UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123456789Nākošā
Pašreizējā: 1 no 9
Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: atis777 (195.18.182.---)
Datums: 27/07/2018 21:50

Labdien!

Man ir apstiprināts būvprojekts (mūra māja, 170 m2) un uzcelti pamati (9x10m), no betona blokiem. Māja 1.5 stāvs, izmantojams mansards. Bet būvnieks atlikušajiem darbiem piestādīja tāmi 140 tk, atkal parādās valsts pasūtītāji un cenas aug. Bet būvnieks zināms un cipars atbilstošs tirgus situācijai.

Meklēju iesēju kā samazināt mājas būvniecības izmaksas.
Koka karkasa mājai cena pat augstāka nekā mūra mājai (ap 1000 eiro/m2).
Domāju par koka statņu karkasa māju (izskatu iespēju piedalīties kā palīgstrādniekam, lai samazinātu izmaksas, sekotu būvniecības procesam un būtu dvēseliskais gandarījums, ka ceļu māju bērniem).

Dēļiem pēc idejas jābūt lētākiem (dēļi jāapstrādā ugunsdrošībai), vairāk siltinājumam vati vajag, jumts tāds pats. Skatos youtuba krievijas spečokus, tad tur pietiek ar 2 cilvēkiem, tik palīdzību pasauc kad sienas jāceļ augšā (Santehniķi, apkures speci un elektriķi darīs savus darbus, pats es varu nokrāsot, laminātu ieklāt, tādus nelielus darbus veikt).

Nevaru atrast internetā info šādu māju projektētājiem. Principā info maz. Lielākā daļa info ir koka karkasa mājām.

Lūdzu jums, zinošie foruma apmeklētāji, padalieties ar info par projektētājiem, savu koka statņu mājas būvniecības pieredzi, un aptuvenām 1 m2 izmaksām koka karkasam ar siltinājumu. iekšējās sienas domāju apsist ar ugunsdrošiem reģipšiem, bet ārpusi ar OSB platēm, protams + ārējā apdare.

Vai ir iespējams iekļauties karkasa būvniecībā ar apdari, bez iekšdarbiem līdz 30 tk?
Galvenais pirmo stāvu pabeigt un ievākties, otrā stāva iekšdarbus pakāpeniski veikt.
Vai ir iespējams līdz 80 tk iekļauties, lai varētu ievākties?

P.S. Paldies, ka izlasījāt tik garu rakstu :)

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 28/07/2018 11:07

Redzu kaut kādu putrošanos terminos.

Ir rūpnieciski ražotu koka paneļu māja (paneļos koka karkass) - māju sakrāmē no lielizmēra "klucīšiem". Šobrīd visai dārga izprieca, man vieni klienti steidzami nomainīja uz mūra (gāzbetona) konstrukcijām.

Ir rūpnieciski ražotu līmētu (CLT) koka paneļu māja - māju sakrāmē no lielizmēra "klucīšiem". Pašlaik Latvijā vēl maz izplatīta lieta, kaut ražotnes jau daudzākas, lēti arī nav.

Ir rūpnieciski vai nerūpnieciski taisīta koka karkasa ēka - māju montē no neliela un sīka izmēra elementiem. Ar labiem celtniekiem lēti nebūs, bet ar labu/detalizētu projektu un ikdienas kontroli var ņemt arī mazkvalificētākus, kaut ko sabojāt tur spēj tikai "racionalizatori", kad projektā nav un būvniekiem pašiem jāizdomā.

Ir guļbūve - māju montē no apaļiem vai kantainiem baļķēniem/brusām.

Ir stāvbūve - koka karkass ar vertikālu brusu aizpildījumu (izsakos vienkāršoti).

Karkass lēti (nedārgi) - savs mežs, nekalibrēti, nežāvēti zāģmateriāli no vietējā gatera, paša maksimāla iesaistīšanās procesā.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: binary (90.139.85.---)
Datums: 28/07/2018 11:52

jtdesign Wrote:
-------------------------------------------------------
‎> (..), bet ar labu/detalizētu projektu un
> ikdienas kontroli var ņemt arī
> mazkvalificētākus, kaut ko sabojāt tur spēj
> tikai "racionalizatori", kad projektā nav un
> būvniekiem pašiem jāizdomā.

Nez, vai mazkvalificētāki celtnieki mācēs strādāt ar labu, detalizētu projektu… Projektu lasīt un ievērot tomēr arī jāprot.

(nu tas tā, nelāga personīgā pieredze ar visnotaļ detalizētu projektu un it kā pat kvalificētiem, pieredzējušiem celtniekiem :D)



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 28/07/2018 11:52, labojis binary.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Pt (213.226.141.---)
Datums: 28/07/2018 21:23

Kad es rēķināju, man par vienādu cenu bija uzmūrētas sienas pret saslietiem statņiem bez jebkādas apdares. Tāpēc tālāk nemaz nedomāju. Jautājums par gaumi, tas cits. Un mūrēt var arī kā man pāris cilvēku apkārtnē, pa 5 blokiem nedēļā ;)
Ja es pats sistu statņus, tad labāk pa amerikāņu modei- uz betona grīdas saskruvetu sienu ar OSB un tad uzceļ augšā, tā uz visām pusēm. Nevis pa vienam statnim.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Fef (46.109.131.---)
Datums: 29/07/2018 22:43

Strādāt pašam pa palīgstrādnieku ir ekanomisku neizdevīgi jebkurā gadījumā. Ko tu ietaupīsi 20eu dienā vai 500eu atvaļinājumā.. nenopietni.
Vainu izvirzi sev augstākus mērķus-apgūsti kaut ko.., vai klusi ciešot paņem krītu un norij 140 pakas...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: atis777 (195.18.182.---)
Datums: 31/07/2018 21:02

Kur jums teica, ka būvēt pašam māju ir neekonomiski. Man ir daudz brīva laika, kuru varu veltīt mājas būvniecībai. Gūt personisko gandarījumu no procesa.
P.S. Pie esošajām bankas % likmēm, nemaz negribas šādu summu aizņemties un klusi ciest :)

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Miervaldis.l (80.232.201.---)
Datums: 01/08/2018 08:15

Ja tu esi daudz maz normāls, fiziski spēcīgs, akurāts cilveks, viss maz ar vienu labo roku, un baigi gribi pats kkautko tādu dzīvē paveikt, tad tavā vietā pats uzmūrētu ārsienas no gāzbetona.

Loti precīzs matereāls, lenām ar pacietību, nezteidzoties uzmūrēsi ārsienas, nesošās sienas, būs arī mazbērniem pec tam ko atstāt.
Karkaseni pēc usa metodem varbūt arī neatstāsi, jo būs kapitali jāpārbūvē.

jau vairakus gadus eju šitam visam cauri.

Gandarījums būs, bet tu būsi nopisies kā katordznieks.

Cik jūs cilvēki ģimenē, 8ņi? Ja 3 vai 4 tad pilnīgi pietiek ar 100m2 māju + normālu garažu vai šķūni.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 01/08/2018 09:13

Ja labi pelnošam cilvēkam (bet kurš cits tad varētu atļauties būvēt māju?) ir daudz brīva laika, tas varētu vien nozīmēt, ka viņa potenciāls netiek pilnvērtīgi izmantots un ir iespējas pelnīt daudz vairāk un parasti šāda cilvēka darbs ir labāk atalgots kā būves palīgstrādnieka.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: ints45 (84.237.145.---)
Datums: 01/08/2018 10:14

nevajag skaitīt cita naudu! Ienākumi var nebūt saistīti ar regulāru fizisku vai garīgu darbu. Īpašumi, akcijas, mantojums utt

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 01/08/2018 10:22

Mums ik pa brīdim vairāk vai mazāk ir dažādas dīvainas atalgojuma asimetrijas, kuras liek daudzas lietas darīt pašiem. Celtnieki pārāk bieži proporcionāli ir vairāk atalgoti par krietni mazkvalificētāku darbu kā citās nozarēs. Cilvēki ir gatavi maksāt tūkstošiem par mitekļiem un iedzīvi un visu ko, bet gandrīz nemaz negrib maksāt par medicīnu, izglītību un vēl šo un to. Rezultātā ja strādā uz vietas, labāk ir strādāt par celtnieku nekā par pedagogu vai dārzeņu audzētāju. Paši vien to pieprasījumu un cenas dzenam uz augšu.
Nu tie kuri nestrādā tik labā robā, time acīmredzot atmaksājas piešancēt mājās par celtnieku. :)

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: ints45 (84.237.145.---)
Datums: 01/08/2018 10:29

Protams, ka dīvainības ir, bet atceramies izejas stāvokli. 1991.gadā praktiski nevienam iedzīvotājam nebija ne nauda, ne zeme, ne manta. Viss jāsāk no nulles

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Harijs13 (94.100.11.---)
Datums: 01/08/2018 10:54

Toties pēc 10 gadiem Latvijā bija jau 500 Legāli miljonāri.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (90.139.86.---)
Datums: 01/08/2018 15:40

Pēc pieredzes varu pateikt, kā arī pa vienam statnim būvējot, 72m2 ēku līdz iekšējai apdarei plus terasi var uzbūvēt apmēram 40 dienu laikā, ja strādā 2 cilvēki. Amerikāņu metodei nav ne vainas, bet pie lielākām mājām tam ir pietiekami mīnusi arī... Ja dara pats, tad karkass tomēr sanāks lētāk nekā bloki gandrīz vienmēr. Atalgojums, savukārt, var nākt no nenormēta darba laika un, piemēram, arī savu māju vēlos būvēt pats, lai ne tikai neatdotu naudu par potenciāli sliktāku kvalitāti, bet arī tiešām pārzinātu katru mezglu kas kur un kā, nerunājot par gandarījumu, kas gan ir tāds pats gaumes jautājums, kā materiāli izvēle, bet gribas tomēr pašam uzcelt. Skaidrs, ka ir atsevišķas pozīcijas, kur piesaistīt speciālistus, bet absolūti lielāko daļu var pateikt pats pat labāk kā Koļa ar Vaņu.
Savukārt, 4 cilvēki uz 100 m2 māju tomēr liekas stipri par maz. Ja mājās tikai pārguļ, ciemiņi nebrauc un bērnus 18 gados met ārā, varbūt, bet pieņemot, ka istabas ir normāla izmēra, ir arī dzīvojamā platība vairāk par mazu dīvānu un TV un ir telpa, kur paēst, nevis tikai virtuvē, nu nevar iekļauties 100m2. Uz 4 cilvēkiem arī viens sanmezgls nav komforts, utt. Galu galā, māju ceļot gribam ērtības un dzīves līmeni un manā skatījumā tomēr gandrīz jebkurai mājai būtu jāsākas no 140/150m2, izņemot, ja tiešām ir tikai 2 cilvēki, kas kā uzstādījumu ir uzlikuši eko dzīves stilu ar minimālisma pieeju vai arī pašmērķis ir māja pa 30k un pārējais ir sekundāri...
Finālā viss ir individuāli un nekādā veidā nevienu nevēlos aizskart, pie tam, manuprāt, šādas diskusijas ir ļoti pozitīvas attiecībā uz plānošanas posmu, ar iespēju iepazīsties ar citu cilvēku pieeju, labo praksi vai kļūdām, ko nepieļaut tālāk... Jā, esmu dzirdējis par karkasu problēmām, kas visas rodas no nepareizas uzbūves, bet pietiekami ir arī aukstas bloku mājas, utt. Viss atkarīgs no izpildījuma un mazbērniem nebūs jāuztraucas!
P.S. Būtu baigi labi, ja cilvēki, kas postulē 100m2 četriem cilvēkiem, arī pieminētu kaut aptuvenu pamatojumu, attiecīgi, man tad sanāk tā - 4m2 priekšnams, 3 istabas pa 15 m2, viens sanmezgls uz 4m2, virtuve ap 15m2 un paliek ap 30m2, kur jāieliek vēl tehniskā telpa, ēdamistaba vai vismaz vieta normālam galdam, dzīvojamā telpa, vismaz pāris "parazītmetri" aiziet uz gaiteņiem/durvju atvēršanai, utt... Tas ir pie salīdzinoši mazām telpām, ar vienu sanmezglu, nerunājot par vietu kur viesus izguldīt vai uzklāt svinību galdu vairāk cilvēkiem vai pat ierīkot nelielu mājas kabinetu, lai blakus gultai nav jātur printeris vai arī jāstrādā tikai ar portatīvo dīvānā pie TV. Protams, ir dažādi dzīves veidi un ikdiena, bet tieši tādēļ būtu interesanti dzirdēt viedokļus un atsauksmes arī par plānojumiem.
Mans ilgā laikā izveidojies priekšstats -
laulāto guļamistaba ap 20m2 vai vairāk,
divas istabas bērniem minētie 15m2 minimums,
virtuve ap 18,
ēdamistaba ap 25 ar galdu vismaz 8 cilvēkiem vai ap 30 uz 10 cilvēkiem,
dzīvojamā telpa vismaz 20m2, lak vismaz 5 cilvēki var apsēsties dīvānā/krēslos,
kabinets 6m2,
3 sanmezgli kopā vismaz 12m2, viesu istaba ap 10m2,
kā arī "mazgātava" līdz 8m2, tehniskā telpa ap 6m2
un priekšnams vismaz kādi 6m2, vēlams vairāk.
Attiecīgi, 170m2, bez izvirtībām, bez garderobes, bez liekām telpām, nerēķinot koridorus, "apkārt ejamo" platību vai kāpņu aizņemto platību... Jā, 3 sanmezgli, bet viens ir "Master bathroom" tikai sev ar sievu un tālāk pa vienam katrā stāvā.
Jā, beigās sanāk vismaz 200+m2 un tas itkā skaitās daudz, bet nevaru izdomāt, ko tieši ņemt nost, lai pēc tam negribētos atpakaļ! Par 20m2 guļamistabu - gulta plus nakstgaldiņi ir platumā pie 3m un lai durvis var atvērt vai vismaz var apiet gultai apkārt jau telpa ir 16m2 minimums, ar gultu "stūrī". Pieliekot kaut metru kaut vienā pusē, jau esam pie 16m2 bez jebkādām "perversijām"...
Daudz arī uzturos 220m2 mājā, kopā 5 cilvēki, neviena bērna, un ne mirkli neesmu atradis lieku platību vai kaut ko neizmantotu. Tieši otrādi, ēdamistabu gribētos lielāku un arī kāpnēm atvēlēt vairāk telpas, utt...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: ETT (87.110.71.---)
Datums: 01/08/2018 20:10

Tā līdz pilīm savulaik arī aizdzīvojās. Pēc tam nespēja uzturēt, nespēja pārdot. Labi, ja kāds fonds labdarībai, tūrismam vai muzejam pārņem. Citādi tik gruveši pāri. Bet nekas - mums jau patīk estrādes sabūvēt pilsdrupās :)

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: v_t (46.109.216.---)
Datums: 01/08/2018 20:12

pirmkārt, jau, māja jābūvē sev nevis potenciālajiem viesiem. un kad viesi ierodas tad tiem nav obligāti jānodrošina tāds pats komforts kā mājas saimniekam. atradīsies kāds dīvāns viesistabā vai kabinetā. turklāt bērni labprāt tādās reizēs "saspiežas" guļ uz grīdas, uz matračiem un izbauda to kā piedzīvojumu.
20 m2 guļamistaba, tas ir skaisti, bet gandrīz divas reizes par daudz. ar 12 pilnīgi pietiek. ir dzirdēts sakām, ka vēlas lielāku guļamistabu, lai būtu labāks gaiss. bet arī 20m2-trīgajā gaisa būs tikai par pusstundu vairāk un tad būs jārauj logs vaļā.
trīs sanmezgli - arī ir skaisti. vienu varētu taisīt palielu, ar vannu. otru nelielu - ar dušu. trešo - mikroskopisku, kaut kur pie ieejas, ar podu un nelielu stūra izlietnīti. kaut gan personīgi arī ar diviem sanmezgliem nekādi sastrēgumi nav piedzīvoti pat lielākajos sabraukumos. jo katram ir savs celšanās laiks, un paradumi kā tādi, urīnpūšļa ietilpība u.t.t..
viesistabu/ēdamistabu vajag plašu 25 - 30 tieši laikā.
visu savu LAIMĪGO bērnību nodzīvoju barakā, 4 X 4 m istabā, kas reizē bija viss, ko tagad mēdz izstiept 200 m2-os. es nesaku, ka visiem tā vajag dzīvot. nu nafig, tas ir par traku!
vācijā, piemēram, normāla māja ir 90 m2, bet 120 m2 jau ir lielā māja. protams, ka vācija ir pārapdzīvota, bet zināms racionāls grauds tādos māju izmēros ir.
latvietim pie laba plānojuma var pietikt arī ar 150. mazāk problēmu ar tīrīšanu, sildīšanu un varbūt nevienu nepiemitinās klāt, kad kārtējo reizi mainīsies sabiedriskā iekārta. ir vērts aizdomāties.
ja kas...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 01/08/2018 20:20

Piekrītu, ka ar 100 m2 pietiek. Nav mūsdienās ģimenes ar 5-8 bērniem.Var šikot dienvidu zemēs, kur nav apkures. Pie mums nespēs apkures rēķinus maksāt.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: binary (90.139.85.---)
Datums: 01/08/2018 23:06

Statnis Wrote:
-------------------------------------------------------
> P.S. Būtu baigi labi, ja cilvēki, kas postulē
> 100m2 četriem cilvēkiem, arī pieminētu kaut
> aptuvenu pamatojumu, attiecīgi, man tad sanāk
> tā - 4m2 priekšnams, 3 istabas pa 15 m2, viens
> sanmezgls uz 4m2, virtuve ap 15m2 un paliek ap
> 30m2, kur jāieliek vēl tehniskā telpa,
> ēdamistaba vai vismaz vieta normālam galdam,
> dzīvojamā telpa, vismaz pāris "parazītmetri"
> aiziet uz gaiteņiem/durvju atvēršanai, utt...

> Tas ir pie salīdzinoši mazām telpām, ar vienu
> sanmezglu, nerunājot par vietu kur viesus
> izguldīt vai uzklāt svinību galdu vairāk
> cilvēkiem vai pat ierīkot nelielu mājas
> kabinetu, lai blakus gultai nav jātur printeris
> vai arī jāstrādā tikai ar portatīvo dīvānā
> pie TV.

4.5m² priekšnams (pietiktu ar 3m², bet nu tāds garš sanāca), 7m² vannas istaba (ar wc), 14m² guļamistaba (priekš kam vairāk telpai, kurā ir tikai gulta un skapis?), 2x 13m² bērnistabas, 30m² dzīvojamā istaba (apvienota ar virtuvi), 12m² saimniecības telpa (sanāca paliela pārējā plānojuma dēļ; veļas mazgāšana, apkure, ūdens filtri utt), 11m² gaitenis (ar kāpnēm uz mansarda stāvu, kurā principā nekā nav).

Jā, varētu nospert saimniecības telpai pāris m² priekš atsevišķas WC. Nolēmām to nedarīt - uzaugām mājokļos ar vienu WC un neatceramies, ka tas jelkad būtu sagādājis kādas grūtības.

Viesi lai guļ savās mājās :) Ja nu kas, gan jau varēs izguldīt teltī, bērnistabā vai dzīvojamajā istabā (mūsu gadījumā gan var arī mansarda stāvā).

Svinību galdu parasti patīkamāk ir klāt ārā. Ziemā nevajadzētu būt problēmām uzņemt viesus arī tajos 30m². Ja tomēr reizi 10 gados sabrauc 50 viesi, tad neredzu jēgu tādu gadījumu dēļ būvēt ko lielāku - priekš tam ir restorāni un viesu nami.

No stacionārā PC mājās atteicos pirms teju 11 gadiem, ar portatīvo var strādāt da jebkur - ja ne gultā, tad terasē.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: baarcijs (78.84.130.---)
Datums: 02/08/2018 00:51

Karkasam ir jābūt izdevīgākajam celtniecības veidam.
Bet es varu prasīt miljonu par savu darbu, ja ceļu karkasu.
Tad bloki sanāk lētāk.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (212.3.199.---)
Datums: 02/08/2018 02:44

Jā, zināmā mērā jau gaidīju frāzes par pilīm, salīdzinājumu ar Vāciju, utt... Bet paldies par precīzo plānojuma izmēru info! Nu, te arī redzams, ka lielā mērā daudz nosaka gan gaume, gan citi apstākļi un katram savs. Neesmu īsti dzīvojis pat dzīvokļos, kur istabas būtu mazākas par +/- 20m2, līdz ar to arī guļamistabu grūti iedomāties mazāku, pie tam, ja atstājam tikai metru ap gultu, kā minēju, jau ir vismaz 4x3 telpa bez nekāda skapja. Par tīri psiholoģisku komfortu runājot, ka guli un mosties kaut minimālā plašumā. Bērnistabu izmērs tuvu manam, tehniskā telpa tāpat... Tīri gaumes jautājums! Par viesiem - jā, teorētiski nav ko, bet ja ģimene ir gana plaša, kur brāļu vien ir 5 gab, nerunājot par kopējo "dzimtu", kas ir uz padsmit cilvēkiem, skaitot tikai līdz otrajai pakāpei faktiski, tad nu nav tā, ka tikai vasarā vai arī reizi 50 gados kāda lielāka sanākšana. Manā uztverē, 10 cilvēkiem paredzēt galdu vai iespējamas naktsmājas nav nekas ārkārtējs, un jā, tas ir aizņemot arī bērnu istabas ar matraču plānu, kabineta dīvānu, utt., bet nu pašu vecākus neliks gulēt bērnistabā vai arī kādu draugu pāri, kurš varbūt uzkavējas ilgāk par dažām dienām arī tomēr patīkamāk izmitināt atsevišķā telpā. 30m2 kopā ar virtuvi manā gadījumā šķiet neiespējami, sievai patīk gatavot, un ieliekot divdurvju ledusskapi, visu pārējo tehniku, nerunājot par kafijas automātu, utt., lai kārtīgi gatavotu tas virsmas apjoms ir ārkārtīgi patīkams. Kā arī jā, paša putni, bet šādā telpā, piemēram, mājas kino grūti izvietot, lai labi skan... :) Par datoriem - jā, gadus padsmit lietoju portatīvo, bet nu grūti izteikt, cik ļoti gribas "lielo", ja vēl jāmontē video vai foto vai kaut kas jāprojektē... Atkal privātā specifika, bet tam ir liela loma. Arī sanmezgli, manā pieredzē, tiklīdz ir vairāk kā 3 cilvēki, divi ir minimums, ja vēl arī sievietes ir! Neviena no pozīcijām nav "iegriba pozēt", bet tīri racionāli izsvērts jau pēc minimuma iespējamais apjoms, lai pirmajā gadā nav jāsāk nožēlot, ka visur ir daži m2 par īsu... Jā, tieši dēļ apkures arī telpas tiek mēģināts samazināt, ergonomiski izplānot gan pret debespusēm, gan bez liekajiem gaiteņiem, un tml., bet gribas paļauties, ka pamatīgi siltinot, korekti būvējot, siltumsūknis spēs neiedzīt bankrotā, ik pa laikam tam arī palīdzot ar kamīnkrāsni un saules kolektoru, plus akumulatoru...
Un kāpnes - platas un pēc maksimālas ergonomikas lēzenas, ar vismaz vienu platformu/pagriezienu, vēlams divām! Jā, platībā rēķinos, ka pat līdz 15m2 var aiziet uz trepēm, ja grīdu līmeņu starpība ir ap 3,5m, bet pa tām gribas kāpt arī vecumdienās un arī bērniem drošību nevar pārvērtēt... Atkal itkā putni, bet nu šī pozīcija liekas ārkārtīgi svarīga dzīves komfortam, ka ir divi stāvi!

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Pavels.O (83.136.136.---)
Datums: 02/08/2018 08:12

Kad sev zīmēju projektu, tad viennozīmīgi zināju, ka būs 1 stāvs, jo labas trepes maksā labu naudu un turklāt aizņem tuvu 20 m2 pa abiem stāviem, pašlaik mitinos mansarda mājā, tādēļ mansards atkrita kā suga, jo ir gana daudz neērti sīkumi.
Izvēle bija pilni 2 stāvi vai 1 stāvs. Rēķinot dzīvojamo telpu un palīgtelpu izvietojumu secināju, ka 1 st 100 m2 māja ir līdzvērtīga 2 st 125 m2 mājai u.t.t. jo lielāks 1 st laukums, jo lielāki plus m2 pieskaitāmi klāt 2 st.
Ir jau robeža, kad 1 st kļūst padārgs un telpu izkārtojums sadrumstalotāks dēļ gaiteņiem u.t.t. un tad jau 2 pilni stāvi ir racionālāk.
Bet svarīgi zināt cik telpas ir nepieciešams un ko grib. Priekš sevis zināju, ka nevēlos atsevišķu ēdamistabu un garāžu zem 1 jumta, bet gribēju nelielu garderobi un vairākus WC, turklāt gribēju max izvairīties no gaiteņiem un nodalītu virtuvi. Beigās iznāca istabas 13, 12.5, 12.5 un 34, WC 5,5 un 4,8, virtuve 12,5, garderobe 4,5, palīgtelpa 6.5, vējtveris 5 kopā ~110 m2

Iet uz lapu: 123456789Nākošā
Pašreizējā: 1 no 9


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********  ********   **     ** 
 ***   ***   **  **   **        **     **   **   **  
 **** ****    ****    **        **     **    ** **   
 ** *** **     **     ******    ********      ***    
 **     **     **     **        **           ** **   
 **     **     **     **        **          **   **  
 **     **     **     **        **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727