UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 5
Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Rakaris (84.237.221.---)
Datums: 15/02/2018 17:21

Dzelzsbetona sija tā pati arka vien ir, tikai tās apakša ir vienā līmenī ar griestiem, līdz ar ko tā vairs nesaucas par arku. Šajā projektā šai sijai nav augstuma ierobežojuma, otrā stāvā balstāmai sienai pat logu nav.
Betona siltumnoturības VS keramzīta siltumnoturībai, nav nozīmes, je ēka tiek siltināta ar vati. Pie tam sija būs zem pieguļošā jumta līmeņa, tādēļ, ja dikti vajag var likt biezāku siltinājumu.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 15/02/2018 18:27

Rakaris Wrote:
-------------------------------------------------------
> Dzelzsbetona sija tā pati arka vien ir, tikai
> tās apakša ir vienā līmenī ar griestiem,
> līdz ar ko tā vairs nesaucas par arku. Šajā
> projektā šai sijai nav augstuma ierobežojuma,
> otrā stāvā balstāmai sienai pat logu nav.
> Betona siltumnoturības VS keramzīta
> siltumnoturībai, nav nozīmes, je ēka tiek
> siltināta ar vati. Pie tam sija būs zem
> pieguļošā jumta līmeņa, tādēļ, ja dikti
> vajag var likt biezāku siltinājumu.
Tā jau var visu ko definēt, nosaukt, pēc līdzības vienādot. Definīcija arkai: "Arka ir lokveida pārsegums starp balstiem " Tātad, tā ir lokveida! Un tā jau kalpo arī kā dizaina , arhitektūru raksturojošs elements, pie kam tā tiek speciāli konstruēta rēķinot to. Tas, ka balstīt griestus var dažādi, katram skaidrs.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 15/02/2018 18:43

Savejais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Šī arka ir ļoti forša, bet tad nebūs kur tv
> likt. Pie griestiem negribas..


Tajā, manis dotajā fotogrāfijā ir galds-dizaina elements. Liek TV acu augstumā ( ne tā kā daudzi...augstu pie sienas, un kaklu staipīdami skatās. Principā TV jābūt pat pat mazliet zemāk par acu aukstumu, normāli sēžot. Tā kakls un acis mazāk nogurst no sasprindzinājuma. Un ja vēl mazliet atlaižas uz dīvāna... Tā kā TV augšējā mala būs pāri galda virsmai, tad jākonstruē tāds galds, lai skatā no skatītāja puses TV ir itkā pie sienas, bet no otras puses, jau var veidot bāra leti, galda plakni . Tāpat mazprasīgākam skatītājam tuvu pie TV, bet tuvāk grīdai izvietot akustikas elementus, tos harmoniski iestrādājot galdā. Visus vadus var pa grīdu ievilkt , ja iepriekš paredz to. Tāds galds- TV nāk par labu arī tam, ka ne viss kas notiek virtuvē ir jāredz skatītājam...Tas, ka virtuve-atpūtas telpa ir pilnīgi atvērti savienotas ir bagāto valstu iedzīvotāju pieņemts standarts, jo viņi mājās tikai uzkož, pārkož, nu šad tad kādu ātro ēdienu pagatavo. Tas viss, ja arī turpmāk Jūs tā dzivosiet. Bet ja mājās štovē, cep, vāra, cepj, sautē.....tad virtuves aromāti, kas ne vienmēr ir izteikti baudāmi, būs pa visu māju. Nu baigais kaifs skatīties TV un ostīt kāpostu, gaļas vai citu aromātu....

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Zhanis99 (89.191.105.---)
Datums: 15/02/2018 20:27

Tagad ir izgudrots tāds ventilators ko liek virs zupas grāpja un izvelk smaku pa skursteni

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 15/02/2018 21:49

Zhanis99 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tagad ir izgudrots tāds ventilators ko liek virs
> zupas grāpja un izvelk smaku pa skursteni


Un tad, kad noņem no plīts, tad ar garu resnu cauruli seko grāpim, katlam, sacepumam.... ???
Neviens atsūcējs visus izgarojumus neatsūc! Tāpēc lieto vilkmes skapjus! Lieto...ķīmiķi un eksperimentatori.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Savejais (83.99.137.---)
Datums: 16/02/2018 09:58

Esmu bijis vairākās "studio" tipa apvienotās virtuves un viesistabas telpās un gatavojot nekāda problēma, pat piededzinot utt.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: specs (213.35.252.---)
Datums: 16/02/2018 11:31

Studio tipa viesistabas ir radušās ekonomijas/ nepieciešamā kompromisa dēļ, kad mazā dzīvoklītī nevar iespest atsevišķu virtuvi, kurai ir nepieciešama tāda ekstra kā savs logs un vairāk kvm. Mūsu platuma grādos tas ienācis kā "jaunums", kurš mums nebija pazīstams 50+ gadus.
Vai tik mums šeit nav varints "no divistabnieka uz 200kvm māju", jo izskatās, ka pieredze/izpratne vēl ir jāpiekrāj.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Savejais (83.99.137.---)
Datums: 16/02/2018 11:58

Es protams ļoti atvainojos, ja kādu aizskaršu, bet nedaudz ne par tēmu. Esmu pamanijis, ka latviešu forumos cilvēki ļoti skeptiski. Ārzemju forumos cita pasaule. Nedzeniet tagad mani uz ārzemju forumiem. Izskatās, lai izdabātu latvietim (lai apmierinātu viņa skepsi), vajag tai mājai tādus brīnumus sataisīt.
Par tēmu. Pieredze jāoeikrāj dzīvojot studio tipa un ne studio tipa dzīvokļos vai kā? Tas, kā tas ir radies, galīgi neinteresē man. Jumts virs galvas bija arī alu cilvēkiem, tas tak nenozīmē, ka tagad tik pat labi varam iet alās dzīvot. Es velreiz saku, esmu bijis 50kvm lielās viesistabās ar virtuvi, tur ir brutāli cepts, nosūcējs ieslēgts un nekādas smakas nav, vismaz nekā traucējoša tik tiešām nav. Kā saprast no divistabnieka uz 200kvm māju?

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Tinis (95.68.9.---)
Datums: 16/02/2018 12:11

Nekādu īpašo skepsi te nemanīju, ja nu vienīgi no tevis. Jo tika piedāvāti vairāki varianti - kolonas, arkas, dzelzbetona sijas, koka karkasa otrais stāvs, bet tev nekas nebija labs. Ta televizoru nav kur piekārt, ta stabi un arkas maisās.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Savejais (83.99.137.---)
Datums: 16/02/2018 13:14

Nu tad vajag palasīt uzmanīgāk, pamanīsi. Te jau vairākas reizes pierādījās, ka cilvēki nelasa, kas rakstīts.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: ETT (85.254.147.---)
Datums: 16/02/2018 13:26

Ne tikai esmu bijis, bet arī dzīvoju mājā ar atvērta tipa virtuvi (varētu norobežot ar divām durvīm, bet esošā konfigurācijā durvis atvērtā veidā apgrūtinātu pilnvērtīgu ļaužu kustību un piekļuvi citām telpām. Reizēm smaka ir, un nekā ar tvaiku nosūcēju tur dižu nevar padarīt. Nu principā jau var, bet tad tie ir baisie gaisa kubi, tos pārdzenājot telpās iekšā un ārā (ir bijusi saskarsme ar profesionālām virtuvēm, pavāriem mati plīvo :) ) Baigie gaisa kubi ziemā paģēr tehnoloģijas rekuperatoru veidā, vai papildus izdevumus siltuma uzturēšanai telpās. Un tad, kad cilvis ir beidzis gatavot savu ēdamo, piemēram, nedaudz pasutinājus brokoļus, briseles kāpostus vai kādu citu līdzīgu produktu, noliek špeizīti uz virtuves galda, izslēdz tvaika nosūcēju, un nemaz nemana kā aromāts izplatās pa visu vaļējo telpu. Tik no ārpuse ienākošie mājinieki uzdod draiskus jautājumus par pavāra vēdera garīgo stāvokli. Tāpat, reizēm "brutāli cepot" kāds ģimenes loceklis tā pamatīgāk to brutalitāti piekopj, un tad bez aromāta arī tāda smuka dūmaka pa vaļējām telpām, un visas izvēdināt ir daudz grūtāk par vienu noslēgtu telpu. 16 m2 telpa kubatūras ziņā nav salīdzināma ar šo plus 40 m2 viesistabu, plus foajē, plus kāpnes uz mansarda stāvu, plus ptiekštelpa uz mansarda stāva telpām, plus visādas atklātas pažobeles ar plauktiem un sienas skapjiem.
Tā kā no pieredzes saku - dzīvot var, bet reizēm smaku nāksies pieciest. It sevišķi kaitinoši, kad iemesls tam neesi pats, bet nākošā paaudze :)

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Savejais (83.99.137.---)
Datums: 16/02/2018 13:32

Haha, super atbilde :) Es par tām pārsedzēm iespringstu, jo nevēlos visu uzticēt tikai arhitektam, tapēc konsultējos ar celtniekiem, foruma biedriem un citiem, cerams, zinošiem cilvēkiem, lai nonāktu pie reāla risinājuma. Šī ir, nepārspīlējot, desmitā reize vismaz, kad nākas risināt nopietnu jautājumu un esmu sapratis šādu sakarību - noliec 10 ekspertus rindā, uzklausi katru ekspertu pēc kārtas, visiem ir taisnība, itkā, reāli pamatota, bet pirmajam un pēdejam ekspertam viedokļi ir pretēji :D Un tas ir visās sfērās!

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: specs (80.254.218.---)
Datums: 16/02/2018 14:21

Ārzemju forumos viss jautrāk, jo cilvēki pieklājīgāki, naivāki un stipri vien nepraktiskāki. Var vilkt paralēles ar ru un rietumu forumiem, kur apspriež autiņus. Rietumnieki priecājas par skaistiem ekrāniem salonā, bet nepamana grabošu piekari, nesilstošu motoru un citus “sīkumus” jaunai mašīnai, par kuru esamību varēsi izlasīt ru forumā...
Tak visiem te pofig, ka gribi pieķēzīt māju ar virtuvi istabas vidū un ka nejēdz saprast rakstītā būtību.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: jajaja (212.3.199.---)
Datums: 16/02/2018 14:52

Es arī savus zobus neuzticos labot tikai pie zobārsta. Tāpēc tagad esmu bez zobiem, jo portālos teica eksperti citādāk nekā zobārsti.Tas tā atkāpej, tici tikai foruma ekspertiem un viss būs labi, arhitekti un ing. jau neko nesaprot, tik kāš naudu. Kas var būt labāks par celtnieku no tautas ar maizescepēja izglītību?

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: nespecs (81.198.214.---)
Datums: 16/02/2018 14:56

man liekas vismaz 500m2 mājā var taisīt atsevišķu virtuvi, ēdamistabu, biljarda zāli, kažoku glabātuvi, bibliotēku un tamlīdzīgi. bet nelielās platībās tas nestrādā. sanāks maza virtuve un maza viesistaba. privātmajā viesistabai, kur tiek pavadīts visvairāk laika, 40m2 ir normāls minimums. jābūt plašuma sajūtai un vajag brīvu placi kur apgriezties, kur sīkajiem skraidīt utt. tas plāns kur ir dīvāns ar galdiņu pa vidu un uz visām pusēm paliek pusotrs metrs līdz sienai ir pilnīgs sviests.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Savejais (83.99.137.---)
Datums: 16/02/2018 15:01

jajaja Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es arī savus zobus neuzticos labot tikai pie
> zobārsta. Tāpēc tagad esmu bez zobiem, jo
> portālos teica eksperti citādāk nekā
> zobārsti.Tas tā atkāpej, tici tikai foruma
> ekspertiem un viss būs labi, arhitekti un ing.
> jau neko nesaprot, tik kāš naudu. Kas var būt
> labāks par celtnieku no tautas ar maizescepēja
> izglītību?


Nu tad žēl tevis. Ja lasītu uzmanīgi, saprastu, ka nevajag uzticēties tikai vienai personai. Zobārsts nav viens. Medicīnā tieši tas pats. Kā klīnikā, kā valsts slīmnīcās ārstiem, doktoriem viedokļi bieži vien pretēji, divas reizes esmu ar to saskāries. Tapēc vajag pakonsultēties ar dažādiem cilvēkiem.

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: jajaja (80.89.79.---)
Datums: 16/02/2018 19:33

Ko tu ej pie ārstiem? Ej pie slaucējām ārstēties. Māju tu taču negribi lai arhitekts vai ing projektē? Kad vajadzēs parakstīt projektu, tad arī meklēsi forumā, kurš uzņemsies atbildību?

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Hmm (213.180.113.---)
Datums: 16/02/2018 20:26

Traki būs, jo vismaz pāris no šeit atbildes sniegušajiem ir arhitekti vai vismaz uz to pusi :D

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: ETT (95.68.14.---)
Datums: 16/02/2018 21:55

Viss notiek tikai uz labu :)

Re: Pieslīpēt projekta idejas.
Autors: Savejais (83.99.137.---)
Datums: 17/02/2018 05:38

jajaja Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ko tu ej pie ārstiem? Ej pie slaucējām
> ārstēties. Māju tu taču negribi lai arhitekts
> vai ing projektē? Kad vajadzēs parakstīt
> projektu, tad arī meklēsi forumā, kurš
> uzņemsies atbildību?

Kārtējais, kas neko nav lasijis :D Atkārtošos ento reizi, ka es meklēju risinājumus, lai man viss tas darbs nav jāuztic vienam cilvēkam. Kas gan vel projektēs, ja ne arhitekts? Es cenšos iegūt informāciju, argumentus, lai ir ko arhitektam iedot bonusā. Parādi man, kur es esmu rakstijis, ka nevēlos, lai arhitekts plāno manu projektu? Vai tas bija kārtejais latvieša bezfiltra šāviens?

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   *******   **     **  **      ** 
 **     **  **        **     **  **     **  **  **  ** 
 **     **  **               **  **     **  **  **  ** 
 *********  ******     *******   **     **  **  **  ** 
 **     **  **               **  **     **  **  **  ** 
 **     **  **        **     **  **     **  **  **  ** 
 **     **  ********   *******    *******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727