UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: Sicness (77.219.9.---)
Datums: 14/08/2018 17:16

Sveiciens būvniekiem.

Pēc ilgākām pārdomām esmu nolēmis, ka vēlos nākotnē celt koka karkasa dzīvojamo māju, bet tā kā man nav celtnieka izglītības tad atliek info ievākt no zinošiem cilvēkiem.

Grivētos dzirdēt vai kāds paša spēkiem, protams ar kādu palīgu vai zibošu celtbiecībā cilvēku ir cēlis koka karkasa māju?

Kādus pamatus izvēlēties labāk?

Es personīgi sliecos uz pāļu pamatiem, bet gribētos dzirdēt plusus un mīnusus,- vai monolīts būtu labāks? Dzirdēju tādas frāzes, ka uz pāļiem būšot auksta grīda pat tad, ja tā būs siltā grīda un māja ap perimetru būs apšūta, ko rāda pieredze?

Cik apmēram ir reālās izmaksas līdz pelēkai apdarei ~80m2 karkasniecei?

Būšu pateicīgs par jebkuru informāciju...

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: Sq (78.84.130.---)
Datums: 14/08/2018 23:28

Projekteju koka karkasu jau gadus 10 un skiet ka pavasari beidzot celsu sev. Te daudz info par 'bloks pret karkass'...es teiksu ka pareizi celot tev bus pilnigi vienalga kas aiz apdares slepjas. Ventilacija, apkure, udensapgade, kanalizacija uc - tam jabut jebkura musdienu maja. Pamati - nu privatmajai daudz neatskirsies mura vai karkasa. Praktski jau vienigais ar ko pa lielam atskiras muris no karkasa ir sienu materials, jo parsegumi un jumta konstrukcijas ari mura majai gandriz vienmer ir koks. Sac ar to, ka atrod konstruktoru kas tev sarekinas un sazimes karkasu.

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: agrais (92.49.18.---)
Datums: 15/08/2018 07:02

Mūra,bloku māja stavēs arī nakamās paaudzēs. Kā būs ar karkasnieci?To paslaik nevar pateikt neviens...Es ne tajā nozīmē ka viņa sagrūs,es par siltinajumu. Paslaik remonteju vienu pirtiņu, celtu 14 gadus atpakaļ. Siltinajuma tur praktiski vairs nav, peles izvazajušas....Nu kaut kadas ņerbas vel nedaudz palikušas. Ok, daudz kas tur nepareizi izdarīts, bet tomer....Būtu sienas no blokiem, tad tadas problemas nebūtu.

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: hvz (158.255.56.---)
Datums: 15/08/2018 09:25

Sq
Pastāsti ar ko atšķiras koka karkasa no SIP paneļiem klimata ziņā? Gribētos dzirdēt projektētāja viedokli. :)
Man nešķiet pārāk adekvāta atbilde par pamatiem. Mūrim vajag kā minimums lentveida, bet koka karkasam pilnīgi pietiek kravnesībai ar dzelzbetona pāļiem, kas attiecīgi arī ir daudz izturīgāki, jo dziļumu pielāgo konkrētai vietai.
Par izsalšanu ir taisnība tikai tad, ja nepareizi izbūvē. Pie lietajiem pamatiem tieši tas pats - pietiekami daudz ir dzirdēts, ka caursalt pamati un grīdas siltinājums uzlikts par maz vai nepareizi.

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: sq (78.84.130.---)
Datums: 15/08/2018 10:34

cienītais hvz, ticu, ka esat labs savas jomas speciālists

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: Sicness (81.163.73.---)
Datums: 15/08/2018 10:47

Kā ar grauzēju sietu? Tas tomēr varētu aizturēt grauzēju mešanos sienās?

Tā arī nesaņēmu atbildi par auksto grīdu ja salīdzina pāļus ar monolītu vai lentveida pamatiem?!

Kāpēc es neizvēlos gāzbetonu,- jo tur es domāju es pats diez oo daudz nevarēšu darīt atšķirībā no koka karkasa kur pats var izdarīt gana daudz...

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: Pāļi (90.139.205.---)
Datums: 15/08/2018 11:04

Neizsalst grīda, ja normāli nosiltināta un pareizi būvēta. Paceltajai apakšai ir arī vairākas priekšrocības, bet mūsu laikā bloku apsēstība ir nedaudz atņēmusi objektivitāti, kur lielā mērā var vainot celtnieku nekvalitatīvo darbu rezultātu. Nemeklējot argumentus, redzot apkārt problēmas ar karkasiem, izveidojies pieņēmums, ka tie ir slikti, kā arī bloki izcili, ko tos var bērns būvēt, ja vien spēj pacelt un lielā termomasa šķiet atbilde uz visiem jautājumiem. Nu, nez... Es arī esmu par karkasa būvi, jāmāk tiksi to izdarīt pareizi! Un lai ko teiktu, nav iespējams, ka pašam darot, karkass nebūs lētāks. Ja maksā citiem, jā - karkasa būvei jābūt gudrākam, attiecīgi, arī dārgākam meistaram, jo te ar Lego pieredzi bērnībā nepietiks un viss nostājas ļoti līdzīgi!

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: hvz (158.255.56.---)
Datums: 15/08/2018 12:41

Sq
Nepārproti, es nepārmetu. Gribu saprast, kāpēc projektētāji iesaka vissarežģītāko, tā vietā, lai ieteiktu SIP ... godīgi sakot "lego".

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: Jampadracis (neīstais) (159.148.94.---)
Datums: 15/08/2018 13:35

Par SIP atbilde jāmeklē ierobežotajā arhitektūrā un brīvajos formaldehīdos, bet kur gan tie nav ;)

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: hvz (158.255.56.---)
Datums: 15/08/2018 14:36

Kas tad ir karkasniecei visbiežāk pielietojamākais, ja ne OSB? Tas pats, kas SIP paneļiem.
Apšūta OSB izgarojumi manuprāt ir vienā līmenī ar pilnmēness iespaidu uz cilvēku vai dievticību - skādi nodara tikai tiem, kuri tam tic. :))
Bet par ierobežojumu arhitektūrā varētu sīkāk? Manā sapratnē arhitektūra ir atkarīga tīri no tā, ko tu ķēpā virsū korpusam. Vai arī tu domā, ka māju taisa pēc loga rāmjiem nevis otrādāk? :))

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: Jampadracis (neīstais) (159.148.94.---)
Datums: 15/08/2018 16:02

Es tev te nēsmu nekāds speciālists, lai baigi atskaitītos par saviem tekstiem. Tāds pats gudrais muldētājs kā tu. Kā gribu tā izklaidējos :)

Ja patīk Sip, tad pērc un dzīvo nost! OSB karkasā nav obligāts, a SIP bez tā nevar iztikt :)

OSB dabā esi apskatījis kāds viņš ir pēc lietutiņa? Tās malas tādas uzburbušas/nesaturīgas.

Piemēri ierobežojumiem:
- logus neieliksi no grīdas līdz griestiem, jo tam panelim kautkur jābalstās (karkasā jau var kautko izštukot iebūvējot sijas pārseguma konstrukcijā)
- Sijas un kolonnas telpās atradīsies tur, kur tam sip panelim vajadzēs, nevis tā kā tu gribēsi.

Pieņemo, ka tēma par formaldehīdiem vairāk interesē tiem, kuriem gaidāms ģimenes pieaugums.

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: hvz (158.255.56.---)
Datums: 15/08/2018 16:51

Tādā gadījumā tu esi sajaucis delfi ar šo forumu. Tagad man skaidrs, kāpēc te tik daudz jampampiņi saradušies. Agrāk te bija cilvēku diskusija, lai dalītos pieredzē. Ja tev pieredzes nav, tad sēdi stūrī un paklusē, kamēr onkuļi nepasauks alu pienest. Bet .,..kā izrādās trulums izplatās kā vīruss. :D

Kurš teica, ka OSB ir obligāts SIP paneļos? Var izmantot fribrolītu. Izmanto arī metālu. Kur problēma? Ā, sapratu, muldi.

Kurš idiots OSB tura ilgstoši zem lietus? Kokmateriālus vispār neviena veida netura zem lietus, izņemot piesūcinātu koka dakstiņu jumtiem.... upss... aizmirsu, ka muldi.

Piemēri ierobežojumam - lai atkal es nepārmestu par tavu muldēšanu, vismaz izlasi kaut mazāko informāciju par SIP paneļu būves konstrukciju, lai vispār būtu kompetents izteikties. SIP paneļiem ir identisks koka karkass kā koka karkasniecei.

Jā ...par formaldehīdiem noteikti visiem komunisma laika formaldehīdu upuriem, kad ķīmiju nežēloja, ir izveidoti brāļu kapi. Noteikti telefona kaitīgā iedarbība uz smadzenēm veidos tūlīt otrus brāļu kapus. Noteikti cigarešu un alkohola kaitīgā iedarbība nekad netiek ņemta vērā un visi lej spaiņiem iekšā šo "nekaitīgumu", bet lūk nenozīmīgs OSB ar eiropas standartiem visu sačakarē. Varbūt laiks beigt muldēt?

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: Sicness (81.163.73.---)
Datums: 15/08/2018 22:58

Principā ja man ir doma celt karkasu (arī ja tas ir no AEROC), tad teorētiski koka karkasu es uz ziemu atstāt nevaru, lietus, sals var kaitēt kokam? Bet ja tas ir AEROC, teiksim tiek samūrētas sienas un paliek ziemot. Jo ir tā ka strādāju ārzemēs un pa vasaru varu paspēt sacelt daļu no ēkas, lai nākamajā vasarā visu nobeigtu...

Vēl jautājums vai pamatiem tiešām obligāti ir jāpārdzīvo ziema, lai varētu uzsākt celtniecību?

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: aladins (62.141.39.---)
Datums: 15/08/2018 23:45

Sip - tas ir pēdējais no kā celt māju. Daudz limes, putuplasts (neviens koka izstradajumus nesiltina ar putuplastu). Sintētisks kokteilis ko elpos mājas iemītnieki. Esmu bijis iekshaa sitada maja, iesitot pa sienu visa buuda grab kaa leijerkaste. Bet nu katram sava izvele jaizdara, mans viedoklis ka sip ir pilnigi garaam.

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: Sybase5 (94.100.12.---)
Datums: 16/08/2018 01:04

Karkasa māja ir kompromiss - ja nesanāk mūra mājai būve karkasa. Ir vel tādi kas akli noticējusi šo karkasnieču ieviesējiem ka tā bus tik laba ka mūra māja ir sū_ds un pagātne.

Ja izcērt pasmagākas durvis visi mājas iemītnieki to sajūt.

tas ir kā hyndai - braukt var , bet nu tas nekādi nav bmw

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: agrais (92.49.18.---)
Datums: 16/08/2018 07:43

Bet vai ir te kāds kurs ir izreķinajis cik izmaksā identiska lieluma majas-gan karkasa, gan no blokiem? Man pasam tas nav aktuali, slinkums rekināt. Bet pa lielo jau liekas ka nekada liela atsķirība nebūs....Sienu apdare, jumts, gridas , un viss pārejais jau pa lielam abam vienadi jataisa. Varetu uz pamatiem varbūt ietaupīt. Pamata arguments jau te izskan ka karkasnieci pats var saklapet. Nu pats jau var ari sienas uzmūrēt. Cik lasu, tad te raksta tie kuri aizstav karkasnieces un tie kuri aizstav mūra majas.Un vel tie kuri neko nejēdz ne no vienas, ne no otras... Bet interesanti būtu palasīt atsauksmes no kada kas būvējis gan vienu, gan otru.

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 16/08/2018 08:03

Nu paņem uzmūrē 1m2 40 cm biezu sienu. Un paņem sanaglo 1m2 karkasa vairogu ar vates pildījumu. Un sarēķini materiālu izmaksas abiem variantiem. Un laika patēriņu.

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: pašdarbnieks (195.13.247.---)
Datums: 16/08/2018 09:16

Esmu pats sev uzmūrējis divstāvu māju no fibo un uz zemes palīgēku no koka karkasa pēc jeņķu metodes uzskrūvējis.
Karkasu uz zemes sakrūvēju, saslēju, saliku diognāles, pārsēju vainagsijas un izliku spāres- divas dienas divatā.
Mūrim augstāk par 3 rind dienā nemūrēju, viņš sāk staigāt. Lai ir kur jumtu nostiprināt, vajag monolīto vainagu-veidņi, liešana utt.. respektīvi, ņemšanās ar mūra māju ir krietni lielāka.
Pamatus tam karkasam arī uztaisīju tādus prastus.. uz nolaistītiem smilšu spilveniem pa fibo 5 blokam zem katra staba. Stūros ar kuvaldometru 1,5 dziļumā iedzinu leņķi un stūra stabus pie viņa pieskrūvēju, lai vējš to būdu neaiznes.

Karkasam viena no galvenām problēmām, manuprāt, ir grūti dabūt kvalitatīvu kokmateriālu, kas ir atslēga labam karkasam. Ar šito problēmu, kura nosākuma man likās, ka nav problēma saskāros pie mājas būvēšanas. Pārāk zarains, sazilējis, saplaisājis no ātras žāvēšanas koks.. es te nerunāju pa kaut kādiem krūma kantoriem un miesta gateriem, bet lielo tirgoņu "prece".
Beigās ateicos vispār no pasūtījumiem. Pats braucu un koku izlasīju. Lielie tirgoņi tādas "ekstras"nemaz nepiedāvā- atved kaut kādu malku, kas zviedru klientam neder..

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: specs (81.198.169.---)
Datums: 16/08/2018 09:20

Vai tiešām nav svarīgi, ka karkasniece ir ar zemu likviditāti??? Manuprāt, tas ir galvenais negatīvais aspekts + liecība par to, ko vairākums cilvēku domā par šādas konstrukcijas mājām.

Re: Koka karkasa māja savām rokām...
Autors: hvz (158.255.56.---)
Datums: 16/08/2018 09:23

aladins
Jā par skanēšanu tiesa, bet par pārējo vairāk muldēšāna kā saprašana. Tik pat labi par sintētisku maisījumu var nosaukt jebkuru betonu, špakteli, aeroc bloku, jo visos viņos ir ķīmijas pa pilnam. Tas tev nav nekāds tīrs kaļķis ar ūdeni sajaukts. Un tā pat kā jebkurai mājai arī SIP paneļiem viss tiek noslēgts un apšūts. Praktiski dzīvošana sanāk reģipša kastē, nevis OSB. Un tas, kas ieplūst dzīvojamā telpā no materiāliem ir krietni mazāk, kā no jūsu mēbelēm. Es pat nebrīnītos, ka šitie visi lielākie kaitīgā meklētāji paši vēl smēķē un dzīvo pilsētā, kur ir nepārtraukts smogs, pat ja viņu nejūti. Par ko gan šeit var runāt.
Bet par koku sintētikā - SIP panelis ir putuplasts apklāts ar koku, nevis otrādāk. Tad jau šādi varētu teikt par jebkuru skaidu plāksni, jo viņa ir apklāta ar neelpojošu plastikā kārtu - laminātu.
Lab, man apnika skaidrot cilvēkiem, kuriem nav ne mazākā saprašana par ko runā.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   *******    ******   **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **        **     ** 
 *********  **     **   ********  **        **     ** 
 **     **   **   **          **  **         **   **  
 **     **    ** **    **     **  **    **    ** **   
 **     **     ***      *******    ******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727