UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 5
Re: Koka karkasa māja
Autors: Georgs999 (84.212.2.---)
Datums: 24/02/2018 21:59

Tad jāliek ari suņu būdai, lai krancim arī ir silts !
Vai arī tualetes papīra vietā kā tu viņu mēdz izmantot.

Re: Koka karkasa māja
Autors: ETT (78.84.92.---)
Datums: 24/02/2018 22:28

Ja vajag nedaudz piemest uguntiņu ekonomiski ekoloģiskajā ugunskuriņā, tad atcerēsimies kaut vai vienu no mūsdienu piedzīvotajām praksēm. 2008. gada 22., 23. februāra vētra. Daudzviet Latvijas mājsaimniecību elektroenerģijas pārtraukumi 2 nedēļas un vairāk. Maniem vecākiem tas bija 12 dienas, un tas nav diez kur pierobežā, bet 50km no Rīgas, respektīvi ūdensgalvas guļamrajona reobežās. Lūdzu apdomāt savu iespējamo dzīves kvalitāti savā izvēlētā mājoklī šādos , visnotaļ normālos apstākļos, kad vienkārši kāds šādu vai tādu iemeslu dēļ uz ilgāku laiku norāvis "rubiļņiku'. Vai mājas plusi, kas ir iespējami vienā variantā nebūs mīnusi citā, neparedzētā gadījumā? Jāatgādina, ka ekonomiski satricinājumi mūsdienu tirgus ekonomikā ir neizbēgami periodiski ar aptuveno starpposmu no 7 līdz 10 gadiem, kari vai līdzīgi nemieri pāris reizes gadsimtā, bet krietnāks vējiņš vētras veidolā ir vidēji reizi četros gados. Ko šādos apstākļos nodrošina hermētiska māja ar mākslīgu ventilāciju, apkures automātiku, utt.?
P.S.
Vecāku mājā ūdensapgāde ir no akas, no kuras vajadzības gadījumā ūdeni ir iespējams pasmelt ar spaini. Siltumapgāde - gravitācijas centrālapkure + parasta kupoltipa malkas apkures krāsns.

Re: Koka karkasa māja
Autors: Tinis (95.68.9.---)
Datums: 24/02/2018 22:39

Tāpēc arī neatzīstu modi visu likt uz elektrības - siltumsūkņus, centrālapkuri uz cirkulācijas sūkņiem, elektriskās plītis. Var būt kā papildus bonuss, bet ne vienīgais variants.

Re: Koka karkasa māja
Autors: ETT (78.84.92.---)
Datums: 24/02/2018 22:45

No tā laika man vēl atmiņā stāsts no šī paša foruma dalībniekiem, kurš pret šādām situācijām bija nodrošinājies ar autonomu ģeneratoru, taču sakritības pēc, no tā bija izlējis saimnieciskām vajadzībām degvielu, bet tāpēc neesot sašļucis - aizbraucis uz benzīntanku un tur... arī nebija elektrība, degvielas sūkņi nedarbojās, tirdzniecība apstājusies...

Re: Koka karkasa māja
Autors: ETT (78.84.92.---)
Datums: 24/02/2018 22:47

Tinis
Tieši tā! - "Var būt kā papildus bonuss, bet ne vienīgais variants.

Re: Koka karkasa māja
Autors: Georgs999 (84.212.2.---)
Datums: 24/02/2018 22:51

ETT
Vai tavi vecāki cieš diskomfortu?
Vai vini strādā par kurinātājiem?
Vai viņi ir dziļi nelaimīgi un nobažījušies, ka nevar apkuri regulēt ar viedtālruni?
Vai viņi staigā nemazgājušies? Kā viņiem ir ar higiēnu?
Vai viņiem ir virtuve?
Vai plēves ir pareizi iestrādātas?


Drausmīgi priekš 21 gadsimta!
Kā var tā dzīvot :)

Protams, joks, bet vairums te tā domā.

Re: Koka karkasa māja
Autors: Māja2018 (95.68.101.---)
Datums: 24/02/2018 23:15

Šeit sāk izskatīties pēc virtuāla tualetes poda!!!

Re: Koka karkasa māja
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 24/02/2018 23:33

Es arī par to esmu domājis, bet pie dziļas atziņas nenonācu. Var jau būt piesardzīgam un gatavoties t.s. doomsday. Ir cilvēki kas veido bunkurus zem mājas, būvē elektrības ģeneratorus uz biomateriālu dedzināšanu utt. Cik tālu šajā virzienā iet un kad sākas apmātība?

Faktiski gan ir tā, ka globālās šķēres neizbēgami šķērē 70:30 urbāns-neurbāns. Urbānajā vidē šādi elektrības pārtraukumi netiek pieļauti. Bet sociāli tas nozīmē, ka lielākajā daļā gadījumā superdrošās lauku mājiņas paliek tukšas un cilvēki migrē uz stulbo pilsētu ar automātiku un bez superīgajām etno ekstrām.

Pret ko notiek cīņa? Ar sevi, ģimeni, sabiedrību vai dabu?

Lauku teritorijā es piekristu uz gāzes balonu, akumulatoru un ģeneratoru ar degvielu. Tāds komplekts garantē 15 dienas ar visu automātiku un sūkņiem. Ciematos? Drīzāk ar akumulatoru pietiktu. Pilsētā - neko no tā, jo tajā vietā visi mirs kopā - bāros.

Re: Koka karkasa māja
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 24/02/2018 23:40

Bet pēc būtības - kāda nozīme elektropārrāvumiem un dabas katastrofām attiecībā uz jautājumu kādā tehnikā ēkai sienas būvētas?

Re: Koka karkasa māja
Autors: Georgs999 (84.212.2.---)
Datums: 24/02/2018 23:51

Te jau sen vairs nav nekādas būtības.

To jau mēs izlēmām.
Katrs būvē kā viņš vēlas.
Katram pašam savā mājā jādzīvo.

Jūs - koka karkasu, plēves māju būvētāji bija tie kuri kurina šo diskusiju.

Re: Koka karkasa māja
Autors: MEE (212.3.197.---)
Datums: 24/02/2018 23:51

Lūdzu, ņemiet vērā, ka šai firmai ir apturēta (izbeigta) saimnieciskā darbība. Šķiet, ka to jau šeit kāds rakstīja!

Re: Koka karkasa māja
Autors: Karkass (212.3.199.---)
Datums: 25/02/2018 00:13

Mja, tiešām konstruktīvisms sen laikam te zudis... Redz, tāpēc, ka māla apmetumu uz salmiem nebūtu īpaši viegli noflīzēt un uz līdzīgiem apsvērumiem, pieļauju, ka potenciāli bez čakara dabūt telpas bez pelējuma un tml. nebūtu īpaši viegli, nav jāiedomājas, ka nav iespējas nomazgāties... Ja runājam par kataklizmām, tad uzreiz aiz vēja nākamā gandrīz vienīgā iespēja ir zemestrīce un tad karkass ieliek blokiem vienos vārtos!
Kā arī ir ne tikai ģeneratori, bet arī kamīni siltumam, un gāzes baloni plītij! Ir lieki sākt diskusiju par apkuri uz pašteci pret cirkulācijas sūkni vai radiatoriem pret silto grīdu! Noteikti, Georgam arī siltās grīdas ir nožēlojamo kapitālistu buržuju izpausmes un nekas nav labāks par čuguna radiatoru, bet ar grīdām bez cirkulācijas vai regulēšanas iespējām īsti nevar!!!
Paldies Vilnim šajā gadījumā par saprāta balsi, ka nav nekas īpašs nodrošināties pret ārkārtas gadījumiem un ir tikai normāli, ka eksistē rezerves variants. Bet atteikties no sev vēlamām ērtībām iedomāta pasaules gala rezultātā un tāpēc visu būvēt tāpat kā 30 gadus atpakaļ, piedodiet, bet ir tumsonība... Nedaudz ka austrumu kaimiņu attieksme pret rietumiem! Viss slikti principā!!! Mēs daram pareizi, galvenais neko nemainīt un tie pārējie ir idioti!!!
Georg, nezinu tavus standartus vai ikdienu, bet ja man ir iespēja ietaupīt uz apkuri, attālināti to regulējot, kamēr neesmu mājās, neredzu to sliktumu. Ja ir iespēja regulēt temperatūru telpās vai atsevišķās diennaktis stundās, arī neredzu mīnusus. Ja sieva lieliski gatavo, un pat 3 stāvu kāzu torti var draugiem uzcept, nu prasās normāli aprīkotu virtuvi, nevis malkas krāsni kā vienīgo opciju! Jā, bez tā visa mierīgi var! Var arī ar zirgu jāt uz darbu vai kā mūsu vecvecāki ar kājām iet 10km uz skolu, bet diez vai savus bērnus tā sūtīsi pārgājienos...!? Tas, ka var izdzīvot bez daudzi kā, nenozīmē, ka tas ir vai nu slikti vai nepareizi to izmantot un gūt no tā labumu, pat ja tas izpaužas kā brīvā laika pieaugums, ko pavadīt ar bērniem vai tml.!
Tu uztraucies par gaisa kvalitāti plēvē, bet es par pelējumu - ja gribas dušu un vannu telpā bez sēnēm, nu būs to vieglāk nodrošināt karkasā vai blokos, nevis salmu sienās!!! Utt., Utt..

Vēlreiz jāsaka, ka nudien te vairs satura gandrīz nav, bet nevis karkasa piekritēji to uzsāka, bet tieši pretējā nometne nespēj atvērt acis, ka tik tā pieņemtā absolūtā patiesība, izrādās, nav vienīgā iespēja... Nu prieks, ka visi tik dabīgi, tik pašpietiekami, gan jau arī šobrīd -20 grādos iet uz āra tualeti, lai nav jāpaļaujas uz elektrisko ūdens sūkni, ka uzpildīs poda tvertni... Piedodiet, marazms! Uz katru šo paštaisno argumentu var likt vismaz divus pretī, kas nebūt nebūs sliktāki...
Un draudzības vārdā joprojām uzsveru, ka nenoniecinu nevienu bloku māju, utt., bet iedomāties, ka viens dzīvesveids ir ideāls un citi ir muļķi, nav īsti korekti, ņemot vērā, ka visus izteikumus ar cipariem spēj pamatot karkasa piekritēji, bet eko un vienkāršības piekritēji balstās emocijās un stereotipos... Ir tomēr atšķirība!
P.S. Joprojām nesaku, ka karkass ir ideāls, bet pastāvu pie uzskata, ka nav sliktāks par citiem variantiem!

Re: Koka karkasa māja
Autors: Tinis (95.68.9.---)
Datums: 25/02/2018 07:56

Visās lauku mājās var nodrošināt to pašu komforta līmeni ko pilsētas dzīvoklī un pat vairāk.Pluss tur ir lielāka neatkarība. Apkuri nodrošini tad, kad tev vajag, nevis kad kaimiņi nobalso par apkures palaišanu.Neviens arī neatsakās no elektrības, sūkņiem...Bet nevar visu mājā taisīt atkarīgu no elektrības. Īpaši apkuri un ēdiena gatavošanu.Visi pasitās uz elektriskajām plītīm ar keramiskajām virsmām vai indukcijas. Kā uznāk vētra, tā sēž uz maizītēm, bez siltā ēdiena.

Re: Koka karkasa māja
Autors: Māja2018 (95.68.101.---)
Datums: 25/02/2018 09:34

MEE Wrote:
-------------------------------------------------------
> Lūdzu, ņemiet vērā, ka šai firmai ir
> apturēta (izbeigta) saimnieciskā darbība.
> Šķiet, ka to jau šeit kāds rakstīja!

Jā, paldies, to par Northouse pamanīju, bet es jau komentāros minēju par Norge house, gaidīju par to kādu info, bet diemžēl temats aizpeldējis ...

Re: Koka karkasa māja
Autors: MEE (212.3.197.---)
Datums: 25/02/2018 10:23

Lūdzu, norādi rekvizītus (reģ.Nr., precīzu nosaukumu ar visām atstarpēm), paskatīšos.

Ac,

Re: Koka karkasa māja
Autors: Māja2018 (95.68.101.---)
Datums: 25/02/2018 13:35

MEE Wrote:
-------------------------------------------------------
> Lūdzu, norādi rekvizītus (reģ.Nr., precīzu
> nosaukumu ar visām atstarpēm), paskatīšos.
>
> Ac,
Diemžēl mājaslapā neko vairāk par biroja adresi neatradu...[www.norgehouse.lv]

Re: Koka karkasa māja
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 25/02/2018 13:48

Norge house uzņēmums, jeb tas kas atrodas zem norgehouse.com uzticību nevieš.

Ja uzņēmums cītīgi slēpj savus rekvizītus, tātad ir iemesls to darīt. Godīgi un ilgtermiņā strādājoši uzņēmumi tā nekad nedara. Tāpat arī nenorādīt personu vārdus. Telefona nr - nekadas asociācijas.

Balasta dambī 2 uz šādas adreses uzņēmums nav reģistrēts, Norvēģijā arī tāda uzņēmuma izskatās ka nav, Domēns drīzāk pieder Latvijas personai un nevis mātes uzņēmumam.

Dažreiz šādas lapas viedo pašā sākumā, kad uzņēmuma nav, bet grib saprast potenciālo pircēju interesi. Smoke pages saucas.

Re: Koka karkasa māja
Autors: Georgs999 (84.212.2.---)
Datums: 25/02/2018 17:58

Beigās vēl būs starpnieku starpnieks.
Kas sataisīts tādu būdu kas pat neatbilsts dārza mājiņas prasībām.

Te nesen pa netu klīda tas bēdīgais raksts. Žēl cilvēku.
Un var jau saprast. Ne jau visi ir būvnieki kas saprot un orientējas lietās.

Noteikti, pirms piekrist mājas būvniecībai.
Vajadzētu apbraukāt kādu iepriekšējo objektu un aprunāties ar jaunajiem saimniekiem.

Un tas, ka kāds atsaucās, ka mēs tur norvēģijā, vacija vai citur kur ceļam majas.
Tas noteikti nav rādītājs, ka vinu darbs būs kvalitatīvs un atbildīgs.
Esmu tādus mūsu tautiešus tur redzējis, ka gribas distancēties no viņiem.
Protams, ne jau visi. Ir arī sava amata meistari, bet tiem raklāmu nevajag.

Re: Koka karkasa māja
Autors: MEE (212.3.197.---)
Datums: 25/02/2018 18:49

Autoram - tad, lūdzu, noskaidrojiet rekvizītus (tam, ar ko tiks slēgts līgums).

Neizvērtējot to, mūsdienās slēgt līgumu nevajadzētu.

Ac,

Re: Koka karkasa māja
Autors: stradnieks2 (81.198.131.---)
Datums: 04/03/2018 21:43

norgehouse.lv (Sia Global Property) tas ir Aivara Mickeviča jaunais projekts pirms tam bija Sia Tavs Meistars, Sia Pilsētas būve. Sūdzības lv var lasīt atsauksmes.

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **   ******    *******         ** 
 ***   **  **   **   **    **  **     **        ** 
 ****  **  **  **    **        **     **        ** 
 ** ** **  *****     **         ********        ** 
 **  ****  **  **    **               **  **    ** 
 **   ***  **   **   **    **  **     **  **    ** 
 **    **  **    **   ******    *******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727