UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Jumta logi
Autors: aaaa (---.Red-79-148-6.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 27/12/2010 21:59

Arhitekts, kursh pats nav uzcelis sev maju, nav ne nieka verts, jo nezin tos visus standarta sikumus, ko skola nemaca un celjot maju ar to nesaskaras - apskaidriba nak tikai pasham uzceltaja maja dzivojot. Tas pats attiecas uz dazhadu mezglu vienkarshibu, izmaksam un praktiskumu. Man darba kolegei arhitekts bija sazimejis tadus brinumus, ka cilveks, kursh kaut vai siltumnicu savam rokam ir uzbuvejis uzreiz saprastu, ka shadi risinajumi cenas un izbuves sarezhgjitibas zinja ir vismaz x10, diemzhel arhitektam nulle saprashana no praktiskam lietam. Labs arhitekts, tapat ka labs celtnieks ir ljoti gruti atrodami.
Tiem, kas te aicina logu atvert, lai notiritu sniegu, nav ne mazakas saprashanas par jumta loga uzbuvi. Pirmkart vinjsh viss ir naturali aizsalis, otrakrt atverot viss sniegs iekrit maja ieksha, treshkart pec tam vinju ir ljoti gruti aizvert, jo visas spraugas ir sabirushi sniega gabali, ledus lauskas utt. Atvershana sniega tirishanai atkrit principa. Es tomer ticu, ka to jumta logu var iestradat ari kvalitativi, lai nebutu kondensata problemas, bet sniegs kusis ta vai ta. Kaut ar 3-kaarshu stikla paketi. Esmu redzejis, ka svensoni uz ziemu no iekshpuses jumta logam pie ramja pieskruve organiska stikla loksni, lai papildus siltumizoletu. Bet siltumu laizh ari pats ramis, ipashi engju vieta. Ja pabrauka un apskatas, kadi izskatas visu privatmaju jumta logi pavasari, tad ir skaidrs, ka shi problema skar pilnigi visus. Zem loga uz jumta ir tadi ledus kalni, ka maz neliekas.

Re: Jumta logi
Autors: aae (159.148.12.---)
Datums: 28/12/2010 10:08

Ir protams zināmas neērtības, bet ja jau tā gribās ekonomēt uz siltumu un samierināties ar tumšāku telpu, var būvēt istabu vispār bez logiem, iekarināt iekšā vienu to pretīgo ekonomisko spuldzi un esi laimīgs :-). Un ko citu, ja ne jumta logu, sagaidīt no arhitekta, kuram pats esi pasūtījis māju ar mansardu? Viņa uzdevums tiešām nav nodrošināt hidroizolāciju, bet saprojektēt dzīvošanai patīkamas telpas. Ar tīrīšanu arī nav tik traki, ja ļoti gribās, var to sniegu/ledu dabūt ātri vien nost.

Re: Jumta logi
Autors: kaamis (---.client.microlink.lv)
Datums: 28/12/2010 10:11

+1 aae

Ja jau tie jumta logi būtu tik liels FAIL tad tos ne1 nelietotu!

Re: Jumta logi
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 28/12/2010 11:22

Tā jau ir, skopais maksā divreiz (skaitli var mainīt) ;)

Arhitekta uzdevums ir izdomāt, lai mājas iemītniekam nebūtu tumša kāpņu telpa, kurā klupdams, īpašnieks lādētos vēl vairāk kā par tādu pārejošu parādību kā kupenu uz jumta loga. Protams, gaismu iedabūt var arī ar citiem paņēmieniem, tomēr tie var izrādīties dārgāki (iļjiča spuldzīti vada galā neskaitīsim).

Privātmājas projekts no daudzstāvu nama projekta atšķiras vien ar lapu skaitu, taču cenu starpībai nav nekādas proporcionalitātes. Ja kāds būtu gatavs par to maksāt, tad arī viņam būtu cerības (visai pamatotas, sastādot rūpīgu projektēšanas uzdevumu) saņemt visu to mezglu risinājums un pirmsprojekta izpētes, modeļu 1:1 celtniecību utt. Taču neviens skaidrā prātā ar to nenodarbosies (nepasūtīs), diemžēl, darbu prasīt gan nekautrēsies.


(c) mēs varam visu, visu nepasūta, baidās

Re: Jumta logi
Autors: raihs (46.109.51.---)
Datums: 28/12/2010 11:25

Personiski man pietika ar iepriekš minēto argumentu-
par to naudu ,kas jāiegulda logos+jāapmaksā siltuma zudumi,es kaut kādu ekonomisko spuldzīti varu svilināt pusgadsimtu bez izslēgšanas. Pilnībā piekrītu aaaa viedoklim,ka jumta loga niša kalpo kā lieliska piltuve siltuma izvadīšanai

kaamis

Tu savu komentāru uzskati kā argumentētu pamatojumu jumta loga ievietošanas lietderībai?:))) comoon:)

Re: Jumta logi
Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 28/12/2010 11:32

Nu vēl jau ir tāda lieta kā vēdināšana, to ne ar kādu ekonomisko/neekonomisko spuldzīti īsti nedabūsi. Iespējams, gan ka kāpņu telpā, kur jumts ir augstu gaisā, tas nav pārāk aktuāli, bet kādā istabā gan varētu būt svarīgi...

Re: Jumta logi
Autors: kaamis (---.client.microlink.lv)
Datums: 28/12/2010 11:45

Katrai lietai 2 puses man bēniņos ir 2 jumta logi kas izgaismo katrs savu istabu ar gala logiem bija par maz gaismas citu jēdzīgu iespēju dabūt papildus gaismu telpa neredzēju. Ta pai ieprieks pieminetā vēdināšanas iespēja telpā. Personīgi man patīk skats pa jumta logu negaisa laika kā lietus sitas pret logu... logs piedod mājīguma sajūtu. Nu protams pa jebkuru logu ir siltuma zudumi telpa patīk vai nē tas tapat ka vasarā telpa caur viņu uzkarst daudz ātrāk. Ne1 jau nav spiesta lieta likt obligāti to logu gaumes dažādas te wnk japaņem papīra lapa un jāsaraksta + un - un jāpieņem gala lēmums.

Re: Jumta logi
Autors: Marcos (---.fktk.lv)
Datums: 28/12/2010 11:50

Sniegs uz jumta nemaz tik ilgi nav, max 3 mēnešus gadā. Man jumta logi patīk, sevišķi jumta stāva vannas istabā, gaismas un vēdināžanas dēļ.

Re: Jumta logi
Autors: aaaa (---.Red-81-44-246.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 28/12/2010 12:07

Nee. nu ja par estetiku, teikshu ari, ka man tas jumta logs ljoti patik, tur nav divu domu, ka jau te teica, ipashi mansarda vannasistaba - burvigi - sedi uz poda un skaties, kaa dzenis priedee kalj. Ir vinju iespejams iestradat labi, bet vienkarshi tam no pasha sakuma ir japieversh ipasha uzmaniba, logs jaiestrada pedantiski. Un obligati tikai un vienigi ar 3-stiklu paketi un koka raami. Tvaikizolacioja svariga, buutiba vissvarigakais aspekts jumta loga iestrade.
Bet nu laikam japiekrit Ambrosio domai, ka 2 pilni stavi neatsver nevienu jumta logu. Var tachu uztaisit vannasistabu ar iistu smuku logu. 2-pilni stavi noteikti ir letak ka mansarda maja, nu vizuali gan pilniga pornuha, ipashi ar piramidu virsu, bet nu visus labumus nevar reizee gribet.
Ja liktu velreiz, njemtu logus, kam engjes augsha, butiba jumta logs ir tas elements, kas japerk pats dargakais, kads ir noperkams, jo katrs modelis uz augshu ir ar kaut ko labaks. Letos absoluti ne, ta ir naudas izmeshana miskaste.

Re: Jumta logi
Autors: Valdis Liepa (212.93.100.---)
Datums: 28/12/2010 12:13

Jumta materiāls nosaka loga rāmja izvirzījumu līdz ar to arī aukstuma tiltiņa plašumu, kur ārpusē varētu saledot, arī slīpumam zem 45* ir nozīme sniega daudzumam.
Ja cilvēks no rīta un vakarā atvērs savu jumta logu, tur nekādi ledus kalni nebūs uzkrājušies.
cits jautājums ja tā telpa vispār nav vajadzīga, vai to vispār tad ir jāapkurina.

Re: Jumta logi
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 28/12/2010 14:22

es tagad divreiz padomātu pirms jumta logu likšanas.
īpaši komplektā ar dakstiņiem. ja bleķa jumta gadījumā logu var pamatīgi noblīvēt, galu galā pat salodēt savienojuma vietas, tad dakstiņu jumts ir riktīgi "caurumains". tas lieliski kalpo pie stiprākajām lietus gāzēm, bet zem loga izveidojies ledus klucis beigās nostopē ūdeni un tas sāk vilkties augšup pa dakstiņiem un atrod kur iztecēt. tas notiek pie temperatūrām, kas tuvas nullei.
manā gadījumā vienīgais variants ir visu sniedziņu uzreiz noslaucīt.
te vajadzīgas jumta kāpnes, (šoruden nepaspēju) jo uz plāna sniedziņa nenoturēsies, a bieza, kāpjama kārta jau būs paspējusi uzaudzēt ledus kluci un pārbaudīt lamināta izturību pret samirkšanu

Re: Jumta logi
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 28/12/2010 14:25

jā, un vasarā es savus jumta lodus sedzu ciet ar atstarojošo izolāciju, lai tiešie saules stari nekarsē mansardu. vasarā gandrīz jau pierunāju sievu tos logus pareizināt ar 0.

Re: Jumta logi
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 28/12/2010 14:48

Kapēc ne jumta izbūve ar parastu logu? Sēžot ari caur to var redzŗt dzeni kaļam. Ari atvērt un pavēdināt var. Un ja kautko sāk kausēt, tad jākausē līdz pat ietekai drenāžā, jo citādi zemāk tik un tā uzsalst ledus kalni.

Re: Jumta logi
Autors: Garamgājējs (---.gov.lv)
Datums: 28/12/2010 15:33

Nav nekādas starpības, kas ir jumta logu ražotājs - Velux, Roto utt.

Jāskatas no 2.puses: plusi un minusi.

Plusi:

1. jumta logam galvenais pluss ir lielākā dienas apgaismojuma spēja nekā parastajam logam vertikālā sienā, pie tam kādās 2-3 reizēs.
2. vasarā baigais pluss - svaigais gaiss caur ventilācijas vārstu, it sevišķi tas ir aktuāli tādā vasarā kā šogad bijusi...

Minusi:

1. Galvenais minuss, par ko neviens ražotājs-pārdevējs nakad neruna - visi jumta logi vairāk vai mazāk raso apkures periodā un ūdens pilieni tek pa sienu logam apakšā. Tatad jāliek lupatiņa zem loga vertnes...
2. Vasaras pluss - tas arī ir ziemā baigais minuss - ventilācijas vārsts atvērtā stāvoklī baigi pūš ar sala gaisu, bet aizvertā stāvoklī logs atkal sāk rasot...

Šeit es uzradīju personīgo pieredzi ar saviem jumta logiem, kā arī informāciju no celtniekiem.

Starp citu pie manis bija jumta logu apsekošanā viens no Latvijas dileriem-izplatītājiem un par minētajiem minusiem neko nevarēja iebildēt...

Tatad ir kā ir...visdrizāk tie logi domāti siltākam eiropas klimatam, kur nav sniegs un pat pa ziemu ir +10/+12C ārgaisa temperatūra...

Re: Jumta logi
Autors: rbb (217.199.119.---)
Datums: 29/12/2010 10:48

Jumta logu mīnusi ir atrisinati, bet ja varat iztikt bez jumta loga tad tā arī darat!
Pareiza jumta loga iestrāde ir dārgs un darbietilpīgs proces.

Re: Jumta logi
Autors: meeerin (78.84.89.---)
Datums: 30/01/2011 18:48

Manā pilna mansarda jumtā ir 10 jumta logi, kas izgaismo un vēdina 3 istabas, vannas istabu un kāpņu telpu. Jumta segums ir dakstiņš. Arī es esmu novērojis dažiem logiem ne saules pusē zem logiem pa zemseguma plēvi lejup tekošu ūdeni atkušņa periodā. Iekšpusē gan nekas nav sūcies. Šogad K-Rautā iegādājos teleskopisku speciālu jumta tīrīšanas rīku ar kuru no zemes var nogrābt sniegu no vismaz pus jumta augstuma, arī šis ir risinājums. Bet nepiekrītu ka vajadzētu atteikties no jumta logiem tikai tāpēc, ka tos ir pamatīgāk jāiestrādā un ekspluatējot jāapkopj. Tad jau visiem praktiski jābūvē tikai līvānietes.

Re: Jumta logi
Autors: Ātrais Torņu Serviss (---.ernis.lv)
Datums: 13/03/2011 10:41

Šiem darbiem ļoti labi noder alumīnija torņi no "Ātrā torņu servisa" torņu nomas. Alumīnija torņu noma ir Krūzes ielā 3, 29256966, info(at)ats.lv, www.ats.lv

Re: Jumta logi
Autors: Rainis (90.139.17.---)
Datums: 12/01/2020 20:58

Izlasīju un nobijos. Es vēl varu paspēt no projekta izņemt jumta logus, bet tad mansardā būs tumsa...

Re: Jumta logi
Autors: Pelēcis (84.237.255.---)
Datums: 12/01/2020 21:54

Mums ir mansards ar 4 jumta logiem. Visas augstāk minētās problēmas atkrīt ar kasešu žalūziju pielikšanu jumta logiem. Tas rada papildus stikla funkciju ziemā, silta virsma un nekas neraso. Vasaras karstumā aizver žalūzijas kaut līdz puslogam, un nekas nekarsē.

Re: Jumta logi
Autors: parks2020 (80.89.75.---)
Datums: 12/01/2020 22:40

Vislielākās ziepes ar Velux logu ir pie mīnus 25iem grādiem, aizverot velux oriģinālo žālūziju līdz galam ciet(siltais telpas gaiss stiklam klāt vairs netiek), no rīta loga apakša konkrēti noledojusi.
Pirmos gadus dzīvoju bez žalūzijām,tad reklāmas ietekmēts, noprku,jo lasiju ,ka zalūzija paildus nodrošinās pret siltuma zudumiem,bet dzīvē viss ir savādāk....tagad augstajās naktīs atstāju 3 centimetrus no apakšas žalūziju vaļā,protams nosvīst,bet ledus kluči neveidojas

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  **    **  ********  
  **  **   **     **  **     **   **  **   **     ** 
   ****    **     **  **     **    ****    **     ** 
    **     ********   *********     **     ********  
    **     **     **  **     **     **     **        
    **     **     **  **     **     **     **        
    **     ********   **     **     **     **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727