UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: aeroc siltināšana
Autors: Ivars RRR (77.111.247.---)
Datums: 19/04/2020 12:19

Ja plānotā ēka atrodas klajā laukā, Liepājas pusē, kur vējš diezgan spēcīgs, vai var nesiltināt Aeroc blokus ēku? Neizpūtīs šuvju vietās?

Re: aeroc siltināšana
Autors: binary (90.130.114.---)
Datums: 28/04/2020 22:15

Bauroc (ex Aeroc) blokiem ar šuvēm ir tā - ja līmēts pēc tehnoloģijas, tad neko tur neizpūtīs, bet ja līmēja vietējie būvprofesionāļi, tad tur vējš svilpos arī bezvējā.

Pēc tehnoloģijas horizontālajā šuvē visi bloki smuki stāv viens uz otra. Praktiski - būvnieki pamanās samest blokus, kā pagadās, reizēm viens bloka gals ir arī par pāris mm augstāk par otru galu. Skaidrs, ka tur var būt sprauga…
Pēc tehnoloģijas ir jāpierīvē katru rindu. Praksē - nu mēdz būt švaki ar to rīvēšanu. Kamēr ar to rīvi nesadod būvniekam pa pieri, tikmēr neko arī nerīvē.
Pēc tehnoloģijas tos norīvētos putekļus ir rūpīgi jānoslauka, lai līmei būtu iespēja pieķerties pie bloka. Praksē - pats vari slaucīt. Man džeki kā uzlika mūrlatu, tā mūrlata vairākus blokus pacēla par 1-2mm no līmes, kam teorētiski nebūtu jābūt iespējamam - blokam būtu jālūzt, nevis jāatraujas no līmes…

Tik tāl par horizontālajām šuvēm… Vēl ir vertikālās.

Bauroc blokiem vienā galā ir rievas. Pēc tehnoloģijas pēc rindas līmēšanas šīs rievas ir jāaizpilda ar līmi, kas uzjaukta mazliet šķidrāka par to, ar kuru līmē blokus. Tā līme tur mazliet nosēžas. Ja uzjauc pārāk šķidru (lai liešana raitāka), tad tā ielietā līme var zaudēt arī pusi sava apjoma. Ja nav par šķidru, tad kādu ceturtdaļu vai trešdaļu apjoma var zaudēt. To zaudēto apjomu ir jāpapildina. Tādējādi horizontālajās šuvēs gaisa kustība nav iespējama.
Kā tas notiek praksē…
Kaut kādos gadījumos - nekā. Tās rievas paliek tukšas.
Citos gadījumos uzjauc pavisam šķidru līmi un aizlej. Daļa līmes iztek pa šuvi, daļa it kā paliek. Ja nav *pārāk* šķidra, tad tāpat zaudē ievērojamu daļu sava apjoma.
Vēl citos gadījumos tās šuves aizsmērē jau bloka līmēšanas laikā, uzmetot tur līmes pikuci. Tas, protams, neaizpilda visu rievu.
Ir lasīts, ka daži pamanās tās rievas aizpūst ar putām - it kā jau gaisa kustību novērš, bet Aeroc esot teicis, ka tādā veidā risinājums vairs neatbilst ugunsdrošības prasībām (tas gan attiecas arī uz visiem pārējiem uzskaitītajiem gadījumiem)…

Tā ka … Ja būvē pats, rūpīgi un vari garantēt, ka viss nostrādāts "pēc tehnoloģijas", tad neko tur nepūtīs cauri pa šuvēm. Ja būvējuši kaut kādi tur Latvijas "profesionālie būvnieki", kas lielās, ka ir strādājuši ārzemēs (par naglu pienesējiem) vai tepat vietējos lielos objektus būvējuši (kā Zolitūdes Maxima), tad neko skaidri nevar zināt.

Tālāk jau viss vienkārši - jo biezāka izolācija, jo zemākas apkures un/vai kondicionēšanas izmaksas.

Es būvēju 375mm Bauroc un plānoju 150mm vati. Ja liktu 100mm vati, tad vajadzētu jaudīgāku apkuri, kas manā gadījumā izmaksātu vairāk nekā tie extra 50mm vates. Vai manā gadījumā ir vērts likt 200mm vati - diez vai.

P.S. Par tām vertikālajām šuvēm - tas attiecas uz Bauroc. Citiem gāzbetona ražotājiem vertikālās šuves un attiecīgi līmēšanas tehnoloģija noteikti atšķiras.

Re: aeroc siltināšana
Autors: Niks (neīstais) (212.3.194.---)
Datums: 29/04/2020 09:47

Līmē kādā kvalitātē gribi, skaidrs, ka neizpūtīs, jo bloki taču tiek apmesti un apmetumam nu vējš cauri takš nepūš. Jo, ja arī pie bloku līmēšanas būs izveidojušies tukšumi, kas protams ir slikti, tajos gaiss būs nekustīgs, un kā zināms, tad nekustīgs gaiss ir labs siltuma nevadītājs.
Kad pats mūrēju, tad vertikālās šuves aizpūtu ar parastajām putām, jo kā jau binary rakstīja, tad to šuvju aizliešana ar līmi ir garlaicīgs pasākums. Šodien es darītu tāpat, tikai parasto celtniecības putu vietā ņemtu tās, kas paredzētas gāzbetona līmēšanai.

Re: aeroc siltināšana
Autors: binary (90.130.114.---)
Datums: 29/04/2020 11:13

Lai nekustīgais gaiss būtu labs siltuma "nevadītājs", tad tam gaisam tiešām jābūt nekustīgam. Ne velti trīskameru logi ir siltāki nekā līdzvērtīga biezuma vienkamreas logi - tikai tāpēc, ka pie ārējā stikla esošais aukstais gaiss netiek pie iekšējā stikla. Tukšas šuves gadījumā, it īpaši ja tā šuve ir vairākus mm plata, gaisam nekas tā īsti netraucē kustēties - atdzisīs pie ārējā apmetuma, pēc tam "aizkustēsies" līdz iekšējam apmetumam. Protams, nesvilpos vējš tajās šuvēs, bet IMHO kaut kāda ietekme uz siltumnoturību un/vai mitrumu ir.

Re: aeroc siltināšana
Autors: Georgs999 (212.3.193.---)
Datums: 29/04/2020 23:14

binary.
Met kaunu pie malas un liec 400mm vati (200x2).
Un par apkuri aizmirsti.
Uzvārīsi tēju un varēsi visu ziemu sildīties un vēl logi būs jāver vaļā !

Re: aeroc siltināšana
Autors: binary (90.130.114.---)
Datums: 30/04/2020 11:10

Georgs999, domājams, ka arī ar 150mm es par apkuri varēšu aizmirst.

Re: aeroc siltināšana
Autors: vw (94.30.231.---)
Datums: 12/10/2021 23:58

sveiki,

kāds tagad ir viedoklis par Aeroc 375 siltināšanu un ja siltin;at, tad ar k;ada biezuma vati?

Re: aeroc siltināšana
Autors: Aldiss (195.122.12.---)
Datums: 13/10/2021 11:12

Mazāk par 15cm īsti nav jēgas likt. Būsi tuvāk pasīvajai ēkai un ieguldījums atmaksāsies dažu gadu laikā. Visa ņemšanās tikpat liela kā ar 10cm, izmaksas- tikai mazliet augstākas - nedaudz uz vati un garāku dībeli. Līme, siets, aiļu apdare - tās izmaksas paliek kā ir. Nu labi, palodze platāka, ja logi nav iznesti siltinājumā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **        **  **      **  **     ** 
    **     **   **         **  **  **  **  **     ** 
    **     **  **          **  **  **  **  **     ** 
    **     *****           **  **  **  **  **     ** 
    **     **  **    **    **  **  **  **  **     ** 
    **     **   **   **    **  **  **  **  **     ** 
    **     **    **   ******    ***  ***    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727