UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Pārplānošanas birokrātija (LT projekts)
Autors: KristiansG (94.30.141.---)
Datums: 24/08/2008 18:58

Sveiki,
Esmu iegādājies dzīvokli, kurā jau ir veikta patvaļīga pārplānošana. Jaunais lietuviešu projekts, 1.5istabu dz. Palielināta vannasistaba: izjauktas starpsienas, apvienojot tualeti un vannasist. ar koridoru uz virtuvi. Tāpēc starp istabu un virtuvi ir iztaisīta neliela aile. Pastāv iespēja, ka tiks izsaukta būvinspekcija, tāpēc ir doma taisīt projektu.
1) nav skaidrību par to, vai tika skarta nesošā siena (starp virtuvi un istabu; tā ir siena tieši pa vidu mājas paneļiem),- siena ir diezgan plāna (kādi 13cm), bet kāds pieminēja, ka šai sienai (starp virtuvi un istabu) ir zināma funkcionāla nozīme; varbūt kāds zinās precīzāk;
2) vai šo jautājumu ir vērts mēģināt pa tiešo risināt ar būvvaldi? vnk, ja izrādās, ka aile ir nesošajā sienā, tad draud lielais projekts (ar parakstu vākšanu),- un es šaubos, vai spēšu savākt parakstus no visiem iedzīvotājiem. Domāju jau daudzi ir saskārušies ar šo absurdo situāciju.

Varbūt ir labāki risinājumi? Piem., nav projekta, bet atzīmē 'patvaļīgas būves pazīmes' (nevaru pārdot dzīvokli, bet dzīvošanai der). Būtu priecīgs dzirdēt jebkuru padomu.

Re: Pārplānošanas birokrātija (LT projekts)
Autors: jtdesign (89.201.70.---)
Datums: 24/08/2008 21:31

Diemžēl, likumdošana ir diezgan bezzobaina un klienti neprasīgi, tāpēc, ne tikai dzīvot, bet arī pārdot varēs bez problēmām, ja vien kādā galīgā nepārdošanas brīdī vienīgais reālais pircējs bez sakārtotiem papīriem nepirks. Kamēr nebūs atnācis būvinspektors (paši viņi tā nemaz nenāk, parasti kāds viņus izsauc), pārbūves fakts pat netiks atzīmēts, ja neskaita ZG nepieciešamo jauno inventarizāciju, bet inventarizatori, cik zinu, ar stučīšanu īpaši neaizraujas.

Par tēmu, tā laikam tomēr ir nesošā siena un kaut tik savas drošības labad der izpētīt, cik labi iepriekšējais īpašnieks to caurumu izsitis. Tā kā konstrukcijas var būt pasnešosas/paškopāturošās vēl simts gadu, caurums var būt ticis izsists visai rupji, ir redzēti tādi varianti.

Re: Pārplānošanas birokrātija (LT projekts)
Autors: KristiansG (94.30.141.---)
Datums: 24/08/2008 21:38

Mjā, bet dotā situācija ir sarežģītāka,- apsaimniekotāja cilvēki bija ienākuši un to visu piefiksēja. Tagad mudina taisīt projektu. Un tādēļ ir tik liela interese par alternatīviem soļiem, jo pieļauju, ka šis ir tas gadījums, kad būvinspektors var tikt izsaukts.

Re: Pārplānošanas birokrātija (LT projekts)
Autors: aaaa (84.237.203.---)
Datums: 24/08/2008 22:52

Vai tad nav dzivokla plans, kura skaidri un gaisi ir iezimets, kura ir nesosa un kura nenesosa siena. Ja tas nav zinams, vajag kaut kur apaksa pameginat paurbt caurumu. Panelmajas visas nesosas sienas ir no dz b paneliem, bet nenesosas starpsienas bija no kaut ka pavisam miksta - isti nezinu, kas tas ir, bet laikam kaut kas lidzigs gazbetonam. Isak sakot panelmajas ieurbt dz b paneli ar parasto urbi bus pavisam pavisam gruti, nenesosaja siena, savukart, urbis iet ieksa, ka sviesta.

Re: Pārplānošanas birokrātija (LT projekts)
Autors: KristiansG (---.exigengroup.lv)
Datums: 08/09/2008 14:41

Ja nu kādu tas nākotnē interesēs - jā, tā tiešām ir nesošā siena. 13cm biezās sienas lietuviešu projektā mierīgi var būt nesošās, bet, cik sapratu, viss ir atkarīgs no plātņu (jeb kā to sauc) izkārtojumu. Lietuviešu projekts ir bik specifiskāks nekā daudzas panelenes - konstrukcijas tiešām ir pašnesošas/pašsaturošas, un nav izteiktu ļoti biezo nesošo sienu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********    ******   ********    *******  
  **  **   **     **  **    **  **     **  **     ** 
   ****    **     **  **        **     **  **        
    **     ********   **        **     **  ********  
    **     **         **        **     **  **     ** 
    **     **         **    **  **     **  **     ** 
    **     **          ******   ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727