 Ls gabalā , kas ir padārgi . Man ieteica izveidot pārsedzi no 2 lenķveida sijām , kurās ieguldītu gāzbetona blokus . Varbūt kāds var ieteikt , kāda izmēra leķus varētu izmantot . Kādā objektā redzēju , ka 2.25 m plata ailei bija izmantots izmērs 100x100x7 leņķis . Man liekas , ka 1.55 m platumam būtu jāpieteiek ar 90x90x7 .

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: PaaO (80.70.20.---)
Datums: 12/06/2006 17:06

Pērc AEROC "U" veida blokus 375mm. Saliec tur kur būs ailas. Izgatavo nepieciešamo stiegrojuma karkasu un aizlej ar betonu. Būs Tev uz vietas veidota monolīta dzelzsbetona pārsedze un 2 reizes lētāka kā gatavā AEROC pārsedze. Tas ir tipisks AEROC tehniskais risinājums.

Neaizraujies ar leņķu profiliem un citiem risinājumiem, bet ja tomēr sadomā tad labāk ej pie ēkas projektātāja, lai tas Tev iesaka kādu dzelzi likt. Pašam uz savu galvu to darīt nevajadzētu.

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: J (194.8.16.---)
Datums: 16/06/2006 16:39

Kāpēc dzelzbetons neder? Var jau arī koka vai FIBO pārsedzi uzlikt!

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: Arnolds (---.voava.lv)
Datums: 16/06/2006 19:39

Gatavas pārsedzes ir dārgas - nav jau runa par pāris latu ietaupīšanu (kaut gan pāris simti būs). Galvenais ir pārsedzes konstrukcijas pielietošanas efektivitāte . Abās malās profili , pa vidu parastie gāzbetona bloki , bez jekādiem aukstuma tiltiem kā dzelzsbetonam . Nav vajadzīgi veidņi un betonēšana - zaudēts laiks un papildus izmaksas par pārsedzes izveidošanu .
Izmantojot L profilus , notiek ātra montāža un var otrā dienā likt nākamo bloku rindu . It kā jau slodzes nekāda liela nebūs - vēl 3 bloku kārtas un virs tām pārsegums un jumts . Mēģināju pēc J. Novika grāmatas piemēriem aprēķināt vajadzīgo nestspēju , bet iznāk , ka pietiek un paliek pāri (ja nekļūdos) . Tāpēc mani interesē praktiskā pieredze .

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: Klauns (193.0.138.---)
Datums: 16/11/2020 22:14

Sveiki foruma ģēniji! Man te viens fiksais jautājums - gandrīz uz atjautību!

Gatavā gāzbetona sienā sadomājās vēl 2 logi ieinstalēties (mājai jau ir jumts un visi logi, tik vēl gāzbetons pliks) - gāzbetons izzāģēts, jātaisa augšā veidnis betonam... protams, viegli ir veidni sapildīt būvniecības procesā, kad augša ir vaļā, a kā lai labāk sapilda veidni, kuram virsū jau ir gāzbetons!?

Man ir divas idejas - viena apzāģēt augšējā gāzbetona malu telpas iekšpusē slīpi un tad pa turieni to cementu tur bakstīt ar pievibrēšanu iekšā, otrs variants - platumā taisīt veidni uz telpas iekšpusi platāku kā siena un tad no augšpuses to lādi pildīt ar cementu... pēc dienas noņemt veidņa malu telpas iekšienē un ar špakteļlāpstu nogriezt to lieko betonu, kas telpas pusē veidnī uzaudzēts.

Saprotu, abi varianti tādi 'caur pakaļu', bet tāda ir situācija!

Varbūt kādam ir spicāka ideja, kā to paveikt? Citus pārseguma variantus neizskatu, jo neticu, ka tur kaut kādi L dzelži vai gatavās gāzbetona pārsedzes smuki un cieši iegulsies.

P.S. Slodze uz pārsedzi principā būs minimāla, jo virs tās augšējās gāzbetona rindas jau nāk betonētā mūrlatas josla. Visdrīzāk varēju vispār iztikt bez pārsedzes, bet attapos par vēlu.

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 17/11/2020 09:08

Cik plati Tev tie logi? īpasi neesmu iedzilinajies, bet kaut kur lasiji ka šauriem, laikam līdz 1,20, bet varbūt kļudos, vareja pārsedzi nelikt.Es ta izdarīju garazas sienai...Durvju aile 90cm, salīmeju blokus bez pārsedzes.Nu jau vairak ka gadu turas, neplaisa un nelust....Bet Tava gadījuma es tomer meginatu iemanīt kaut ko gatavu...metalu, betona bai keramzīta pārsedzi, vai vispar tikai kadu armaturu drosumam, ....Bet ja taisi veidni, tad gan ta ka mineji pirmo variantu, gan vari izgriest auksēja blokos četrkantigus kubus, pec iebetonesanas salīmet atpakaļ. Tas Tavs otrs variants neizklausās īpasi labs....Vienīgi ja veidņa paplatinajuma mala ieliec attiecīga biezuma putiplastu, atstajot augsas mala sķirbu.Tad veidni noņemot būs jānogriež tikai neliela dala no augsējas malas ,apaksējo putuplastu jau noņemsi bez problemām.To jau varēsi izdarīt ar fleksi ari pēc pec veidņa noņemsanas.Vai ari izkasīt kad betons jau būs nedaudz apravies..

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 17/11/2020 10:25

Tāds mūris kādu laiku (+/- 100 gadus) turas kopā pats, pēc tam to tur loga rāmis. Ja reiz uz šo brīdi viss turas kopā, tad varēja uzreiz iebāzt gatavo gāzbetona pārsedzi un noblīvēt.

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: m! (84.237.131.---)
Datums: 17/11/2020 12:18

Izliet forma, apsmeret ar javu un iecelt velamaja nisha?

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: Klauns (77.219.4.---)
Datums: 17/11/2020 12:52

Paldies, vîri! Gatavu tiešám neko negribu likt - neticu, ka labi sablîvèsies ar esošo mûri!

Logi 1,5m gari, 0,6m augsti. Tàdas šaujamlûkas vien ir. Arî domàju, ka bez pársedzèm varèju iztikt, bet ko nu vairs

Par puķiku variants labs, bet tad samazinàs iepildîšanas vieta - bet doma ir apsverama. Un es nedomāju, ka baigi visam tam 300mm biezajam, svaigajam betonam tas kaut ko traumēs, ja to uzmanīgi ar špakteļlāpstu nocirpšu. Šādà vēsumā cements vēl otrā dienà ir diezgan mîksts, kaut jau tur formu

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 17/11/2020 16:48

Es to pukiku biju domājis jau taja veidņa paplasinajuma ka liec.Parsedze sanāks bloku platuma, bet tas pukiks tik aipildīs to izvirzījuma vietu...Nu piemeram 50mm ieliksi , augšu kadus 3cm atstāsi sķirbu kur iepildit betonu un novibret, tad ta skirba aizpildisies ar betonu. Veidnus noņemot ari pukiks noņemsies.Tev tikai paliks ta 3cm joslina ko nogriezt, vai nu 4cm, vai cik nu atstasi. Bet praktiski varēji atstāt aili ka ir, izgriez caurumu un liek logu iekša. ...

Re: Par logu ailu pārsedzēm
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 18/11/2020 11:33

Klauns rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Paldies, vîri! Gatavu tiešám neko negribu likt -
> neticu, ka labi sablîvèsies ar esošo mûri!



Tā varētu nebūt problēma, ir materiāli (javas, betoni), kas sacietējot izplešas, paredzēti tieši šādiem gadījumiem.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  **     **  ******** 
 **   **   ***   ***   **   **   **     **  **    ** 
 **  **    **** ****    ** **    **     **      **   
 *****     ** *** **     ***     **     **     **    
 **  **    **     **    ** **     **   **     **     
 **   **   **     **   **   **     ** **      **     
 **    **  **     **  **     **     ***       **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727