UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

dzīvokļa pārplānošana
Autors: topogrāfija (---.btv.lv)
Datums: 06/11/2008 11:14

Sveiki, pakonsultejiet lūdzu :
1) vēlos legalizēt :) dzīvoklī veiktās pārbūves. Ir nojaukta vannas iztaba un wc koridorā (tagad tur virtuve) un virtuves vietā -tagad ir vannasistaba. Nesošās sienas nav aiztiktas :) Vai šis arī būs vienkāršotā pārbūve (vai kā tur sauca). Cik izmaksās legalizēšanas process, varbūt var atsaukties kāds arhitekts, kas varētu uzņemties to darīt ?

2)par citu dzīvokli - ja dzīvoklis ir pārbūvēts, ir saskaņots projekts, vēl notiek remontdarbi sīki.....vēlos pirkt dzīvokli - kā notiek dzīvokļa nodošana ekspluatācijā (prakstiski) - un tas laikam noteikti jāprasa pārdevējma !

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: rbm (---.tekla.com)
Datums: 06/11/2008 11:32

Ceri ka tev apaksejie kaimini ir labi - bez vinu piekrisanas par WC parcelsanu virs vinu virtuves, legalizeties nesanaks. ja nekas nesoshs netiek aiztikts, tad pietiek ar apliecinajuma karti, kura iezime veco/jauno planu, dabu parakstus no arhitekta un majas apsaimniekotaja un viss, talak ka otraja gadijuma.

par otru. pabeidz remontdarbus, aiziet uz VZD pieteikt pilno inventarizaciju, pec tam ar jaunajiem dokuemntiem uz buvvaldi.

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: topogrāfija (---.btv.lv)
Datums: 06/11/2008 11:55

Paldies par atbildi
1) pārsvarā visiem kaimiņiem dzīvoklī ir šāda tipa pārbūve...tieši tā kā man

2) inventarizācijas leita jau ir gatava, - tas nozīmē,ka nodot ekspluat. nav problēmas.....? būvinspektors jāsauc uz vietas?

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 07/11/2008 13:10

1. Tas, ka arī citi kaimiņi tāpat pārbūvējušies, vēl nav rādītājs, kaut apakšējā kaimiņa svaigs inventarizācijas plāns bez atzīmēm par nelegālu būvniecību varētu arī aizstāt viņa rakstisku piekrišanu, ja vien santehniskās ierīces virtenē viena virs otras. Var šito taisīt atvieglinātajā kārtībā, tik dažus parakstus vairāk vajadzēs salasīt.

2. Standartsituācijā problēmu nebūs, ja vien tās standartsituācijas dabā būtu sastopamas :) Vistuvāk ideālam būs situācija, ja remonts paneļmājā vai citā "nevēsturiskā" objektā. Tad tik aizstaigāt uz būvvaldi pie inspektora un viņš jau novirzīs, kur vajag (Rīgā birokrātiskā kārtība ir nedaudz mainījusies).

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: topogrāfija (---.btv.lv)
Datums: 07/11/2008 14:38

1. Ok
2. apmērām skaidrs, bet kā tieši process notiek -tas mani interesē - aizej ar projektu un invent.lietu pie inspektora un viss -dabū parakstu ? kaut kāda ugunsdrošība un sanmezgli -tie jau inventarizācijā neparādās - tos nenāk pārbaudīt, vai jāsauc spec uz vietas?

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 08/11/2008 12:49

2. Tik vienkārši tomēr nav. Aizstaigā ka vien pie inspektora un dabūsi visu informāciju bez "klusajiem telefoniem". Manos ikdienas pienākumos neietilpst objektu nodošana, tāpēc zināšanas vairāk teorētiskas, ne aktuālās praktiskās.

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: gradis (87.110.128.---)
Datums: 15/11/2008 11:32

Varu dokumentus nokārtot, t.29534339.

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: inara (---.ntlworld.ie)
Datums: 19/01/2009 15:51

gribu nojaukt starpsienu starp istabu un virtuvi.ar ko man jaasaak...kaa notiek sis process no sakuma lidz beigam?
man pieder vienistabas dzivoklis,1 st.brezneva laiku celta maja.maajaa bija jau veikts eiro remonts,kad pirku...bet tas saurais koridors tik aiznem daudz brivas vietas.....paldies.

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 19/01/2009 17:42

Sākt? Kaut ar dzīvokļa plāna un mājas sērijas izlikšanu internetā, lai saprotošie var ko jēdzīgu ieteikt. Teorētiski šai sienai nevajadzētu būt nesošajai un attiecīgi var iet atvieglinātās rekonstrukcijas ceļu, tiesa, ne visas būvvaldes zin, ko tas nozīmē ...

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: inara (---.ntlworld.ie)
Datums: 19/01/2009 18:17

paldies.tatad
1)arhitekts un atlauja
2)plans..kur un kaa lai to dabuu?
3)celtnieki
4)jauns dzivokla plana apstiprinajums
UN TAS VISS?!
VEELREIZ PALDIES PAR ATBILDI.

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 20/01/2009 13:41

Inventarizācijas plāns ir Tavā dzīvokļa īpašumtiesību dokumentu mapītē pie Zemesgrāmatas apliecības, pirkuma līguma, apdrošināšanas utt. Iesākumā pietiks ar to, tāpat dabūt padomjlaiku mājas rasējumus vai vismaz cilvēku, kas kaut ko sakarīgi atcerās, nav viegli.

Celtnieki nav piederīgi dokumentu sakārtošanas procesā, viņi ir paši par sevi.

Nezinu, kas Tev par sēriju, bet līdzšinējā pieredze vairumā gadījumu saka, ka tomēr siena starp istabu un virtuvi ir nesošā un attiecīgi projekts pēc pilnas programmas. Vislielākais šķērslis ir pārējo kopīpašnieku piekrišana, kas lielākās mājās (100 +/- dzīvokļi) šo procesu padara tuvu bezjēdzīgam.

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: kovas (131.207.242.---)
Datums: 10/02/2009 13:39

Ināra- nepi$ bobi un santīmu un savu laiku. :) Aizej pie arhitekta un ja siena nav nesošā tad viss ir vienkārši un man tādu vienkāršotās renovācijas projektu uztaisīja par Ls60 pirms gada. Galvenais atrodi tādu, kas zina ko tas nozīmē un kā tas jādara un tad tev jau iedos gatavu dokumentu ko nest uz būvvaldi un dabūt atļauju sienu jaukt nost. Vēl vajadzēs dabūt saskaņošanu no apsaimniekotāju. Ja ir namu pārvaldes, tad vari aprunāties ar viņiem lai parāda jau esošos citu cilvēku pārplānošanas projektus, jo tajos var atrast arhitektu kontaktus, kas tos projektus ir taisījuši. Man viss šis pasākums izmaksāja ~110Ls kur 60 bija arhitektam un 50 jauna inventarizācijas lieta.

Ja, protams, siena ir nesošā, tad tas ir pavisam cits stāsts un citas summas.

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: Erikson (---.dialup.triatel.lv)
Datums: 10/11/2009 17:04

Labdien varbut kautkas zin, kur dabut, vai apskatit, 647 seriju maju tehniskus rasejumus? Kur var redzet nesesos sienus un starpsienus, tehniskas shahtas un ventiacija shahtas.

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 10/11/2009 19:56

Gandrīz nekur. Es sev tā arī neko jēdzīgāku par pāris mutiskām konsultācijām un nesošo sienu noteikšanas metodiku neesmu uzzinājis. Tā ir lielpaneļu māja, kur gandrīz visas konstrukcijas kaut ko nes, tomēr ir arī dažas nenesošas - sanmezgli un virtuves-gaiteņa starpsiena.

Gan jau biji domājis 467.sēriju?

Re: dzīvokļa pārplānošana
Autors: Erikson (---.dialup.triatel.lv)
Datums: 11/11/2009 09:43

Tieshi ta 467.:) Sienas starp istabam noteikti ir nesošas, bet ir šaubas par sienu kura atdala lielu istabu no koridorina kur atrodass tualets un vannas istaba.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **         **     **  **     ** 
 **   **   **     **  **    **   **     **   **   **  
 **  **    **     **  **    **   **     **    ** **   
 *****     ********   **    **   *********     ***    
 **  **    **         *********  **     **    ** **   
 **   **   **               **   **     **   **   **  
 **    **  **               **   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727