UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Projekts privatmajai
Autors: rbm (62.85.20.---)
Datums: 22/07/2008 08:41

blablabla, blablabla, es jau ta esmu nometis cenu. naciet pie manis pasutit projektu.

saproti. tie kas grib pa leto ies kopes tipprojektu. tie kas grib individualu projektu palasot tavus komentarus padomas pirms ar tevi iesaistisies, jo pagaidam vienigais ar ko sevi reklame ir "ieverteju esoso tirgu citas vietas un tamdel es cenu nometu zemu, loti zemu. "

Re: Projekts privatmajai
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 22/07/2008 08:45

Jā, tas tomēr izklausās pēc slēpta dempinga. Ja 80 reizes, tad prodžekta izmaksas ir 1,25%

Re: Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (---.balticom.lv)
Datums: 22/07/2008 21:12

bla bla bla, kas par muldesanu, es gribu redzet ka pa leto uztaisis tipprojektu, tu vispar zini kas ir tipprojekts, pilnigs idiotisms, kad te tipa gudrais par tipprojektiem saka, kopes un ies un viss bus ciki piki. Uzzini vispirms kas projekta ietilpst un tad meta blatu, zinosais. tu doma ka projekts ir tris lapinas, vienu bilditi nokope no zurnala un jeee, man ir tipprojekts. Man ir apnicis te iezinot sitiem "gudrajiem" ko es vispar velos panakt, te nav reklama ka tad, bet saku kas projekta ietilpst un ja, un un un, ja bus velme, tad var griezties pie manis, cenu es pateicu, ja nesakrit ar taviem iedomu tipprojektu cenam, ok, ej un kope un priecajies. kak buta visi gruntsgabali visas vietas ir vienadi, visus tehniskos noteikumus visur prasa vienadi, arhitekta paraksti ir pa velti. Man ir smiekligi par sitiem tekstiem kas te tiek biditi.

Re: Projekts privatmajai
Autors: J.K. (78.84.204.---)
Datums: 22/07/2008 21:48

Kaspichus Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja tagadējā tirgū ēkas
> buvniecības izmaksas ir ap 600Ls/m2, tad
> arhitekta darbs mērojams kā 5%-10%.

Ko tāds nervozs patrāpījies? Kādēļ atalgojumu par projekta izstrādi saisti ar būvniecības izmaksām? Kāds tam sakars?

Re: Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (---.balticom.lv)
Datums: 22/07/2008 21:54

Ko nervoz vai nenervozs, tapec a laikam neviens neko nesaprot, tik lej udenus, ka viss ir cool un viss bus, tas ko tu prasi laikam ari neko nezini par arhitekturas projekta cenam un to noteiksanam, tiek veikta tame, tenderis pie musu buvniecibas izmaksam, cik izmaksas ta maja ko grib pasutitajs, no pamatiem lidz jumta un lidz ieksejai apdarei, visu to summu summa ir viens cipars no ka arhitekta darbs merojams 50-10% no ta visa, vel ko?

Re: Projekts privatmajai
Autors: J.K. (78.84.204.---)
Datums: 22/07/2008 23:17

Strādāju ar IT saistītā nozarē. Ja es,piemēram, instalēju tavā datorā AUTOCAD 2008 COMMERCIAL NEW SLM un mans atalgojums par paveikto būtu 5-10% no programmas vērtības, tas sastādītu aptuveni Ls 297 . Labais:) Kā domā, būs labi?

Re: Projekts privatmajai
Autors: aaaa (81.198.18.---)
Datums: 22/07/2008 23:46

Starp citu lielaka dala tipveida projektu nak no Polijas. Pietiek iebraukt Polija 100km lai saprastu, ka tur uz vienu mazu ciemateli ir tik daudz privatmaju, cik pa visu Rigas rajonu kopa. Lai nu kas, bet privatmaju tur ir daudz, loti daudz. Tatad pienemu, ka privatmajas vini tomer buvet laikam mak. Ja buve, tatad ir ari projekti un ta ka cilveki mes esam loti lidzigi, tad ari normalas gimenes majas projektam vajadzetu but daudz maz OK. Nu nav ta, ka katrai gimenei ir absoluti specials projekts vajadzigs. Ko tad mums parasti vajag...ka tur bija, paest, nop***ies, un kaut kur ena izd****ies :) Pats sava laika raknajos pa tipveida projektiem un jasaka, ka lielaka dala no tiem bija reti sakarigi, ko nevar teikt par visiem musu pasu balelinu arhitektu gara lidojumiem. Ja kas, tipveida projekta ir prakstiski viss, kas ir nepieciesams, tas nav tikai 3 lapinas no kataloga...izskatas, ka pats nezini, ko runa.

Re: Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (---.balticom.lv)
Datums: 22/07/2008 23:47

vari meginat, nesalidzini visadas nesalidzinamas nozares.

Re: Projekts privatmajai
Autors: Kaspichus (---.balticom.lv)
Datums: 22/07/2008 23:50

Nu ko tu lej, tad davai ej un perc Leisos projektus brauc te un cel, topografijas ari nevajag, neko nevajag, viss pa halavu, tada cool dzive.

Re: Projekts privatmajai
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 23/07/2008 09:57

piekrītu aaaa, ka cilvēka cienīgai dzīvei vajag stipri mazāk nekā pēdējos pāris ir pieņemts uzskatīt. reizi pa reizei vajadzētu aizstaigāt līdz brīvdabas muzejam, un, cik atceros, kurzemes ekspozīcijā sameklēt zvejnieka mājiņu.

Re: Projekts privatmajai
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 23/07/2008 10:35

Cilvēka cienīgie (psiholoģiski pamatoti esot pa 15-20m² telpai uz pieaugušu ģimenes locekli un kopējā telpa, kas nepārsniedz attālumu, kādā iespējams "ieskatīties acīs") varbūt arī ir lielāki par senajiem, tomēr saskaitiet gult(iņ)as kādā no lielajām saimes mājām. Platībā, kurā agrāk ziemā mita padsmit cilvēku, mūsdienās plāno dzīvot viens, turklāt viņš vēl pieņem attiecīgus (siltinājuma) normatīvus kas obligāti jāpilda visiem!

Re: Projekts privatmajai
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 23/07/2008 10:46

kas to zin, varbūt tas bija pareizi, ka padomju laikos bija apkurināmās platības ierobežojumi, būvējot privātmājas?

Re: Projekts privatmajai
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 23/07/2008 12:00

CO2 kvota uz vienu cilvēkgalvu manuprāt būtu vistaisnīgākā, bet arī kvadrātmetru ierobežojums būtu taisnīgāks par "vatiem uz kvadrātmetru (reiz kelvinu)".

Re: Projekts privatmajai
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 23/07/2008 13:46

kā aprēķina varētu derēt, jo sevī ietver apsildāmās telpas lielumu, siltinājuma kvalitāti, izvēlēto temperatūru. bet kā ar siltumsūkņiem? īpaši, ja das darbojas no špaņa, kas iegūts tikai hesos?
vēl, co2 kvotu pieminēšana man atgadina par veiklajiem zeļļiem, kas tās izmanto, lai rupji iejauktos valstu rūpniecības attīstībā un šī rēķina, vēl, krietni uzvārītos. jo, kā izrādās, globālā sasilšana ir dabisks, ciklisks process, ko cilvēks nav spējīgs ietekmēt. tie džeki to zina.
nesen noskatījos filmiņu par šo tēmu, kurā stāstīja, ka tagadējās londonas teritorijā pa savannu savulaik ir staigājuši gan lauvas, gan baltie lāči. pa divus kilometrus biezu ledu. un vidējā temperatūra 100 gados cēlusies par 10 grādiem. iespējams, ka visai drīz, gluži dabiski, lauvas runās randiņus pie lielā bena.

Re: Projekts privatmajai
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 23/07/2008 17:58

Latvija protams ir kuriozs, ja pēc 90% rūpniecības likvidēšanas aptrūkst kvotas vienai rūpnīcai, toties 2 TECiem atrodas.
Ja siltumsūknis lieto tikai vasaras saulē sasilušās virskārtas siltumu, tad tiek mazināta tikai gadalaiku temperatūru amplitūda. Ja dziļāku siltumu, tad jau izmaiņas būs līdzīgākas fosilās degvielas dedzināšanai, kas ir miljoniem gadu ilgu vielas/enerģijas aprites procesu ietekmēšana.
Varu pateikt tikai to, ka 70-80 gados sniegs uzsniga decembrī un nokusa martā. Pēdējā īstā Ziema manuprāt bija 1987-1988.

Re: Projekts privatmajai
Autors: neznez (81.198.17.---)
Datums: 03/08/2008 09:45

Godājamie arhitekti! Vai Jūs pasūtat apģērbu, kurpes, somas, mēbeles, traukus u.t.t. individuāli izgatavot meistaram, vai pērkat surogātu - masu ražošanas produkciju? Tikai un vienīgi birokrātu radītais likums spiež pasūtītājus izmantot Jūsu pakalpojumus. Ja tāda nebūtu, ar Jums būtu noticis tas pats, kas ar visiem augšminētiem amatniekiem. Ja kaut viens no Jums lietotu augšminēto amatnieku pakalpojumus, tad Jūsu sašutumam par klientiem būtu kautkāds attaisnojums.?

Re: Projekts privatmajai
Autors: KOHINURS (87.110.103.---)
Datums: 03/08/2008 23:57

Tas, ka katrs pats kaut ko var uzbūvēt - meapšaubami. Bet, lai to izdarītu labi, mepieciešamas specifiskas zināšanas (starp citu - arhitektūru nevar studēt vakaros un neklātienē - tas tomēr ir zīmīgi), kuras vispārējā izglītība nesniedz un, neapšaubāmi, nepieciešama praktiskā pieredze.

Attiecībā uz birokrātiju - ja nedzīvo uz vientuļas salas, kura ir tavs īpašums, tad jebkuri būvdarbi skar citu personu, gan fizisku, gam juridisku, intereses, tātad tavas darbības ir JĀREGLAMENTĒ, pie tam, ne jau tikai lai aizsargātu citus, bet arī pašu amatierbūvētāju. Ja kaut kas valstī ir reglamentēts - tas jākontrolē. Lai kaut ko kontrolētu - nepieciešami atbildīgie un tie ir atrasti, pirmkārt, sertificēti speciālisti. Pēc tam tikai pats būvētājs un vēl pēc tam atbildīgās iestādes. Manuprāt loģiski un saprotami.

Jā - arī uz tās vientuļās salas viss nav tik viennozīmīgi - salu apskalo ūdeņi, tā kā atkal nonākam pie tā, ka tiks aizskartas citu personu intereses.

Un runājot tajās pašās līdzībās - būvniecība tak paredz "masu produkciju" - tipveida vai atkārtotu pielietojamus profuktus.

Re: Projekts privatmajai
Autors: neznez (81.198.17.---)
Datums: 04/08/2008 16:44

Pareizi, ir vajadzīgs kāds, kā policists, kuršs skatās, vai nenotiek kas bīstams apkārtējiem .Ar izglītību. Kad māja tiek celta, atnāk un pasaka, kur vajadzētu ko pastiprināt. Bet kāpēc , lai izdarītu labi(2.teikums)? Kas tad mums vispār tiek izdarīts labi? Pat nevaru iedomāties piemēru. Apģērbs - masu ražošanas (širpotrebs[atvaino par vulgaritāti]), pārtika- hidroponika, pesticīdi, hormoni, antibiotikas un konservanti, mēbeles- samalti atkritumi kancerogēnā saistvielā u.t.t.. Tātad,nevis labi, bet tā, lai neuzgāžas uz galvas kaimiņam. Par izskatu? tad jau policijai jāuzrauga cik gaumīgi pilsoņi ģērbjas uz ielām? Idiotiski apģērbti un atbaidoši sasmaržojušies kaimiņi kāpņu telpā daudz vairāk degradē vidi, nekā slikta arhitektūra. Tas nenotiek uz vientuļas salas. Otrkārt, mājas projektēšana un būvēšana ir cilvēka personības pašizpausme, realizēšanās, un lai cik slikts, no speciālistu viedokļa, nebūtu rezultāts, jēga ir procesā. Kā dziesmu svētki, radio 2, "sirds dziesmas", daiļamatniecība un pārējie naivisma profānismi. Bet, kā izriet no augšminētajiem dialogiem, Jūs piedāvājat klientam dažus variantus, no kuriem viņam beigās tiek tipveida projekts, kā visiem, un viņam tiek dota ilūzija, ka viņš itkā ir piedalījies, kaut mazliet, kautkādā radošā procesā, bet īstenībā viņš tiek smagi apčakarēts(atvaino par vulgārismu).

Re: Projekts privatmajai
Autors: Rol (212.93.97.---)
Datums: 27/10/2008 23:08

tipveida projektu kaut kādā pļavā vai sādžā, ja pacenšas, var tīri labi piemeklēt un iegrozīt. Bet apdzīvotā vietā, starp citām dažādos laikos celtām ēkām tie tipveida projekti... Nu piedodiet, galīgi di*$ā!

Re: Projekts privatmajai
Autors: Agnese_7 (80.232.170.---)
Datums: 12/12/2008 12:56

Man mājas projektu uzzīmēja par Ls 145,-

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  **     **  **    ** 
    **     **     **  **     **  ***   ***  ***   ** 
    **     **     **  **     **  **** ****  ****  ** 
    **     **     **  **     **  ** *** **  ** ** ** 
    **     **     **   **   **   **     **  **  **** 
    **     **     **    ** **    **     **  **   *** 
    **      *******      ***     **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727