UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234567Nākošā
Pašreizējā: 1 no 7
jauna privātmāja
Autors: Māris82 (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 09:49

Labdien,

Vēletos dzirdēt profesionāļu domas par jaunas privātmājas celtniecību. Zemes gabals atrodas Mārupē, stūra gabals. Pašlaik jātiek skaidrībā par projektu. Izskatās, ka sadarbību varētu veidot ar www.IPprojekts.lv, ļoti atsaucīga un pretīmnākoša attieksme. Ar nelielām izmaiņām projekts varētu būt šis [www.ipprojekts.lv]. Firma arī nodrošina kvalitatīvu celtniecību, ar pašiem celtniekiem man nebūs jārunā, visu uzraudzīs un par visu atbildēs firmas celtniecības vadītājs. Izmaksas arī neesot lielas. Kādi būtu Jūsu kā profesionāļu ieteikumi, kas būtu jāņem vērā tagad un turpmāk, izmaksas? Vai projekts ir praktisks? Vai kādam ir pieredze ar šo firmu? Gribētos lai viss noritētu raiti, gludi un ekonomiski un mājā būtu patīkami dzīvot. Lielas paldies jau iepriekš par!

Re: jauna privātmāja
Autors: Dzindzis (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 09:54

Pēc jaunākām tendencēm garāžas nebūvē iekš mājas ja vien netaisies pats remontēt auto bet būvē auto nojumes. Visiem pazīstamiem kam ir garāžas mājās viņi tās izmanto priekš kaut kā cita.

Re: jauna privātmāja
Autors: AndrisL (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 10:25

Māja smuka.
Par projektu runājot - ieteiktu painteresēties par BK mezglu detalizācijas pakāpi. Tas nākotnei, dzīvē visādi gadās, ja nu nesanāk turpināt sadarību ar IP projektu. Projektam ir jābūt tādā kvalitātē, lai citi celnieki varētu turpināt iesākto būvi.
Saki ka firma nodrošina:
1. Kvalitatīvu celtniecību - kā tu to mēri, kvalitāti?
2. Nelielas izmaksas - kas ir lēti pēc tavām domām?
Runājot par teroriju - ikvienam projektam ir 3 mērauklas: kvalitāte, cena un izpildes laiks, kur visi 3 vienlaicīgi neizpildās. Tātad, ja ir laba kvalitāte, tas maksā dārgi, vai arī ilgi tiek realizēts. Ja ir zema cena, tad ir slikta kvalitāte, vai ilga izpilde. Ja ir ātra izpilde, tad būs slikta kvalitāte, vai arī augsta cena.
Tad nu derētu izlobīt, no tās firmas: uz kā rēķina, tad dabūsi labu kvalitāti par pieņemamu cenu?

Re: jauna privātmāja
Autors: crab (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 10:50

Neesmu profesionālis. Tik vien, ka gāju cauri šim procesam 1x priekš sevis.

0) man ar I.P. projektu pieredzes nav. Bet šeit forumā tas ticis pieminēts:
[www.building.lv]

[www.building.lv]

[www.building.lv]

[www.building.lv]

Es pirms 1.5 gada izrakājos pa tipveida projektiem (gan I.P., gan kaudzi citiem), un smeļoties idejas no vairākiem apmēram izdomāju "vidējo vēlamo aritmētisko", ko pēc tam arhitekts no malas "uzzīmēja" pa 500 Ls.

1) "izmaksas neesot lielas" ir ļoti plašs jēdziens. Es ceru, ka Tu pats zini vairāk, pirms ej tālāk

2) iespējams saņemsi vairāk viedokļus, ja iedosi vairāk info par zemes gabala konfigurāciju (forma, ielas, debess puses, apgrūtinājumi, ja ir, utt)

3) es ceru, ka Tev paveiksies ar firmas būvdarbu vadītāju un Tu varēsi viņam uzticēties. Bet es apsvērtu domu par sev uzticama, neatkarīga speciālista/uzrauga vismaz epizodisku piesaisti, ja vien pats neesi specs (un izskatās, ka neesi).

4) sienu materiāls - kā projektā (keramikas bloki + putuplasts), vai taisies mainīt? Ja mainīt, kas mainīs projektu, cik tas maksās? Tas pats par jumtu - bleķis paliek?

5) 3 sanitārie mezgli tādā mājā, manuprāt (cik cilvēku, tik viedokļu), ir par daudz (šad tad jau jātīra tas viss). Lai gan neesi minējis, cik cilvēku dzīvos.Guļamistabas WC var pārvērst par paplašinātu garderobi/drēbju skapi (izmaiņas projektā).

6) 2. stāvā telpa pretī trepēm (halle vai kā tas saucas) - ja tas paliek kā halle, tad vai to kāds izmantos? Ja nu vienīgi sīkie spēlētos (pie trepēm?). Varbūt var pārveidot par kaut kādu nesezonas drēbju skapi/pieliekamo (bet tad logs nevajadzīgs, bez loga laikam āra vizuālais tēls cietīs) vai pilnvērtīgu mazu istabiņu, ja redz tai pielietojumu.

7) par balkona/lodžijas nepieciešamību privātmājā, kurai apkārt ir sava zeme, te forumā daudz ticis diskutēts. Vai vajag?

8) es neesmu pārliecināts, kādu funkciju veic tas masīvais uz āru izbīdītais skurstenis starp virtuvi un viesistabu. Vai tur paredzēts arī ārpusē kaut kāds mega-grils vai kā? Vai Tev vajag/būs?

Lai veicas!

Re: jauna privātmāja
Autors: Māris82 (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 11:27

Nezinu par garāžu tendencēm, bet nu it kā netraucē ka garāža būs iekš mājas. Neredzu būtiskus mīnusus.
Kvalitāti izmērīt pašlaik nav iespējams.. mani pārliecināja, ka tā būšot labā kvalitāte:) Celtniecības vadītājs esot pedantisks un par visu būšot garantijas.
Par izmaksām grūti pagaidām runāt.. pats projekts izmaksāšot + - 1300 ls (ar nodokliem). Man viens arhitekts par 1500 ls piedāvāja uzzimēt visu no 0 par pamatu ņemot kādu no tipveida projektiem, bet šaubos vai tam ir jēga, ja te jau ir principā gatavs projekts. Celtniecības izmaksas apmēram 350 ls/ m2 līdz baltajai apdarei. Visi materiāli tiekot atrasti pēc visizdevīgākās cenas..
Par sienu un jumta materiāliem neesmu domājis, neesmu lietpratējs. Kapēc būtu jāmaina keramikas bloki + putuplasts? Par to vēl jākonsultējas.. vai aeroc vai keramzītbloki.. ar ko siltināt.
Sanitārie mezgli - 1 stāvā tualete, 2 stāvā vecāku vannasistaba un otra (bērniem, viesiem utt). Pagaidām bērni ir tikai plānā:)
2. stāvā mazā hallīte man jau liekas omulīgā vieta.. par praktiskumu vēl jāpadomā. Par balkonu pirms tam arī domāju, ka īsti nav vajadzīgs.. bet nu ja projektā ir, tad jau netraucē. Bet ja noņemtu, tad nāktu iekštelpu platība klāt. Šī lieta arī jāapdomā.
Tas skurstenis principā nav vajadzīgs, tas laikam jāņem ārā.
Šodien firmas pārstāve sarunāja mājas apskati pie esoša klientu, kas pašlaik būvē tieši šādu māju. Cerams, ka šis cilvēks arī sniegs vērtīgus padomus.

Re: jauna privātmāja
Autors: SerViss (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 11:39

Ideāls variants, lai sievasmāte vecumdienās neievāktos uz palikšanu. Pirmajā stāvā nav ne kur gulēt, ne kur nomazgāties, un cik tad bieži pa tām trepēm kāpelēsi vecs cilvēks būdams.

Re: jauna privātmāja
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 11:59

Māris82 Wrote:
-------------------------------------------------------
> ar
> pašiem celtniekiem man nebūs jārunā



Naivums nav negods, bet par labu īpašību arī nenosauksi. Jebkurā gadījumā vēlama ikdienas (ikpārdienas?) kontrole, atbraukt, apskatīties, parunāt ar darbu vadītāju.

Labs namiņš. No projekta redzu, ka nav ņemtas vērā līmeņu starpības garāžas un 1 stāva grīdām, kas gan Polijas un LV apstākļos varētu nebūt vērā ņemamas vai pat identiskas (grīda ap 20 cm virs zemes). Citādāk garāžā sanāk(tu) nesamērīgi augsti griesti (realizētā objekta bildēs to jau redz).

Projekts Polijā maksā ap Ls400, par latviskošanu, piesaisti un saskaņošanu būvvaldē Ls900 no vienas puses normāli (es to darītu, piemēram, par aptuveni to pašu, ja bez izmaiņām), no otras, kantoris, kas ceļ, varēja jau daļu savu izdevumu paslēpt būvtāmē, lai lieki nenervotu cilvēkus :)

Re: jauna privātmāja
Autors: parks2007 (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 12:24

Laikam jau iedomāties,ka atnāks firma un visu kvalitatīvi izdarīs,var tikai cilvēks,kas ar celtniecību nav savā dzīvē sastapies.....es jau uzreiz redzu būvdarbu vadītāja uzstādījumu celtniekiem t.i.ekonomējam uz visu un visur un ja vel šāds klients,kas pats neko daudz nesaprot.......

Re: jauna privātmāja
Autors: Māris82 (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 12:48

Protams, ka ar celtniecības vadītāju tiks runāts, kā tad savādāk.. viņš par visu būs atbildīgs un kontrole būs pamatīga. Netālu dzīvo gan draugi, gan vecāki kam tas viss ļoti interesē:) Protams, kāds profiņš arī ikpalaikam tiks piesaistīts lai apskatītos vai viss rit pēc plāna un kvalitātes. Tomēr svarīgs notikums dzīvē - mājas būvniecība.
par tādām tehniskām lietām - grīdas līmeņiem, sienu biezumiem jau vēl jāizrunā.. šie gan jau arī saprot par tehniskajā lietām.
Tieši tā, neesmu saskāries ar celtniecību, tapēc ceru ka viss tiks izdarīts labi.. tomēr es par to maksāju. Un firma tomēr nav kāds kaktu kantoris, kas strādā 1,5 gadus.. vai tad firma grib čakarēt klientus, kas nesaprot no celtniecības neko? Tad jau ilgi viņi šajā biznesā neturētos ar tādu pieeju. Vai tad visi klienti saprot kautko no celtniecības? Es nemaz negribu saprast:) Pie daktera ejot es arī nestudēju medicīnu:) Ceru uz godprātīgu attieksmi no firmas puses. ja tā nebūs, tad tas netiks nepamanīts un tad jau viņiem būs problēmas.

Re: jauna privātmāja
Autors: Kauss (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 13:27

Tiko esmu gajis cauri vienam "lētam" majas buvniecibas projektam. Nekad to nevienam nenoveletu. Rezultata ir izmaksas x2 un sabeigti nervi. Ka pilnigs nelietpratejs, ja sobrid celtu to maju, vispirms veltitu pusgadu lai kartigi iepazitos ar projektu, visam izietu cauri lai saprotu detalas un pec tam bezmaz stavetu celtniekiem klat un vaktetu lai netiktu pielauta "standarta procedura" - letak, atrak un ta lai ipasnieks nepamana lazas.
Man liekas, ja buvdarbu vaditajs nezver pie mates dzivibas, tad vina atbildiba ir tikai ta papira verta. Tikunta jau neko no vina nepiedzisi.
Tas tads optimistisks iedrosinajums pirms majas celsanas :) Pirms sac stradat gan ar projektetajiem un vel vairak ar celtniekiem, aizej un ar kadu zinosu juristu izruna visus ligumus, jo velak tas izmaksas loooti dargi.

Re: jauna privātmāja
Autors: 007 (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 13:33

Ui būvniecība un bez raizēm .. tā šajā valstī nemēdz notikt, katrs mēģinās kaut kur nolaist luni un iebāzt lieku latu kabatā :o

Re: jauna privātmāja
Autors: AndrisL (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 13:34

Māri
Varbūt ne pa tēmu, tomēr gribu pajautāt: kāpēc izvēlējies iet celtniecības procesam cauri (zeme, būvniecība, čakars, māja), nevis iegādāties gatavu izstrādājumu?
Rezultātām itkā jābūt vienādam, taču laika un nervu patēriņš mēŗķa sasniegšana ir nesamērojams.

Veiksmi un izturību.

Re: jauna privātmāja
Autors: Māris82 (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 13:48

Tak nenoliksi cilvēku kas skatīsies celtniekiem uz rokām nepārtaukti.. tas arī nav vajadzīgs. Man to māju vajag pēc iespējas ātrāk.. Gribētos dzirdēt - jā tiešām laba firma, celtnieki visu izdarīs pēc labākās sirdsapziņas:) Bet tā laikam nenotiek.. Tad jau redzēs kā man veiksies. Par celtniekiem runājot man ir arī divi pazīstami celtnieki, kas vecāku draugiem ir cēluši mājas. Kad būs projekts, tad jāiedod uztāmēt arī viņiem un varbūt jādod celt kādam no šiem.. vienkārši biju domājis lai visu dara viena firma. Tad jau redzēs kurš kā satāmēs.

Re: jauna privātmāja
Autors: Māris82 (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 13:51

Nebija atbilstošu piedāvājumu, lai nopirktu uzreiz gatavu. Visi gatavie maksā sākot no 160000 eur. Es ceru, ka māja izmaksās līdz 80 000 - 100 000 eur ( + zeme 35 000 eur).

Re: jauna privātmāja
Autors: Dzindzis (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 14:50

Celtnieki nekad neko nedara pēc labākās sirdsapziņas:)

Re: jauna privātmāja
Autors: oskarsp (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 16:46

Esmu uzcēlis māju pēc šī projekta. Pirku to no šīs pašas firmas 2010. gadā. Par šo firmu neko sliktu pateikt nevaru. Sadarbība ar viņiem bija tikai projekta iegādē un saskaņošanā būvvaldē. Pārējos darbus es organizēju pats.
Kopumā projekta detalizācija diezgan smalka. Dažiem celtniekiem pat bija grūti saprotama, sak pie mums taisot saprotamāk un vienkāršāk.
Par celtniecības izmaksām tā aptuveni varētu būt kā viņi saka. Lai gan precīzi nepateikšu, jo daudz darbu darīju pats. Un ļoti daudz kas atkarīgs no tā kādus materiālus tu izmanto un kur tu tos pērc.

Re: jauna privātmāja
Autors: bern (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 20:54

Tāds kā tagad, Tu esi īsta medusmaize jebkuram celtniekam!

Re: jauna privātmāja
Autors: specs (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 21:19

Māris82 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tieši tā, neesmu saskāries ar celtniecību,
> tapēc ceru ka viss tiks izdarīts labi.. tomēr
> es par to maksāju. Un firma tomēr nav kāds
> kaktu kantoris, kas strādā 1,5 gadus.. vai tad
> firma grib čakarēt klientus, kas nesaprot no
> celtniecības neko? Tad jau ilgi viņi šajā
> biznesā neturētos ar tādu pieeju. Vai tad visi
> klienti saprot kautko no celtniecības? Es nemaz
> negribu saprast:) Pie daktera ejot es arī
> nestudēju medicīnu:) Ceru uz godprātīgu
> attieksmi no firmas puses. ja tā nebūs, tad tas
> netiks nepamanīts un tad jau viņiem būs
> problēmas.

O, jā, maksāsi tu gan, bet firma iekš LV negarantē neko. Firmā strādā darbu vadītājs, kurš atver ss.lv un salasa jebkurus šmurguļus, kuri arī ceļ to tavu māju. Ko gan citu viņiem solīt, ka kvalitāte būs vidēja? Lai cik tas dīvaini nebūtu, tad LV firmām necik nerūp nekāda reputācija! Tas tāpēc, ka iekš LV ir gana daudz nezinošu vai dumju pasūtītāju, kuriem vēljoprojām par viņu pašu naudu var iesmērēt brāķi. Būtībā jau nekas traģisks nebūs - māja nebruks un jumts virsū nekritīs, tikai nopelēs kāds stūris, norasos kāds logs, aizsals kāda caurule, nesildīs kāds radiators, bet varbūt arī paveiksies un būs tikai daudz jāmaksā par apkuri. Kaut gan no otras puses, ja pērc dzīvokli jaunā mājā, tu taču nezini kas un kā, bet tikai tur ir vieglāk pārvarēt problēmas, jo bars ir liels un no katra deguna tas izmaksā lētāk, bet privātmājā būsi viens pret viens ar savām problēmām.
Vēl viens ieteikums, nedomāt, ka māju vajag ātri (šeit nedomāju otru galejību - dolgostroju). Būvēsi 6 mēnešus, bet dzīvosi desmitiem gadu? Labāk uztici savu vecāku mājas būvniekiem šos darbus un nepārdzīvo, ka process būs, piemēram, par gadu ilgāks. Tas ir to vērts, nekā katru vasaru kaut ko remontēt.

Re: jauna privātmāja
Autors: crab (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2013 22:31

nu, ja līgumā ir kaut kādi dzelžaini garantijas punkti, tad var jau būt ir jēga no tā argumenta "viena firma"... Ja nē, tad ...

Var jau būt konkurentu organizēta sabotāža:
[www.sudzibas.lv]

Par "pēc iespējas ātrāk" runājot - runā, ka nevar gribēt ātri, lēti un labi. Viens parametrs vienmēr cieš:
[en.wikipedia.org]

Re: jauna privātmāja
Autors: hm (178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 05:50

Varbut vajag uzraugu no cita kantora un tadu pensionetu inženieri-knipstangu,pie nosacijuma,ka vinu neparperk un nenomuši ;)

Iet uz lapu: 1234567Nākošā
Pašreizējā: 1 no 7


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******   ********  **        **     ** 
 **    **  **     **     **     **        ***   *** 
     **    **     **     **     **        **** **** 
    **      ********     **     **        ** *** ** 
   **             **     **     **        **     ** 
   **      **     **     **     **        **     ** 
   **       *******      **     ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727