UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 7
Re: jauna privātmāja
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 09:16

Dzindzis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pēc jaunākām tendencēm garāžas nebūvē
> iekš mājas ja vien netaisies pats remontēt auto
> bet būvē auto nojumes. Visiem pazīstamiem kam
> ir garāžas mājās viņi tās izmanto priekš
> kaut kā cita.

Tā tīri (patiesas) intereses pēc - kāds pamatojums? Nēnu to, ka garāžā var visu ko citu salikt, es saprotu. Bet ja garāža plaša? Pašam pēc dažiem gadiem būs aktuāli, nevaru īsti saprast - iekļaut palielu garāžu (2 auto + "kaut kas cits") vai izbūvēt auto nojumi. It kā būtu forši, ja pie -30°C ziemā auto salons būtu kaut cik silts. No otras puses - sievastēvs izteicās, ka ar to drazu, kas tiek kaisīta uz mūsu ceļiem, auto garāžā pāris ziemās sapūs. Nezinu, ko domāt :)


specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Būvēsi 6 mēnešus, bet dzīvosi
> desmitiem gadu? Labāk uztici savu vecāku mājas
> būvniekiem šos darbus un nepārdzīvo, ka
> process būs, piemēram, par gadu ilgāks. Tas ir
> to vērts, nekā katru vasaru kaut ko remontēt.

Kaut kādas bankas lapā palasījos par kredītiem, tur deva būvniecības kredītu uz pusotru gadu, pēc tam to pārformēja uz hipotekāro ilgtermiņa. Kaut kā tas viss neiet kopā ar Tevis uzrakstīto. Frāze "piemēram, par gadu ilgāks" liek domāt, ka tajā pusotrā gadā grūti iekļauties. Var kāds apstāstīt šito momentu (par kreditēšanu)?

Re: jauna privātmāja
Autors: nu tā (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 09:58

"Tā tīri (patiesas) intereses pēc - kāds pamatojums? "

Ja naudas ir bezgala daudz, tad jau var būvēt garāžu. Vai divas garāžas, vai vēl nezko. Bet ja naudu skaita, tad kāpēc būvēt garāžu, kurā auto tik un tā neturēs? (ir dzirdēts, ka daudziem tā ir - garāžā glabājas krāmi, bet mašīna stāv ārā). Mums ir liela nojume (2 mašīnām), man ļoti patīk - sniegs virsū nesnieg, zem nojumes pīpmaņi pīpē, paši pasēžam, kad lietus/saule traucē, kā arī veļu žāvējam. Starp citu, nojume arī kaut ko maksā, tomēr manuprāt, tas ir tā vērts.

Re: jauna privātmāja
Autors: Māris82 (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 11:51

Jā variants par pensionetu inženieri-knipstangu, kas visu uzrauga, būtu labs.. kur lai tādu atrod:) Palasot visu iepriekš rakstīto garastāvoklis neuzlabojās, bet joprojām esmu optimistiski noskaņots un ceru, kas viss noritēs veiksmīgi un bez piesauktajiem murgiem, sirmiem matiem utt:) Jāsataisa šis projekts līdz galam, jāuztaisa maza cenu aptauja starp potenciālajiem būvniekiem un jāsāk būvēt.. vēl ir variants celt pa etapiem uz katru etapu piesaistot savu būvnieki - vieni liek pamatus, citi mūrē utt. Jāpadomā par šādu variantu. Vakar apskatīju šo projektu dzīvē un man ļoti patika. Ir vairāks izmaiņas plānojumā un ir ok. Garāzās vietā būs tāda kā saimniecības telpa riteņiem un vēl citām lietām. Man tagad arī par to jālauza ga;va vai atstāt garāžu kā ir pēc projekta vai tomēr nē un piecelt klāt nojumi.

Re: jauna privātmāja
Autors: m2 (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 12:10

Nav jau slikti tāda liela telpa, kur var atvērt vārtus siltā laikā un izmantot kā darbnīcu, vai piesēst ēnā atpūsties āra darbus darot ar visām netīrajām drēbēm, palabot autiņu... Lielāko daļu laika jau var turēt ārā autiņu, bet kad -30, tad iekšā... Ja tie vārti tur siltumu.

Re: jauna privātmāja
Autors: v_t (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 12:30

ja vēlreiz būvētu, tad tāpat izvēlētos priekš auto nojumi.
ja aukstajā laikā grib pataupīt motora resursu un iekāpt neaukstā salonā, tad var ierīkot motora uzsildīšanu no 220.
kaut gan tāpat ar visu auksto startu motori pārsvarā pārdzīvo gan dzelžus, gan citus agregātus.

Re: jauna privātmāja
Autors: Dzindzis (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 12:42

Sievastēvs lietu runā - ja auto ikdienā tur garažā viņš pūst nost. Baigi šaubos ka vairums mūsdienās baigi alkst darbnīcas un ir ar mieru ko paskrūvēt ( protams izņemot mani ). Cik zinu paziņas kuriem ir garāžas mājāš viens to grib izbūvēt par pirti , otrs par bernistabu. Visiem viņas tagad stāv piedrazotas ar visādiem krāmjiem :))

Re: jauna privātmāja
Autors: Viesturs470 (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 12:51

Atrā būvniecība radās pieaugot darbaspēka izmaksām un parādoties jaunām tehnoloģijām.
Tas attaisnojas, ja vien būvētāji precīzi ievēro noteikto tehnoloģiju un pasūtītājs nav " matu skaldītājs".
Svarīgi tas ir arī būvējot par aizņemtu naudu !
Kalsiski ceļot apdari taisīs tikai pēc gada kad pamatkonstrukcijas vairs būtiski nestaigās un mitruma režīms būs normalizējies.
Uzraudzība ir nepieciešama nepārtraukti, kontroli nodrošinot ar samaksu - nekādi avansi, samaksa tikai un vienīgi par reāli padarīto un uzraudzības pieņemtu darbu. Ja izliksies ka uzraugam maksā, tad viņš loģiski izliksies, ka uzrauga !

Re: jauna privātmāja
Autors: raihs (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 13:36

""Tāds kā tagad, Tu esi īsta medusmaize jebkuram celtniekam!""-TAS IR PERFEKTI PATEIKTS:)))
Naivs,lētticīgs,neko nezinošs,un galvenais,arī negribošs zināt-celtnieku ordas pēc tevis rindā stāvēs:)
Kāds Tui būsi pēc būvēšanās? Nervozs,ar sāpošu "motoru",un gatavs nožņaugt jebkuru,kurš tev saka,ka mēs jau mākam,mēs jau ne tādi,kā tie pārējie nejēgas,mēs jau padsmit gadus ceļam,jumtus liekam,grīdas lējam,utt
"Oi,saimniek,par smiltiņām(cementu,līmi,naglām)vaidzēs piemaksāt-tas jau tāmē netika skaitīts"-tādi teikumi būs tava ikdiena:) GARANTĒJU!
Par projektu-garām. Jo garām ir garāža kā tāda.Padomā pats-mājas izmaksas ir ap 500Ls kvadrātā.Garāža-30m2. Tu maksāsi 15000Ls,lai to savu veco grabažu,kura maksā labi ja desmito daļu no garāžas vērtības,iebāztu siltumā,par kuru tev vēl būs arī jāmaksā???Ja vēl tā māja būtu 3x lielāka,tad es vēl saprastu,bet pie tādas kvadratūras? Tas ir muļķīgi. Līdz ar to,ja jāņem nost garāža,tad prātīgāk ir meklēt projektu bez garāžas.
Otrs-vāc nost tos jumta logus-nekas nejēdzīgāks nav 'vēl izdomāts. Bet par to te forumā ir daudz runāts.
Par auto novietni-tikai nojume! Es uztaisīju smuku koka nojumi par ap 1500Ls(neatceros) abām mašīnām+vēl vienas mašīnas platums-malkai,zāles pļāvējam un citiem sūdiem.Ideāli. Nenosarmo,nerūsē,un nav jātīra nost sniegs.Un 10x lētāk nekā garāža iekš mājas

Re: jauna privātmāja
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 13:49

esmu šādā pašā procesā, tikai ar tipveida projektu no zviedru kataloga un arhitektu, kas to "lokalizē" un izstrādā man.
zinu par būvniecību nedaudz vairāk par autoru, bet tik un tā ir skaidrs, ka vismaz 5% no tāmes jāliek rezervē, ar visu to ka šobrīd esmu piemetis ka izmaksas varētu būt uz 500Ls/m2
celtnieki - cik bijusi pieredze, tad pamatā tās ir problēmas, sākot no neatnākšanas dēļ grūtas galvas, beidzot ar māksliniekiem, kas uzskata ka ražotāja noteiktie materiāli ir aizvietojami ar citiem "analoģiskiem", jo tā ir vieglāk viņam. par tiem kas par saviem padarītiem darbiem uzrāda bildes no interneta nemaz nerunāšu.
manuprāt galvenā celtnieku problēma ir ka maz kas pārzina jaunos materiālus un tehnoloģijas un daudzas lietas tiek darītas kā piersts, pat ja uz materiāla iepakojuma ir instrukcija, to izlasīs labi ja katrs trešais, pārējie mauks kā parasti. bet grēko arī pārdevēji, jo galvenais ir iepārdot pat ja nav pilnīgas pārliecības ka konkrētais materiāls nav tas optimālākais.

jā un būs nevis garāža bet auto nojume, jo līdzīgi kā šiet jau tika teikts nav nepieciešamība pēc siltināta šķūnīša par 500Ls/m2, ja analoģisku bet nojumi var uzbūvēt par kārtu lētāk.

Re: jauna privātmāja
Autors: Māris82 (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 14:16

Raih, tad necelt māju ja ir tik traki? Vai pašam iet studēt RTU un pēc maģistra grāda iegūšanas pašam organizēt celtniecības procesu?:) Gan jau piesaistīšu kādu cilvēku (spečuku) no malas, kas čekos visu procesu.. ar to būs par maz? Garāžas vietā ierīkot tādu kā saimniecības telpu? Un kāda vaina jumta logiem? Ja tādus neliek, tad kāda telpa paliek bez loga..

Re: jauna privātmāja
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 14:36

Celt var, bet diez vai lēti un labi un ātri sanāks. Problēma jau ir tajā ka tipveida projekts satur minimāliminimumu informācijas, lai tikai to saskaņotu būvvalde, savukārt celtniekam iespēja pēc tam pateikt - tas te nav paredzēts, šitais tā nesanāks utt.
starp citu vai zināji jumta logs ar visu iebūvi (pričendāļiem, izolācijām utt) maksā nevis tos 150ls kas cenu lapā veikalā, bet 300+ Ls, šādi lūk ir npozīcijas, kurās liekas ka izmaksas ir vienas, bet kad būsi pusratā tad celtnieks redzot sitāciju ātri vien iekļaus trūkstošās...

starp citu tavā projektā - kurā vietā ienākot no ielas tiks pakarinātas drēbes? vai tiešām plāno iet līdz pat garāžai un tur esošam skapim.
veļas mašīna stāvēs kur? virtuvē vai katlutelpā? ja katlutelpā tad cerams nedomā savienot briketes/malku ar veļas mazgāšānu.

Re: jauna privātmāja
Autors: Māris82 (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 15:11

Vel ir variants, ka to tipveida projektu ņem par ideju un arhitekts uztaisa visu no 0. Arjitekts man piedāvāja par 1500 ls tādu uztaisīt. Bet nu neredzu jēgu tam, ja jai ir gatavs projekts, kas pa lielam apmierina.
Viss jau maksā.. logus tomēr vajag. Ar 2 logiem pietiks.
Būs liels koridors ienākot un vienā malā būs pakaramie vai skapis.
Veļas mašīna būs vannasistabā vai veļas telpā (kabineta vietā iespējams), ja tāda būs.

Re: jauna privātmāja
Autors: raihs (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 15:22

Cel! Viennozīmīgi cel! Lai arī tās ir mokas,un man vārda tiešā nozīmē vēl pusgadu sāpēja sirds pēc tā visa,sajūtas ir neaprakstāmas! It īpaši pirmie vakari pie kamīna! visu dzīvi atcerēšos tās sajūtas.Bet tas ir ar nosacījumu,ja pietiek naudas pabeigt uzreiz un līdz galam.. Ja gadiem ilgi čakarēsies,tad kaifa tur vairs nebūs nekāda. Es ziemā sāku un 1.oktobrī ievācos. Un ar visu sakoptu apkārtni,sētu un nojumi. Un droši varēja vēl pāris mēnešus ieekonomēt,ja celtnieki nečakarētos.
Par zināšanām-man ir sava profesija,savs darbs,kas man patīk,un man riebjas darīt jebko citu. Un neskatoties uz to,biju spiests lasīt,sekot,jo tici man-TĀDU cilvēku deģenerācijas pakāpi līdz šim vēl nebiju redzējis! Palasot elementāras PAROC instukcijas,pēc divdesmit minūtēm piespiedu jumiķi atzīt,ka viņš padsmit gadus jumtus ir licis nepareizi!!! Visus šos gadus viņš neko nav lasījis,sekojis,interesējies. Vienkāŗsi gājis un čakarējis cilvēkiem viņu sapni.
Rakstu tikai tādēļ,lai tu nebūtu tik naivs,jo tiešām-tādu ,kāds esi pašreiz,tevi apčakarēs jau pamatu bedri rokot.
Par logiem-esi nu tik čakls un pameklē te diskusijās! Starp citu,šis ir ļoti pat ok forums būvēšanās laikā! Daudz labus padomus ieguvu no šejienes

Re: jauna privātmāja
Autors: karlis4567 (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 15:52

Es arī pats ceļu māju.
1. Vesels gads pagāja, līdz sapratu, kas ir vajadzīgs mājā. Tālāk arhitekts pa 700 ls to visu uzzīmēja.
2. Ilgi ņēmos ar celtnieku izvēli, un sapratu, ja pats necel kopā ar brālēniem, tad pilnīgi noteikti piečakarēs.
3. Lielo vitrīnu skaits ir jāsamazina. jumtu logi ir jāizmet ārā.
4. Balkons ir nevajadzīgs.
5. Man personīgi liekas, ka auto nojume ir nepraktiska, tāpēc izvēlējos mājā garažu. (lai gan zinu, ka mašīna tur nestāvēs. Tur stāvēs zāles pļāvējs, velosipēdi, mocis. Galu galā ir vajadzīga telpa pašam :) )
6. Pilnīgi noteikti viss izmaksās 40% vairāk.
7. atsakies no putuplasta.
8. padomā par katlu telpu.
9. halle pa 31 m2 ir daudz par lielu.
10 2 istabas 2 stāvā ir par maz.
11. vanna istabā .... nu nezinu

Re: jauna privātmāja
Autors: ruukiitis (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 17:42

1.
i projekts - ir pieredze.
kādreiz bij dārgāki - bet ok, kādreiz arī slotas kātu varēja pārdot par pirmskrīzes cenām.
projekts nebija perfekts, sanāca ka Jumta kores stute karājas / stutējas uz starpsienas.
2.
protams ka jāceļ nevis jāpēr gatava. Atrodi projektu, atrodi celtniekus, un uzraugi procesu.
3.
Otro reizi celtu - 100% celtu ar garāžu. Dzindzis - labāk lai visāda draza sākot ar Velosipēdiem un zāles pļaujamrīku ir garāžā nevis mājā.
4.
balkons - nevajadzīga un stulba ekstra. Nah.... Tev iet uz balkona, ja Tu vari iziet savā bacjardā? Proams ja esi pieradis iziet uz lodžijas dzīvoklī, un jūties nekonfortabi izejot uzpītēt zem Tavā pagalmā Tevis iestādītās ābeles, ok tad balkonu vajag.

5.
celtu vēlreiz celtu palielu 2 stāvu, 4stūrainu māju ar klasisku jumtu + piebūves tipa garāžu.
un ar reģipsi saveidotu starsienas pēc vajadzības. Izvirst varēsi uz apdari Virtuvei, vestibilam, hallēm, kamīnu, trepēm žogu uc lietām.
6.
Radiniekus procesā neiesaistītu - piedirsīs, uzmetīs un tu neko nevarēsi pateikt. (ok, protams, ja Tu jau sen domāji ka negribi ar viņiem neko kopīgu tad tas ir variants, bet nu lētāk un ērtāk ir aizdot piķi).

7.
otreiz jumta logus neliktu - šauj mani nost bet neliktu.

Lai izdodas.

Re: jauna privātmāja
Autors: uldisvietejais (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 17:59

Es garāžas vietā izvēlējos nojumi kas savienota ar "šķūni". Šādiatrisinu problēmu ar telpu priekš zāles plāvēja ķerras dakšām un lāpstām. Pluss ka nav jātaisa tikpat kapitāli kā dzīvojamo māju tādējādi iegūstu nojumi 2 auto un saimniecības telpu ap 15metriem par 3-5reizes mazāku cenu.
Risinājumu var atrast pie skandināviem

Re: jauna privātmāja
Autors: bern (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 18:12

Māris82 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Raih, tad necelt māju ja ir tik traki? Vai pašam
> iet studēt RTU un pēc maģistra grāda
> iegūšanas pašam organizēt celtniecības
> procesu?:) Gan jau piesaistīšu kādu cilvēku
> (spečuku) no malas, kas čekos visu procesu.. ar
> to būs par maz? Garāžas vietā ierīkot tādu
> kā saimniecības telpu? Un kāda vaina jumta
> logiem? Ja tādus neliek, tad kāda telpa paliek
> bez loga..

Ne jau par studēšanu ir stāsts, bet gan par to, ka esi pilnīgs lohs Latvijas būvniecības problēmjautājumos un ne tikai ignorē savu zināšanu trūkumu, bet pat centies pierādīt, ka lohi ir visi pārējie, kas tam gājuši cauri! Cilvēciski es to saprotu, jo sapnis par māju mēdz būt emocionāli daudz spēcīgāks par saprāta balsi.

Re: jauna privātmāja
Autors: SerViss (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 18:54

Kāds plānotais apkures risinājums? Redzams tikai kamīns. Otrs skurstenis parādās vienā no bildēm, bet ēkas plānos tāda nav.

Re: jauna privātmāja
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 19:15

ruukiitis raksta; otreiz jumta logus neliktu-šauj mani nost neliktu. Skarbi,bet saprotami: privātajā sektorā labi ja 5% logu ir iemontēti bez atkāpēm no instrukcijas. Redzamas problēmas kas saistītas ar logu montāžas kvalitāti parādas trešdaļai-tāpēc šāda skepse.Tiem ,kam neveicas loterijā-lai griežas pie izplatītāja. Vismaz VELUX piedāvā arī montāžas pakalpojumus-varbūt nedaudz dārgāk,bet toties ar garantiju,ka nebūs jānožēlo jumta logu izvēle. Pēc pieredzes varu teikt,ka 100% pareiza jumta loga montāža bez īpašas apmācības ir ļooti,ļooti apšaubāma. Tāpēc arī cilvēkiem tāda attieksme...nejau gaisma nepatīk.

Re: jauna privātmāja
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 21:41

celtnieki kā suga ir nelabojami haltūristi ar nelieliem izņēmumiem, kas tikai apstiprina šo likumsakarību.
Lūk piemēram šādi mums šonedēļ apsaimniekotājs ieklāja bruģi uz pakāpieniem pie ieejas [failiem.lv] Darbus darīja "meistars" kas dzīvo blakus mājā. Tātad cilvēkam nav ne bailes ne arī kauns ka ikdienā būs jāsatiekas ar 70 dzīvokļu kaimiņiem un jāuzklausa atsauksmes par savu darbu. un kur nu vēl uztraukties par rezultātu kādā objektā kur vairs nekad nerādīsies...

Pašreizējā: 2 no 7


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **   *******   **    **   *******   ******** 
 **  **  **  **     **  **   **   **     **     **    
 **  **  **         **  **  **           **     **    
 **  **  **   *******   *****      *******      **    
 **  **  **         **  **  **           **     **    
 **  **  **  **     **  **   **   **     **     **    
  ***  ***    *******   **    **   *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727