UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

bēniņi, grauzēji
Autors: puu (78.84.103.---)
Datums: 23/11/2011 16:25

Tātad, ir 1 stāvu māja, kur bēniņi augstākajā pusē 1m, zemākajā 20cm, bēniņos cilvēks var tikt caur jumta lūku, un tikai. siltinājums kā senos laikos ap 40 cm skaidas ar krītu laikam. kā rudens, kā aukstums, žurki apceļ, rāpjas pa stāvu mājas sienu, un atrod kur tikt pārziemot, sūnainākais, ka no pagraba uz bēniņiem iet ventilācijas šahta, un kāda tajā iekrīt atrodas pagrabā. mednieksuns tās, kuras nepaspēj uzrāpties, nokož,tikai lasi pa 10 līķīšiem pa pagalmu. indēt bail , mājās 3 suņi, bērns. Ģipsis ar miltiem, superinde,100 slazdi. ieteikumi?

Re: bēniņi, grauzēji
Autors: ērms (46.109.116.---)
Datums: 23/11/2011 16:32

pirmkārt nolikvidē žurkām pārtiku- parasti tas viss ir dēļ mājlopiem, vistām, cūkām uc. ja to visu nav iespējams likvidēt, tad ir jāsamierinās un jākaro ar parastajiem līdzekļiem- slazdiem, indēm uc. man nav zināmi citi varianti

Re: bēniņi, grauzēji
Autors: puu (78.84.103.---)
Datums: 23/11/2011 16:42

ērms Wrote:
-------------------------------------------------------
> pirmkārt nolikvidē žurkām pārtiku- parasti
> tas viss ir dēļ mājlopiem, vistām, cūkām uc.
> ja to visu nav iespējams likvidēt, tad ir
> jāsamierinās un jākaro ar parastajiem
> līdzekļiem- slazdiem, indēm uc. man nav zināmi
> citi varianti

vienīgie mājlopi 3 suņi:))


Re: bēniņi, grauzēji
Autors: vlp (84.237.148.---)
Datums: 23/11/2011 17:13

Mana pieredze rāda, ka visefektīvāk ir sameklēt un aizbāzt alu izejas. Nepārtraukti kontrolēt kur jaunas. Indēšana un sišana netiek līdzi viņu vairošanās tempam.

Re: bēniņi, grauzēji
Autors: puu (78.84.103.---)
Datums: 23/11/2011 17:24

vlp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Mana pieredze rāda, ka visefektīvāk ir
> sameklēt un aizbāzt alu izejas. Nepārtraukti
> kontrolēt kur jaunas. Indēšana un sišana
> netiek līdzi viņu vairošanās tempam.

mjā... šoziem būs laikam jāsadzīvo ar "īrniekiem". Doma radās visu perimetru mājas sienai augšpusē apsist ar kādus 15 cm bleķi, lai nadziņi slīd...citas idejas nav... vēl jau maitas rāpjas pa koku augšā, kas blakus mājai aug, un tad no zariem lec uz jumta, tad caur pažobeli iekša... vispār pa nn gadiem nevaru saskaitīt cik tos grauzējus likvidējis...moška bēniņos webkameru, žurkionlain.net :))


Re: bēniņi, grauzēji
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 23/11/2011 17:57

Nomaini kādu suni pret kaķi :) Ja nopietni, tad visparastakie slazdi ar garšīgu ēsmu ļoti labi palīdz. Es katru rudeni nositu dažas peles un miers. Nedrīkst pielaist, ka sāk vairoties.

Re: bēniņi, grauzēji
Autors: aaaa (78.84.186.---)
Datums: 23/11/2011 18:08

Svensoniem ljoti cienjaa taa saucamaa pelju kante - apmeram 1m augstuma pa visu majas perimetru uzsista tada ka blekja palodzite ar kanti uz leju. Grauzeji shitam brinumam netiek paari. Protams, ja vien nav kaut kur piesliets slotas kaats pie fasaades. Eedamu neko nevajag - man pagajusho gadu ari pa koka fasadi uzraapaas un dzivoja kaut kur vai nu jumta siltinajuma, vai kaut kur pie skurstenja - starp spaareem, vareja dzirdet rosishanos. Bet mana gadijuma koka fasade bija ventilejama, resp 30cm no zemes sakas fasade, kas ir kadus 5cm nost no pasha karkasa - pa sho shkjirbu vinjas ari tika ieksha un lida uz augshu. Redzes, shogad to padarishanu aizbaazu ar metaala eveljskaidam - nu kaut kas lidzigs katlu berzhamai metala shvammei, tikai rupjakas un daudz asaakas - pats 2x sagriezu rokas ne pa jokam sho darbu veicot, pie tam biezaakajos aadas cimdos, kadus veikala pardod! Bet japiekrit Didzim, slazds ir pats labakais - parasti jau to pelju daudz nav - dazhas. Inde ari labi darbojas, ipashi pret zhurkam, jo ar slazdu zhurkas ir aarkaartigi gruti nokjert. Man radi veca koka maajaa gadu desmitiem cinijas ar zhurkam - kjera slazdos, katru gadu vairak par 2 neizdevas nokjert, jo maitas viltiigas. Bet kaa paradijas modernas zhurku indes ar paleninatu iedarbibu, kad zhurkas nesaprot, no kaa atliek pedaljus, ta ar to zhurku epopeja beidzas uz visiem laikiem, nu jau gadus 5 nav bijusi neviena.

Re: bēniņi, grauzēji
Autors: puu (78.84.103.---)
Datums: 23/11/2011 18:43

par to bleķa kanti ar pašam ideja radās, tas laikam risinājums uz nākotni. par metāla skaidām , stikliem, laikam nē, pats vienu caurumu ar stikla šķembam aizbāzu, aizmirsu, vēlak sagriezos.... pag gad nebija žurki, aizpagāšgad gan i sitamajos slazdos i humānajos, vēlak tik palaid pa dārzu, suns nokož, maisā, miskastē... līmes bija, slazdi, visādas viltības, kādas 40 toč pa sezonu saķērās.. vienreiz bija prikols, kādas 3 mazās dumiķītes vienā slazdā... par indēm būtu jau ok, bet aizlīdīs kaut kur, atstieps galus, tad kamēr tā salkanā smaka beigsies, aaaa.... moška sentēvu metodes, kanibālu mucā izaudzināt, vai apsvilināt ar lodlampu, palaist...nehumāni, bet...īri tak nemaksā..:))

Re: bēniņi, grauzēji
Autors: protuprotu (78.84.96.---)
Datums: 23/11/2011 20:04

iznīcinu žurkas ar zilajām tabletēm Storm.Tā nav inde,tikai sarecē asinis un beigta ir.Beigtā žurka nav indīga. Visi suņi dzīvi.

Re: bēniņi, grauzēji
Autors: Vilnis_Radio (87.110.231.---)
Datums: 23/11/2011 22:15

40 žurkas padaudz. Peles, jā, bet žurkas. Es ieteiktu apdomāt par cēloņiem, resp. kur viņas mitinās pa vasaru. Parasti lielāka žurku populācija ir, ja saimniecības ēkas bardakā, draza pa pakšiem, tai pat bēniņos vecas žurnālu pakas, matrači utt. Vai arī kaimiņi tādi, kam saimniecība žurkām tīkama. Ja visu daudzmaz tur kārtībā, grīdas cik ne cik slaukāmas, tad gan peļu gan žurku saime stingri samazinās. Zinu pēc pieredzes - man bija liela saimniecības ēka, agrāk kūts, bez grīdas - zeme, trūdi un latviski s... Viss nokrauts šķībi greizi. Izbetonēju grīdu, saliku plauktos mantas utt. Rudenī nostādināju kartupeļus pēc rakšanas - neviena grauzuma visā grēdā - tā nekad nebija bijis. Arī par bēniņiem - mēzu ārā, nekādi žurnāli utt, max. iztīrīt un vēl izslaucīt. Gan acij patīkamāk, gan grauzēju mazāk.
Reāli peles elementāri ar slazdiem ķert, ķert rudenī kad nāk iekšā kamēr nav. Peles ir reti stulbi dzīvnieki, tukšā slazdā pat kritīs. Žurkām tikai inde un intensīvi kad nāk iekšā līdz visas līdz pēdējai apkarotas, cita saprātīga varianta vienkārši nav. Indes mūsdienās tomēr nekaitīgākas mājdzīvniekiem, neesmu testu veicis, bet uz kārbas rakstīts visiem veikalā dabūjamajiem. Man ir kaķi, intensīvi indēju gadus 5, blakņu nav. Negatīvi, ka mēdz mirt un smirdēt, bet nu tāda dzīve. Šoruden veikalā redzēju indi ar mumificējošu efektu - varbūt mazāk smird, bet mēģināta nav.
Vairošanās tempi grauzējiem ir ārprātīgi un skādi nodara pamatīgu. Max. daudz iznīcināt, bez variantiem.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******     *******   **    **  ********  **     ** 
 **    **   **     **   **  **   **    **  ***   *** 
 **                **    ****        **    **** **** 
 **   ****   *******      **        **     ** *** ** 
 **    **          **     **       **      **     ** 
 **    **   **     **     **       **      **     ** 
  ******     *******      **       **      **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727