UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234567891011
Pašreizējā: 11 no 11
Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 14/10/2017 12:46

Citāts no tikko-internetā: ....Ekonomikas ministrijas (EM) prognozes rāda citu ainu. Pēc četriem gadiem – 2021.gadā – Latvijā būs ap 10 000 lieku humanitāro un sociālo zinātņu speciālistu, bet trūks ap 16 000 speciālistu ar augstāko izglītību matemātikas un inženierzinātnēs un 30 000 darbinieku ar arodizglītību. Un tas tiek secināts, tad, kad tiek itkā darīts viss, lai sabalansētu iegūtās izglītības un pieprasījumu. Datoristi ...ai kā nepieciešami...Viņi sēdēs un uzprojektēs ceļus, rūpnīcas, robotus, pļaus zāli, slauks lopus , audzēs pārtikas izejvielas.... Tāda noskaņa ir vadošā šobrīd: Programēšana, tās plašākā izpratnē ir tas, kas virzīs labklājību! Jā, daļēji jā, ja programēšana būs veltīta ražošanai, jaunā radīšanai, nevis spēļu, izklaides, informācijas reklāmas vajadzībām. Jā, programists mūsdienās var labi nopelnīt uz ražotāja interešu bāzes: Pamatā, saražotā reklamēšanai, un samaksai par šo reklāmu. Ir iestājusies nosacīta mantu pārprodukcija, un bez reklāmas pirkšanas process būs lēns, neefektīvs. Bet ar ko tad Latvijā nodarboties, lai šo nodarbošanās produktu pārdotu-eksportētu tiem, kam tā nav. Bet kā nav? Ir viss. Nav naudas.....

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: kkk (212.93.113.---)
Datums: 14/10/2017 13:58

Latvijā kvalificēti datoristi ir nepieciešami (nu vai pareizāk - ļoti noderētu) tiešā veidā eksportspējīgu produktu ražošanai. Un te es domāju reālus produktus nevis kautkādu imagināru izklaides vai reklāmas industriju. Es to zinu nevis no tv vai ierēdņu tekstiem, bet no personīgās pieredzes. Varu piekrist, parādās zināmas līdzības ar "humanitāro bumu", kura kājas manuprāt aug regulētās rūpniecības pagrimumā pēc neatkarības atgūšanas un līdz ar to - inženierzinātņu prestiža krišanos. Tiešām, arvien biežāk uz intervijām nāk cilvēki, kas tiešām fišku nerubī. Bet tā ir bijis visos laikos - īpatsvars ir pamainījies, tikai atšķirībā no .irsējiem, par datoristiem (normāla līmeņa) visi kļūt vienkārši nevar.

Un iedomāties, ka valsts pasūtījums izglītībā nodrošinās tūlītēju valsts attīstību ir naivi - tas aparāts ir pārāk interts, lai momentāli reaģētu. Īpaši ņemot vērā to, ka šajā aparātā arī darbojās cilvēki ar saviem aizspriedumiem, priekšstatiem un "sociālisma traumām", nevis mākslīgais intelekts. Pie tam - man nemaz nav radies priekšstats, ka nu tikai visi par datoristiem metās kļūt - no pēdējo gadu vidusskolu beidzējiem ir zināmi gan datoristi, gan elektriķi, gan "lauku uzņēmēji".

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 14/10/2017 14:07

Es teiktu, ka vēl vairāk par datoristiem un inženieriem mums vajag jaudīgus pārdevējus. Inženieri, IT un arodspeciālisti neko nedod, ja to saražoto vērtību neprot pārdot ar adekvātu uzcenojumu, kā to labi prot rietumu speciālisti. Un tie nav vienkārši komivojažieri, tas ir vesels spektrs ar speciālstiem sākot no biznesa stratēģiem, komercpsihologiem, digitālās pārdošanas inženieriem utt. Šādi pārdevēji atbalsta ne tikai ražošanu vai pakalpojumu sfēru, bet arī kultūru, zinātni, valsts pārvaldi un visu pārējo sabiedrisko sektoru. Jo šis nav ražošanas laimets un nav arī mārketinga laikmets, šis ir jaunu biznesa modeļu laikmets ar pilnīgi citu patērētāju uzvedību.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Rx (78.84.30.---)
Datums: 14/10/2017 15:14

Galīgi nepiekrītu par jaudīgiem pārdevējiem...Ja nav prece , kas saražota te, un kurai vajag noietu tad katram domājušam cilvēkam, tam, kas lasa arī cenas no Ķīnas, ir redzams, kādus baigos % pieliek klāt tirgotājs un , samaksājot minimāli iespējamo algu, atlikumu patur. Tā vēl vairāk pasliktinot labklājību tam pašam strādājošajam tirdzniecībā. Un eksportā iekļūt var tikai ar konkurējošām cenām. Ik pa laikam redzams, ka tās pārdošanas cenas eksportā ir daudz mazākas kā iekšējā tirgū...Bet izdevīgas, jo ir vairumpārdošana. Piemērs: Siera cenas Somijā, kad stājās Krievijas sankcijas par tā neiepirkšanu. Un ražīgais kapitālisms- Vācija kā piemērs, preces pasūta Ķīnā, un realizē kā savas, jo ir zīmola un ražošanas īpašnieces. Kā dalās peļņa Vācijā tā darbojoties...lai atbild zinošāks, bet ar Vācu algām pa sviestmaizi saražot tās preces, kas ir Vācijā pilni plaukti nevar. Tiek ieviestas subsīdijas tiem, kas nemāk lēti pirkt un pārdot, bet jāražo pašiem. (Pie mums tas pamazām notiek slepus, iepērkot , piemēram poļu ābolus, zemenes, pa lēto un tirgū pārdod kā vietējos. Mehānisms tas pats.)Viņiem ir lielā rūpniecība, ļoti attīstīta robottehnika, un tā veidojās lēti saražotās preces, kuru salikšana ir Vācijā...sastāvs no Ķīnas. Protams ne visas detaļas... Un tā kā saražotajai produkcijai nav vērā ņemamu konkurentu (Autorūpniecība, kā piemērs...) eksports daudzas reizes pārsniedz importu. Un valts ir bagāta, tauta labi dzīvo. Arī pie mums ražo datorus...saliekot no Ķīnas-Taivanas u.c. detaļām, un realizē kā Latvijas preci. Arī nodokļi rezerves detaļām ir citi. Izdevīga ražošana. Un pretjautājums: Kā iekasēt no datorspeciālista visus nodokļus? Darbs virtuālajā vidē, bankas konts neLatvijā, strādāt var no jebkuras pasaules malas, saņemt naudu arī jebkur pasaulē..... Nauda būs kontrolē, ja valsts pasūta datorpakalpojumus, un kontrolē, kur tiek ieskaitīts par pakalpojumu. Ja pasūta kāds no malas, tad kontrole ir zem lielas ? zīmes. Tāpēc pareiza attīstības stratēģija un taktika ir tik grūts jautājums, kura atbilde tiek gaidīta! Lēnām jau kaut kas notiek....tikai lai iznīcības procesi tos neapsteidz.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Hmmmmm (212.3.196.---)
Datums: 14/10/2017 16:24

"Ja reiz tālāk par visburtiskāko izpratni nekādi, varu papildināt - ir skaidrs, ka no 100 eiro (tas ka paveicās) 3 gados nebūs asfalts uz visiem grants ceļiem! Bet, ja tiešām aizstāvi un esi pārliecināts, ka darbu kvalitāte ir pēc augstākās sirdsapziņas, visa nauda tiesām nonāk "uz ceļa", korupcijas nav, darbi tiek normāli plānoti, utt., utt..."

Šis ir citāts speciāli Vilnim, jo šķiet, selektīva ir ne tikai domāšana, bet arī teksta uztvere! Ņemot vērā iepriekšējos komentārus - kas nāk uz intervijām, kas vajadzīgs darba tirgū, utt., ir skaidrs, ka post-sociālisma trauma ar lielo iespēju kapitālismu ir apsēdusi tieši šos nodokļu atbalstītājus, nevis otrādi... Skaidrs, ka tālāk par savu maku un labklājību grūti paskatīties un tad nu šī biznesa vide ir vienīgā patiesā realitāte, kuru sludināt! Ņemot vērā attieksmi - kas nepiekrīt, ir idiots, nav jēga diskutēt ar cilvēku, kas nespēj sākumā objektīvi definēt sabiedrības intereses problēmu un meklēt risinājumu! Esošā pieeja - ir risinājums, kurš neder lielākajai daļai iedzīvotāju, bet vaina ir nevis risinājumā, bet pašā problēmā. Tiešām loģiski... Redz, piedāvāto variantu - atcelt nodokli vienīgajam īpašumam, bet pārējiem kaut 3x vai vairāk, nekomentē un neko nesaka... Tas neder! Jo tad tiem bļāvējiem, kuriem viss kruti, nepatīk vairs "dalīties"! Bet kamēr ar minimāliem izdevumiem izstumj no savas vides vidējo latvieti un turpina celt nepamatoti uzpūsto ego, viss OK, sistēma rullē!!! Sen visiem zināms, ka esošā iekārta ir labvēlīga pārtikušākajai daļai un var tikai brīnīties, kā tas varēja notikt pie tik altruistiskas pārvaldes!?
P.S. Ja loģiska doma, ka Vācijā vairāk cilvēku un vairāk ceļu, un izrietošās sekas, izrādās, ir nenormāla intelekta pazīme, ko spēj saprast tikai izredzēti uzņēmēji, tad nav šaubu par pieres platumu...

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: ETT (87.110.66.---)
Datums: 15/10/2017 15:14

Šeit pavīdējusī tēze "Brīvs ir tas, kas to var atļauties" labi ilustrē pašreizējās valsts attīstības tendences. Tas kaut kā ļoti asociējas ar 19.gs. sākumu, sakarā ar zemnieku brīvlaišanu Vidzemes un Kurzemes Guberņās
-----------------------------------------------------
Ap 900 000 latviešu zemnieku ieguva brīvību bez zemes, tā palika muižas īpašumā. Šādu brīvību ironiski dēvēja par „putna brīvību”. Brīvlaišanas reforma arī paredzēja to, ka zemnieki savu bijušo zemi var izpirkt, taču vairumā gadījumu viņiem nebija naudas. Lai varētu turpināt saimniekot savās bijušajās zemēs, muižnieki ar saviem kādreizējiem dzimtzemniekiem, tagad brīviem cilvēkiem, noslēdz nomas līgumus. Tā kā arī muižnieki bija palikuši bez darbaspēka, nomas līgumos visbiežāk tika paredzēti klaušu darbi tīrumos. Atšķirībā no dzimtbūšanas laikiem, kad klaušu apjomus ierobežoja tradīcijas, tagad tos vairs nereglamentēja nekādi noteikumi.
------------------------------------------------------
Ja kāds vēl kaut ko no vēstures atceras, tad zinās, ka šāda veida reforma nenoveda pie laimības, bet gan pie bada un krīzes, kas veicināja varas propogandas ietekmē ļaužus pieņemt pareizticību un pārcelties uz iekškrievijas guberņām. Ja tagadiņās valstij mērķis ir līdzīgs, tad, ļauži, tik uz priekšu!
Vēl pieskaroties cilvju ķengāšanai vienos vai otros svešvārdos, jāpiezīmē, ka ne vienmēr to pielietojums ir viennozīmīgs. Tā, piemēram, vārds "lumpenis" paredz arī šādu definīciju - "Lumpeņi ir deklasētie elementi, cilvēki bez sociālām saknēm, ētikas kodeksa, tādi, kas gatavi bez ierunām pakļauties stiprākajam, tādam, kam pieder spēks un vara'. Tad kuram te pofig un nospļauties par ļaužu saknēm, par citu iespējām, dzīvēm un likteņiem? Kurš bezierunu kārtā pakļaujas stiprākam un varai? Un cik ētiski ir savas īpašības apzināti piedēvēt citiem? Protams, ka tā arī var, bet kaut kā nesmuki sanāk...

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: urmas (194.8.26.---)
Datums: 16/10/2017 10:52

kkk Wrote:
-------------------------------------------------------
> Te varu tikai piekrist Rx - man šķiet
> vienkārši jānomainās pāris paaudzēm, līdz
> prasības un domāšana (un līdz ar to darba
> efektivitāte, kas būtu tas dzinējspēks IKP
> celšanai) izlīdzinātos. Un (varbūt) sasniegtu
> rietumeiropas līmeni. Pārāk spēcīgi
> iesakņojies kautkāds verga sindroms, kam
> nepieciešams ja ne reāls, tad vismaz izdomāts
> ļaunums uz ko novelt neveiksmes un nespēju. To
> tipiski demonstrē Hmmmm. Kapēc tas konkrētam
> indivīdam nepieciešams jau ir jautājums psihes
> pētniekiem. Priecē tas, ka ļoti daudzi
> mūsdienu jaunieši neiegrožo sevi ar šādu
> domāšanas veidu.

+1

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Žans Pjērs Lagards (197.210.79.---)
Datums: 02/06/2022 02:52

Mani sauc Žans Pjērs Lagards! Esmu šeit, lai pateiktos Eiropas Savienības Aizdevumu sindikācijai par aizdevumu 100 000 eiro apmērā, ko viņi man piedāvāja. Es devos uz savu banku un parastajiem avotiem, bet viņi kā parasti teica nē, viņi nevar man piedāvāt aizdevumu bez zemes ķīlas. Es nolēmu tiešsaistē pārbaudīt aizdevumu, bet mani apkrāpa trīs dažādi viltoti uzņēmumi, līdz es satiku Eiropas Savienības aizdevumu sindikāciju; viņi ir labākā kreditēšanas kompānija šeit šajā vietnē, uzņēmums ir godīgs, cieņpilns, uzticams kreditēšanas uzņēmums, kas novērtē savu klientu laimi. Zemāk ir viņu saziņas e-pasts: EuropeanUnion_loansyndication@#$%&outlook.com vai WhatsApp: +393509828434 vai Telegram: [t.me].

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: ETT (95.68.121.---)
Datums: 02/06/2022 08:45

Krāpniekiem uzlabojas tulkojums. Tas priecē :) Vēl tikai valodas un pieturzīmju lietošanas nianses...

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Cogito (78.84.173.---)
Datums: 02/06/2022 09:07

Ne jau krāpniekiem, bet viņu izmantotajai programmatūrai. ;)
Un jā, tas tiešām priecē.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: martiniks (62.85.23.---)
Datums: 02/08/2022 11:24

Latviešu<->angļu tulkojums uzlabojas, bet ar latviešu<->krievu gan notiek dīvainas lietas. Pamēģiniet Google translate tulkot vārdu "pāļi" uz krievu valodu. Man rezultāts bija ironiski dīvains - "геморрой" :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234567891011
Pašreizējā: 11 no 11


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **        **  ********   **     ** 
    **     **  **  **        **  **     **  **     ** 
    **     **  **  **        **  **     **  **     ** 
    **     **  **  **        **  ********   ********* 
    **     **  **  **  **    **  **         **     ** 
    **     **  **  **  **    **  **         **     ** 
    **      ***  ***    ******   **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727