UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

butumena šindelis uz dēļu klāja
Autors: kkkk (178.16.22.---)
Datums: 16/10/2014 13:07

labdien,

gribētu dzirdēt viedokli no pieredzes un zinātājiem par biumena šindeļa klāšanu uz dēļu klāja. kā opcija ir kalibrēts sauss 25x100 dēlis BEZ spundes, attālumi starp spārēm 87cm.

nu un klasiskais OSB 22mm, bet tad kādu 1000 eur dārgāk iznāk klājs. apakšklājs tiks likts pilnā laukmā neatkarīgi no klāja veida.

nu vel var kalibrētu spundes dēļi, bet tad viena cena ar OSB sanāk. plusi, miinusi utt?

butumena šindelis uz dēļu klāja
Autors: kkkk (178.16.22.---)
Datums: 16/10/2014 13:17

un varbut ir kāds ieteikums kura ražotāja apakšklāju ņemt?

Re: butumena šindelis uz dēļu klāja
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 16/10/2014 14:57

Tikko uzbūvēju jumtu pirtij. Nonācu pie slēdziena: OSB3 ir ļoti laba īpašība: labi izlīdzina spāru nelīdzenumus ( nav koka kas nebūtu sķībs, līks, piezāģēšanas neprecizitātes...). Jāievēro 3mm izplešanās šuvēm. Naglām jābūt tādām, lai piesitot šindeli ( sanāk 2 kārtas) naglas gals izlien cauri. Ja liek dēļus, pie kam bez spundēm, tad jumts būs neideāli gluds. Pie kam, sitot nagas, tās nonāks arī šķirbā, un neko neturēs. Būs lieks caurums, un meklēšanas darbi, kur būs dēlis apakšā. Dēļi žūstot- laika gaitā staigās arī uz augšu- leju un līdz ar to, šindelis. Labāk nepažēlot, un likt OSB3. Ir itkā speciālās skavas brīvo ( nepieskrūbvēto) galu sastiprinšānai savā starpā...bet es pieskrūvēju dēli kas pielikts no iekšpuses, lai šie gali nestaigā savā starpā, ja staigā pa jumtu. Jautājums , kas palika neziņā, interesējoties par šo tēmu: Ja liek apakšklāju ( ....daudzos veikalos neko par tādu nezināja,....jo īstais apakšklājs ir ar salīmēšanas joslu, bet tie apakšklāji, ko par tādiem sauc...ir bez līmjoslas). Es liku uz OSB bez apakšklāja ( ja kas nekas...). Un līmjoslas aizsargu plēsu nost, tā pielīmējot šindeli pie OSB. Internetā rādīts, ka liekot ar apakšklāju, aizsargslāni- plēvi neplēš nost....

Re: butumena šindelis uz dēļu klāja
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 16/10/2014 16:18

Nezinu,kas tas par interneta video,bet aizsargplēvi plēš nost jebkurā gadījumā. Šindelim ir jāsalīmējas savā starpā. Šindeli likt bez apakšklāja nav prātīgi. Pēdējos gadus masveidā šindeļa jumtus maina pret metāla. Ekspluatācijas laikā šindeļa jumti daudziem radījuši lielas problēmas(jumta tecēšana-nehermētiskums). Daļa,protams norakstāma uz nepareizu montāžu,bet tikpat liela daļa uz pašu materiālu.Apakšklājs-kas nodrošina hermētiskumu īsti neiztur kritiku,jo tiek caurumots ar naglām kas tiek sistas pašā šindelī-līdz ar to-it kā ideāla risinājuma nemaz nav. Pats ikdienā ar šiem darbiem nodarbojos-tāpēc,kā kompromisa risinājumu šādā situācijā esmu pieņēmis,ka nav jēgas likt salīmējamo apakšklāju. Lieku pašu lētāko ''IKO'' apakšklāju-1,4Eur m/2. Pati būtiskākā nianse,ka katru apakšklāja rindu uzlaižu virsū uz šindeļa-lai neveidotos šī apsurdā situācija,ka ūdens,kas pakļuvis zem šindeļa savu ceļu arī turpina starp šindeli un naglām sacaurumoto apakšklāju. Interneta video ,protams ir labāk nekā taisīt nepieredzējušam amatierim uz savu galvu,bet par cik visu vērtēju kā profesionālis- tur ir daudz nepareizu un nepilnīgu skaidrojumu (virspusēju).

Re: butumena šindelis uz dēļu klāja
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 16/10/2014 18:27

Ja ir liela vēlme šindeli sist uz kalibrēta nespundēta dēļa,tad 87 cm spāru starpas būs par daudz-ieteiktu spāru vidū dēļu klāju vēl papildus saskrūvēt savā starpā.

Re: butumena šindelis uz dēļu klāja
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 17/10/2014 11:04

Īsumā - zem šindeļiem jābūt gludam segumam. Dēļu klājs to nenodrošina, tāpēc vismaz plānu finieri (OSB) virs tiem dēļiem (retinātiem) papildus vajag uzklāt.

Re: butumena šindelis uz dēļu klāja
Autors: Didims (178.16.22.---)
Datums: 18/10/2014 13:52

Pēdējā laikā redzu, ka pa virsu šindeļu klājumam tiek naglotas latas un likts bleķa jumts. Turklāt retināts dēļu klājs bleķim būtu pilnīgi piemērots.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        ********   **    **  **     **        ** 
 **        **     **  ***   **  **     **        ** 
 **        **     **  ****  **  **     **        ** 
 **        ********   ** ** **  **     **        ** 
 **        **         **  ****   **   **   **    ** 
 **        **         **   ***    ** **    **    ** 
 ********  **         **    **     ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727