UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

kondensāts
Autors: Harijs13 (94.100.11.---)
Datums: 03/01/2018 10:29

Lai Jaunā gadā ilgi iecerētie plāni īstenojas par 110%!

Šajā vēsajā lietus sezonā parādījās kāda jauna problēma:

Koka ēkā aukstā ūdens ievads no zemes caur daļēji apkurinātu saimniecības auksto stāvu iet cauri otrā stāva grīdai uz apkurināmu otro stāvu un santehniskajām iekārtām. Ūdens patēriņš ir epizodisks un neliels, tomēr ievada posmā caur 2. starpstāvu pārsegumu un posmā virs grīdas veidojas kondensāts, kurš sūcas grīdas un sienas skaidbetona pildījumā parādoties kā mitrs plankums uz pirmā stāva griestiem.
Pie vainas ir protams neizolētās plastmasas caurules un liels relatīvais mitrums, kas rezultātā telpas grīdas posmā izraisa kondensēšanos.
Ir metodes novērst šo kļūdu?
a) intensificēt apkuri aizejot no rasas punkta zonas (krāsns apkure)
b) uzstādot nelielu ventilatoru riska zonā
b) izolēt visas caurules ar čaulām
c) paralēli aukstam ūdenim izveidot siltā ūdens kontūru (kad būs patēriņš, tad arī būs boilera sasildītā ūdens cirkulācija
d)

Kādi būtu Jūsu komentāri?

Re: kondensāts
Autors: Rakaris (84.237.221.---)
Datums: 03/01/2018 12:14

Variants: "b) izolēt visas caurules ar čaulām "

Jo pārējie varianti prasa energoresursu patēriņu.

Re: kondensāts
Autors: SerViss (212.3.195.---)
Datums: 03/01/2018 14:26

Ja vainīgi ir tikai pilieni, kas otrā stāva telpā tek uz leju pa aukstā ūdens caurules virsmu, tad budžeta risinājums ir tuvu grīdas līmenim cieši aptīta higroskopiska ( parasta vai dekoratīva) salvete, kas pilienus noķer sevī un iztvaicē atpakaļ telpā no savas virsmas, nepieļaujot to nonākšanu līdz grīdas materiālam.
Protams, ja kondensāts veidojas rūpnieciskos apjomos, tad pedantiski jānoizolē visa aukstā ūdens caurule otrajā stāvā, un varbūt pat starpstāvu konstrukcijas posmā.

Re: kondensāts
Autors: Harijs13 (94.100.11.---)
Datums: 08/01/2018 08:56

Izmantošu visus ieteiktos paņēmienus. Pašlaik ar adsorbējošu filca manžeti uztveru ūdens piles, lai nesūcas sienā un pārsegumā, kuras žāvēju ar 1 KW kaloriferi. Bija šaubas sākumā arī, vai nav kur sūce, jo augšpusē ir arī vītnes savienojums.Tomēr tagad skaidrs, ka tas ir tikai kondensāts, kurš izteikts ir aukstākā, slikti vēdināmā telpas daļā. Kad būs pažuvis (labums ir arī, ka telpa uzsilst, samazinās relatīvais mitrums), pažāvēs arī apmetumu, izkalšu pārsegumā caurumu un noizolēšu vismaz līdz 1 m augstumam ar siltumizolējošo čaulu.
Interesanti, ka kondensāts uz vecās PE caurules 32 mm ir krietni izteiktāks kā uz jaunās polipropilēna 24 mm (zaļa).

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.