UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Būvprojekta saskaņošana, ekspertīze un akcepts
Autors: Kaspars84 (85.15.208.---)
Datums: 15/04/2007 22:48

Ir neliela problēma!Informācija par tēmu Būvprojekta saskaņošana, ekspertīze un akcepts internetā ir visai niecīgi pieejama tas jau nebūtu nekas, ja man par to nebūtu jāraksta referāts!Vai kādam kautkas ir zināms par Būvprojekta saskaņošanas noteikumiem??Un kur tos vispār var dabūt! Ja kādam ir kas labs sūtiet uz beitinsh@#$%&inbox.lv

Re: Būvprojekta saskaņošana, ekspertīze un akcepts
Autors: KOHINURS (84.237.157.---)
Datums: 17/04/2007 15:35

Tas tiešām ir referāta apjoma cienīgs temats. Ja tajā procesā nav iekšā, tad pat nezinu vai tur kaut ko jēdzīgu bez faktoloģiskā materiāla var uzrakstīt.

Pamatprasības var atrast Vispārējie būvnoteikumi. Bet tālāk jau sākas katras būvvaldes izvērstas prasības. Nu kaut vai par tehniskajiem noteikumiem un būvnormatīviem. Ja viss projektā atbilst noteikumu un normatīvu prasībām, it kā pat nebūtu obligāti skaņot ar atbildīgajām institūcijām, bet praksē jau tā nenotiek. Un ja būve vai būves novietne ir vai arī kaut kādā veidā skar jautājumu loku par kūltūras, vēstures, arhitektūras pieminekļiem, tad vēl lērums papildus nosacījumu. Un nav jau tikai ēku projektēšana. Vēl taču ir teritorijas plānošana, ceļi, ielas, tīkli, ūdenskrātuves, reklāmu izvietošana, pilsētas mākslinieks ... un katram projektam savas skaņošanas prioritātes.

Varbū vērts ziedot dažās stundiņas un sākumā uzmanīgi palasīt RD 20.12.2005. saistošie noteikumi Nr. 34 "Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi"
[www.rdpad.lv] un citus, kas no tā izriet. Jo Rīgā jau maksimāli padomāts par visu birokrātisko prasību ievērošanas kontroli, jo nedo Dievs, kaut kas būs palaists garām un akceptēts pa vieglo - kāds vēl nodomās, ka kārtējais kukulis.

Re: Būvprojekta saskaņošana, ekspertīze un akcepts
Autors: Varis (62.84.4.---)
Datums: 17/04/2007 15:55

Manuprāt bez iesaistīšanās reālā projekta saskaņošanas procesā diez vai būs jēga visiem normatīvajiem aktiem. Iesaku Iesaistīties eāla darba izpildē kādā no projektēšanas firmām, vis jēdžigākais variants būtu aiziet uz Skolas ielu 21, un tur jau nu gan atradīsies kāda firma.

Re: Būvprojekta saskaņošana, ekspertīze un akcepts
Autors: Staņislavs (95.68.100.---)
Datums: 16/03/2010 23:49

Labdien, tagad man vajag rakstīt par šo temu referatu, var but kads zina kur var paņiem informaciju tagad? Interneta par šo temu nav daudz informaciju, bet apjoms jabut 12 lapas ;( Ko rakstit ?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   *******   **     **  ********  
 ***   **  **        **     **  **     **  **     ** 
 ****  **  **        **     **  **     **  **     ** 
 ** ** **  ******     ********  *********  ********  
 **  ****  **               **  **     **  **        
 **   ***  **        **     **  **     **  **        
 **    **  **         *******   **     **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727