UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: dadzis (---.lmt.lv)
Datums: 13/06/2008 09:19

Kas zin kā to var uztaisīt pa 750 tie uztaisa, tie kas nezin, tie taisa pa 3x lielāku ciparu, katrs kā var tā dara. Es 3x lielāku summu nebūtu spējis apmaksāt.

Atceros ka pirms gada paziņa bija iesi.lv runāties, tur tad bij runa ka mājas projekts maksās 1500ls un ja vēl kādas izmaiņas, tad par to papildus būs jāmaksā. Sāka formēt, bet vtad vēl nenopirka.
Pirms mēnešiem pzaiņa nopirka to pašu projektu pa 250ls!!! Jo tagad tas esot tipveida projekts utt. ujp. Labi ka nenopirka pirms gada to propjektu, būtu pamatīgi pārmaksājis.

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 13/06/2008 10:35

jtdesign, interesanti - kāpēc jomā, kur ļoti pat atbilst individuāls lietpratēja darbs, ir jāpin iekšā industrijas mēroga bizness ar peļņām attīstībām grāmatvežiem un nodokļiem. OK, nodokļi ta vēl tā, bet pārējais jau nu ir lieki priekš lielākās daļas pasūtītāju. Tu neticēsi, cik var ietaupīt, nodokļus maksājot _pareizi_ :)

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 13/06/2008 11:19

spk - nesapratu Tavu domu. Vai tas nozīmē, ka individuālajam lietpratējam nav jāuztur ne sevi, ne ģimeni, ne darbarīkus (dators, ploteris, datorprogrammas utt. ... tiesa, var iztikt arī ar dēli ar sliedi uz žilkām, daži joprojām tā strādā), nav jāved grāmatvedību un jānodod pareizi sarēķināto nodokļu atskaites?

Protams, visas šīs lietas nav jāstāsta pasūtītājam, jo viņam tas vienkārši neinteresē, taču pašam savā galvā gan aprēķiniem jābūt kārtībā.

Tas, ka šobrīd lielākā daļa individuālo lietpratēju pakalpojumu no valsts viedokļa tiek sniegti nelikumīgi, nav iemesls nerēķināties ar visu augstāk minēto, drīzāk otrādi, jo jāveido uzkrājumus iespējamām soda sankcijām un advokātu honorāriem.

Mani ienākumi ir tikai no projektēšanas, tiem, ko zinu, kas tirgo "projektus" par Ls 250, pamatbizness ir pavisam cits, parasti būvniecība vai NĪ tirdzniecība.
========================================================

dadzim - ja mājas cēlājs stāsta, ka viņš nav spējīgs maksāt Ls 2150 par projektu, tad tas nav pat smieklīgi. Tādi cilvēki neceļ mājas, bet drīzāk pošas uz tuvāko Sarkanā krusta zupas virtuvi. Šis nav pārmetums par NVĒLĒŠANOS maksāt (katram tiesības tērēt savu naudu tikai tur, kur vēlas), bet mēģinājumu iestāstīt, ka NEVAR atļauties.

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 13/06/2008 17:47

jtdesign, var to visu darīt, bet izmaksas var krietni samazināt, tādējādi gūstot iespēju samazināt arī pārdošanas cenu.
Nē nu ko tur cīkstēties, ir projekti, un ir projekti. Viens arhitekts kož kādu mēnesi radošās mokās, dzemdējot 100% individuālu klientam piemērotu arhitektūras šedevra skici, cits pēc apraksta paņem iepriekš jau kādreiz zīmētu daudzmaz atbilstošu projektu un labākajā gadījumā nedaudz izmaina. Skaidrs tak, ka pašizmaksa vienā un otrā gadījumā atšķirsies, pilnīgi dažādi produkti.

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: Marasms (62.84.4.---)
Datums: 14/06/2008 06:39

Vājprāts cik daudz liekēžu un parazītu uzradušies, kuri to vien dara kā meklē kādu apčakarēt, vidējais pirksts jums draugi.

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: dadzis (---.lmt.lv)
Datums: 16/06/2008 10:01

Pie biezām firmām iet biezie un maksā biezo naudu, tādi ir un bīs, tiem varēs pat lētās lietas ieliekot smukā maisā pārdot pa mega naudu! Ja viņiem tā nauda ir kā spaļi, tad šādiem pakalpojumu sniedzējiem tā būs medus maize :)
Lai veicas.

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: toposhais Arhitekts (87.110.80.---)
Datums: 16/12/2008 01:20

jtdesign Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ir veca patiesība, ko derētu atcerēties
> jebkuras jomas dempingotājiem - darbu var
> padarīt par miljonu un var par piečuku, bet
> nevajag sacerēties, ka maksājot piečuku
> neprasīs darbu par miljonu.
>
> Cilvēkam ir jāsaņem samaksu par savu darbu
> nevis jāfinansē pasūtītāju (ja par saņemto
> samaksu nevar uzturēt sevi, savu ģimeni, savu
> biznesu un vēl jāpaliek pāri attīstībai un
> kur nu vēl "desmitā tiesa" valstij). Es tiešām
> nezinu kā var uztaisīt kvalitatīvu
> privātmājas projektu par Ls 750 uz izpildīt
> visus iekavās minētos punktus.

Pilnīgi piekrītu!

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: dadzis (---.lmt.lv)
Datums: 22/12/2008 09:14

manuprāt ir 2 atsevišķi gadījumi

1) indivīds strādā tik uz šādiem pasūtījumiem, pamatdarbs kā sak. tad piekrītu, tad pēc pilnas programmas var skrūvēt cenu un visi būs pārtikuši. lielās arhitektu firmas.

2) pieredzējis students, kas strādā kādā no lielajām firmām un brīvā laikā visu sazīmē un saliek kā vajag. šādos gadījumos projekts nav varbūt tik iedeāls, bet tas der un nav problēmu nedz celtniekiem, nedz papīru nokārtošanai.

katrs izvēlas pēc savas rocības un vēlmēm.

manā gadījumā ir no 750 latīgā projekta jau hauze uzcelta, tatgad rit iekšdarbi. nekādas figņas attiecībā uz projektu nebij.

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: Kaspars Zv (178.16.22.---)
Datums: 05/11/2013 23:41

Lieta tāda ka nu jau labu laiku esmu arhitekta meklējumos privātmājas mansarda stāva izbūvei par apdzīvojamu.. esam divi jauni cilvēki, kuri vēlas pārvākties no īrēta dzīvokļa uz vecāku mājām. Jumts jāmaina, tā nu izdomāju ka varētu izbūvēt to mums paceļot mansarda stāvu par aptuveni 1 - 1.50m augstāk. Mājai ir salīdzinoši maza 105m2 kopējā un 45m2 dzīvojamā platība teikšu kā ir man par to firmas vai man līdz šim zināmie arhitekti prasa no 600 -750ls. nu nevaru es to atļauties. Lasot šo man radās iespaids ka projekta izstrādātājs var būt arī arhitektūras students (varbūt ne tik pilnīgs projekts, bet tāds ko var saprast un izmantot)? Bet vai to teiksim būvvalde pieņemtu? Vai kas ir projekta kritērijs lai to atzītu? Atzīts arhitekts, vai viņa paraksts, kā tur ir?

ļoti lūdzu jūsu padomu, vai ieteikumu!


ar cieņu,
Kaspars

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: Kaspars Zv (178.16.22.---)
Datums: 05/11/2013 23:43

mans epats:

lakkijs at inbox.lv

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 06/11/2013 13:22

Ja tā ir Rīga, tad 600-750 par šādu projektu ir vēl "pa draugam". Tehniskā apsekošana, arhitektūra un konstrukcijas, tas būtu projekta sējuma minimums.

Projektu izstrādāt var jebkurš, kurš to prot darīt. Projektu jāparaksta un ar zvērestu jāapliecina attiecīgi sertificētiem speciālistiem, šajā gadījumā arhitekts un būvkonstruktors. Bez tā būvvalde neko nepieņems.

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: Olga... (85.10.211.---)
Datums: 20/01/2016 16:44

Varu ieteikt sakarīgu Gundara Vīksnas arhitektu biroju. pats pie viņiem esmu pasūtījumus veikusi...kontakti mājaslapā: [gvbirojs.lv]

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: A.B (85.10.211.---)
Datums: 14/02/2016 10:37

Kurš tā necels savām sunim asti? Strādājot 10 gadus celtniecībā neesmu vēl redzējis projektu kurš būtu ideāls un bez kļūdām. Un 10 gadu laikā vēl neviens projekts nav bijis bez izmaiņām. Esmu strādājis vairāk kā 150 objektos esmu sertificēts elektriķis. Vismaz mans uzskats ir, ja grib ietaupīt naudu tad taisa projektu priekš būvvaldes ar standarta pamatu risinājumiem kas der 90%. Būtībā projekts ir lai var būvēt. Jo visi tehniskie risinājumi ir standarta. Gāzbetonu savādāk jau nemūrēsi profesionēls celtnieks tehnisko risinājumu jau arī ieteiks vienkāršāko un pamatā arī labāko. Un tad lai arhitekts zīmē pēc fakta. Tie arhitekti kas nav izgājuši visus darbus māju būvniecībā zin tikai teorētisko pusi bet dzīvē ir mazliet savādāk. Diemžēl par arhitekta kļūdām maksā pasūtītājs. 90% elektrības projekts ir metams tāpat kā santehnikas. Vienmēr ir taisīts taisīšanas pēc nedomājot par ērtu ekspluatāciju. Vai arī materiālu ekonomiju. Ir lietas par kurām aizdomājas tikai tā darba veicējs. 10% no buvizmaksām arhitekts varētu dabūt tikai un vienīgi ja izstrādātu kaut ko inovatīvu vai projekts būtu kutkas ārkārtīgi savādāks. Pamatā visi ir copy past varianti ar standarta risinājumiem.

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: Finanses aizdevums starp īpaši vienkārša un uzticama (85.10.211.---)
Datums: 07/02/2017 09:02

Finanses aizdevums starp īpaši vienkārša un uzticama

Sveiki, lai jums,
Kā ir ar jums un to, kā ir jūsu darbu ?
Būdams jauns inženieris, finanšu, es esmu sadarbībā ar vairākiem finanšu kompānija pasaulē. Es esmu spējīgs piešķirt jums naudu, jums ir nepieciešams, lai sāktu savu projektiem vai lai nomaksātu savus parādus.
Mans procentu likme ir divi procenti ar procedūrām, vienkārši un ātri, lai saņemtu gatava. Lūdzu, nevilcinieties sazināties ar mani un jums tiks arī saņemta.

Gaida, lai lasīt no jums.

Re: Arhitekta pakalpojumi
Autors: Janiszmbrgs (95.68.63.---)
Datums: 23/02/2020 11:58

A.B rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kurš tā necels savām sunim asti? Strādājot 10
> gadus celtniecībā neesmu vēl redzējis projektu
> kurš būtu ideāls un bez kļūdām. Un 10 gadu laikā
> vēl neviens projekts nav bijis bez izmaiņām. Esmu
> strādājis vairāk kā 150 objektos esmu sertificēts
> elektriķis. Vismaz mans uzskats ir, ja grib
> ietaupīt naudu tad taisa projektu priekš būvvaldes
> ar standarta pamatu risinājumiem kas der 90%.
> Būtībā projekts ir lai var būvēt. Jo visi
> tehniskie risinājumi ir standarta. Gāzbetonu
> savādāk jau nemūrēsi profesionēls celtnieks
> tehnisko risinājumu jau arī ieteiks vienkāršāko
> un pamatā arī labāko. Un tad lai arhitekts zīmē
> pēc fakta. Tie arhitekti kas nav izgājuši visus
> darbus māju būvniecībā zin tikai teorētisko pusi
> bet dzīvē ir mazliet savādāk. Diemžēl par
> arhitekta kļūdām maksā pasūtītājs. 90% elektrības
> projekts ir metams tāpat kā santehnikas. Vienmēr
> ir taisīts taisīšanas pēc nedomājot par ērtu
> ekspluatāciju. Vai arī materiālu ekonomiju. Ir
> lietas par kurām aizdomājas tikai tā darba
> veicējs. 10% no buvizmaksām arhitekts varētu
> dabūt tikai un vienīgi ja izstrādātu kaut ko
> inovatīvu vai projekts būtu kutkas ārkārtīgi
> savādāks. Pamatā visi ir copy past varianti ar
> standarta risinājumiem.

Kāds ir šis vienkāršotais pamatu projekts? Vai es to varu uztaisīt pats un iesniegt būvvaldē?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **    **  **     **  ******** 
 ***   ***  **   **   ***   **   **   **   **       
 **** ****  **  **    ****  **    ** **    **       
 ** *** **  *****     ** ** **     ***     ******   
 **     **  **  **    **  ****    ** **    **       
 **     **  **   **   **   ***   **   **   **       
 **     **  **    **  **    **  **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727