UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Koka karkasa mājās ventilācija
Autors: audi-xtr (78.84.28.---)
Datums: 15/01/2020 22:06

Sveiki, jautājums tāds, biju apskatīties koka karkasa māju iegādei, un lieta sekojoša, jautāju par rekuperāciju, tāda nav paredzēta, māja tiko uzbūvēta- pabeigta, uzlikta esot visdārgākā tvaika plēve, bet mājā ventilācija- ventilators, tikai tualetē un vannas istabā ar slēdzi. Jautājums tiem cilvēkiem, kuri dzīvo tiko celtās koka karkasa mājās, un bez rekuperācijas, ar kādām sekām jūs saskaraties, un kā jūs viņas risiniet? Liels paldies par atbildēm.

Re: Koka karkasa mājās ventilācija
Autors: Ventis (62.85.77.---)
Datums: 15/01/2020 22:49

Ir pieredze ar piebūvi (wc/dušas telpu) kas izpildīta koka karkasa veidā. 10m2. Ļoti labi nopakota, bet sienā ventilators ar slēdzi. Ventilatoram pēc papīriem būtu jātiek galā ar divām tādām telpām. Bet nekā!!! Var nostrādāt visu nakti, bet kondensāts visās malās. Domāju ir divas problēmas - nav svaiga gaisa pieplūdes un apkure ar radiatoriem, pieļauju ja būtu siltās grīdas tad klimats būtu sausāks. Pagaidām efektīvākais veids kā tikt vaļā no mitruma, ir atvērt logu uz ilgāku laiku. Priekš sevis esmu sapratis, kamēr nebūs nodrošināta laba, pārdomāta ventilācija veco lauku māju labāk nesiltināt. Varbūt jūsu situācija būs savādāka.

Re: Koka karkasa mājās ventilācija
Autors: Tinis (46.109.221.---)
Datums: 15/01/2020 23:23

Kāda jēga no ventilatora, ja nav pieplūdes? Vakuumu tak neuztaisīs. Ventilācijai jābūt gan ieplūdei, gan izplūdei.

Re: Koka karkasa mājās ventilācija
Autors: agrais (92.49.18.---)
Datums: 15/01/2020 23:31

Nu nezinu kas tev ar to wc....mani vecaki dzīvo 1900 gada celta koka majā. Kadus 15 gadus atpakal salika plastmasniekus, nosiltinaja ar vati un apšuva ar dēlēm. Nekada ventilacija nepastāv vispār ,vienīgi virtuve caurums skurstenī ar resti priekša. Nav nekada mitruma....Tapetes nost nekrīt un sienas nepelē. Un tavā dušas telpa nekada super puper ventilacija momenta to mitrumu ara nedabūs, tapat kadu laiku būs norasojis un mitrs.

Re: Koka karkasa mājās ventilācija
Autors: Ambrosio (95.68.93.---)
Datums: 15/01/2020 23:49

audi-xtr rakstīja:
-------------------------------------------------------
> uzlikta esot visdārgākā tvaika plēve

Tvaika izolācijai svarīgāks par materiālu ir kvalitatīvs un rūpīgs darbs. Neticās, ka dulburi celtnieki, kuri nesaprot, ka kvalitatīvi tvaika izolēta māja ir gaisa necaurlaidīga (mazcaurlaidīga) un tajā pēc būvnormatīvim piespiedu gaisa ventilācija ir obligāta, varētu to kvalitatīvi izdarīts. Iesaku noskaidrot, kāda tieši tvaika izolācijas plēve tika izmantota, kā stiprinātas pie karkasa, cik cm ir pārlaidums starp atsevišķām joslām, kāda lente tika izmantota savienojumos, un killer jautājums - kā tika savienota tvaika izolācija ar logiem, kā sienu tvaika izolācija savienojas ar grīdu (vai grīdas tvaika izolāciju ja grīda uz lāgām) un ar tvaika izolāciju griestos, kā tika savienota tvaika izolācija starp 1. un 2. stāvu (ja 2-stāvu māja), kā tika hermetizēti komunikāciju caurejas, ja tādas ir, tvaika izolācijā.

Iesaku paskatīties Sergeja Filipova kanālu - puisis strādā Somijā, ceļ karrkasnieces, kvalitatīvi skaidro un rāda, kā karkasnieces ceļ Somijā. Par tvaika izolāciju:
[www.youtube.com]
[www.youtube.com]
[www.youtube.com] (var arī ar speciālām gumijotām un elastīgām manžetēm)

> bet mājā ventilācija- ventilators, tikai
> tualetē un vannas istabā ar slēdzi.

Tā nav ventilācija, tā ir tikai gaisa izplūdes nodrošināšana, kas pie tam strādās slikti, ja tvaika izolācija ir kvalitatīvi iestrādāta un māja ir gaisa mazcaurlaidīga. Kas nodrošinās gaisa pieplūdi? Logi, kas būs vaļā? Ja logi ciet un ventilators ieslēgts, tad gaiss visticamāk atradīs kaut kur ieeju mājā caur sienu un vilks līdzi iekšā visus "labumus", kas sienā.

Par venilāciju Somijā - [www.youtube.com]

Pirms pirkšanas silti iesaku veikt blowdoor testu, būtu labāk, ja ārā būtu auksts, bet ir vismaz kaut kāds temperatūras kritums (iekštelpām jābūt siltām). Un tad visticamāk redzēsi 101 nekvalitatīvu vietu, kas nav kvalitatīvi nosiltināta, slikti savienojumu mezgli utt. Ja izdomāsi tomēr pirkt, varēsi paakaulēties atrasto trūkumu dēļ.

Re: Koka karkasa mājās ventilācija
Autors: Sqq (84.237.200.---)
Datums: 16/01/2020 00:04

Virinasi logus lai dabutu svaigu gaisu, vai ari tagad jaizbuve ventilacija. Ja viss gatavs, tad sienaas jasaliek t. S. Sienas rekuperatori, mekle goglee atslegas vardus twinfresh un vel kadus 5..7 lidzigus razotajus. Tas ir pa dargo. Pa leto var meginat logos iestradat ventilacijas restes, vai sienaa ielikt parastu ventilaciju ar skruvejamu difuzoru.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **     **  **     **   ******   **      ** 
 **    **    **   **    **   **   **    **  **  **  ** 
 **    **     ** **      ** **    **        **  **  ** 
 **    **      ***        ***     **        **  **  ** 
 *********    ** **      ** **    **        **  **  ** 
       **    **   **    **   **   **    **  **  **  ** 
       **   **     **  **     **   ******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727