UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Jumta logi
Autors: ParodijaNeValsts (80.89.73.---)
Datums: 12/01/2020 22:53

Jumta logi ir lieliska lieta,man ir veseli 5gb Velux. Gaisma un svaigs gaiss mansarda telpās mums ir svarīga lieta,tāpēc nevaru vairs iedomāties,ja mums nebūtu to logu. Vasarai piepirku klāt Velux aizveramās,ārējās saules žalūzijas,lai saule tik traki nekarsē,ir labāk nekā iepriekš,kad nebija to žalūziju.Kad nav vajadzība aizsardzība pret sauli,rudens un ziemas laikā tās vnk sarulējas rullī augšējā loga daļā.Par to kondesātu tā varētu būt,jo nenotiek gaisa cirkulācija.Lai izvairītos no tā kondesāta,lielākos mīnusos vnk nevajag lietot iekšējās žalūzijas,lai notiek brīva gaisa piekļuve logam. Pēc instrukcijas ziemā ja nemaldos Velux iesaka nevirināt logus,tas laikam domāts sniega un sala periodos... toreiz paņēmu arī sniega aizsardzības komplektu,bet neesmu vēl to kasti atvēris:)

Re: Jumta logi
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 13/01/2020 10:13

Man mansardā ir 6 jumta logi rietumu un austrumu virzienos. Logi Fakro, bet šķiet bija vieni no energoefektīvākajiem uz to brīdi. Man nav nekādi aksesuāri tiem logiem. Ziemā un arī vasarās faktiski tos nevirinu, jo vērti tiek logi ēkas galos. Nekādu problēmu nav. Ziemā kad lielāks sals (zem mīnus 5 kādi) un logi nespēj nokust no ārpuses tad viņi ir ar sniedziņa kārtiņu vai nu kas attiecīgi ir uz jumta. Bet gaisma jau tāpat nāk iekšā. No iekšpuses nav arī kondensāts. Nekas netek nepil viss ļoti labi.
Es pieļauju ka liela nozīme ir tam, ka man ir 3 stiklu pakete jo Veluxam skatījos un tāda parametra logus nevarēju atrast resp Velux bija parastākās vecās paketes.
Arī savulaik lasīju un cilvēki rekomendēja nelikt bet labāk elektrību izmantot. Protams ka tā būtu bijusi reti muļķīga izvēle - bet nu tie logi arī labi izmaksāja.
Loga modelis - Fakro FTP-V U5.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 13/01/2020 10:21, labojis Vilnis_Radio.

Re: Jumta logi
Autors: martell (159.148.5.---)
Datums: 13/01/2020 10:55

Mansardā ir 4 Fakro logi ar vienkāršo paketi. Bez žalūzijām. Viegls kondensāts ir tikai pavisam drēgnos vasaras rītos, kad apkures nav (nav gaisa piespiedu gaisa cirkulācija), bet delta starp iekšu un āru ir liela. Normālos apstākļos nekāds mitrums neveidojas un kur nu vēl ledus. Sniegs parasti sakrājas tikpat daudz,cik uz jumta un nemaz tik ātri nekūst, no kā secināms, ka siltuma caurlaide ir pietiekami slikta. Ar termokameru neesmu skatījies. Jumts - viļņotās cementa loksnes.

No gaismas viedokļa ir ok, ja taisītu vēlreiz, tad mēģinātu iestrādāt tos garos Velux, tā lai logs ir līdz zemei un panorāma redzama arī nepieceļoties kājās. Nekā jau savādāk slīpajā plaknē gaismu nedabūsi. Lāča dibenu pareizi izbūvēt ar visiem stūriem diez vai sanāks lētāk arī rēķinot ilgtermiņā. Varbūt arhitektoniski glītāk tikai..

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   **    **  **    **  **      ** 
 **    **  **    **   **  **    **  **   **  **  ** 
     **    **          ****      ****    **  **  ** 
    **     **           **        **     **  **  ** 
   **      **           **        **     **  **  ** 
   **      **    **     **        **     **  **  ** 
   **       ******      **        **      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727