UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Rainis (89.254.131.---)
Datums: 21/02/2019 10:48

Ir vajadzība uzbūvēt nelielu mājiņu 2 cilvēkiem, kā pagaidu variants uz 1-2 gadiem, kamēr tiek būvēta māja. Par cik ir 3 fāžu elektrība, apkure būs uz elektriskajiem konvektoriem un karstais ūdens no caurplūdes el. sildītājiem.

Karkass no 150x150mm brusas, no ārpuses un iekšas apšūts ar vagondēli, iekšā 150mm Isover KL33. Grīda un griesti no koka dēļiem.

Izmēri tādi, lai pēc tam var pārdot un fiziski transportēt ar treli. Esmu lietas kursā, ka var nopirkt no Lietuvas gatavu Angļu mājiņu, bet šoreiz par tādu nav intereses.

Bildes:

[i.imgur.com]
[i.imgur.com]
[i.imgur.com]

[i.imgur.com]
[i.imgur.com]


Tāme:
[failiem.lv]


Jautājums - vai nav nekas fundamentāls aizmirsts tāmē? Varbūt kādam ir kādi komentāri?

Paldies

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: qwe (158.255.56.---)
Datums: 21/02/2019 12:51

Uz 1-2 gadiem? Un tu tai būdai uzliksi savu garantijas zīmi, ka pārvedot tev tur viss neizjuks, neizlocīsies un neradīsies šķirbas un visbeidzot kļūst dzīvošanai bīstama? Pārvietojamai mājai 40m2 platībā nepieciešami nopietni stiprinājumi, nevis tupa nekustināms lētais karkass. Nopircis labāk būtu par 4000€ pārvietojamo māju. Iekārtojums gan viņām ir bomžu līmenī. Kvadratūra tāda pati. Par 4000€ nomainījis uz modernākām mēbelēm un aprīkojumu un beigās vēl varbūt sanāktu par 8000€ pārdot. Beigās ne kapeiku nezaudētu.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Jampadracis (neīstais) (159.148.94.---)
Datums: 21/02/2019 13:09

Pamatus esi aizmirsis ;)
Diezgan droši pareizini to ciparu ar 2 un tas būs cipars, kas atbilst "visu pa plāno"!

Santehnika, ~1000EUR (duškabīni esi aizmirsis un visi tie ūdens trubu savienojumi - aizstaigā uz veikalu paskaties...).

Sadzīves tehnika - vecus mēslus neiesaku pirkt - labi, ja ir kādi draugi/radi, kuri atdod par velti. Padomā par savu sievieti, neliec jāties ar tiem vecajiem mēsliem.

Skrūves/stirpinājumi - vismaz 500.

Ūdens jau ir? Kā pievadīsi? Vaidzēs apsildes kabeli, lai neaizsalst? Kur kanalizāciju liksi - grāvī?

Un kuram tas *** būs vajadzīgs pēctam. Lai pārvietotu, tā būda jātaisa uz kārtīga metāla rāmja domā atgūsi atpakaļ vismaz pusi?

Kopumā izskatās drūmi!

P.S. savulaik pats rēķināju visādus risinājumus, tai skaitā "suņabūda" un beigās paliku pie īrēta dzīvokļa 1km attālumā no būvlaukuma. 3gadi pagāja kamēr tiku iekšā jeļi, jeļi, bet nu sākumā biju iedomājies, ka 2 gados tikšu :D

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: arre (195.13.229.---)
Datums: 21/02/2019 13:21

Es piekrītu, neizskatās labi. Dārgs un nelikvīds pasākums. Iesaku apsvērt uzsliet pirtiņu ar atpūtas telpu, kuru apdzīvot līdz celtniecības pabeigšanai. Vai jau ieteikto vagoniņu.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: ETT (85.254.147.---)
Datums: 21/02/2019 13:31

Šindeli līmēsi uz vates, vai arī griestu vati līmēsi pie dēļiem? Ar 3 fāzēm sildīsi pagalmu, un būdā elektrību nevilksi?...

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: qwe (158.255.56.---)
Datums: 21/02/2019 13:59

Manuprāt viss tas pasākums ir bulshit, jo LV māju pārvedīs tikai tādi cilvēki, kur bez 10 baļļu zemestrīces izturību neiztikt. Es ieteiktu būvēt no SIP paneļiem, jo tomēr monolīts bloks iztur nopietnu slodzi, bet šitāds karkass var būt tikai celts, lai pēc tam nojauktu, ja viens visos virzienos nesaskrūvē ar savilcējiem jau būvniecības stadijā.
Un ja 1 gadu dzīvos, tad 600€/mēn uz šo pasākumu zaudējums. Kāda jēga?
Pamatus jau viņš neliks. Uz blokiem var gadu padzīvot.
Šis tad ir jau labāks piemērs, kur ēku var pēc tam izmantot - [buvejamkopa.wordpress.com]

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: SerViss (213.226.141.---)
Datums: 21/02/2019 15:40

Uz laiku var iemitināties arī siltumnīcā. Protams, labiekārtojot ar kādiem lokšņu materiāliem uc.
[www.ss.com]
Vēlāk lieto kā siltumnīcu, vai izjauc un pārdod.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Praktiķis (80.89.73.---)
Datums: 21/02/2019 16:51

....Un darba izmaksas 10 dienas pa 50 eur. :):):)
Tas ir domāts 5 cilvēki pa 10 eur dienā?

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: zhuks (46.109.221.---)
Datums: 21/02/2019 18:59


Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: DjCowboyLAT (77.219.5.---)
Datums: 21/02/2019 22:17

Nu saakuma doma vareetu buut laba, bet kaa jau visi min, maaja nebuus paarvietojama. Saaksim ar to ka parvietojamai maajai, tieshi nesoshais karkas ir daudz nopietnaak buveets, jo 150mm tam buus smagi pa mazu. Mees savulaik buvejaam parvietojamas saliekamas maajas. Tai ir daudz miinusu. Reali apdzivojama parvietojama maaja nekad nesosh elements nebuus vagondeelis, liidz ar to 150mm varetu uzbuveet, parvietojamu maaju, bet daudzums buus taudz par mazu. Starp citu taadu maaju bez priekshzinashanaam neizveidot. Tas nav vienkaarshi panjemt maaju aiz apakshejiem 4 sturiem pazelt un nolikt. Pirmkaart griida jaataisa tad ar 200mm un obligaati vienaa gabalaa visaa garumaa. Otrkaart gridai japaredz garajiem kokiem neatraushanos no galejiem shkjerskokiem. Respektiivi paceljot, griida nospriegosies. Taadai eekai masa ir milziiga, liidz ar to tieshaam raami veidot no L dzelzhiem un kaa salikt griidas brusas. Neaizmirstam par ljoti daudziem shkjerskokiem, kas saturees konstrukciju, taatad no vienas puses tas nebuus vienkaarshi vagondeelis virsuu.
Labaak sakumaa ir atmest domu par paarvietojamu.
Talaak gan mazliet pa punktiem.
Starp vati un vagindeeli nav kondensaata pleeve un automaatiski mazas liistes, starplikai. Pleeve nesaskaras ar vagondeeli. Aizmirsu apskatiities kaads bija risinaajums jumtam, bet dazhas cenas liekas smiekliigi mazas. Te nav runa par jebko ko ieliks majaa, bet ja elektribaa apmeram vareetu ierakstiities, bez nevienas rozetes izmaksas, tad pietruukst poziicijas koku apstraadei. Ja antiseptikji maksaas kapeikas (jo par taadi smiekliigu cenu kokiem m3, nebuus imprigneets) tad kraasas, lakas maksaa naudu. Taapat sanehnika tikai redzama iekshpusee, pretejaa gadijumaa aizsals, bez trubu apsildes. Ja kausejamaas PPR varetu buut smiekligaa cenaa, tad jebkurs ventils sakot no 5 eiro.
Taapat stiprinaajumu poziiciju es tieshaam piekristu ka buus kaa jau mineeja 500 eiro. Ja skruuves maksaa kapeikas, tad paskatieties cik izmaksaas lenjkji, ar ko liksiet vagondeeli utt.
Truukst daudz siiku poziiciju, kas visa maksaa. Taapat kas taa pa sadalju 10 dienas pa 50 eiro? Sev maksaasiet vai pilniigi ar jebkuru instrumentu nodroshinaasiet darbinieku pats, jo ea par taadam izmaksaam nestradaatu. Taapat kas ir plaanots pa 10 dienaam, itkaa viss no nulles? Ja taa tad jau smagi kljuudaties. Es profesionaalis ar visiem vajadzigajiem instrumentiem 3 cilveeku brigaade taisiitu apmeram 2-3 nedeljas liidz atslegai, bez kraasoshanas. Nu iespejams sanaktu nokraasot arii. Tas viss atkaraajas cik raiti ietu. Taatad mees jau izmaksaatu ap 200-250 dienaa vismaz 10 darba dienas. Viens cilveeks 10 dienaas var sataisiit karkasu un visu no aaras veikt, ar nosaciijumu ka ir gaisa pistoles un pareizie elektroinstrumenti. Ja ar parastajaam akjeneem saaks griest skruuves, tad tempu negaidiet. Taatad man shaadas maajas par darbu videji no nulees maksaa 100-200 eiro/m2, jo neviens sapraatiigs cilveks ar visu to instrumentu daudzumu kas vajadziigs nestradaas pa 50 eiro dienaa. Instrumenti maksaa naudu un tiem ir nolietojums. Kautkas iespejams kaadam nomaa jaanjem, taa kaa shiis darba izmaksas vareetu buut ja juus pats celtu un tas buutu papildus straadniekam...
Spriezhot cik neprofesionaali ir izveidota taame, pats necelsiet vai buus baigais braakjis, ka pa ziemu taapat salsiet nost, bet elektriiba buus kosmos. Katrs slegums ir javeido profesionaali, lai veejsh visu neizpuustu.
Mammai uzceelu visletakajaa variantaa saimniecibas maajinju 2500x4000 no 100x50 brusaam ari jumta. Jumts ondulaine, sienas vagonka, grida osb. No iekshas pilnigi nekaa. Uz blokiem un nelielaam kaajaam, lai nesapuust. Pat bez pleveem, visletakaas papira metala durvis Depo tieshi 920 eiro tikai materiaals. Pat notekreni nepieliku veel. Darbs tieshi 4 pilnas dienas vienam pasham ar Hilti un Dewalt aparaatiem, kuri ir pasham. Ja kaads no tiem instrumentiem nebuutu, buutu jairee. Taapat materiaali, lielaakaa dalja ar atlaideem. Taapat juusu mineetas brusas pa 175 eiro/m3 noteikti nebuus sausi un pat eveleeti. Taatad kokam veel buus zhuushanas laiks. No aaras uztaisiisiet, bet tad staavees un zhuus, ja negribat peleejumu iekshaa, jau peec meenesi.
Tas nekad nau tik vienkaarshi, ja gribat kautko vienkaarshu un kaut cik pareizu.
Irijaa celaam gatavas sazagjetas guljbuves tipa maajinjas. Jau tad no nulles liidz atslegai tikai celshana ir 3 dienas. Neekada santehnika, elektriba, krasoshana. 3 cilveeku komanda, kur kats zina savu darbu priekslaiciigi. Nezinoshiem vismaz 5. Ja viss jazagjee pa garumiem, peec plaaniem 8 dienas. Ja veel plaans nav un jaizdomaa uz vietas tad vismaz 10. Panjem santehniku, elektriibu un luuk jau 12 dienas klaat.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Rainis (89.254.131.---)
Datums: 22/02/2019 09:10

Paldies visiem par atbildēm, tas bija tas, ko vēlējos dzirdēt. Šitas plāns nesanāks.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 22/02/2019 10:10

Par "angļu mājiņām" tb dzīvojamiem treileriem - Latvijā ļoti daudzās vietās tāda lieta ir aizliegta principā, izņemot tieši kā treileri, atbrauci, piestāji, pabaudīji vasaru un max pēc dažām nedēļām aiztinies.

Moduļu/konteinertipa mājas nav nekas jauns, bet padārga izprieca, cena ir tuvāk 80k ne 8k. Izgatavošana/ražošana, protams, rūpnīcā, ne lauka apstākļos. Lētāk ir strādnieku vagoniņi, bet te atkal problēmas ar būvvaldēm, kaut 1-2 gadi uz mājas būvniecības laiku būtu akceptējami.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 22/02/2019 10:36

Vispār jau saimniecības ēka ir ļoti izplatīta, kā piedeva privātmājai - tur iekšā pļāvējs, pirts, vasaras viesu istaba, darbnīca, krāmi, garāža. Nu tādā jau var pienācīgāk dzīvot un vērtība nekritīsies pēc tam kad uzbūvēs māju. Bet tas tikai tad, ja tā ir paredzēta, ja nē, tad protams jākombinē kaut kas pārvietojams, vai arī kā te minēja īre netālu kaut kur.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Rainis (89.254.131.---)
Datums: 22/02/2019 10:45

Es biju domājis par tādu konceptu - uzbūvēt mazu ēku, ko pēc lielās mājas būvniecības atstātu kā pirti/saimniecības ēku/garažu. Bet nav vajadzība pēc tādas. Pirts nebūs, garāža/saimniecības ēka būs atsevišķi stāvoša daudz lielāka ēka. Kūts arī būs daudz lielāka ēka.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Rainis (89.254.131.---)
Datums: 22/02/2019 11:01

Jampadracis,

Bija arī tāda doma - īrēt dzīvokli kautkur netālu, bet tajā miestā kā jau laukos - nav dzīvokļu kā tādu. Tuvākā pilsēta 20km.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Dindirin (195.13.242.---)
Datums: 22/02/2019 11:12

Tad sāc ar saimniecības māju, tajā ieliec malkas krāsni un mēģini siltināt bez akmens vatēm. Divus gadus izcietīsi nekrāsotas sienas un grīdu bez parketa, būs lielāka motivācija ātrāk pabeigt galveno māju. Un lieki nebūs izdots neviens cents.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Jampadracis (neīstais) (159.148.94.---)
Datums: 22/02/2019 12:39

Ieteiktu attālumu skaitīt minūtēs, ja puslīdz pieņemams ceļš, tad 20km varētu būt 15min.

Ir vēl viens koncepts, ko te neapspriež:

Izvēlies ēkai tādu projektu, ka vari uzbūvēt mājas daļu, kurā ir tie tavi 40m2, uzlikt jumtu un pectam cel otru pusi klāt - tik protams jāpadomā, lai tas viss kopā pectam labi izskatītos.

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Jampadracis (neīstais) (159.148.94.---)
Datums: 22/02/2019 12:54

Un nav ko te apcelt censoni!

Mana pirmā tāmi arī tieši tāpat izskatījās :D

Re: Izvērtējiet izmaksas lūdzu
Autors: Juris 73 (85.254.93.---)
Datums: 22/02/2019 18:19

Rainim! Uzsit savu epastu vai kontaktus - ir līdzīga apjoma kokā būvēts birojs, siltināts, tar apkuri, kondicionēšanu utt...ransportējams 7.5 t...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********  ********   ******   **      ** 
 **  **  **  **    **     **     **    **  **  **  ** 
 **  **  **      **       **     **        **  **  ** 
 **  **  **     **        **     **        **  **  ** 
 **  **  **    **         **     **        **  **  ** 
 **  **  **    **         **     **    **  **  **  ** 
  ***  ***     **         **      ******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727