UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: PROJEKTĒŠANA ...
Autors: jutina (81.198.71.---)
Datums: 30/09/2008 08:58

Konihura k-gs!
Protams, Jums, es pilnībā piekrītu. Mans texts bija balstīts uz iepriekšējiem komentāriem. Lasīju un nespēju brīnīties. Protams, ka par arhitekta darbu, ja ir absalūti individuāls projekts, ir vērts maksāt lielu naudu, bet lielako daļu tomēr ir tās "ierindas mājas", pie kam autors arī ir pats pasūtītājs.
Un šajā gadījumā arī bija konkrēts jautājums - cik izmaksās TP 280 m2 lielai divstāvu mājai un cik ilgā laikā to var izdarīt?!

Re: PROJEKTĒŠANA ...
Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 30/09/2008 09:41

Ir projekti un ir projekti. Atbildot jutina - no kādiem Ls 200 (lasīt ss.lv piedāvājumus) līdz kādiem Ls 5,000 (laiks - no nedēļas + birokrātiskās procedūras līdz gadam un vairāk neatkarīgi no summas). Kaut kolēģis iepriekš te minēja visai zemus skaitļus (cik šādus privātmāju projektus mēnesī jāuzražo, lai uzturētu biroju un samaksātu algas ar visiem nodokļiem?), tomēr piesardzīgi minēja atrunas - apbūves noteikumi un tā. Ir redzēti projekti, kur tiešām mūsdienu maz(ne)pieredzējušais celtnieks neko nesaprot, taču akcepta zīmogs greznojas visā savā krāšņumā un ir redzēti 1:50 mērogā populāra biroja izstrādājumi ar mezgliem un tā. Lai šodienas celtnieks uzceltu,jābūt kaut kam pa vidam šim minētajam, bet individuālos mezglos (tādi var būt arī "ierindas mājā") der kaut cik izstrādāt. Vai veikt cītīgu autoruzraudzību, dodot vajadzīgos risinājumus darba gaitā, tikko tie nepieciešami (par atsevišķu samaksu vai jau iekļauts kopējā projekta cenā).

Ir arhitekti, kas ir izpildītāji, ir, kas radītāji, ir kas pa druskai no abiem. Pirmajiem nav problēmu saštancēt tās pāris lapeles, uz kā uzlikt akcepta zīmogu. Otrie, ja uzskatīs, ka pasūtītāja vēlmes grauj viņu imidžu, neķersies pie šāda darba vispār, bet trešie skatīsies atkarībā no apstākļiem un "imidža graušana" var tikt kompensēta materiāli. Ja atklāti, tad lielākā daļa masīvi apbūvēto ciematu radošam arhitektam ir šajā kategorijā un tikai milzīgs izsalkums var likt parakstīt šādu projektu.

Re: PROJEKTĒŠANA ...
Autors: he he (78.84.169.---)
Datums: 07/12/2008 21:03

Paldies sanaca 1200ls ar visu saskanosanu un BK dalu .. laitie specialisti aizrijas ar saviem 8000ls par paradstu dzivojamo maju ..par 6800izraku un ieliku jau superpamatus ..luk taa

Re: PROJEKTĒŠANA ...
Autors: jutina (85.234.177.---)
Datums: 11/12/2008 09:03

jtdesign

Nu kam interesē uzturēt jūsu biroju! Par lielajām cenām strādājošie tūliņ būs bez darba!
Un, reāli, termiņā darbu izpilda tie, kuriem nav ko darīt.. Pēc pieredzes, 3-4 menešos saskaņoti tiek apmēram 30 procenti no darbiem.. Klients uzreiz jābrīdina par to, ka termiņs ir vismaz 6 mēneši, īpaši Rīgā!
Man Ikšķilē pusotru mēnesi noturēja projektu, kā projektētājs var paredzēt birokrātu rīcību?! Nu nevar, ar visu to, ka katru otro dienu zvanījām (kopā ar pasūtītāju) būvvaldes vadītājai, projekts ātrāk saskaņots netika!

Re: PROJEKTĒŠANA ...
Autors: jutina (85.234.177.---)
Datums: 11/12/2008 09:11


Un vēl.. Pasūtītājiem!
Lielākā daļa pasūtītāji vasaras sākumā grasās sākt celt māju, un pie projektētāja griežas aprīlī - maijā.. Tātad mums dotais projektēšanas termiņš - 2 mēneši..
Pasūtītāji (daži), tā arī ir man teikuši - a, kas tad jums tur, vienu majiņu uzprojektēt... Ir jāciena katra darbs, mums nav jāstrādā pa naktīm, lai lielākai daļai klientu objektu nodotu jūnijā vai jūlijā.. Par projektu pasūtīšanu ir jādomā laicīgi, nu minimums 6 mēneši pirms vēlamās būvniecības sākuma!

Re: PROJEKTĒŠANA ...
Autors: jjs (78.84.12.---)
Datums: 06/01/2009 22:55

Daudzi šeit varētu satikties tiešraidē un izkauties - utu bars

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **        **  **     **  **       
 **     **   **  **         **  **     **  **       
 **     **    ****          **  **     **  **       
 **     **     **           **  **     **  **       
 **     **     **     **    **  **     **  **       
 **     **     **     **    **  **     **  **       
 ********      **      ******    *******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727