UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Būvatļaujas pagarināšana pēc 8 gadu būvniecības
Autors: fandi (212.3.194.---)
Datums: 30/03/2021 14:44

Sveiki!

Esmu viens no daudzajiem "laimīgajiem", kuram neizdosies nodot māju 8 gadu laikā(šogad), ir dažādi apstākļi kas to ietekmēja ..COVID to skaitā.

Kā notiek būvatļaujas pagarināšana uz garāku periodu? ... būvatļauju pagarina uz būvniecības ierosinātāja pieprasīto laiku, ja institūcijai, kura pilda būvvaldes funkcijas, būvniecības informācijas sistēmā ir pieejama aktuāla ēkas kadastrālās uzmērīšanas lieta un iesniegts ēkas novietnes un tai izbūvēto ārējo inženiertīklu izpildmērījuma plāns, kā arī uz pieprasīto pagarinājuma termiņu izsniegtas būvdarbu veicēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polises kopija”.

Tātad kā tikt pie šiem diviem: aktuāla ēkas kadastrālās uzmērīšanas lieta un iesniegts ēkas novietnes un tai izbūvēto ārējo inženiertīklu izpildmērījuma plāns.

Aktuāla ēkas kadastrālās uzmērīšanas lieta jāpasūta VZD, bet kā notiek pati uzmērīšana, ko mēra? Man ir jaunbūve zem jumta, bez iekšējām komunikācijām, logiem un fasādes un vietā kurā pēc projekta paredzēta saimniecības ēka uz pamatiem ir pagaidu ēka bez pamatiem. Vai mēra ēkas no ārpuses vai katrā no šīm ēkām šī persona jāielaiž iekšā, arī manā pieminētajā pagaidu ēkā kuru paredzēts nojaukt līdz ēkas nodošanai ekspluatācijā?

Ēkas novietnes un tai izbūvēto ārējo inženiertīklu izpildmērījuma plāns - kurš veic šo darbu un kas tiek mērīts vai tā ir domāta tā pati topogrāfija? Nav nolīdzināta zeme pēc pamatu rakšanas vai nav tā ka šis ir īstais laiks, lai to izdarītu un pēc tam saukt speciālistu kurš zīmē ēkas novietni?

Re: Būvatļaujas pagarināšana pēc 8 gadu būvniecības
Autors: deformācijas šuve (45.132.226.---)
Datums: 30/03/2021 14:59

ēkas novietnes un tai izbūvēto ārējo inženiertīklu izpildmērījuma plāns - mērnieki uzmēra, bet īstā jautrība ir ar pazemes komunikācijām, ja pirms aizbēršanas nav tās uzmērītas, tad vainu jarok visas vaļā, vai kā praksē dara - mernieks ieraksta "pēc īpašnieka sniegtās informācijas kabeļi ir šeit". Tad nu būvvalde var vainu pievērt acis vai arī likt reāli uzmērīt kabeļus. Ir dzirdēti mērnieki, kas riskējot ar savu sertifikatu zīmē kabeļus nemaz neparbaudot kur tie ir. Var arī tā.

To, ko vajadzētu uzmerīt kadastrālā uzmērīšanā nosaka [likumi.lv] MK not. Ko reāli liks darīt, to nosaka amatpersonas garastavoklis. Es gan gatavotos tomēr aizbraukt kad šis tur būs.

To, ka tur nav viss pēc plāna tāpat varēs redzēt mērnieka izpildmērijumos, tālāk jau ko būvvalde lems. Būvvaldes dažādas. Ļoti dažādas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **          *******    ******   **     ** 
 **     **  **    **   **     **  **    **  **     ** 
 **         **    **   **     **  **        **     ** 
 ********   **    **    ********  **        **     ** 
 **     **  *********         **  **        **     ** 
 **     **        **   **     **  **    **  **     ** 
  *******         **    *******    ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727