UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Mansarda siltināsana
Autors: Vēsā (80.89.73.---)
Datums: 28/12/2021 23:43

Bija jau tēma, bet diezgan (5 mēn) sena, pakustināsu atkal, jo vecajā tēmā jau klusums, bet man aktuāli...tagad!!!
Tātad jumts no augšas - metāla dakstiņprofils, līstes, šķerslatas, antikondensāta plēve, spāres 150mm. Gribam siltināt mansardu no iekšpuses, lai varētu tur dzīvot visu gadu. Iepriekšējā tēmā par mansarda siltināsanu bija tieši tas pats uzklātais bleķa jumts ar antikondensāta plēvi (tā savāc kondensāta pilienus uz sevis apakšā un nepil, vnk noripo pa plēvi, ja tā paliek pārāk slapja, visi pilieni notek vējkastē, ja plēvei neko nepiespiež, to neaiztiek u.t.t.
Tagad mūsu pieredze:
Mums precīzi tāds pat jumta salikums - bleķis, latas, antikondensāta plēve, un siltināsana ar akmensvati starp spārēm.

Pielikām 10 cm vati pa tiešo pie antikondensāta plēves, jo nezinājām, ka tā nav tvaika memmbrāna. Pēc 2 nedēļām sāka pilēt starp vates plāksnēm, iebāzām roku - viss slapjš! Noņēmām vati - reāli teicēja ūdens no katra vates kvadrāta!!!. Antikondensāta plēves uzdevums- savākt uz sevis kondensātu un neļaut tam nopilēt, piespiežot vati, viss kondensāts nonāk vatē! Ok. Skaidrs.
Sākam visu no sākuma - vate nožuvusi, liekam 5 cm brusītes pie spārēm, skavojam klāt jutadach 85 vēja un tvaika izolācijas membrānu, tā, lai tvaiks iet prom, nokļūst tajā 5 cm spraugā, mansarda frontonu augšējos stūros uztaisam 100x100mm logus, starp spārēm saskavojam jutadach, pašā jumta korē sanāk aukstie, vēdināmie bēniņi, starp antikondensāta plēvi un jutadach 5 cm sprauga, kurā no vējkastes ievelk vēju un pa jumta kores logiem izvelk visu, kā pa skursteni...viss pa smuko! Iepakojam 10 cm Paroc akmensvati (vēlēk paredzēts vēl šķērsām latojums un vēl 10 cm akmensvates, tad tvaika membrāna jau ar melno pusi uz iekšu, reģipsis, apdare), ...bet...tagad secinām, ka starp jutadach membrānu un esošo 10 cm vati viss ir stipri slapjš! Ko mēs darām nepareizi, vai arī visa problēma, ka nav pagaidām tvaika izolācijas no telpu siltās puses? Vai arī vnk nepietiek siltumizolācijas slāņa? Mansards pagaidām netiek apkurināts, 10 grādi augšā, trepju logs aizvērts ar osb. 22 grādi pirmajā stāvā.. KĀPĒC starp vati un tvaika izolācijas membrānu ir slapjš??? Un kā pareizi nosiltināt frontonus, jo šobrīd tie no vagondēļiem, kuri kopš jumta plaknes siltināsanas arī slapji, uzbrieduši, slapji tā ka tek...ok skaidrs, ka pirmā stāva tvaiks un mitrums, bet kas jādara, lai mansarda, jumta kostrukcijas nesapūdētu pirms vispār saprotam kas notiek, vai ko darām nepareizi?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **        **     **  **      **   *******  
 **    **  **        **     **  **  **  **  **     ** 
 **        **        **     **  **  **  **  **     ** 
 **        **        **     **  **  **  **   ******** 
 **        **         **   **   **  **  **         ** 
 **    **  **          ** **    **  **  **  **     ** 
  ******   ********     ***      ***  ***    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727