UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4
Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: Mr. (78.84.120.---)
Datums: 13/10/2021 22:05

Kāds tur brīnums, ka tev gāzbetons pamatos. Man siltā zviedru plāksne ārpus mājas gabarītiem.

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: Aldiss (81.198.244.---)
Datums: 13/10/2021 23:31

TomsC rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Grīdai bus 2x 50mm XPS Vai arī kas līdzvertīgs ar
> parasto putaplastu!
> 20mm XPS likšu iekšpusē starp estrich grīdu un
> n sienām!
>
> Principā esmu jau pieņēmis lēmumu pamatus pacelt
> 15cm ar betonu!
> Bus jauzdot jautājums manai BK daļas
> izstrādātājai! Kāpēc viņa izvēlējās cokolā likt
> gazbetonu, ja to pat neiesaka Bauroc pārstāvji!

Projekta rasējumā gan nevar redzēt tos 2x50mm xps grīdās, kā tad tā, būvēsi ne pēc projekta?

Paceļot pamatu betonu par 15 cm, atrisināsi gāzbetona samērcēšanu, bet grīdas pievienojums pie pamatiem tik un tā sanāk neatbilstošs mūsdienu labākajai praksei un būs aukstuma tilts.
2cm xps gar pamatu sienu ir vairāk kā nekas, bet silto grīdu +30 un pamatu +7-+10, kas ir grunts temperatūra tev atdalīs tikai 2cm putuplasta. Termokamerā ļoti labi var redzēt, kur tā nauda par apkuri paliek...

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: ekomaja (159.148.107.---)
Datums: 14/10/2021 08:43

TomsC, bet kāpēc tu raksti, ka melnzeme būs zaļās līnijas līmenī, ja šķērsgriezumā redzams, ka zemes līmenis būs uz -0,300m atzīmes, kas ir ~ 10cm zemāk par zaļo līniju. Ja tu domāji pamatu iekšpusē to apzīmējumu ar trīstūrīšiem, tad tur jābūt iebērtai smilts vai grants materiālam, nevis melnzemei.

Tas ko Aldis raksta, ka 2cm ir par maz, ir tieši tā problēma, ko rasējuma autors risināja novietojot gāzbetona bloku cokolā - lai siltā grīda nedotu siltumu uz auksto betona pamatu. Vienīgi, tur tā ļoti kautrīgi tas risināts, es paceltu grīdas līmeni par 5cm augstāk, lai putuplasts pilnīgi nosegtu pamatu un pirmās gāzbetona rindas savienojumu. Vai arī pieliktu vēl 5cm putuplasta slāni.

Manuprāt, tam blokam tur nekas slikts nenotiks. Žūšanas process jau nenotiek tikai horizontālā virzienā, bet arī uz augšu/sāniem caur blakus blokiem. Savukārt, no samirkšanas bloku aizsargās xps no ārpuses, xps gan jau būs apdarīts ar kādu dekoratīvo apmetumu un ventilējamajai fasēdei būs uztaisīts lāsenis, lai ūdens netek virsū cokolam.

Būvejam sev māju: [ekomaja.wordpress.com]

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: andrz (81.198.227.---)
Datums: 14/10/2021 09:29

Īpatnējs risinājums ir polietilēns/putuplasts uz pamata pēdas.
Kāda ir polietilēna funkcija?
Putuplastu (ekstrūdēto) loģiskāk būtu likt tuvāk zemes virsmai zem bruģa.

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: TomsC (213.226.141.---)
Datums: 14/10/2021 11:36

Iezisim pa solim!

1. Neinu kapēc bet salīdzinot ar kaimiņa mājas nules punktu ar manu, man sanāk 6 cm par zemu. varianti ir divi, vainu kaimiņa mērnieks ir nepareizi nolicis nules punktu, vai arī mans mērnieks , un samērot pamatus pret zemes virsmu man liekas, ka mans mērnieks ir nepareizi nolicis nules punktu!

2. Brīdī kad tika taisiti ceļi mūsu ciematā, melnze tika salikta uz manu pusi un izlīdzināta , līdz ar to izveidojās lielaka kārta ar melnzemi! Līdz ar to melnzemes man netrūkst! Un norokot pamatiem melnzemi, man tā kaut kur jaizlīdzina!

3. Tāpēc nezinot ko kaimiņi darīs ar melnzemi ko izraks no pamatiem, negribu riskēt un vest prom, lai beigās nesanāk tā, ka esmu bedrē! (vienam kaimiņam vēl stāv liela čupa ar menzemi!)

Tāpēc man atšķirsies zemes līmenis no tā kas uzrādīts rasējumā, varbūt ka tik daudz nemaz nebūs tas kāpums, jo izlīdzinot melnzemi pa visu zemes gabalu, čupa ātri pazudīs!

Eko māja -"Manuprāt, tam blokam tur nekas slikts nenotiks. Žūšanas process jau nenotiek tikai horizontālā virzienā, bet arī uz augšu/sāniem caur blakus blokiem. Savukārt, no samirkšanas bloku aizsargās xps no ārpuses, xps gan jau būs apdarīts ar kādu dekoratīvo apmetumu un ventilējamajai fasēdei būs uztaisīts lāsenis, lai ūdens netek virsū cokolam."
Šo jautājumu ko uzdevu jums visiem es uzdevu tieši arī Baurok tehniskajam speciālistam! Un viņa atbilde bija sekojoša- "Jūsu atsūtītajā gadījumā, blokam(gāzbetona, keramzīta vai keramiskais) kuru gribat pielietot cokola pacelšanai, nebūs iespēja “elpot”, tāpēc tos nevajadzētu pielietot. Droši var pielietot betona blokus, vai uzbetonēt vajadzīgo daudzumu."

UN tiko saņēmu atbildi no YTONG specialista - "Jā šis mezgls ir ļoti pareizs, prieks ka arhitekti šo ņem vēra atrisina aukstuma tiltiņa mezglus
Tas ko mēs parasti iesakam arī klientam ir pirmo bloku rindu nosiltināt kopā ar pamatu siltumizolāciju lai pasargātu javas kārtu stap pamatu un pirmo rindu
Vienīgā piepbilde par gāzbetonu un mitrumu ir šāda, ka gāzbetonu nedrīkst siltināt pimrs mūris nav izžuvis – respektīvi ir nepieciešma vismaz viena apkures sezona, un tikai tad var likt siltinājumu"

Un tagad Es vēl jo projām esmu nesaprašanā, kā būtu pareizi un droši, lai nav aukstuma tiltiņi un lai gazbetons ir drošībā! Izolāciju stap grīdu un sinu varam palielināt uz 50mm biezo XPS ja tas atrisina aukstuma tiltiņu! protams ja palieku pie domas, ka pamatu pacelšu ar 15cm betona joslu!

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: TomsC (213.226.141.---)
Datums: 14/10/2021 11:51

andrz rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Īpatnējs risinājums ir polietilēns/putuplasts uz
> pamata pēdas.
> Kāda ir polietilēna funkcija?
> Putuplastu (ekstrūdēto) loģiskāk būtu likt tuvāk
> zemes virsmai zem bruģa.


Nu kad es uzdevu šo jautājumu, man atbildēja tā- Sals zem siltinājuma ies 45 grādu leņķī, un liekot uz pamatu pedas ka man ir norādīts, sals netiek zem pamatiem, bet ja liktu augstāk tad man būtu jāliek siltinājums platākā joslā ap pamatiem, līdz ar to lielāks materiālu pateriņš! Piebildīsu, ka pamati zem zemes virsu man ir 1.02 m ! Drusku mainīsies kad melnzemi izlīdzināšu!

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: Pašdarbnieks (195.13.247.---)
Datums: 14/10/2021 13:57

------------------
Šo jautājumu ko uzdevu jums visiem es uzdevu tieši arī Baurok tehniskajam speciālistam! Un viņa atbilde bija sekojoša- "Jūsu atsūtītajā gadījumā, blokam(gāzbetona, keramzīta vai keramiskais) kuru gribat pielietot cokola pacelšanai, nebūs iespēja “elpot”, tāpēc tos nevajadzētu pielietot.
-------------------------------
Teikšu tā, gazika mīnusus, specs veksmīgi grib pārlikt arī uz keramzīta un keraterm blokiem. Keramzīts sienā izvēdināsies nedēļas laikā, kamēr gaziks gadiem.. Pie tam tā "elpošana", "elpojošās sienas"... tas tāds mūsdienu trends priekš lohiem.. No tā paša keramzīta mūrē pamatu sienas, apsmērē ar bituma mastiku, siena ir pilna gan ar tehnaloģisko mitrumu, gan kapilāro..,eksplutēsies mūžīgā mitrumā, jo ir zem zemes.. Un kas?

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: ekomaja (159.148.107.---)
Datums: 14/10/2021 14:06

Par aukstumu tiltiņu. Lūk šeit Bauroks visu smuki ir sazīmējis: [bauroc.lv]

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: TomsC (213.226.141.---)
Datums: 14/10/2021 14:59

ekomaja rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Par aukstumu tiltiņu. Lūk šeit Bauroks visu smuki
> ir sazīmējis:
> [bauroc.lv]

Liels paldies par šo info!

kā jau pats rakstīji- "Vienīgi, tur tā ļoti kautrīgi tas risināts" Skatoties tavu atsūtīto tur tomēr ir savādāk, armalā nav XPS kas neļaus gazbetonam elpot. Un atšķiras aukstuma tiltiņa mezgls starp sienu un grīdu!

Rezumē- šonedēļ brīvdienās izlīdzināšu melnzemi , un tad es redzēšu patieso augstumu cokola stāvam, un tad arī būs vieglāk pieņemt pareizo lēmumu!

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: Aldiss (81.198.244.---)
Datums: 14/10/2021 18:29

Zem pamatu pēdas tev nekas nesasals un pamatus neizcilās, jo pamati atrodas dzīļi un vēl ir arī putuplasts pielietots. Par to bez bažām.

Ytong speciālists vispar būtu atlaižams no darba , jo muļķo klientus iesakot ēku siltināt tikai pēc vienas apkures sezonas, turklāt nepareizā veidā..Tā kā projektā paredzētais siltinājums ir kopīgs pamatiem un sienām, tad gan pamatus, gan sienas šajā laikā līdz siltināšanai ietekmēs sals, visas izcilāšanas, sasalšanas, atkušanas cikli., Ja ziema būs niknāka, apkurē aizies ne mazā summa.
Ar XPS nosegtā gāzbetonā uzkrāsies mitrums, turklāt ne jau no ārpuses, bet IEKŠPUSES, migrējot ūdenim tvaika veidā un kondensējoties vēsākajā pusē,.
Gāzbetons uzsūc daudz ūdeni, samirkstot strauji zaudē siltumizolāciju. Jo mitrāks paliek, jo aukstāks, un jo augstāks, jo vairāk uz turieni virzās tvaiks , un jo vairāk virzās tvaiks, jo mitrāks un tā pa apli.

Savukārt savam būvkostruktoram parādi, kā atrast bauroc mājas lapu un no kurienes nokopēt pareiza mezgla shēmu attiecībā uz grīdas/sienu /cokola savienojumu.
Bauroc savā ziņā ir oriģināls attiecībā uz plēves izmantošanu kā vertikālu izolāciju vai kādiem citiem man nezināmiem mērķiem pamatu iekšpuse, bet lai jau nu paliek. Tāpat neesmu fans drenāžas izvietošanai zem pamatu pēdas līmeņa, jo kādudien tā drenāža var saplīst un tad veidojas izskalojums, kas nebūt nav forši zem pamatu pēdas. Es liktu vienā līmenī vai 5 cm augstāk - savu funkciju tā veiks tāpat. Bet tā kā tev ir milzums atmatūras pamatos, tad gan jau nekas slikts nenotiks.

Bet ja nu negribas neko mainīt projektā, tad ārpusē virs gāzbetona xps putuplasta vietā labāk lieto zilo EPS, tas vismaz mazliet "Elpo"

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: TomsC (213.226.141.---)
Datums: 14/10/2021 20:43

Sazvanījos ar YTONG speciālistu- un Viņš teica tā! Pamatu un to pirmo rindu nosiltini uzreiz kad vari, respektīvi kad ir uzmūrēta pirmā rinda. Bet par siltināšanu pēc gada viņš argumentēja tā- jāsilti pēc gata tāpēc ,lai pēc iespējas ātrāk blokos samazinās rūpnieciskais mitrums, un iekštelpu lielais mitrum, kas radies no iekšdarbiem, jo tomēr liela daļa mitruma izdalīsies caur sienām!

Katrā ziņā viedokļi atšķiras un no savas puses nev man argumetu, ka kādam ir nepareizi :D cik nu es varu ar savu mazo pieredzi vispār argumentēt ! Šorīd tik veidojas man viedoklis par šo visu!

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: Aldiss (81.198.244.---)
Datums: 14/10/2021 21:34

Nu jau Ytong ziņa tiek mainīta un uzzinām ka ir rekomendācija nosiltināt pamatu un pirmo rindu. Tiktāl forši. Pamats necaursals un neizcilāsies. Siltajai grīdai pretī nebūs - 10grādi, bet gan +10 no grunts. Bet vai Ytong pārstāvis izstāstīja arī, kā šādā gadījumā jāaizsargā savienojuma vieta pret mitrumu starp pirmo un otro bloku? Tur būs XPS putuplasta plauktiņš, kur sniegam un lietum uzkrāties. Tad jāliek kaut kāds ārā palodzei līdzīgs veidojums pa perimetru.

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: TomsC (213.226.141.---)
Datums: 15/10/2021 07:41

Par to plauktiņu ar iedomājos, bet kā jau Aldi tu pats rakstīji, jaliek pagaidu plauktiņš!

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: Aldiss (81.198.244.---)
Datums: 15/10/2021 10:21

TomsC rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Par to plauktiņu ar iedomājos, bet kā jau Aldi tu
> pats rakstīji, jaliek pagaidu plauktiņš!

Prātīgāk tomēr būtu būvēt saskaņā ar ražotāja (bauroc) rekomendēto mezgla shēmu, citādi sanāk kaut kādi Rašana un Dzamšuta gājieni. Bet, ja nu tomēr būvē pēc esošā projekta, cokolā virs gāzbetona liec EPS, nevis XPS.

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: Pašdarbnieks (195.13.247.---)
Datums: 15/10/2021 11:29

Aldiss rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Ar XPS nosegtā gāzbetonā uzkrāsies mitrums,
> turklāt ne jau no ārpuses, bet IEKŠPUSES, migrējot
> ūdenim tvaika veidā un kondensējoties vēsākajā
> pusē,.
> Gāzbetons uzsūc daudz ūdeni, samirkstot strauji
> zaudē siltumizolāciju. Jo mitrāks paliek, jo
> aukstāks, un jo augstāks, jo vairāk uz turieni
> virzās tvaiks , un jo vairāk virzās tvaiks, jo
> mitrāks un tā pa apli.

Lai, kaut kas tāds notiktu, tad rasas punktam ir jābūt blokā. Ja siena būs nosiltināta ar 150mm puķiku,kas mūsdienās ir pilnīgi adekvāts biezums, tad rasas punkts, būs puķikā. Respektīvi, blokā nekas tur nekondensēsies. Ja tvaiks ieies sienā, tad arī tāpat izlīdīs ārā.

Palielam es piekrītu tam Joutong specam ,ka gazika māju nevajag pirmā gadā siltināt, lai izpūš no visām pusēm. Protams, ja lietus viņu neturpina kapitāli mērcēt.

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: TomsC (213.226.141.---)
Datums: 15/10/2021 11:53

Paldies visiem par ieteikumie!

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: Aldiss (195.122.12.---)
Datums: 15/10/2021 13:12

Pašdarbnieks wrote:
>>>Ja siena būs nosiltināta ar 150mm puķiku,kas mūsdienās ir pilnīgi adekvāts biezums, tad rasas punkts, būs puķikā.>>>

Pilnīgi piekrītu, tik viena problēma - projekta rasējumā pamatu siltumizolācijai ir 50mm un tad rasas punkts nepārprotami ir pirmās rindas gāzbetona blokā, , kas būs nosegts ar XPS. Eh , projekti, projekti....

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: TomsC (213.226.141.---)
Datums: 15/10/2021 21:53

Vel piebildīšu, ka dēļ visas šis purgas kas man ir es atklāto (un kādus daļu zem zemes) cokola daļu gareniski līkšu klāt vēl 50 mm XPS -tatad no augša uz leju būs 58cm cokols nosiltināts ar 100mm biezu XPS.

Re: Pamati un dzelzbetona kolona!
Autors: TomsC (85.254.75.---)
Datums: 23/11/2021 22:40

Svieki!

Šī ziņa vairāk domāta Personai ar niku "Aldiss" Aldi, Vai ir iespējams ar tevi sazināties privāti?

Kaut ko būvēju arī ES!
[cietviruligzda.wixsite.com]

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **    **  **    **  ********  
 **        ***   **   **  **   ***   **  **     ** 
 **        ****  **    ****    ****  **  **     ** 
 ******    ** ** **     **     ** ** **  ********  
 **        **  ****     **     **  ****  **        
 **        **   ***     **     **   ***  **        
 ********  **    **     **     **    **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727