UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: jamajamjaaama (46.109.26.---)
Datums: 27/10/2012 16:13

Cien. aaaaa un un citi. Mājai logus likšu līdz ar ārsienu un radās jautājums par pareizu iebūvi. Tā kā no ārpuses loga-sienas šuvei virsu būs siltinājuma kārta, tad lentas tur nelīmēšu. No iekšpuses domāju taisīt kā rakstīji - silikons, švammes desiņa un kaut kas vēl - vate vai putas.

Jautājums. Vai to aili pirms loga ielikšanas vajag špaktelēt vai nē? Tagad paliek auksts un drīz jau arī špakteli nevarēs uzlikt, tamdēļ tas ātri jāsaprot.

Tad vēl jautājums par ailes apstrādi no iekšpuses pēc loga ielikšanas. Logs ielikts, sprauga ciet. Liekam uz ailes virsū vati un apmetumu pāri loga-sienas šuvei, ja?
Ja aili no iekšpuses vispār ir jāsiltina?

Varbūt pastāstiet vēl gudras zinības šajā jomā. Lentas, cik esmu dzirdējis no logu ražotājiem ir diezgan lēts mārketinga triks.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (213.252.199.---)
Datums: 27/10/2012 18:02

Logs tātad nav sienas konstrukcija un tas loģiski nozīmē, ka viņš kā konstrukcija siltuma iedarbībā izplētīsies vai sarausies savādāk nekā siena... te arī slēpjas tā loģika par elastīgu materiālu starp loga rāmi un ailes virsmu.
Tālāk, ja ailes virsma ar lieliem nelīdzenumiem, tad elastīgā lenta šajos dobumos nav saspiesta un tātad parādās šķirbas, kur aukstais gaiss no ārpuses vai siltais no iekšpuses var izkļūt citā telpā. Nu šodien , ja slinkums daudzmaz izlīdzināt ailas virsmas, iztiek ar poliuretāna 'montāžas putām'.
Ailas iekšejās virsmas apdare... ja logam priekša aizkari, tad iespējams, ka neraugoties uz ārsienas siltinājumu, ailas iekšpuse var tā atdzist, kad uz tās sāk izkrist kondensāts... tas gan vairāk raksturīgi biezām sienām, kur ailas sāni virsmas platums vai dziļums būtu 0,3..0,8m. Tātad te siltinājums virsmai vēlams.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 27/10/2012 18:19

Ne tikai neaizmirst, bet pievērst īpašu uzmanību ailu sānu malu siltināšanai, arī palodzes un pārsedzes.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: alise34 (---.warlock.lv)
Datums: 27/10/2012 20:12

"kā rakstīji - silikons, švammes desiņa un kaut kas vēl - vate vai putas. "

aaaa, ja nav grūti, vai varētu vēlreiz uzrakstīt, vai norādīt, pēc kā meklēt? Logu licēji teica, ka pie rāmja jāskruvē kaut kāds šaurais reģispša profils un tukšumi jāaizpilda ar siltinājumu. 'Vai pareizi? Kādu siltinājumu izmantot (bez papildus maksas ir pieejama fasādes vate un plākšņu vate). Kurš profils jāliek?

Un kur likt silikonu un desiņas? :)

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: aaaa (84.237.191.---)
Datums: 27/10/2012 22:41

Pamatprincips jau vienkāršs - iekša ciet, āra vaļā- lai telpas mitrais gaiss netiek siltinājumā un nekondensējas radot slapjumu, āru vaļā, savukārt nozīmē tvaikcaurlaidīgu, nekādā gadījumā ārpusē nevajadzētu smērēt ciet ar silikonveidīgajiem. Ārpusē der apmesta cietā vate, jo tvaiks cauri tiks, vējš ne. Par mūri gan precīzi nepateikšu, man logi starp koka statņiem, bet ideja jau nemainās - spraugu starp sienu un logu no iekšpuses aizpilda ar siltinājumu - mīksto akmensvati, tad liek putu desiņu, tad silikonu. Putu desiņas vienīgā funkcija ir padarīt silikona šuvi elastīgu - resp., gar malām tā ir resna, vidū tievāka. Vēl jau jāskatās kādi ir logi, man rāmis ir 20cm biezs, līdz ar to šķirbā ir pietiekams siltinājuma biezums, lai gar malām nekas nesaltu. Ja ir šaurie rāmji, tad gan ailas obligāti ieteiktu siltināt gan no iekšpuses, gan ārpuses, neizmirstot par palodzes vietu. Labāk ir logu apakšā pacelt augstāk, lai var zem palodzes palīmēt kādu puķika sloksni, ja vien palodze jau nav rūpnieciski siltināta. Ja nav īpašas pretenzijas pret putām, var pūst arī tās, bet sev es tā netaisītu, jo putu ilgdzīvošana vismaz manā praksē ne reizi nav pierādījusies, pat saules neapspīdētās vietās - lai gan, ja tās no ārpuses ir nosegtas ar vati vai apmetumu un no iekšpuses šuve ir nohermetizēta pret mitruma iekļūšanu, varbūt arī nav nemaz tas sliktākais variants.
Parasti skandināvu tipa koka logiem ir no iekšpuses regulējamas skrūves, kas vates siltinājuma gadījumā ļauj logus pieregulēt arī pēc 20 gadiem. Putas šādu variantu pilnībā izslēdz. Bet, ja neko regulēt nav paredzēts, nekāda vaina.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: jamajamajaama (46.109.26.---)
Datums: 28/10/2012 00:37

Ja tā vate ir sabakāta, viņa nezaudē savas īpašības? Tapēc arī domāju, ka, tagad uz ziemu iespiest tās desiņas un tad, kad liks fasādi, tad arī sapūst putu un virsū fasāde šuvei.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: jamajamajaaama (46.109.26.---)
Datums: 07/11/2012 23:46

Mjā, šodien ielika logus. Man profils ir 70mm. Paprovēju iebāst to vati, patiesībā jau gandrīz neiespējami to izdarīt kvalitatīvi un vēl pēc tam desu pa virsu uzspiest no iekšpuses priekš silikona.

aaaaa, vai virs tā silikona var iet arī apmetums no iekšpuses? Kaut kā loga šuve būs jānosedz. Vai arī kaut kāds prfils skrūvējas?

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Heaton (78.84.163.---)
Datums: 22/11/2012 00:20

Vai nav izvērtēts variants logu ailu apšūt ar reģipsi - ģipškrtona kārbu? Pasākums mazliet sarežģitāks, bet rezultāts ievērojami labāks. Sagatavo reģipša profila karkasu pa ailas perimetru ievieti mīksto akmens vates siltumizolācija + tvaika izolācija virs vates + J profili pieskrūvēti pie loga profila pa perimetru un apšuvums ar reģipša loksnēm.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Dipl.Ing. Ruslans Pjaternevs (212.93.100.---)
Datums: 03/01/2013 17:45

Vēlos Jums ieteikt pievērst īpašu uzmanību izvēloties logu pieslēgumu. Ļoti bieži privatmāju sektorā logu ekspluatācijas laikā rodas dažādas problēmas ar logu sistēmas pieslēgumiem, piemēram, logu apledojums, pelējums, rasojums, šuvju deformācijas un to funkciju pasliktināšanās. Lielākoties šīs problēmas rodas, kad istabās ir liels relatīvais mitrums, nefunkcionē ventilācijas sistēma, kā arī nepareizi un nekvalitatīvi projektēti logu sistēmas pieslēgumi un mezgli.
Svarīgākais nosacījums ir logu mezglu pieslēgumi ēkas iekšpusē pie nesošās konstrukcijas ir ūdens necaurlaidīgi, bet ārpusē ventilējami.
Gūstot pieredzi Vācijas būvindustrijā labprāt Jums īsi izsklāstīšu kā tiek projektēti un realizēti logu pieslēgumi Vacijā, kas atbilst augstas klases standartiem, un nodrošina efektīvu logu un fasāžu darbību.

Vispraktiskāk un pareizāk ir sākt montēt logu pieslēgumu no iekšpuses uz ārpusi.
1. Tvaika izolācijas instalācija – loga rāmja iekšpusē, pa perimetru tiek uzlimēta tvaika izolācijas plēve (Winflex® innen vai analoga). Plēves vienā pusē ir līmējama kontaktzona 20 mm, kas labi sasaistās ar loga rāmi. Otra puse tiek pielimēta pie nesošā karkasa ar speciālu līmi (Winflex TFS vai analoga).
2. Loga siltināšana – no ārpuses, pa loga rāmja augšējo daļu tiek instalēta minivate - 50 mm, ieteicams divās kārtās, savukārt, loga sānos un apakšā tiek instalēta Paroc minerālvate.
3. Ārpuses pieslēguma instalācija - Pie loga rāmja pa visu perimetru tiek pielimēta tvaika caurlaidīga Fasatan-EPDM folija, kurai ir līmējama kontaktzona no butila, kas spēcīgi sasaistās ar loga rāmi. Pie nesošā karkasatā tiek pielimēta ar (Fasatan TF-K vai analoga) līmi.
Izmatojot šo pieslēguma sistēmas mezglu, no iekšpuses var izmantot stadarta iekšējas apdares krasotos apmetums, bet ārpusē mūra konstrukcijai uz EPD folijas var instalēt fasādes siltumzolāciju, pretvēja plēvi, fasādes apdares elementus utt.

Ja rodas kādi jautājumi, labprāt varu Jūs pakonsultēt sīkāk par materiāliem, mezgliem, kā arī varu nosūtīt bildes no realizētiem obektiem.

Ceru, ka palīdzēju!

Ar cieņu,
Ruslans Pjaternevs
28302937
SIA „DPB group”
www.dpbgroup.net

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: jamajamajaaama (46.109.26.---)
Datums: 06/01/2013 14:14

Ruslan. Kaa taa vate tiek instaleeta? Starp raami un sienu iespiesta? Vai jaoi ir jau uzstaadiiti, taas lentas geel var pielikt?

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: jamajamajaaama (46.109.26.---)
Datums: 10/01/2013 22:52

Gudrie somi laikam saspiedušies. Lieto putas [www.youtube.com]

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Spuldzīte (81.198.150.---)
Datums: 11/01/2013 10:28

No viena video nespried par visas nācijas celtniecības kultūru....


1:12 - 1:21 Loti labi var redzēt, kā bija iebūvēts vecais logs - bez putām!

Un uzlikt logu uz 2 pus ieskrūvētām skrūvēm - jaaaaaa - skandināvu paraugstunda :D

Zem loga cik tur tā šķirba 1:44 Tas logs sēdīsies ar laiku, nedo dies uz kārbas kādreiz kāds bērns uzkāps, caur logu kāpjot laukā..


Lai paskatītos normāli istrādātu logu bez putām nevajag mekēt yutubē skandināvus - visās lauku viensētās logi normāli nodrīvēti, te cilvēki arī pirms putām mācēja to lietu darīt

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: vecais2 (46.109.9.---)
Datums: 11/01/2013 23:21

Pareizi iemontēt var un māk daudzi-tikai ,vai Tu spēsi par to samaksāt.Kas var par to samaksāt,tas šajā forumā neienāk.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Ruslas Pjaternevs (212.142.88.---)
Datums: 13/01/2013 20:11

Labvakar!
Tieši tā, vate tiek instalēta starp sienu un rāmi!
Tvaika izolācijas un EPDM folijas limē tad, kad rāmis ir jau savā vietā, tā kā paspēt vēl var! Galvenais, lai vēl nebūtu sākti iekšējās apdares darbi!
Ceru, ka palīdzēju!

Ar cieņu,
Ruslans Pjaternevs

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: jamajamajaama (87.110.179.---)
Datums: 15/01/2013 16:54

Ruslan, vai ir kāda konkrēta vieta (cenas) kur to EPDM var iegādāties?

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: zsv (81.198.49.---)
Datums: 15/01/2013 21:23

Drusku smieklīgi sanāk. Likumā pardzēta kārtība, ka logs ir reglamentētās sfēras būvprodukts, kura realizācijas kārtību tirgū nosaka konkrēta likumdošana (MK181). Tai skaitā, ja montažu (parasti pavirši un nepilnīgi) veic pārdevējs, tad viņam jānodrošina klients ar montāžas instrukciju,norādījumie par loga stiprināšanas shēmu, attālumiem, vietā, kur stiprināmi dībeļi vai enkuri. Norādes par atbalsta punktiem konkrēta tipa logiem (veramiem, gāžamiem u.t.t.).
Manā rīcībā tikai viena pilnvertīga logu montāžas instrukcija ar detalizētiem zīmējumiem un mezglu risinājumiem, bet tie nav poļu logiem :(
Te mēs cepamies par to kā tas būtu jādara profesionāļiem.
Provokatīvs jautājums: vai pērkot Jums tika izskaidroti loga tehniskie parametri?
Siltumcaurlaidība Uw, (vai piedāvāja silto stiklu atdalītāju peim. termix)
Gaisa caurlaidības klase,
Lietus ūdens caurlaidības klase,
Vai statnes statiskās īpašības ir pietiekošas (tipiska izmēraloiem parasti ar to nav problēmas, ja sākas savienoti logi vai statnes virs 1,5m tas jāpārbauda,
Pretuzlaušanas prasības,
Skaņas izolācijas īpašības, u.t.t.
Vai pārdevējs izstāstīja kā logs kopjams? Kad kas jāiesmērē?
Nu tādi ir tie mūsu lētu logu pārdevēji, kas profitē uz klientu nezināšanu.
Citiem rekomendēju tomēr iedziļināties lietās, kad pērciet logus un līgstiet logus kopā ar profesionālu montāžu. Tad nebūs problēma līmēt lentas. Logam iekš ailes līmēt hermetizāciju ir sarežģīti un tehnoloģiski neērti.
Brīvā brīdī rekomendēju palasīt ceļvedi logu izvēlei. Tur arī tāda kā čekliste montāžai pašās beigās. Varbūt kāds grauds liekas tur vērtīgs!
[www.rehau.com]

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: aigars68 (46.109.61.---)
Datums: 01/02/2013 19:14

zsv Wrote:
-------------------------------------------------------
> Drusku smieklīgi sanāk. Likumā pardzēta
> kārtība, ka logs ir reglamentētās sfēras
> būvprodukts, kura realizācijas kārtību tirgū
> nosaka konkrēta likumdošana (MK181). Tai
> skaitā, ja montažu (parasti pavirši un
> nepilnīgi) veic pārdevējs, tad viņam
> jānodrošina klients ar montāžas
> instrukciju,norādījumie par loga stiprināšanas
> shēmu, attālumiem, vietā, kur stiprināmi
> dībeļi vai enkuri. Norādes par atbalsta
> punktiem konkrēta tipa logiem (veramiem,
> gāžamiem u.t.t.).
> Manā rīcībā tikai viena pilnvertīga logu
> montāžas instrukcija ar detalizētiem
> zīmējumiem un mezglu risinājumiem, bet tie nav
> poļu logiem :(
> Te mēs cepamies par to kā tas būtu jādara
> profesionāļiem.
> Provokatīvs jautājums: vai pērkot Jums tika
> izskaidroti loga tehniskie parametri?
> Siltumcaurlaidība Uw, (vai piedāvāja silto
> stiklu atdalītāju peim. termix)
> Gaisa caurlaidības klase,
> Lietus ūdens caurlaidības klase,
> Vai statnes statiskās īpašības ir pietiekošas
> (tipiska izmēraloiem parasti ar to nav
> problēmas, ja sākas savienoti logi vai statnes
> virs 1,5m tas jāpārbauda,
> Pretuzlaušanas prasības,
> Skaņas izolācijas īpašības, u.t.t.
> Vai pārdevējs izstāstīja kā logs kopjams? Kad
> kas jāiesmērē?
> Nu tādi ir tie mūsu lētu logu pārdevēji, kas
> profitē uz klientu nezināšanu.
> Citiem rekomendēju tomēr iedziļināties
> lietās, kad pērciet logus un līgstiet logus
> kopā ar profesionālu montāžu. Tad nebūs
> problēma līmēt lentas. Logam iekš ailes
> līmēt hermetizāciju ir sarežģīti un
> tehnoloģiski neērti.
> Brīvā brīdī rekomendēju palasīt ceļvedi
> logu izvēlei. Tur arī tāda kā čekliste
> montāžai pašās beigās. Varbūt kāds grauds
> liekas tur vērtīgs!
> [www.rehau.com]
> ta/AnyBinary_Celvedis_logu_izvelei_ar_pielikumiem-
> data.pdf

Mēs pasūtījām koka logus pie Staļļiem ar visu montāžu,neviens neko neskaidroja,nejautāja atbrauca un iemontēja vienkārši uz putām!!!
Ne vienmēr dārgs ir arī ar attieksmi!!!

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: mr.kolumbs (87.226.16.---)
Datums: 09/02/2013 00:04

Uz putaam? Logus razo kvalitativus, bet tiek likti uz putam? Tas vienkarsi ir neaptverami.

Tas kartejo reizi pierada, ka pasam ir jabut celtniecibas ekspertam, lai sev uzbuvetu labu maju. Un te nav runa par naudu, nevajag tikai stastit.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Rx (77.38.137.---)
Datums: 09/02/2013 00:28

Bet kurš logu licējs, kas piedā šo pakalpojumu komplektā ar logiem, neliek uz putām? Lūdzu uzskaitīt. Piemēram Latvijas Logu un Durvju Ražotāju Asociācijā ir 22 biedri ( pēc interneta datiem). Un viņu doc. failā, par montāžu ir punkts: 10. Montāžas šuvju aizpildīšanai pielieto silikona hermētiķus, speciālās (kompresijas) blīvlentas, izolējošās putupoliuretāna auklas, putu siltinātājus, minerālvati un citus materiālus, kuri nodrošina nepieciešamās ekspluatācijas prasības. Putu siltinātājos nedrīkst būt bitumu saturošas piedevas un tie nedrīkst palielināt savu tilpumu pēc montāžas darbu pabeigšanas. Šuvju krāsošana nav ieteicama. Un koka logiem: 16. Montējot koka logus un durvis īpaša uzmanība jāpievērš montāžas šuvju aizpildīšanai:
- ieklājot putas, jāseko lai neveidotos ar putām neaizpildīti “tukšumi”,
- ja montāžas šuvē veidojas neaizpildīta zona starp putu siltinātāju un ārējo hidroizolācijas slāni, tad tajā obligāti jāiestrādā speciālas ventilācijas atveres loga vertikālās daļas apakšējā un augšējā daļā,
- ventilācijas atveres nepieciešamas arī gadījumos, ja kā siltumizolācijas materiāls tiek izmantota minerālvate,
- visos gadījumos montāžas šuves ārējā hidroizolācija un tvaika izolācija no telpas puses ir obligāta.
Tātad ir sarakstā putas! Tās sliktās, ko tikai "haltūristi" pielieto....??????

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Hmm (213.180.113.---)
Datums: 09/02/2013 10:52

Rx, bet ir uzskaitīti vēl 4 citi materiāli, neskaitot "un citus", bet visi redz un lieto putas putas PUTAS un TIKAI PUTAS? Parastais variants ir sapūš putas, apdari no ārpuses un iekšpuses veiks kaut kad kaut kas cits un punktu " visos gadījumos montāžas šuves ārējā hidroizolācija un tvaika izolācija no telpas puses ir obligāta." izpilda ļoti reti.
Protams tā ir sīkumainība un piekasīšanās, pats dzīvoju mājā kur logi mainīti pirms 10+ gadiem un monetēti tikai uz putām, šuves no ārpuses un iekšpuses apsmērētas ar ģipsi :). Nekāda vaina, vēl stāv vietā, ārā nekrīt, un pat ar termogrāfu tikai dažās vietās ieraudzīju problēmas.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********         **  **    **  ******** 
 **        **     **        **   **  **   **       
 **        **     **        **    ****    **       
 ******    ********         **     **     ******   
 **        **     **  **    **     **     **       
 **        **     **  **    **     **     **       
 **        ********    ******      **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727