UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: arre (195.13.229.---)
Datums: 14/03/2019 09:39

Rx Wrote:
------------. Bet skumīgi, ka "sausiņi"
> izaug un ir jau izauguši....


Labāk lai izaug sausiņi, nekā mūžīgi neapmierinātie trīspunktu īdētāji

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Aldiss (195.122.12.---)
Datums: 14/03/2019 10:04

Ir labi, ja mājā ir divi sanitārie mezgli. Citādi tad, kad 13 gadīgā meita ieslēgsies, lai spaidītu pumpas, ātrāk būs uz Circle-K aizbraukt pačurāt. Otrā sanitārajā mezglā var iztikt arī bez dušas/vannas, bet otrs podu ar izlietni gan ir vairāk kā vēlams.

Manā skatījumā tas, ka tualete atrodas tuvu pie ārdurvīm ir pozitīvi, it īpaši, ja ir mazi bērni.
Arī no zābaka nomazgāt, atvainojiet, suņa kaku emocionāli šķiet labāk pie ārdurvīm, nevis mājas otrā pusē pie guļamistabas.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 14/03/2019 10:21

Par zābakiem (ja tas aktuāli) - daudzos ārzemju (īpaši amerikāņu) projektos ir mud room. Tāda telpa/kaktiņš ir noteikti vajadzīga pie dārza (īpaši sakņu dārza) ieejas, kur ar šļūteni nomazgāt netīros zābakus un tikai tad doties dziļāk mājā. Ja mājas teritorija paredz dubļus tikai kādos īpaši ekstrēmos apstākļos reizi padsmit gados, var netaisīt.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Gunt. (158.255.56.---)
Datums: 14/03/2019 11:23

Rx
nezinu, ko tu pīpē, bet paķēris ir labi. :))

bern
1. Galīgi ne uz terasi. Iekšpagalms radās atrodot kaut cik piemērota plānojuma versiju. Uzsvars no sākuma bija uz 50 kv.m. dzīvojamo, kurā varētu iekļaut virtuvei salu un maksimāli izslēgt no plānojuma nelietderīgos gaiteņus, nerunājot nemaz par kāpnēm. Pēc tam jau klāt nāca lielais logs, kurš pēc sajūtam izslēdz terases nepieciešamību. Pagaidām doma tikai dārza kamīna stūri nobruģēt.
2. Mēs māju būvējam sev, nevis citiem, vai ne?
Protams, ka pie dizaina tiks padomāts, lai nav gluži plika balta siena ar mazu logu pret ceļu, bet tas, ko citi redz no ceļa puses mani absolūti neuztrauc. Mani kaut kur šis punkts liekas absurds - cilvēks uztaisa dēļ lūk smuka dizaina logus un pēc tam aizkarina ar bieziem aizkariem, ka tik kaut ko neierauga. Kur ir loģika?
Par pieliekamo vēl ir uz jautājuma robežas. Varbūt beigās cels atsevišķu šķūnīti ar pārvietošanas iespēju. Logus Z-pusē jau pārvietoju simetrijai . 1gab. giļamistabai un 2 gab. paliek dzīvojamai.
3. Otra tualete ar dušu būs obligāti. Kā pamainīt izvietojumu, izmērus - tas jau ir cits stāsts. Tur ļoti forši iederētos bīdamās durvīs, lai netraucētu atvērt un tad arī vieta izlietnei būtu, bet cik atrodu, tad ir tikai tādi prasti skapja durvju risinājumi.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: v_t (62.85.73.---)
Datums: 14/03/2019 11:49

saprotu ko domā Rx.

cita starpā, replikas par kaut kā pīpēšanu jau ir tik nodrāztas, ka stipri bojā iespaidu par šo repliku lietotājiem.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: bern (80.89.72.---)
Datums: 14/03/2019 12:13

1) Ja fokuss nav uz terasi, tad neredzu jēgu šādam plānojumam. Pasēdi internetā 30 minūtes ilgāk un atradīsi projektu ar visu to pašu tikai lētāk relaizējamu un daudz energoefektīvāku, kas Tev ļaus ietaupīt gan pie celtniecības, gan ekspuatācijas.
2) Pat, ja Tev pašam absolūti nospļauties uz kaimiņiem un kopējo pilsētvidi, tad būvvaldei būs cits viedoklis šajā jautājumā.
Kopumā es pievienojos ieteikumam aiziet pie arhitekta un galvenais ar abām ausīm klausīties, ko viņš saka, nevis censties pašam izdomāt no jauna velosipēdu. Tas Tev ļaus izvairīties no daudzām kļūdām un sasniegt daudz labāku rezultātu pie mazākām izmaksām.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: bern (80.89.72.---)
Datums: 14/03/2019 12:34

Es arī saprotu, ko domā Rx, tikai nesaprotu, kā tam būtu jāiederas tēmas kontekstā. Neesmu drošs, ka mājas iekārtotjumam ir tik tiešs sakars ar to, par ko izaugs Ja nu vienīgi, cilvēks, māju ceļot, ir pārvērtējis savas iespējas, kā rezultātā visus vakarus un brīvdienas pavada darbā, lai nomaksātu kredītus nevis pavada laiku ar ģimeni.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Rx (78.84.8.---)
Datums: 14/03/2019 13:49

Atbildot uz jautājumu: "..kā tam būtu jāiederas tēmas kontekstā. Neesmu drošs, ka mājas iekārtojumam ir tik tiešs sakars ar to, par ko izaugs ". Tad kas netiek izpildīts manis teiktajā sakarā: Guļamistabas, kā te komentē...tikai gultai. OK, skapītim kur mobilo un pulksteni nolikt. Logi salīdzinoši milzīgi pie tik mazas telpas. Sienas praktiski neizmantojamas. Atpūtas-virtuves telpa: Cep un šmorē, tad neiztikt bez atpūtas telpas piesmaržināšanas, dažreiz arī piesmird... Tātad kafijas smaržai, un patīkamai kulinārijai...picu uzsildot. Tas jau nosaka, ka ģimene lielās pusdienas netaisa. Kamīns pie sienas, starp logiem! Pilnīgi nepareizi, jo pret gaismu skatīties uz uguni ir nedabīgi un nepatīkami. Tātad kurināsim tikai tumsā...vasarā tas ir pēc pl 23. Logi atpūtas telpā abās pusēs. Pilnīgi nepareizi, neomulīgi. Tāds logu izvietojums rada tā saucamo gaismas caurvēju, kad iekšējā uztveres pasaule ir diskomfortā (fenšui arī to saka). Ieeja saimniecības ēkā no viesistabas, šķērsojot daļu tās. ( no netīrākas vietas uz supertīro pa taisno!). Garais ieejas koridors: Kā noģērbties vairākiem cilvēkiem, kas reizē ienāk? . Koridoram jābūt īsākam un platākam. Un ja nu arī bērnu ratiņi jāieved, jāpārģērbj bērni...vietas maz. Atpūtas istabā milzīgais galds! Kam tas? Atnāk mājās un...sēžas ēst uzsildīto picu? Vai viesībām? Viesībām jāizmanto saliekamie galdi, mazāk vietas aizņem "gaidīšanas" laikā. Arī kamīns , sēdot uz dīvāna kreisā pusē...galva jāpagriež 90 grādos, lai patīkamās liesmu krāsas un skaņas uzņemtu. Logu daudzums viesistabā tāds, ka neviena sienas daļā nepaliek ne dizainskapim, ne plauktiem, ne pat gleznām. Tātad mantu glabāšanai nav vietas! Un kāda tad var būt ģimenes darbošanas kvalitāte, saistība ar manis iepriekš teikto?. Mājai ir tiešs sakars ar to, par ko izaugs bērni. Jāsaprot, ka šis laiks ir vismaz 15...gadi! Ko sēsi to pļausi.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Rx (78.84.8.---)
Datums: 14/03/2019 14:16

Vēl papildinājums teiktajam: Kā domājat lietot lielo galdu ar plīti, izlietni, krēsliem pie tā? Ēd un skatās uz izlietnē ieliktiem nemazgātiem traukiem? Jā, var veidot speciālu atdalošo bārveidīgo sienu lai atdalītu patīkamo no nepatīkamā. Es tomēr akceptēju plīti, izlietni pie sienas. Jo tad skapīši ātri pieejami, garšvielas, trauki, ledusskapis.Pastiepies, ir, liec, cep, noskalo rokas, augļus. Viss kompakti, minimāli pārvietojoties. Es bieži pats visu ko gatavoju un zinu, cik svarīgi ir optimāli izvietot izlietni-plīti galdu. Ledusskapim vietu neredzu, ja nu tāds maziņš, galda augstumā. Un duša no koridora, kad pašā galā guļamistabas ir jocīgi. Duša tiek lietota vienmēr vairāk kā vanna, ja nu vienīgi vannas-duša ir kā pamats. Tad kam pie koridora? Kurpēm, zābakiem? Tos var arī lielākā izlietnē noskalot. Kur veļas mašīna? Koridorim akceptēju vējtveri: Ziemā starpsiltuma saglabāšana, vasarā var turēt vienas durvis vaļā patstāvīgi. Gaismai dabīgai koridorī arī jābūt, kaut vai no durvju stikla.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Gunt. (158.255.56.---)
Datums: 14/03/2019 15:42

Es negaidu, ka kādam te varētu plānojums likties ideāls, jo tāds nebūs neviens. Dēļ gaumes cilvēki rīko karus, tā kā viss normāli. Tas, ka Rx ir savs viedoklis, nenozīmē, ka viņš ir vienīgais pareizais un priekš visiem un arī ne viņam mācīt, ka kuram bērnus audzināt. Domāju, ja viņš iesviestu šeit savas pašreizējās dzīvesvietas bildes, atrastos pret viņu tieši tāds pats Rx2, kurš noliktu visu.
Kurināt vasarā kamīnu? C'mon. Šajā gadījuma kamīnmūri vai pat vienkārši mūrīti, kurš ir pēc fakta uz 100% kā backups siltumsūknim un vizuālais ir tikai blakne, ar kuru variēt pēc katra izvirtības pakāpes.
Par logiem - ja cilvēkam mājīgums asociējas ar "lapsas alu", tad viņam 5m augsti griesti arī nebūs pieņemami. Šeit ir tas pats stāsts - cilvēks, kurš apaudzis ar mantām un gleznām un grib noslēpt kā viņš vakarā dzer tēju, nekad nevarēs dzīvot stikla pildrežģa mājā. Piem. [thisbuildis.com]
Par mantu glabāšanu ir teikums kā naglai pa pieri - visādiem sū nav vietas un nebūs. Mēs nedzīvojam vairāk komunismā un bērnus pēc tām pašām vadlīnijām audzināt ir absurds. Ja nepietiek fantāzijas, kur mājas plānojums un štrunti veido visa pamatnosacījumus, lai audzinātu bērnus, tad tā ir tikai viena cilvēka individuāla problēma.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Rx (78.84.8.---)
Datums: 14/03/2019 16:25

Sapratu. Jums ir īres mājas prasības. Iebrauca ar čemodāniem un pēc laika izbrauca. Neko lieku. Duša, gulta, pica, kafija, TV. Veiksmi Jums.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Gunt. (158.255.56.---)
Datums: 14/03/2019 16:32

bern
Lūdzu, iesvied kaut vienu projektu ar 50kv.m. dzīvojamo. 140 apbūvējamo un tai pašā laikā lai nebūtu gaiteņu. Pieļauju, ka mani ilgie meklējumi atduras pret līkiem pirkstiem un kāds cits mācēs ātrāk sameklēt. :) Vēlu veiksmi to izdarīt 30min. :)

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: specs (80.254.218.---)
Datums: 14/03/2019 17:10

Kapēc prasīt padomu, ja nav vēlmes to uzklausīt? Autor, esi bijis 50kvm istabā? Esi redzējis 10kvm bērnistabu? Tavi bērni nekad nevadīs draugus mājās, jo nebūs uz kurieni! Vecais sēdēs pie TV 50kvm istabas vidū :) Kur plānots likt drēbes šajā mājā? Un kur vingrot - virtuvē? :)

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: bern (80.89.72.---)
Datums: 14/03/2019 17:38

labamaja.lv, projekts MĀJA AR-53.
+/- ir
Nesekmīgie centieni iekopēt linku prasīja vairāk laika nekā paša projekta atrašana.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: bern (80.89.72.---)
Datums: 14/03/2019 17:52

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Esi redzējis 10kvm bērnistabu? Tavi bērni nekad
> nevadīs draugus mājās, jo nebūs uz kurieni!
- -
Man bērnu ballītes notiek arī 75 m2 dzīvoklī. Sīkie apmierināti un pilnīgi noteikti nesēž vienā istabā un skrien pa visu māju

> Un kur vingrot - virtuvē? :)
- -
Un, ja cilvēks vingro savā guļamistabā, tas, Tavuprāt, liecina par viņa saprātīgumu un tālredzību mājas pirkšanas vai būvēšanas procesā?:) Manuprāt, tādas glupības var uzrakstīt tikai cilvēks, kurš savā mūžā nav bijis sporta zālē. Platība lielāka nekā visai Tavai mājai kopā, daudz trenažieru, sauna un vēl ar civēkiem var pasocializēties, meitenēm paskatīties.

> Kapēc prasīt padomu, ja nav vēlmes to
> uzklausīt? Autor, esi bijis 50kvm istabā?
- -
Par šo gan pilnībā piekrītu!:)

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Rx (78.84.8.---)
Datums: 14/03/2019 18:17

AR53: Nu jau īsti nav ko piebilst...jo:
Koridors platāks-ir.
Atdalīta virtuves daļa, ja vēlas, sienu, garmošku var ielikt-ir.
Plīts, izlietne, ledusskapis pie sienas, ērti-ir.
Kamīns pie tumšās sienas, arī TV vienā plaknē-ir.
Nav gaismas caurvēja-ir.
Guļamistabai logi tā, ka ir kur skapi, galdiņu nolikt- ir.
Sienas brīvākas viesistabā- ir.
Skapji -kumodes-plaukti visur- ir.
Vēl domāšanai: 6 telpa- tualete: vai durvis nav labāk no koridora puses: Viesi iet prom...vēlas ieiet pirms ceļa, ienāk no āra , darbos netīrs, vajag..., rokas jāskalo, apavi, sunim ķepas... No guļamistabas nav jau tālu....Veco durvju vietā skapītis arī ir novietojams...slēpes, kā piemēram, vienmēr štrunti sakrājas. Štrunti kas noslēpti, neredzami...nekaitina!

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Gunt. (158.255.56.---)
Datums: 14/03/2019 18:27

specs
Viedoklis un Rx centieni kaut ko pārmest citu nemākulībai, jo viš ir pravietis, nav viens un tas pats. ;)
Esmu bijis. Viss ir saprasts. Ar virtuves salu mazāku par 50m2 nevar, tad ne pēc kā.
Un kāpēc tev liekas, ka man būtu jāvingro?

bern
Pieļauju, ka nesaprati ideju. AR-53, nebūs.
Šim projektam apbūvējamā ir lielāka, dzīvojamā 140. Ok, manējam varētu būt kaut kas ap 120-125m2.
Dzīvojamā ar virtuvi ir 40, nevis 50 un ja salu ieliek, tad ar ēdamgaldu jābrauc iekšā TV zonā.
2 un 7 veido 13m2 nelietderīgo platību - gaiteņus, kas ir veselas guļamistabas lielumā.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Aldiss (77.219.9.---)
Datums: 14/03/2019 19:17

Viedokļi ir izteiki. Ne visi ir uzklausīti.
Māju jau it kā būvē ilgai dzīvošanai, ar domu kā pašam patīk un kā ērtāk. Taču reizēm dzīve apmet kūleni un tad ir jāmeklē pircējs. Ir jauki, ja ir viedoklis un zini kas patīk, bet ne vienmēr tas patīk citiem un tad ir grūti vai nereāli atrast pircēju.
Kāds būs vidējais pircējs pēc gada, pieciem, desmit, piecpadsmit vai trīsdesmit gadiem, nav zināms, bet zināms ir tas, ka daudzām lietām noteikti būs mainījušās uztveres vērtības.
Lai veicās!

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: Rx (78.84.8.---)
Datums: 14/03/2019 20:44

Interesē viedoklis, bet.....neinteresē viedoklis. Viedoklis tiek nosaukts par pārmetumiem bagātu. Kur ir diskusija, savas domas pamatota aizstāvība, cita domu nepareizība? Tādā veidā būvniecība būs ar lielām problēmām, jo netiks pat uzklausīti ne arhitekts, ne būvnieki. Neapskaužu ne arhitektu, ne būvniekus. Emocionāls stresiņš gaidāms. Pieņemu, ka te nauda ir vērtīgāka par cilvēku, ģimenes vērtībām. Dievs dod ka kļūdos.

Re: Interesē viedoklis par projektu.
Autors: bern (80.89.72.---)
Datums: 14/03/2019 21:16

Gunt. Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pieļauju, ka nesaprati ideju. AR-53, nebūs.
> Šim projektam apbūvējamā ir lielāka,
> dzīvojamā 140. Ok, manējam varētu būt kaut
> kas ap 120-125m2.
> Dzīvojamā ar virtuvi ir 40, nevis 50 un ja salu
> ieliek, tad ar ēdamgaldu jābrauc iekšā TV
> zonā.
> 2 un 7 veido 13m2 nelietderīgo platību -
> gaiteņus, kas ir veselas guļamistabas lielumā.
- - -
Nu, pirmkārt, AR-53 nepiedāvāju kā kaut kādu sapņu māju, bet kā dažu minūšu laikā atrastu daudz energoefektīvāku atbildi uz Tavām gaudām, ka tīmeklī objektīvi nekā neesot un pirksti no meklēšanas jau līki. Pieļauju, ka pameklējot ilgāk varētu arī atrast kaut ko, kas par 95% atbilstu Tavām vēlmēm (protams, ja neskaita guļamistabas trim, bet ēdamgaldu astoņām personām). Otrkārt, ja tomēr grūti atrast, var pielāgot šo. Šajā mājā ir par vienu guļamistabu vairāk nekā Tevis zīmētajā un, ja Tevi tā 50m2 viesistaba ar salu pa vidu dara laimīgu, nojauc sienu uz 7 vai 8 telpu un būs Tev kārotie 50 m2. Pirmajā variantā pat guļamistaba nebūs jāziedo. Šis tomēr ir tipveida projekts šājā diskusijā vispār izmantots tikai kā piemērs, kurpretim paša pasūtītā Tu vari brīvi izpausties. Ceturtkārt, nesaprotu, kāpēc tā jātrīc par katru gaiteņa it kā "nelietderīgo" m2, tajā pašā laikā par katru cenu cenšoties virtuvē iebīdīt vietu aizņemošo salu, bet par energoefektivitāti nedomāt vispār. Bez tam Tev pašam zīmējumā ir divi gaiteņi, no kuriem viens ir izteikti nefunkcionāls, ko nemainīs nekādas brīnummēbeles.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **     **  **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **     **  ***   ***   **  **  
 **     **  **     **  **     **  **** ****    ****   
 **     **  **     **  *********  ** *** **     **    
 **     **  **     **  **     **  **     **     **    
 **     **  **     **  **     **  **     **     **    
  *******   ********   **     **  **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727