UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (---.balticom.lv)
Datums: 20/07/2008 13:53

Kas nevēlas sev lēti nepārdomātu projektu savai privātmājai, var sazināties ar mani, mēs par izdevīgu cenu vienosimies par privātmājas projektu. Varu sniegt Jums mazu ieskatu pēc tā kā tiek aprēķināta summa projektam. Tas viennozīmīgi ir atkarīgs no ēkas kvadratūras un atrašanās vietas. Ja tagadējā tirgū ēkas buvniecības izmaksas ir ap 600Ls/m2, tad arhitekta darbs mērojams kā 5%-10%, savukārt citu piedāvātas zemās cenas, kas ir tikai 100Ls vai 200Ls, tās droši vien ir tikai bildītes, lai pasūtītājs varētu izvēlēties sev apmēram, bet saskaņot projekts ir skaitāms, plus mīnuss, tūkstošos. Atkarībā no objekta, mēs varam vienoties par visām summām. Ta pat man nav skaidrs, kad dala pasutitaju uzreiz pec summas nosauksanas kaut 1000 LVL, kas ir loti leti, saker galvu un saka nee, bet ja arhitekts ari strada, ko viniem pa velti stradat, taja skaita, ja jaunbuves celtniecibas darbi merojami 100000LVL un ja projekts 1000LVL, tad to nevar atlauties.

mans mob. 22049080

Re: Projekts privatmajai
Autors: J.K (78.84.204.---)
Datums: 20/07/2008 18:48

Spameris, pie tam bada nomocīts :)

Re: Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (---.balticom.lv)
Datums: 20/07/2008 19:38

nevis bada nomocits, bet gan izpalidzigs par sapratigu samaksu, ja tev blin ir kas iebilstams, tad nelasi un neatsaucies. Izdari kautko pats.

Re: Projekts privatmajai
Autors: EjTakTu (78.84.57.---)
Datums: 20/07/2008 21:48

priekš Kaspichus
Ja vēlies sevi pārdot, tad tas ir jāmāk. ;) Ar savu tekstu Tu aizbaidi potenciālos klientus. Vispār jau šito tekstu varētu bīdīt sludinājumos, jebšu kaut vai sadaļā "Kur lētāk". Bet tā kā esi ielicis sadaļā "projektu apspriešana" tad nāksies vie Tavu projektu apspriest :D Ar savu otro komentu Tu tik un tā esi visus klientus jau aizbaidījis. Tā kā neņem ļaunā, ka mazliet paķidāšu.
Pirmkārt Tu savu peršu sāc ar negatīvo valodu (Kas nevēlas sev lēti nepārdomātu...), kas ir galīgi garām. Otrkārt - nedrīkst veidot tik sarežģītus un garus teikumus. Man ar piemīt reizēm niķis kārtīgi nopļurkstēties. Taču teikums no 54!!! vārdiem? Es gan tur ieskaitīju ciparus un saīsinājumus, bet pieturzīme tomēr neieskaitīju :) Treškārt. Ja Tu piedāvā kādu produktu, nedrīkst žēloties par citiem klientiem. Ja nav kaut kas skaidrs, tad noskaidro :D nevis uzbāzies ar to potenciālajiem klientiem. Ceturtkārt. Ja kāds uzraksta to, ko tu nevēlies, tad nelamājies, nedusmojies. Arī negatīva reklāma ir reklāma ;)Labi, pietiks kritizēt.Ātrumā pamēģināsim uzcept tekstu, kuru varētu ielikt Tavējā vietā...

Kas vēlās par izdevīgu cenu pārdomātu projektu savai privātmājai, var sazināties ar mani. Varu sniegt mazu ieskatu, kā tiek aprēķināta summa projektam. Summa atkarīga no ēkas kvadratūras un atrašanās vietas. Pašlaik ēku būvniecības izmaksas aptuveni ir Ls 600/m2. Arhitekta darbs mērojams 5 – 10% no izmaksām. Dažkārt tiek piedāvāti projekti pat par Ls 100 - Ls200. Taču tās ir tikai bildītes, lai pasūtītājs varētu aptuveni izvēlēties sev piemērotāko. Pilnībā saskaņots projekta cena tik un tā būs vismaz Ls 1000. Atkarībā no projekta, mēs varam vienoties par jums izdevīgu cenu.
Vari lietot bez autortiesību atlīdzības :D

Re: Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (80.90.20.---)
Datums: 21/07/2008 09:22

Paldies, bet man tobrid bija uznacis besis, kan priv sfera, gan seit palasot citu nepardomatas kritikas citu sadalas, smiekligi bija un ari kas uzsita asini, bet nu es atvainojos un paldies par sadiem tekstiem, ja bus iespeja, gan izmantosu, paldies!

Re: Projekts privatmajai
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 21/07/2008 09:49

pīāra konsultācijas, psihoterapija, teorētisks un praktisks tehniskais atbalsts, un vēl kādas, pagaidām, neatklātas jomas, - daļeko paiģos, EjTakTu.

Re: Projekts privatmajai
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 21/07/2008 10:04

v_t
"Ej tak tu" krieviski skan "pašol ka ti" ;) Tā kā tuvu vai tālu, bet jāiet :D

Re: Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (80.90.20.---)
Datums: 21/07/2008 10:08

tagad te sakas komplimenti

Re: Projekts privatmajai
Autors: rbm (62.85.20.---)
Datums: 21/07/2008 10:56

to Kaspichus

Es kā potenciālais pircējs gribēju noskaidrot sekojošus jautājumus:
1. Kāds sakars projekta izmaksām no vietas - es vēl piekristu ka atkarīgs no reljefa, apbūves noteikumiem, apkārtējās apbūves. Bet teiksim kāda starpība vai tā ir Mārupe vai Skrunda?
2. Vai vienādas platības "parasta 2stāvu kaste" ar divslīpu jumtu un kolineālā stilā ieturētas mājas projektu izmaksas būs vienādas? Platība un zemes gabals viens un tas pats.
3. 5-10% tā ir cenas starpība par 200%. Kas tad ietilpst tajos 5% un kas 10%?
4. Kā man zināt ka arhitekts uztaisīs to ko man vajag, nevis kārtējo tipprojekta klonu vai pašapliecināšanās projektu, vēl pirms nolīgstam cenu?
5. Vai jūsu pakalpojumos 5-10% no projekta tāmes ietiplst tikai projekts+kopijas no paroc/aueroc tehniskām mezglu skicēm vai arī ūdnesapgādes, apkures, elektroinstalācijas projekti un datorvizualizācijas?

Re: Projekts privatmajai
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 21/07/2008 11:51

Kaut man netika jautāts, iebāzīšos ar saviem apsvērumiem:

1. No vietas atkarīgs tādā mērā kā: a)vietējie apbūves noteikumi un būvvaldes darbības prakse; b)zemes gabala konfigurācija, izmēri, reljefs, komunikācijas utt. Nezinu, kāda starpība būtu starp Mārupi un Skrundu, bet starp Mārupi un Jūrmalu tā ir ievērojama.

2. Ja vienādi 1.punktā minētie noteikumi, tad it kā nav iemesla būt dažādām cenām, taču tāpēc jau ir tirgus.

3. Atšķiras ar: a)arhitektūras sarežģītība vai trivialitāte; b)projekta sastāvs. Un ne tikai.

4. Savstarpējas diskusijas/sarunu rezultāts. Taču klientam jau sākumā par primāro uzstādot summu, teiksim, Ls 500 robežās, ne diskusijai, ne sarunām nav īpaši stabila pamata. "Štučnij tovar" vienmēr maksā ievērojami vairāk kā Ķīnas rūpnīcā saštancētais.

5. Līgumā tas viss tiek atrunāts. Tikai nevajag sacerēties, ka tas viss nāk līdzi automātiski "kā dāvana 30,000 eiro apmērā" (dzīvokļu pārdošanas reklāmas plakāts Brīvības ielā 139, Rīgā).

Re: Projekts privatmajai
Autors: rbm (62.85.20.---)
Datums: 21/07/2008 12:07

to jtdesign.
Es jau prasīju kaspicham, kam cenu nosaka vieta un mājas platība. bet cena lēkā no 5-10% (cik var saprast no citiem tematiem tikai par arhitektūru).

Re: Projekts privatmajai
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 21/07/2008 12:18

to rbm 10:56:
1. Visticamāk dēļ noteikumu ievākšanas/saskaņošanas atšķirīgajiem apjomiem (ko vairumā gadījumu izdevīgāk veikt klientam pašam!);
4. Droši vien tikai redzot viņa iepriekšējos darbus.
Ja godīgi, es tieši no Tevis minētā jau sākotnēji visvairāk baidījos, un ilgu laiku mocīju sevi un dažu arhitektu, zaudēdams laiku un naudu. Viss izkustējās, kad kādā naktī dzīvojamās mājas plānojuma patreizējo versiju burtiski nosapņoju, savukārt eku izvietojumā (pagalma veidolā) trūkstošo klikšķi man iedeva arhitektūrā nesertificēts cilvēks ar plašu redzesloku (Z/S "Saliņas" vadītājs):
[www.lak.lv]
Atlika atrast sertificētu arhitektu, kurš būtu ar mieru pārzīmēt un parakstīt manas skices. Būvniecības beigās gan, iespējams, rezultāts atšķirsies un nāksies visu formalizēt un skaņot atkārtoti, toties procesa gaitā nejūtos tik ierobežots.
Es ieteiktu uzklausīt visus, tomēr uz vārda neklausīt nevienam, izņemot savu intuīciju! Vilnis kazāks, piemēram, runā par īpašu "cilvēka dzīves režisoru", kurš vismaz gadu censtos noskaidrot un formulēt būvētiesgribošas ģimenes locekļu vēlmes un beigās ieteiktu atbilstošu arhitektu. Cik ir cilvēku, kas spētu to apmaksāt?
Vairums būvētgribētāju varētu iztikt ar tipveida projektu piesaisti, bet manuprāt to būtiski ierobežo ģeopatogēno zonu lokālā topoloģija, kas atbilstoši senču tradīcijām noteica ne tikai ēku izvietojumu, bet arī izmērus!

Re: Projekts privatmajai
Autors: Projektētājs (213.21.206.---)
Datums: 21/07/2008 12:26

Par RBM 4. punktu varu piebilst....
1. vari paprasīt,lai uzrāda iepriekšējos darbus un objektus, un, ja esi apmierināts ar redzētajiem materiāliem vari turpināt runāt.
2. Tāpēc jau pasūtītājs ar izpildītāju tiekas vairākas reizes,lai ,ar savām zināšanām, uzliktu uz papīra to ko vēlies Tu.
3. Un vēl padomā loģiski - pieredzējis arhitekts ar visādām gada balvām protams Tev uztaisīs `pašapliecināšanās projektu` par attiecīgu ciparu. Bet izbijis students to izdarīs stipri lētāk...
Izvērtē cik gribi atlocīt un ej pie kura gribi. Arhitektu un projektētāju ir simtiem un to cenas arī atšķiras desmitkārtīgi.

Re: Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (80.90.20.---)
Datums: 21/07/2008 13:26

Pirmamkartam cena atskiras no ta kura vieta, tamdel, ka teiksim rigas buvvalde skanosanas un visu tehnisko noteikumu iesniegsana, sanemsana prasa baigo laiku un braukasanu, kas viss maksa, ka saka, laiks ir nauda. Piekritu seit daziem komentaru dalibniekiem, ka tas ta ari ir, ja tu gribi projektu ar graadu, ko tev taisis kads elitars arhitekts, ok, rekinies uzreiz ar ciparu, es pats stradaju agrak tada biroja, kur pat pasutitaji naca un gaidija rinda par projektu maksajot milions latu, par papiru un visam formalitatem. Bet cilveks, kas velas pats individuali veikt sos projektus, vins prasa atbilstosi mazu zummu. Runajot par visam sadalam, kas naktu klat sejumam, Elektriba, apkure, ventilacija utt. par to ir individuali javienojas, jo parastai mazai, kastei, ka jus sakat, ar divslipu jumtu, planosanas uzdevuma nebus minets ka nepieciesams ir UK, EL, AVK sejumi utt.

Re: Projekts privatmajai
Autors: rbm (62.85.20.---)
Datums: 21/07/2008 14:03

to kaspichus

Atvainojos par izteicienu - pamuldeji, bet jēgas nekādas. Konkreti uz jautajumiem tā arī neatbildeji.
Tik kartejo reizi piemineji ka vot stradaji kantori kas par miljonu taisija projektu, bet redz privata karta uztaisisi par labu naudu.

P.S.Jā un vēl jau tiešām grib kasti ar divslīpu jumtu tad kāda marrutka pec jaņem arhitekts - nopērc tipprojektu, būs gan pārdomātāks plānojums, gan mezglu risinājumos nebūs kļūdu.

P.P.S. jā un vai arhitektiem neskaitās ka ir kautkāds tur kodeks, ar noteiktām likmēm un procentovkām, cik kurš projektēšanas etaps minimāli maksā? jeb tas attiecināms tikai uz savienības biedriem?

Re: Projekts privatmajai
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 21/07/2008 14:04

to jt design
piekrītot Tavu apsvērumu 4.punkta sākumam, beigām nevaru piekrist. Izņemot gadījumus, ja klienti nav vajadzīgi ;) Te jau tieši vieta sarunām. Kaut gan klients nācis ar domu iekļauties konkrētā summā, tas ir labojams ;) Jāpiedāvā varianti par dažādām summām. Par katru variantu jāapstāsta, kas par to klientam būs. Gan labumi, gan sliktumi. Tajā variantā, kuru esi nolēmis pārdot īpaši izcel to, kas klientam svarīgs (ieekonomētais laiks, nesastapšanās ar birokrātiju, nākotnes dzīves kvalitāte, utt.). Par trūkumiem paklusē. Tajos variantos, kurus negribi, savukārt izcel trūkumus.
Prodžekts vispārībā ir spiesta lieta, bet prodžekts ar pasūtītājam svarīgām fīčām ir labs pirkums :D Tā sakot klients nav gatavs maksāt lielāku summu par projektu, bet gan par ērtībām un labumiem sev. Kaut gan būtībā tas ir viens un tas pats, tikai klients to nezināja ;)
Atvainojos. Atkal ārpus tēmas rāmjiem...

Re: Projekts privatmajai
Autors: Projektētājs (213.21.206.---)
Datums: 21/07/2008 15:10

Šeit takā būtu tas Goda kodeks..

[www.architektura.lv]

Re: Projekts privatmajai
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 21/07/2008 17:02

EjTakTu - redzi, starp elitāru produktu un ķīniešu širpotrebu ir vēl stipri plašs slānis, no kā izvēlēties. Taču topika autora uzstādījums vairāk skar piedāvājuma lejasgalu, kaut par atklātiem dempingotājiem (100-200) arī sajūsmu neizrāda. Manā uztverē klienta gatavība šķirties tikai no 5 simtiem atstāj ļoti ierobežotas iespējas diskusijai, drīzāk jau, tā nav pat iespējama, jo es nevaru atļauties piemaksāt (ir otrādi, es gribu ne tikai paēst, bet arī nopelnīt attīstībai), bet nenotikušais klients gan jau ka atradīs to par simtnieku. Un būs apmierināts.

Laikam esmu neveiksminieks, bet ar šiem 500-niekiem man parasti neizdodas vienoties, kamēr tam, kas gatavs tērēt 2000, sarunās var parādīt/pierādīt, ka saņemamais produkts ir daudz vērtīgāks. 500-niekus, ar ko man sanāk saskare, neinteresē produkts (kā jau atzīmēji - spiesta lieta), tikai cipari. Tā vietā drīzāk nodzers šo summu vienā vakarā Vecrīgā, bet citam par darbu nemaksās (ir reāla pieredze).

Re: Projekts privatmajai
Autors: EjTakTu (78.84.57.---)
Datums: 21/07/2008 20:23

Ar visiem jau neviens nekad nav vienojies. Un tas jau arī nav iespējams. Takš tiekties pārdot savu produktu vajag. Tas nenozīmē ka uzreiz jākļūst par filantropu ;)

Re: Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (---.balticom.lv)
Datums: 21/07/2008 21:31

Diskusijas var redzet visadus tipus, par ko tiek stridets, bet es seit esmu ielicis ka piedavajuma paraugu, un novertejot savu cenu, ka ari ieverojot citu vertibas, tie kas grib sev projektu pa 100 LVL, to es gribetu redzet, ja visur maksajot, pasutot topografijas utt., kas pasam arhitektam pa visu jamaksa, tikai tapec, ka baigie nazi doma divas linijas un beigta balle. visam ir sava cena. Bet es ieverteju esoso tirgu citas vietas un tamdel es cenu nometu zemu, loti zemu. UN velreiz atkartoju, ja visi tie, kas velas sev projektus pa 100 LVL, vai zemak plus minus, un ja kaut 1000 LVL skiet nesamergi augsta summa, par kadu tad naudu cels maju, ja majas izmaksas bus 80 reizes dargaka.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********  ********    *******  
  **   **   **        **    **  **     **  **     ** 
   ** **    **            **    **     **  **        
    ***     ******       **     ********   ********  
   ** **    **          **      **         **     ** 
  **   **   **          **      **         **     ** 
 **     **  ********    **      **          *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727