UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234567891011Nākošā
Pašreizējā: 1 no 11
Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Phoenix (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 15:23

Sveiki!
Man 28 g., dzīvoju Rīgā. Un sapņoju par savu māju.
Šo tēmu veidoju tikai, lai nedaudz sakārtotu savas domas un padiskutētu par mājas celšanu kā tādu, tā kā droši izsakiet savu viedokli.

1. problēmjautājums - cik vajadzētu pelnīt, jūsuprāt, lai ķertos klāt pie mājas celšanas bez un ar kredītu? Un cik % no kopējām gala izmaksām būtu jāsakrāj, lai uzdrošinātos celt bez kredīta?

Dotajā brīdī pelnu ap 1000 eur uz rokas, banka diezgan viegli piekrita dot kredītu (līdz pat 60 000 eur, laikam tāpēc, ka man nav ne sievas, ne apgādājamo) pēc pirmā mana materiālā stāvokļa izvērtējuma. Pēc manām aplēsēm, ņemot vērā manus uzkrājumus, mājas celšana ar tādu kredītu man izmaksātu ap 200 eur/mēnesī uz kādiem 25 gadiem. It kā nav baigi traki, bet mani ļoti biedē kredīti.
Otrs variants būtu vēl gadus 2 pakrāt, nopirkt zemi par savu naudu, projektu, ieliet pamatus, nopirkt kādu karkasa māju bez iekšējās apdares un tad padarīt šo projektu par "dolgostroju", pieņemot, ka mani ienākumi nepalielināsies nākotnē. Šajā variantā uztaisīt iekšējo apdari virtuvei, 1 istabai un vannasistabai un dzīvot vēsā mierā.

2. problēmjautājums - kādu māju celt? Te man domas jau ir nedaudz sakārtotākas, baigi nosliecos uz vienstāva māju - koka karkasnieci. Argumenti par: viens stāvs ir ērtāks, nav jākāpelē pa stāviem, tā kā visu dzīvi esmu dzīvoklī dzīvojis, tad neesmu pārliecināts, ka mani baigi uzrunās 2. stāvs un kāpnes. Par labu koka karkasam nāk lētāka cena, salīdzinot ar betona bloku vai kieģeļu mājas celšanu, kā arī ekonomija uz mazākiem betona pamatiem.

No kā izriet jautājums, kādu tieši karkasa māju izvēlēties? Platības ziņā, domāju, ka man vienam tīri labi pietiks ar 95-120 m^2.
Bet cik ļoti cenas un kvalitātes ziņā atšķiras somumāja no analogiem tirgū un kā neiegrābties? Gandrīz nekur cenas netiek atklātas, tāpēc man pagrūti orientēties. Atradu tikai ekonamos , ka projekti sākas ar 18 000 + PVN , kur pat jumtu neuzliek un somumājas cenas līdz atslēgai sākot ar 800 eur / m2.

3.Kur un cik lielu zemi pirkt? Domāju, ka tuvā Pierīga ir ideāls variants. Platības ziņā galvā liekas, ka 1200-1500 m2 ir laba platība, ja ceļ māju līdz 120 m2. Varēs arī pirtiņu uzcelt nākotnē utt.
Vienīgi nevaru īsti izdomāt, kā rīkoties pareizāk.. ņemt diezgan dārgāku zemi (kas izskatās, ka maksās ap 18 000 - 20 000 eur manai platībai) kādā glamūrākā jaunas apbūves rajonā vai arī to pašu platību paņemt par 10 000 eur kaut kur mazāk prestīžā vietā, kur būs grūtāk piebraukt ziemā.. bet par naudas starpību iegādāties sniega traktoriņu. :D Liels pluss jaunas apbūves rajoniem, ka tur jau ir kaut kādas inženierkomunikācijas.. bet vairāk trokšņu no kaimiņiem un zeme dārgāka. Kāds jūsu viedoklis šajā jautājumā? Cik drošāk un ekonomiski izdevīgāk ņemt zemi jaunu apbūvju zonā?

4. Summarizējot, kā es redzu situāciju. Esmu viens, bez ģimenes, tātad pieticīgāks uz dolgostroju, bet neesmu pārliecināts par laika resursiem pašam kaut ko ļoti daudz celt, kaut gan iekšdarbus varētu arī lielākoties atstāt saviem spēkiem. Celšanas laiks man nav noteicošais, nav baigās steigas šajā jautājuma. Svarīgs ekonomiskais faktors, bet patīk kvalitāte. Tāpēc optimāli varētu apstāties pie kādiem 110 m2 mājai, 1300 m2 zemei. Izmaksu aplēses - zeme 18 000, karkasa projekts ap 25 000, jumts 6000, pamati, projekti 5000, apkures sistēma 10 000, kanalizācija, elektrība 6 000, iekšējai apdarei 10 000. nu sanāk ap 80 000 eur. Bet iekšējo apdari var veikt arī pats un ilgtermiņā. Ko sakāt par tādiem aprēķiniem, vai var kaut kā mazināt izmaksas? :D Varbūt var kādi individuālie celt karkasu, mazinot pvn izmaksas, bet ar mazāku kvalitātes garantu.. Varbūt jānosliecas uz lētāku zemi vai arī jāņem tā tālāk no Rīgas, bet tad garš ceļš līdz darbam, kas mani arī neuzrunā tik ļoti, jo laiks ir nauda..

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: jupis666 (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 15:44

nevēlos aplauzt spārnus, bet pelnot 1000 uz rokas 28 gadu vecumā ir jāceļo, kāmēr nav bērnu.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Phoenix (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 15:50

jupis666 Wrote:
-------------------------------------------------------
> nevēlos aplauzt spārnus, bet pelnot 1000 uz
> rokas 28 gadu vecumā ir jāceļo, kāmēr nav
> bērnu.

Saki, ka ar tādu algu māju nepavilkt nekādā variantā?
Es jau ceļoju reizi gadā, man pietiek principā. =)

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 16:14

Phoenix Wrote:
-------------------------------------------------------
> Platības ziņā, domāju, ka
> man vienam tīri labi pietiks ar 95-120 m^2.

Tev vienam vajag tik daudz platības? Ja es dzīvotu viens, man pilnīgi pietiktu ar 30m² dzīvojamās platības (neliela vannas istaba + istaba ar virtuvi) + xxx m² "saimniecības" platību. Ar saimniecības platībām jau var izvērsties pēc sirds patikas - sākot ar nojumi un beidzot ar angāru, atkarībā no hobijiem.

95-120 m², ja tā ir domāta telpu platība, man personīgi jau izklausās pēc ģimenes mājas. Kāds ir mērķis - ģimenes māja vai vecpuiša miteklis?


Phoenix Wrote:
-------------------------------------------------------
> Izmaksu aplēses - zeme 18 000, (..)
> Ko sakāt par
> tādiem aprēķiniem, vai var kaut kā mazināt
> izmaksas? :D Varbūt var kādi individuālie celt
> karkasu, mazinot pvn izmaksas, bet ar mazāku
> kvalitātes garantu.. Varbūt jānosliecas uz
> lētāku zemi vai arī jāņem tā tālāk no
> Rīgas, bet tad garš ceļš līdz darbam, kas
> mani arī neuzrunā tik ļoti, jo laiks ir nauda..

Var samazināt uz zemes cenas rēķina. Atkarīgs jau no tā, ko tu gribi - kaimiņus vai brīvību. Lauku teritorijā 10x lielāka platība maksās dažas reizes mazāk, turklāt var dabūt arī ar elektrības pieslēgumu. Jārēķinās gan, ka jo tuvāk Rīgai, jo augstāka cena. Lielāku platību gan arī jākopj - pushektāra nopļaušana prasa pusotru, divas stundas ar mauriņtraktoru, jādara vismaz 2x mēnesī. Sīkām platībām gan traktoriņus parasti, šķiet, nepērk, līdz ar to arī sīkas platības kopšana prasa daudz laika, ja vien to neuztic robotam. Tiesa, ja sīku platību vēl var uzticēt robotam, tad lielas platības (hektārs un uz augšu) pagaidām, šķiet, vēl īsti nevar…

Pats strādāju Rīgā, Sarkandaugavas pusē, dzīvoju blakus Baldonei, līdz darbam 40km. Uz darbu braucu 45min, no darba - kādas 50min. Tiesa, ceļos pl.5 no rīta, lai izvairītos no korķiem. Korķu laikā ceļš uz darbu var prasīt līdz pat 2h…

Bet vispār - ja reiz tev "laiks ir nauda", tad aizmirsti par darbu Rīgā. Aizmirsti par darbu vispār. Jo vairāk strādā, jo mazāk laika paliek, tātad - jo vairāk strādā, jo mazāk naudas…

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: jamiroquai (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 16:37

Jēziņ.. par ko te tagad diskutēs!
28 gadi, nav sievas, nav apgādājamo, 95m2, 'dolgostrojs'..!!

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: PIkkO (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 16:41

Pie mājas ir jāstrādā un daudz ...
es balsoju par dzīvokli

p.s.
1k mēnesī ir maz, lai uzceltu māju

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Phoenix (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 16:45

binary Wrote:
-------------------------------------------------------
> Phoenix Wrote:
> --------------------------------------------------
> 95-120 m², ja tā ir domāta telpu platība, man
> personīgi jau izklausās pēc ģimenes mājas.
> Kāds ir mērķis - ģimenes māja vai vecpuiša
> miteklis?
>
>
> Var samazināt uz zemes cenas rēķina. Atkarīgs
> jau no tā, ko tu gribi - kaimiņus vai brīvību.
> Lauku teritorijā 10x lielāka platība maksās
> dažas reizes mazāk, turklāt var dabūt arī ar
> elektrības pieslēgumu. Jārēķinās gan, ka jo
> tuvāk Rīgai, jo augstāka cena. Lielāku
> platību gan arī jākopj - pushektāra
> nopļaušana prasa pusotru, divas stundas ar
> mauriņtraktoru, jādara vismaz 2x mēnesī.
> Sīkām platībām gan traktoriņus parasti,
> šķiet, nepērk, līdz ar to arī sīkas
> platības kopšana prasa daudz laika, ja vien to
> neuztic robotam. Tiesa, ja sīku platību vēl var
> uzticēt robotam, tad lielas platības (hektārs
> un uz augšu) pagaidām, šķiet, vēl īsti
> nevar…
>
> Pats strādāju Rīgā, Sarkandaugavas pusē,
> dzīvoju blakus Baldonei, līdz darbam 40km. Uz
> darbu braucu 45min, no darba - kādas 50min.
> Tiesa, ceļos pl.5 no rīta, lai izvairītos no
> korķiem. Korķu laikā ceļš uz darbu var
> prasīt līdz pat 2h…
>
> Bet vispār - ja reiz tev "laiks ir nauda", tad
> aizmirsti par darbu Rīgā. Aizmirsti par darbu
> vispār. Jo vairāk strādā, jo mazāk laika
> paliek, tātad - jo vairāk strādā, jo mazāk
> naudas…

Tuvākajos gados noteikti vecpuiša miteklis, bet ar potenciālu kļūt arī par ko vairāk, nevar jau zināt, kā dzīve iegrozīsies, tāpēc 30 m2 izskatās tā, it kā es sev krustu pārvilktu pāri. :D

Runājot par zāles pļaušanu - tas mani kaut kā baigi neuztrauc, īstenībā man pat patīk pļaut zāli, mani uztrauc sniegs un piebraukšana. Principā man tīri labi patīk miers un patālāk no cilvēkiem, bet tad ziemā būs auzas piebraukt, tāpēc laikam ir labi, ja nav tālu jāmauc līdz ceļam, kuru kāds nošķūrē vai ar džipiem iemin... Rudzus es neaudzēšu, tāpēc nekādi 10 000 m2 man nav vajadzīgi, bet pavisam maz zemes arī neder, jo ir šādi tādi hobiji, es domāju, ka 1000 - 1500 ir optimāli manā gadījumā.

Par braukšanu uz darbu man ir tā, ka ir brīvāks grafiks un es parasti ar pāris stundu nobīdi uz augšu braucu, tātad pēc, nevis pirms sastrēgumiem.

Bet par to tavu pēdējo komentāru ierēcu! :D

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Phoenix (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 16:47

jamiroquai Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jēziņ.. par ko te tagad diskutēs!
> 28 gadi, nav sievas, nav apgādājamo, 95m2,
> 'dolgostrojs'..!!


Tātad tava rekomendācija 95 m2 un dolgostrojs?
Īstenībā man ir doma, ka varbūt līdz mājai var nonākt viļņveidīgi.. t.i. tagad nopirkt zemi, kam man ir piķis unt ad piekrāt vēl un tad nākamais etaps. Protams, ka es arī pie ienākumu palielināšanas strādāju, tāpēc neko nevar zināt, kā iegrozās.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Phoenix (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 16:49

PIkkO Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pie mājas ir jāstrādā un daudz ...
> es balsoju par dzīvokli
>
> p.s.
> 1k mēnesī ir maz, lai uzceltu māju


Man nekad nav bijusi māja, nedz arī lauki, tāpēc kaut kā baigi gribas to brīvību.. un vēl hobijs prasa pēc zemes.
A cik, tavuprāt, ir minimālie ienākumi, lai sāktu celt māju (tādos mērogos kā es plānoju)?

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: laucinieks (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 16:57

PIkkO Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pie mājas ir jāstrādā un daudz ...
> es balsoju par dzīvokli
>
> p.s.
> 1k mēnesī ir maz, lai uzceltu māju
Cik tad tavuprāt ir jāpelna?

Man ar diviem bērniem, sievu sanāk pelnīt tikai ~1700 uz rokas ar visām piemaksām, bet man ir vēl divi bērni, kas ar savu prasa, sieva kura ar kautkur jāved un prasa savu, ēšana ar prasa savu. Tā kā 1000 eiro ir pietiekami lai celtu savu māju.

Man ar 28 gadi, ceļu 2 gadu māju lēnā garā viens pats, reizēm ar kādu palīgu, ģimeni ar redzu, nesēžu visu laiku stroikā. Jumts mājai ir, Nākamgad doma sākt iekšējo apdari un tai brīdī domāt par kredītu, lai varētu ātri nobeigt māju, jo negribu vest savu ģimeni nepabeigtā mājā iekšā. Un tas, ko es tagad maksāju par īri, maksāšu par kredītu.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: M.P. (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 16:59

Kādu vēl nahren dzīvokli? Ir ļoti jāienīst cilvēks lai ieteiktu viņam dzīvot dzīvoklī. Tikai māju, viņš taču visu dzīvi nedzīvos viens( ja vien nav kaut kāds frīks).
Parastai četru cilvēku ģimenei pilnīgi pietiek ar 120 m2 māju.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 17:06

Phoenix Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tuvākajos gados noteikti vecpuiša miteklis, bet
> ar potenciālu kļūt arī par ko vairāk, nevar
> jau zināt, kā dzīve iegrozīsies, tāpēc 30 m2
> izskatās tā, it kā es sev krustu pārvilktu
> pāri. :D

Skaties, ka pēc 2 gadiem nesanāk tā, ka naudas kontā nav, ir kredīts, ir dolgostrojs un … sāk veidoties ģimene, kura nu nekādi neiet kopā ne ar kredītu, ne ar dolgostroju, ne ar plānotās mājas novietojumu un telpu plānojumu.

Manuprāt, drošāk kā reiz būtu uzbliezt sīkmāju - būs ātrāk un lētāk. Ja radīsies nopietna nepieciešamība, tad varēs blakus uzbūvēt lielāku ģimenes māju, savukārt sīkmāju atstās kā saimniecības ēku vai darbnīcu. Ja radīsies nepieciešamība pārvākties uz citurieni (kas zina, varbūt ģimene izveidosies tāda, kam jau ir citur māja vai kas nemaz nevēlas dzīvot mājā), tad tādu pabeigtu sīkmāju varēs arī pārdot, neko daudz nezaudējot.


Phoenix Wrote:
-------------------------------------------------------
> Runājot par zāles pļaušanu - tas mani kaut kā
> baigi neuztrauc, īstenībā man pat patīk pļaut
> zāli, mani uztrauc sniegs un piebraukšana.

Kamēr nav ģimenes, tikmēr jau var ākstīties… Bet vispār zāles pļaušana diezgan pamatīgi reducē pieejamā brīvā laika apjomu. Protams, labāk ir pastaigāties svaigā gaisā ar zāles pļāvēju nekā sūkt kārtējo aliņu pie TV ekrāna, bet … vēl labāk ir pavadīt laiku ar bērniem, ar makšķeres kātu, ar to, šo, vēl kaut ko.


Phoenix Wrote:
-------------------------------------------------------
> Principā man tīri labi patīk miers un patālāk
> no cilvēkiem, bet tad ziemā būs auzas
> piebraukt, tāpēc laikam ir labi, ja nav tālu
> jāmauc līdz ceļam, kuru kāds nošķūrē vai
> ar džipiem iemin...

4. gadu dzīvoju lauku teritorijā, ne reizi nav bijusi problēma tikt līdz šosejai. No daža laba Rīgas pagalma izbraukt ir bijis daudz grūtāk. Tiesa, reizēm nevaru saprast, kādu auto pirkt nākamo - priekšpiedziņas vai tomēr skatīties uz pilnpiedziņu.


Phoenix Wrote:
-------------------------------------------------------
> Rudzus es neaudzēšu,
> tāpēc nekādi 10 000 m2 man nav vajadzīgi, bet
> pavisam maz zemes arī neder, jo ir šādi tādi
> hobiji, es domāju, ka 1000 - 1500 ir optimāli
> manā gadījumā.

Es arī rudzus neaudzēju, bet neteiktu, ka ar 10'000 m² man ir par daudz. Es pat teiktu - prasītos 3ha, jo dikti jau nu nepatīk, ja 50m attālumā no manām mājām ikdienā ir nepazīstami cilvēki, ar kuriem man nav nekā kopīga.

Jā - arī man ir hobiji, gan esoši, gan "piemirsti" ar cerību ar tiem atsākt nodarboties, gan aizgājuši uz neatgriešanos, gan arī "hobiji vēlmju līmenī". Dažiem vajag platības, dažiem nē… Tiem, kam vajag platību, mazāk par 1ha nemaz neder.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: PikkO (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 17:19

Phoenix Wrote:
-------------------------------------------------------
> Man nekad nav bijusi māja, nedz arī lauki,
> tāpēc kaut kā baigi gribas to brīvību.. un
> vēl hobijs prasa pēc zemes.
> A cik, tavuprāt, ir minimālie ienākumi, lai
> sāktu celt māju (tādos mērogos kā es
> plānoju)?

starrtam:
1. zeme ar komunikācijām ... priekšroka nojaucamai mājai, Jelgava, Ogre, varbūt Tukums uz Siguldas pusi pa dārgu (burkānu ciemi neder) ....
2. 45k naudas ... pietiks, lai uzbūvētu līdz apdarei un kaut kas no komunikācijām ... 1 gada laikā
3. ikgadējas nesteidzīgas investīcijas 15K 45gadu garumā ... un tad varbūt pēc 6 gadiem māja būs pabeigta ....

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 18:00

Mans ieteikums būtu atrast pavasari kādu īres mājokli uz visu vasaru un izmēģināt kā tas ir dzīvot savā mājā. Iespējams ka visa interese arī pret rudeni izbeigsies.

Tālāk par māju ģimeni utt - sākumā ģimene, tad māja (kaut dolgostrojs). Otrādi būs problēmas ar mājas salāgošanu ar otraas puses vēlmēm.

P.S. šobrīd tiek īrēts vai dzīvots pie vecākiem?

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Argh (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 18:18

Pierīgā brīvus hektārus palielam lēti nevar dabūt.. ja nu visu ciemu izpirkt.. var jau nopirkt lauksaimniecibas zemi, bet tad jātaisa transformācija.

tavā gadījumā ar 1k jākrāj cik spēj lai minimāls kredīts un pectam vaktēt nepabeigtu dolgostroju.
Pāris gados var 30k easy sakrāt.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 18:37

Argh Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pierīgā brīvus hektārus palielam lēti nevar
> dabūt.. ja nu visu ciemu izpirkt.. var jau
> nopirkt lauksaimniecibas zemi, bet tad jātaisa
> transformācija.

Kāpēc gan?

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: jtdesign (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 18:50

Māja vienam pašam ir greznumlieta, tātad lieta, bez kā itin viegli var iztikt.

Māja ir pienākumi, no kā nevar atteikties (tikai pārdodot māju), ģimene (bērni) ir tas pats (pārdot nevar, var tikai gaidīt, kamēr izaug). Tāpēc māja ģimenei ir normāla padarīšana un būtiskas izmaiņas dzīvesveidā neienes (ir jau izmaiņas, bet tās ir citādākas).

Jo tālāk no Vecrīgas, jo jebkura veida NĪ kļūst lētāks (izņēmums - populāras vietas). Jāsāk ar loģistikas izpēti, kā, ar ko, cik ilgā laikā nokļūt tur, kur vajag regulāri un konkrētā laikā (uz darbu, uz skolu, uz bērnudārzu utt.). Ap 100 km no Rīgas ir burvīgas vietas (un lētas), bet loģistika pie mūsu infrastruktūras var būt murgs.

Nākamais - vietējā infrastruktūra sākot ar mājai nepieciešamajiem inženiertīkliem, turpinot ar tuvējo veikalu (skolu, bērnudārzu, autobusa pieturu utt.).

Pēc tam brīvā laika esamība. Māja prasa daudz naudas arī pēc tam, kad uzcelta un kredīts izmaksāts. Māja prasa daudz darba. Vai pelnot naudu (ne jau 8 h, ticamāk būs 12-14 h dienā un arī pa brīvdienām kaut "uz pusslodzi") atliks laiks lietot un baudīt māju.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 20:24

Kāpēc neviens neizskata precības ar sievieti, kurai ir māja? Visiem labi un neliels risks.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: ints45 (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 20:34

Vilni - bravo, bravissimo!!!

Paslavēsim autoru par nopietnām domām un vēlēsim veiksmi! Ieteikums padzīvot īrētā mājā arī ir zelta vērts, īpaši ja tāda pieredz nav bijusi

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 14/12/2016 20:36

Kaut ko būvēt, ja nepietiek naudas ir nekomfortabli. Ja man būtu tik mazi ienākumi un nebūtu bērnu, es domātu par peļņā došanos uz ārzemēm, nevis mājas būvēšanu. Piedod par atklātību

Iet uz lapu: 1234567891011Nākošā
Pašreizējā: 1 no 11


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  ********   ******    ******  
 **         **  **      **     **    **  **    ** 
 **          ****       **     **        **       
 ******       **        **     **        **       
 **           **        **     **        **       
 **           **        **     **    **  **    ** 
 ********     **        **      ******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727