UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 12/03/2008 13:08

Parasti gan arhitekta pakalpojumi tāpēc lētāki nekļūst, ja klients TN savācis pats, pat otrādi, tas ir klienta pienākums nodrošināt projektētāju ar visu nepieciešamo informāciju.

Stāst nav par privātmājām, kur arī Rīgā nevajag vizualizācijas utt. ne pirms PAU, ne pašā projektā (pēdējais gan individuāli katram gadījumam).

Inesei, visticamāk, tā briesmīgā maksa bija par kaut kādām ar transformācijām, aizsargjoslām utt. saistītām lietām un problēmām. Šodien piecīti gan nekas vairs nemaksā, bet, izņemot dažas izcili badīgas Rīgas pašvaldības organizācijas, ne vairāk kā Ls 20-30 dārgākajos variantos.

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 12/03/2008 15:57

Man tas papīrs no vides pārvaldes bezmaz ierāmēts zelta rāmītī - jā, tur bija atļauta zemes transformācija no lauksaimniecības uz apbūves zemi, bet tas arī viss. Jtdesign taisnība - tas viss notiek aizsargājamā teritorijā, tāpēc viņu atļauja bija vajadzīga. Bet par ko tā cena, tiešām nepateikšu, jo ekspertīzei eksperts man bija jāmeklē pašai, viņi uz eksperta slēdziena pamata tikai uzrakstīja, ka atļauj transformēt. Un protams, maģiskos vārdus - būvēt saskaņā ar LBN un ar iespējami mazāku kaitējumu videi. Par to iekasē 170 Ls un vēl 3 mēnešus tur neziņā, vai atļaus, vai nē....

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 12/03/2008 17:01

Skaidrs, Tev bija gadījums, kad nepieciešams "novērtējums par ietekmi uz vidi".

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: td (78.84.43.---)
Datums: 12/03/2008 18:38

...es ierosinātu portāla administrācijai dzēst visus tos komentārus, kas mudina nemaksāt speciālistam algu par darba veikšanu- vienalga: šeit paļātam arhitektam, būvdarbu vadītājam vai dārzniekam. Lai būvētu māju, saimniekam mēneša ienākumu pārpalikumam jābūt tūkstošos- protams, ja visa ir atmazgāta "pelēkā" naudiņa, tad var tērēt savu laiku uz nebēdu un izklaidējoties nīkt "varas gaiteņos" kārtojot formalitātes- nopietni strādāt nevajag...brīvā valstī brīvi pilsoņi, bet tādēļ nevajag skaust tos, kas varbūt iztiku pelna ar darbu, godīgi maksā nodokļus.

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: Marasms (62.84.4.---)
Datums: 13/03/2008 06:41

God.TD.
Vai tā ir ironizēšana!? Man diezgan lielu smīnu izraisīja pēdējā frāze! Bet pamatā ideja nav peļama.

Par ilgiem laikiem ir tomē izveidojusies sakarīga diskusija kur ir patekts diezgan saprotamā valodā, bez apriešanas, kas notiek Latvijā, it īpaši Rīgas pilsētā.

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: td (78.84.43.---)
Datums: 13/03/2008 07:23

...bez humora un ironijas stress ātri uzvelk "koka mēteli"... turpinot iepriekšteikto: aprēķins vienkāršs- lai dabūtu kredītu mājas būvniecībai optimāli uz papīra algai jābūt ~20 Ls/h, darba devējs maksā algā max 30% no darba vērtības, tātad šāda darbinieka stundas vērtība ar PVN ir min ~70 Ls; ja šis darbinieks patērē min 3 darbdienas savām vajadzībām (kārto būvniecības dokumentus)tad darba devējam radītie zaudējumi jau ir min ~1700 Ls (par to pienākas atbrīvot no darba nekavējoties)...tas viss saistībā ar tām ādām, kurš tad īsti ir tas plēsējs?-

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 13/03/2008 09:17

Hmm, Td, varbūt neesi informēts, ka kredītu piešķiršanai ir dažādi aspekti, ne tikai algas lielums? Tostarp ķīlas vērtība. Un paša finansējuma lielums. Un tai pašu naudiņai nebūt nav jābūt "pelēkai".... Pietiek pārdot dzīvokli vai kādu citu īpašumu un ir vērā ņemama pirmā iemaksa un par atlikušo kredīta summu tā alga nav nebūt tik liela vajadzīga..... Tā kā neteoretizē te par algas lielumu un 'darba devēja apdalīšanu. Neapstrīdu, ka dokumentu kārtošana paņem daudz laika, bet vairums no viņiem tomēr ir izdarāmi pusdienas laikā vai pieķerot kādu pusstundiņu no rīta - ugunsdzēsēju TN man piemēram vajadzēja kādu 1/2 stundu, tāpat ar vides veselības centru. Vides pārvalde - kādu stundu, jo atrodas tālāk no manas darba vietas. Būvvalde un citas pašvaldības institūcijas arī katru nedēļu vienu dienu pieņemšanas laikā strādā līdz 19.00 vakarā. Katrā ziņā 3 pilnas darba dienas gan tas neprasīja, ja es sāktu klīst katru dienu darba laikā pa dažādām institūcijām savas personiskās mājas celtniecības labad, tad gan būtu pelnījusi, lai mani atlaiž no darba! Tā kā skaitiet jūs savu naudiņu, mēs skaitīsim savējo!!!

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: sto (87.110.45.---)
Datums: 13/03/2008 10:23

Lieta ir tāda, ka PAU un TN noteikumu savākšanai nekādas arhitekta izglītības nevajag (tā varētu būt priekšrocība, bet cik sapratu no iepriekšejām diskusijām, tad arī arhitektiem vairs neesot nekādas teikšanas būvvaldēs u.t.t.), un par šo darbiņu var nopelnīt neko neprojektējot (pie tam, labs arhitekts neko par 20 Ls/h nesāks darīt). Tur jau tas suns aprakts, un jābūt idiņam, lai citam maksātu 40, bet pats pa to laiku savā darbā saņemtu 10 vai 15 Ls/h. Ja kāds nevar no sava darba tikt projām, tad, protams, nekā. Ja kāds savā darba vietā saņem vairāk nekā jāmaksā kādam, kas savāktu APU un TN, tad tā ir cita ruņa. Iepriekš pareizi arī tika minēts, ka dokumentu sagatavošana un priekšizpēte (arī topene, ģeotehniskā izpēte u..t.t.) netiek uzskatīta par projektēšanu (Arhitektu savienībai ir tāds savs Nolikums, kurā viņi smalki aprakstījuši, kas ir un kas nav projektēšana, ko darīt vai nedarīt un pār kādām samaksām), bet tas ir tāds papildus darbs par ko jāvienojas. tas tā par arī attiecībā uz detalizētajiem darba rasējumiem. BET! Lai arhitekti nepārprot, projektēšanā bez viņiem neiztikt(vismaz paraksta uzlikšanai, ja kāds pats atrod tipveida projektru vai ir spējīgs uzrasēt, piem., būvinženieris), bet privātmāju APU un TN savākšanai viņi par viņu izmaksām nav vajadzīgi. Bet inženiertīklu un būvkonstrukciju daļas arī arhitekts nedrīkst izstrādāt un parakstīt (ja viņam nav attiecīgo sertifikātu un specializācijas) - tad viņš var būt tikai par būvprojekta vadītāju.

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: gradis (81.198.113.---)
Datums: 15/03/2008 20:51

Starp citu būt par būvprojekta vadītāju nav "tikai". Žēl ka STO ar tik lielu pieredzi būvniecībā to nesaprot. Un klienti tomēr strādā tieši ar arhitektiem, nevis būvinženieriem vai komunikāciju projektētājiem. Galu galā viss būvniecības process normāli sākas ar arhitektu. To es saku kā inženieris, jo neesmu arhitekts.
Un vēl - Rīgas būvvalde pret Jūrmalas būvvaldi ir tikai ziediņi un es nezinu, ko tur var izdarīt klients bez profesionāla un pieredzējuša projektētāja.

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: spk (84.237.171.---)
Datums: 16/03/2008 22:50

td, es nojaušu, ka tā zāle, kuru pīpējat, ir sasodīti laba un maksā dārgi, tāpēc būtiski iespaido piedāvātā pakalpojuma cenu. Bet uzmanieties - ja pārāk daudz pilsoņu, kuri tādu paši nevar atļauties, jo atrodas samērā tālu no piesauktā "optimuma", sāks tomēr nez kāpēc to uzsaukt jums, maksājot 3kāršu cenu +PVN, jums radīsies iespēja un arī vilinājums pāriet nākamajā līmenī, uz degunu ar miltiem. Stāsta, ka tādas izklaides labi nebeidzas ...

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: td (78.84.43.---)
Datums: 19/03/2008 15:01

spk- Jūs, laikam, visam tam nesen esat gājuši cauri, ja, jau tāda pieredze/pārliecība... atļaušos tikai atgādināt, ka šā disputa aizsācējs LM vēlas būvēt 2000 m2 biroja/darījumu ēku tuvu Rīgas pilsētas centram, šī darījuma vērtība sākas ar pāris miljoniem latu, sīki epizodiskā pieredze savrūpmājas būvniecības dokumentu kārtošanā provinces būvvaldē nebūt nevar kalpot par garantu šāda pasākuma veiksmei..."būvnodeva" vien varētu vilkt uz mājas vērtību Piņķu ciemā...

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: spk (192.130.154.---)
Datums: 19/03/2008 18:51

td, nē, neesmu gan gājis cauri, bet palasot Jūsu ieteikumus portāla administratoriem, kā arī "optimālos" skaitļus un tiem sekojošus aprēķinus un secinājumus, man tiešām rodas pamatotas aizdomas, ka realitātes sajūta Jums ir zudusi. Šiem secinājumiem nav nekāda sakara ar manu niecīgo pieredzi dokumentu kārtošanā, kā arī ar 2000 m2 komercapbūves Rīgā.


Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: andrim (87.110.54.---)
Datums: 28/05/2008 17:55

jaa, izsktaas ka TD ir ljoti ieintereseeta persona "optimaalajos skaitlos".
Bet ir jau veel diezgan dauz ljauzu, kuri arii sanem darba algu, un nebuut ne meeraaamu 1K, 2K un augstaak, un pie zemiites tikusi vienkaarsi mantojuma celaa.

Re:
Autors: Gunars111 (87.226.4.---)
Datums: 15/11/2009 18:06

iesaku ieskatīties - www.solarhouse.lv

Re: meklējam arhitektu APU saņemšanai
Autors: Ansis Liepa (---.tele2.lv)
Datums: 15/11/2009 21:47

@#$%&.lv - > www.@#$%&.lv
mēs ar tādām lietām nodarbojamies, varam izlīdzēt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  **      **  **       
 **   **   **     **  **     **  **  **  **  **       
 **  **    **     **  **     **  **  **  **  **       
 *****     ********   *********  **  **  **  **       
 **  **    **         **     **  **  **  **  **       
 **   **   **         **     **  **  **  **  **       
 **    **  **         **     **   ***  ***   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727