UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 31/12/2017 20:01

Visus jautājumus ideāli atrisināt, saistībā ar iekšizvietojumu-gaismu-logiem , ērtībām nav iespējams savietot. No kaut kā ir jāatsakās. Bet lai atteiktos, vai neatteiktos, ir jāzina to prioritātes. Un tās nevar tā uzreiz katru nolikt rindas kārtībā. Piemēram precīzi izvietojot terasi uz dienvidus virzienu, saule būs lielā augstumā jau ap12.00, pārējā, vēlākā laikā, jau tā būs maigāka, patīkamāka. Saviesīgie vakari pamatā notiek dienas otrajā pusē, un tad ir patīkami, ka sale silda. Vēl. Labāk kad saule savā gaitā silda kā vienu, tā otru mājas pusi. Kaut neilgi. Rīta saule praktiski mums vasarā neredzama...jo guļam. Pieceļamies un tā jau ūūū...augstu gaisā. Guļamsitabām saule nav vajadzīga. Virtuvei arī nē. Vēl ir arī jāņem vērā dabīguma- atpūtas zona ārā. Kur tā būs....Tāpēc pieminēju G.Lināri, kas par šīm lietām stāv un krīt. Pameklējiet info. Eksistē visa projekta spoguļpagriešana, un auto nojume nonāks R, ZR pusē. Tāpāt nav jau nekur rakstīts, ka terasei jābūt mājas otrā pusē, kad ieeja nav kontrolējama...Lieciet terasi ieejas pusē. Durvis vaļā, bērni iekšā ārā, terase funkcionē.... un viesiem jau nav jāstaigā iekšā ārā pa taisno uz atpūtas istabu. Variantu bez gala. Un vēl: Dabasskats ne vienmēr ir labais ja no tā puses spīd saule! Acis ciet, puspavērtas. Tas, ka Z puse vienmēr tumša ir maldi. Saule tīri spīd reti, bet gaismu no tās pastarpināti dod mākoņi, kas ir vienādi gaiši kā D tā Z pusē. P.S. dotais plāns bija tikai kā ierosme domāšanai. Lasāmmateriāls- zināšanai. Lai veicās "ideālās lētās mājas " izprojektēšanā un galvenais, laimīgā apdzīvošanā bez parādiem!

Re: planoju māju, idejas
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 31/12/2017 23:03

Nenopietna tā kritika sapņotāj. Ja plānu pagriež ar terasi uz DR R tad viss ir pilnīgi ideāli pat pie tavām ainavu problēmām. Tāpēc jau tas plāns ir pārdomāts, ka pagriežot uz debespusi visi logi un funkcijas nostājas ļoti labi. Mazsvarīgā gaisma - WC un katlene, Z vispār var teikt bez logiem, kas ir pareizi utt. Virtuvē austurmu gaismiņa no rīta brokastīm. Vnk. super.

Pārējie iebildumi drīzāk nebūtiski. Terasei starp citu DR un vairāk R ir ideāls variants.

Man ēkai ir simetriski logi izvietoti pa visu perimetru un vērtīgākie ir R logi. A un Z logi kalpo tikai dienas gaismai. Tā kā man skats ir uz visām debespusēm, tad varu teikt, ka A pusē tie zaudē pret rietumiem. Vienkārši pēc rīta cēliena visa gaisma pārceļas otrpus ēkas.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 31/12/2017 23:19

Vēl varu piebilst par terasi - šādai taisnstuŗa ēkai DR R virziens dod nelielu aizvēju no Z, kas terasei ir superbūtiski. Ja ir aizvējš, tad terasi var izmantot no ļoti agra pavasara līdz ļoti vēlam rudenim - galvenais lai ir saule. Šim plānojumam to var viegli realizēt. Turklāt Z pusē logu neesamība ļauj izmantot kaut kādus skujeņus aizvēja radīšanai un lielam mājīgam pagalmam.

Re: planoju māju, idejas
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 01/01/2018 11:49

Sapņotājs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Rx piedāvātā projekta problēmas, ja to
> piesaista manam zemesgabalam un terase uz D:



Ir tāda lieta kā spoguļattēls, dubultais spoguļattēls un tas vēl komplektējams ar pagriešanu. Speciālistam (arhitektam) vēl papildus iespējas spoguļot tikai kādu ēkas daļu.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 01/01/2018 12:03

jtdesign Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sapņotājs Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Rx piedāvātā projekta problēmas, ja to
> > piesaista manam zemesgabalam un terase uz D:
>
>
>
> Ir tāda lieta kā spoguļattēls, dubultais
> spoguļattēls un tas vēl komplektējams ar
> pagriešanu. Speciālistam (arhitektam) vēl
> papildus iespējas spoguļot tikai kādu ēkas
> daļu.

Es jau spoguļattēlu minēju:
Posted by: Rx (89.191.108.---)
Datums: 31.12.2017 20:01
Tā kā tēmas aizsācējs deva uzreiz savu risinājumu, kas izrādijās galīgi nepārdomāti zaļš, ir redzams ka jālasa un jāmācās. Ar īslaicīgu uzmetumu labs rezultāts nav gaidāms. Te jāsaprot ka intelektuālais darbs prasa lielu enerģiju un motivāciju. Atkārtoju, ka jāsāk ar apkārtējo vidi. Tajā jāliek vispārīgā vēlme. Un tad jau detalizācija pēc materiālām iespējām un vajadzībām.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Pašdarbnieks (84.237.209.---)
Datums: 01/01/2018 12:28

D-puse, kamīns uz uguns āderi, utt.. tas jau būtu jauki, bet par tādu pleķi pilsētvidē laikam jau tik tiešām var sapņot tālāk.
Tipveida projekti bieži vien tieši tāpēc arī neder, ka nav iespējams to māju ielikt savā pleķī tā lai paliktu dārzs utml. Vēl 4m jāatkāpjas no kaimiņiem ja nevar sarunāt, tad vēl aizsargjosla ap pilsētas komunikācijām.. dziļos pāķos protams var vairāk manervēt

Re: planoju māju, idejas
Autors: Sapņotājs (80.89.77.---)
Datums: 01/01/2018 18:31

Par kritērijiem, to svarīgumu un prioritātēm, katram ir savs viedoklis... Saprotu arī visu pat tiem spoguļvariantiem, bet nu nevienu neaizvainoju, ja minu lietas, ko savās mājās plānotu citādi. Arī saules intensitāte, logu pārkares, utt., viss ir ieplānojams. Loģiski, ka apvienot visu ideāli dzīvē nav iespējams, bet kā jau teicu, katram savas prioritātes. Vēl nevajag piemirst, ka katram ikdienas ritms atšķiras un, ja nav darbs 9-17 vai strādā no mājām, tad doma, ka virtuvei nevajag saules gaismu, ir garām... Kā arī, ja arī zinot visus mīnusus, ir vēlme pēc atvērta tipa plānojuma, virtuves logi dod ne tikai gaismu, bet arī siltumu lielākai platībai par letes virsmu. Arī skaidrs, ka gaismu dod jebkurš logs un Z pusē nav nakts dienas vidū, bet pēc paša pieredzes lieliski zinu atšķirību starp D vai R puses telpas "gaismu" un Z variantu... Un jāatzīst, ka praksē grūtākais ir izplānot telpas ar visu vēlamo, bet izvairīties no liekajiem m2 un gaiteņiem. Bet tas, protams, atsaucas tīri uz budžetu un "pavelkamo" kopējo platību. Personīgi zinu, ka no 300m2 var reāli samazināt ēku uz 220, praktiski saglabājot to pašu apbūves laukumu, tikai ar ļoti pārdomātu plānošanu, neko īsti nezaudējot. Noteikti jāsaliek plānā mēbeles, utt... Un beigu beigās - ja pats spēj uzbūvēt, tad jau plānojot izproti visus mezglus un nav nekādu lielo problēmu, jo arī pat tipveidu projektu, arī par "spoguļiem", utt., vienalga būs jāsamaksā... Uz visas mājas izmaksām tā starpība par paša plānojumu nav tik milzīga, lai pieņemtu nevajadzīgus kompromisus. Protams, kādam tas šķiet muļķīgi, bet es pastāvu uz to, ko tieši plānojums ir svarīgāks par marmora grīdām vai zelta podiem! Ļoti daudz ko var viegli izmainīt, bet ēkas konfigurāciju pašos pamatos vairs negrozīs. Un tas tomēr ir skaidrs, ka absolūts vairākums jauno māju tiek celtas ciematu teritorijās un plašākiem zemesgabaliem vai lauku apvidum mazāk pievērš uzmanību...

Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 01/01/2018 19:04

Protams, protams...ka savas korekcijas jāliek. Savs darba-atpūtas stils, jo kurš gan dzīvos tajā mājā, kā ne pats ( tā izskatās....). Un , jā, logs ir ļoti būtisks elements. Ne tikai gaisma! Arī ātrā ekstraventilācija, gaisa apmaiņa, tā ātra ielaišana. Pa to paveras ārskats. Kāds? To jāparedz. Vismaz man, manā lauku mājā, ko mantoju, virtuve ir galvenā telpa mājā! Mīļa. Ērta, bieži apmeklēta, jo tajā ir ūdens, tēja, kafija, krāns ātrai roku skalošanai, un jā, TV un radio, dators, lai cik tas mūsdienās savādi neliktos... Lauku darbi prasa ļoti racionālu dzīves stilu, jo lieka kustība jātaupa citām kustībām, kuras citādi nevar veikt. Tāpat virtuve kalpo virtuvei, ne jau bāriņam tikai... Netīrie augļi, dārzeņi jāmazgā, jātīra, jāmizo, vārot , cepjot tāpat atliek brīvs brīdis kad TV kādu kadru ieraudzīt. Saspiesti no darbošanas gara, bet kompakti. Katram savs stils, domas, darbošanās amplitūda. Bieži saspiestās telpas ir mājīgākas par lielajiem eiroplašumiem, ar pulētām grīdām, ka tik kautkas nenotiek...Baltā kreklā, basām kājām, mazgātām, tīrām, un visur telefons. Katrs bērns ielīdis savā telpā, datorizēti dzīvo. Lauku darbus kāds cits dara, bērni izlutināti. Galvā plāni, kur braukt atpūsties.....Tāda arī ir bieži mūsdienīgā dzīve jaunuzceltā mājā!.Lai kaut ko padarītu, gaisa gabali jānostaigā. Tāpēc katrs ir savas "laimes nama" kalējs. Citi var tikai ierosmi dot.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********  **         *******  
 ***   ***  **     **     **     **        **     ** 
 **** ****  **     **     **     **               ** 
 ** *** **  ********      **     **         *******  
 **     **  **            **     **               ** 
 **     **  **            **     **        **     ** 
 **     **  **            **     ********   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727