UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
planoju māju, idejas
Autors: mmm (83.99.137.---)
Datums: 30/12/2017 11:59

Sveiki. Paākstijos ar vienu programmu. Varbūt ir redzēts tipveida labi nostrādāts līdzīgs projekts?
Šis ir pirmais stāvs. Kādus mīnusus un plusus saskatat?

Izveidoju izmantojot bezmaksas programu "sweet home 3d", ja nu kāds ieinteresēts, varu iedot save failu, lai var ielīst 3d un apskatīt no visām pusēm. Šeit pagaidām tikai bildes pievienošu.
Esmu sapratis, ka izplanot pašam noteikti vajag izglitibu, pieredzi un gadus.

Bildes links

[bildites.lv]

Re: planoju māju, idejas
Autors: Amaks (80.89.78.---)
Datums: 30/12/2017 19:05

1. Plānojot ņem vērā īstos sienu biezumus. Tagad tev projektā 5cm sienas.

2. Kādu pārseugumu starpstāvam plāno?
Ja koka tad uzreizlaikus pasūti 25hx10cm brusas,jo Tev tur 6.5m spīd.
3. Katlutelpai ja būs granulas/malka notiekti atsevišķu izeju.
4. Kamīns sienā pie staura. nav labs tonis. Kamīns parasti ir istabas centrālais objekts. Vai nu sienas vidū. Vai stūrī.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Amaks (80.89.78.---)
Datums: 30/12/2017 19:08

Logu simetrinu arai vajadzētu,citādi tāds ērms var sanākt. Kur visi logi vienā stūrī.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Niks (neīstais) (212.3.192.---)
Datums: 30/12/2017 19:17

Mans subjektīvais viedoklis:
Kabinets - tik mazā telpā divus logus nevajag;
Vannas istaba - tik mazā telpā divus logus nevajag. Pie tam logs, kas ir virs vannas, vienmēr būs netīrs;
Katlu telpa - ja ir gāzes katls, tad ok. Ja malkas vai granulas, tad tāls ceļš ejams ar malku no ārdurvīm līdz katlu telpai un ar pelniem no katlu telpas līdz ārdurvīm;
Virtuve - kāpēc nepieciešami blakus viens otram divi logi?
Es starp virtuvi un lielo istabu paredzētu starpsienu.
Kamīns - iesaku divas reizes padomāt vai vajag. Daudzi kamīna īpašnieki ir atzinuši, ka kurina to labi, ja 2 reizes gadā un labāk nebūtu to būvējuši.
Priekštelpa - garderobe tik lielai mājai par mazu. Atverot iekšdurvis pašam vispār nebūs tajā vietas.
Ņemot vērā, ka nesošā starpsiena no ziemeļu puses ārsienas atrodas 6m attālumā, būs problēmas ar starpstāva pārseguma izbūves no koka sijām. Varbūt ar dz/b pārsedzēm nebūs problēmas - nezinu, nav pieredzes).

Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 30/12/2017 19:47

Savādi gan, ka cilvēkam gribās izdomāt visu pa jaunam, no nulles....Mājas jau celtas simtiem gadu. Mūsdienu celtās, uz datora zīmētas. Plāni, idejas pilns www. Pie kam, mājas, kuras tiek tā pārdomātas, lai tās tomēr pārdotu. un ja ne pārdotu, tad pats autors apmierināts. Kāpēc to darbu, ko sabiedrība jau veikusi "miljons" variantos, neiepazītu. Tā taču enerģijas-laika-un ķļūdu iesēju ekonomija. Laika ekonomija noteikti. Jāveltī enerģija piedāvājumu analīzei. Labāko variantu atlasīšanai. Un tad jau pēc ieskatiem, kādu sienu, logu ...pārbīda, kā sirdij tīkamāk. Jāstrādā ar esošajiem materiāliem, kārtīgi jāstrādā .....tas atmaksājās vairāk, kā zīmēt paša "unikāli labo" variantu. Ceļot savu māju, ļoti jādomā...nedrīkst pilnīgi uzticēties kādam, kādiem...."krutiem arhitektiem, celtniekiem". Tikko kaimiņš arī cēla ( viņam cēla...), kāpņu solis nepareizs, augstumi neērti, māja izvietota esošajā situācijā "greizi-nefunkcionāli-tizli....". Zinašanas par vidi ap māju bijušas "nekādas". Kur saule, kur vēji, kur dārzs, kur galvenā kustība, kur palīgkustības (malka, komposts...) kur skaistais skats, kur .... Kur ēnas, kur saule, kur skatā miers, kur stress. Teritorijas plānošana ir reizē ar māju. Protams ne supersmalkumos. Jāatzīmē, ka teritorijas plānošana ir "vesela zinātne", kuru pielietojot, iegūst mājas kvalitātes jēdziena izpildi. Mēs taču esam cilvēki, ar prasībām ne tikai pret mājas istabu dizainu-izvietojumu, platībām, bet arī pret ārpuses uztveri, izmantošanu, dizainu, skaistumu, ......Mājas izvietošanai telpā ir arī ļoti svarīga loma. Viss kārtīgi jāpārdomā. Jautājums: kas ir pārdomāšana... Manā izpratnē tā ir zināšanu sākotnēja iegūšana, un tad zināšanu pārdomāta pielietošana. Bez zināšanām- pārdomām rezultāts ir gandrīz "čiks".

Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 30/12/2017 20:09

Ja netic nekam, var palasīt kaut vai te: [www.diena.lv]
Meklēt G.Lināres materiālus, vēl labāk, kādos kursos iet. Tā iegūst zināšanas sev, labumu ģimenei, gandarījumu par paveikto. Var arī maksāt attiecīgam speciālistam, par ideju sakopojumu, un tad jau pašam izvēlēties kompromisu. Ja apkārtnē grib tikai pļautu zālīti, tad manis teiktajam nav nozīmes, jo tāds cilvēks ir nabadzīgs savā uztverē un pasaules skatījumā..... Viņam vajag tikai īslaicigu vietu kur pārlaist nakti, starp pasaules apceļošanu un nepārtraukto darba stresu. Ģimenes atrašanās uzceltajā mājā jau, nosacīti ieprogramēta, kā īslaicīga...kā jau tas tagad pieņemts: Citur padzīvo, tad vēl tur, tur...bērni pasaulē....bet dzīves beigās...nekur tā īsti! Otra galējība: nu tik bērni dzīvos...katram sava istaba, plašumi, ...ilgi, mūžīgi. Nekā. Bērni paaugās, un padsmit gados saka "čau"!

Re: planoju māju, idejas
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 30/12/2017 20:32

Piekrītu pilnīgi visiem augstķminētajiem komentāriem un jo īpaši būtu jāsāk ar Rx teikto - nevajag enerģiju veltīt velosipēda izgudrošanā - turpini meklēt tipveida risinājumu un velti laiku citām svarīgām problēmām.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 30/12/2017 20:33

Es gan pieļauju, ka daļai tipveida projektos varētu būt problēma ar katlu telpu, bet gan jau ka ir arī tādi projekti, kur būs paredzēta kāda adekvāta izmēra saimniecības palīgtelpa ar tuvu izeju uz āru, kā Niks ir minējis.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 30/12/2017 21:51

Līdzīgas idejas te: ar izdomu var bīdīt...:
Vanas istabu apvieno ar tualeti, Guļamistabas ārā....Virtuves vietā autora kabinets...Var arī protams citādi. Man jau liekas, ka virtuves daļa tomēr kaut vai kautkā tomēr telpiski jāatdala, jānobīda malā, jo tad vieglāk savākt un aizvadīt smaržas, kas tājā rodas, ja protams tā ir virtuve, nevis ofisa kafijas sagatavošanas vieta. Līdz ar to, kreisā puse paliek kā plānā , labajā pusē jau izvieto kabinetu, varbūt pat mazu guļamistabu. Tikai domāt, bet domāšanas ierosmes shēma jau ir. Terase arī papildina dzīves telpu....Nojume auto? Jā, arī tā ir derīga , jo izmaksas nav tās lielās, bet sniega-ledus tīrīšanas problēmas risina. Tāpat ir arī ar nojumes telpu. Var saviesīgu galdu siltākā laikā izvietot. Noliktaviņa nojumē arī, nav slikti, ka ir kur kādu pļaujmašīnu sākuma periodā ielikt, grābeki, lāpstu , sniegapūšamo.....paslēpt.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Niks (neīstais) (212.3.192.---)
Datums: 30/12/2017 21:56

Kad es meklēju mājas projektu, tad man lielākās problēmas bija atrast tādu, kurai ir atsevišķa pietiekami liela virtuve - virs 15m2 un pietiekami liela katlu telpa - 8-10m2.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 30/12/2017 22:00

Lai manis dotais zīmējums būtu piesaistīts pie autoriem: [www.city24.lv] [nordichomes.lv] P.S. tā nav reklāma...bet tieši jautājuma autora domas risinājuma realizācija jau tagad....gatavs projekts, kā piemērs, kā to vajag darīt!

Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 30/12/2017 22:11

Niks (neīstais) Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kad es meklēju mājas projektu, tad man
> lielākās problēmas bija atrast tādu, kurai ir
> atsevišķa pietiekami liela virtuve - virs 15m2
> un pietiekami liela katlu telpa - 8-10m2.

Samaziniet dušas-vannasistabas apvienoto telpu un būs lielāka katlu telpa...Apvienotai virtuvei ar atpūtas telpu nevar dot tās laukumu: Tas ir nosacīts laukums, jo vizuāli tas pāriet viesistabā, un tās izmērs ir tāds, cik tālu gribat ar pusdienu šķīvi iet. Vai apstāties pusceļa, pie kāda galda, kas kalpo arī kā daļēja siena...
Katlu telpai jābūt optimālai, nevis tik un tik lielai. Jāzina, ko tajā izvietosiet. Krāsni, akumulatoru 800 litri jau var izvietot pat 2m2 zonā. Tālāk jau ērtību laukums, kurināmā rezervju laukums....Ja granulas, tad zīmējumu nepieciešamajam izmēram, laukumam. Jāzina pilnīgi viss, kas mājā jāizvieto un cik attiecīgām funkcijām vajag platību, raksturīgākos izmērus. Ja grib dancot vannas istabā, tad jāsamazina...guļamistaba, viesistaba, kabinets...pie ierobežotiem ārizmēriem un finanšu aprēķiniem.

Re: planoju māju, idejas
Autors: mmm (83.99.137.---)
Datums: 30/12/2017 22:42

Es tak negudroju velosipēdu no jauna, es rakstiju - vai ir kāds līdzīgs projekts. Es tak pats nespētu uzprojektēt bez zināšanām un pieredzes sev sakarīgu māju. Paldies par idejām :)

Re: planoju māju, idejas
Autors: Sapņotājs (80.89.78.---)
Datums: 31/12/2017 01:59

Nu, nepārspīlējot, savu māju "projektēju" vairāk par 5 gadiem, sāku neilgi pēc zemes iegūšanas... Arī jau tad bija skaidrs, ka ātrāk par vēl kādu gadu nesākšu celt, līdz ar to nevis sēžu bezdarbībā, bet brīvos brīžos izbaudu procesu. :) Jāsaka, kā ir - ja nav nekādu zināšanu vai ļoti daudz laika, pašam izplānot nav iespējams! Pa šiem gadiem ir pāris mājas palīdzēts celt, dažās padzīvots, ļoti daudzas pētītas, mērītas, lai sajustu izmērus, utt... Noteikti vajadzīgas zināšanas pašā celtniecībā, lai neizprojektētu brīnumu, ko ir neiespējami vai ļoti dārgi realizēt. Bet kas pats galvenais, manuprāt - piesaiste zemes gabalam! Lai cik skatītos tipveida projektus, neviens neatbilst ne debespusēm, ne ainavai, ne piebraucamā ceļa virzienam, utt., Utt., Līdz ar to ir skaidrs, ka tiks taisīts pilnībā individuāls! Bet pa šiem gadiem pat visas mājas novietojums ir mainījies, nerunājot par telpām vai logiem. Kad nonāc līdz līmenim, kad ieliekot telpā korekcijas pirmajā stāvā, jau redzi saistītas problēmas ar otrā stāva pretējo stūri, jo rodas liekie gaiteņu m2, utt., Tad jau kaut kas sāks veidoties. Lai tiešām spētu radīt reālu galā rezultātu, iesaku urbties līdz pat fen shui, vastu shastra un visu kas arī ar to saistīts, jo patiesībā tur ir milzīgi daudz tīri loģisku risinājumu, nevis filozofiski meklējumi, ieskaitot debespušu izvietojumu telpām utt., Bet tas nāks tikai pēc reāla zemes gabala iegādes! Loģiski, ciemata 1200m2 tas viss lieks, jo nav liela izvēles iespēja un tipveida projekti uz to arī balstās, bet ja zeme hektāros, plānots dīķis, utt., pa lielam var aizmirst par tipveidu, ja gribas ne tikai plānojumu, bet arī skatu pa logu, apvienojot arī enerģētiski racionālu logu izvietojumu, utt... Ja ir skaidrība par celtniecības procesu, laidumiem, pārsegumiem, komunikācijām, jumta izbūvi, materiāliem, un ir arī jau zināms zemes gabals, tad var sākt projektēt... Bez tā izmaiņas būs ļoti lielas no sākumā iedomātā un jēga no visa procesa maza vai arī vilšanās beigās...

Re: planoju māju, idejas
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 31/12/2017 10:45

Sapņotāj, varbūt tev racionāli ir kļūt par arhitektu, lai risinātu klientu problēmas?

Vispār jau tipveida projekti lauku viensētās ar 10 + ha bija ļoti populāri un rekomendēti jau tālajos ulmaņlaikos. Tajā laikā būvētās ēkas ļoti daudzas bija tipveida projekti - un nevarētu teikt ka slikti. Treiz jau nekas nebija savādāks - ZD un AR. Tas ka kādam dīķis ir ziemeļu pusē sanācis - ko padarīsi - jābūvē vitrīna tur.

Šobrīd arī nav nekādu problēmu tipveida projektu izvietot lauku ainavā, ja vien ir samērīgs redzējums.

Re: planoju māju, idejas
Autors: Sapņotājs (80.89.78.---)
Datums: 31/12/2017 13:34

Nesaku, ka tas nav iespējams... Bet varu 100% apgalvot, ka jebkuram tipveida projektam varētu norādīt uz, manuprāt, gana nozīmīgiem trūkumiem, tieši attiecībā uz piesaisti zemes gabalam. Cilvēki tērē milzīgas summas celtniecībai, bet lūk, uz projektu gan ietaupīs, lai gan nepiemērota vai vnk ne ideāla projekta pielāgošana vai vispār vēl zemes gabala pielāgošana izmaksās vairāk! Kā jau minēju - nedēļas laikā bez zināšanām nekas nebūs un nav jēgas sākt, bet ja viss tā sakrīt, ka ir iespēja pārdomāt ik milimetru, kādēļ to nedarīt!? Nu lai piedod ciematu karaļi, bet tas nav domāts personiski, ja tomēr tie "standarti" nešķiet saistoši...

Re: planoju māju, idejas
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 31/12/2017 14:22

Un kādas 100% problēmas ir Rx iesūtītjā telpu plānojumā, ja pieņem, ka terase iziet uz D vai DR?

Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 31/12/2017 14:53

Labs piemērs domu gaitai, kā tas notiek, ar saraksti-komentāriem, idejām ir te: [manapirmamaja.wordpress.com]

Tātad jālasa arī komentāri, jo tur diskusijas kas, kā , kāpēc tā...

Re: planoju māju, idejas
Autors: Rx (89.191.108.---)
Datums: 31/12/2017 15:01

Un kas neatrada turpinājumu..Te: [manapirmamaja.wordpress.com]

Re: planoju māju, idejas
Autors: Sapņotājs (80.89.78.---)
Datums: 31/12/2017 16:13

Rx piedāvātā projekta problēmas, ja to piesaista manam zemesgabalam un terase uz D:
1. Uz rietumiem, kur ir labākais skats un dīķis, nav neviena loga
2. Vairākām telpām vienīgais logs ir uz Z. Dažiem vienalga, bet citiem nav prieks tērēt naudu apkurei un izplānot telpu, kura vienmēr būs diezgan tumša.
3. Mājas ģeometrija iet pretējā virzienā, "sadalot" zemesgabalu un laupot skatu pa logiem uz austrumu pusi pret mežu. Pagriežot par 90 grādiem terase paliek ēnā starp māju un mežu, bez skata, utt...
4. Nezinu par citiem, bet negribu savu guļamistabu virs bērnistabas.
5. Pie salīdzinoši vidējas/mazas ēkas, gaiteņi aizņem ap 15m2... Noteikto ir iespējams izplānot samazināt šo lieko platību apjomu.
6. Kāpnes pret ārdurvīm, kas nav īsti pozitīvi, utt., utt.


Varētu turpināt, bet neredzu jēgu... Toties, ja paskatamies no 1200m2 ciemata varianta - ideāli!!! Pret lieveņa fasādes pusi iela, terase pret pagalmu, debespuses noteiks ciemata plānojums, nevis izvēle un viss diezgan labi! Pat ūdensapgādes mezgli kompakti gar vienu 'kvadrantu" izvietoti.
Līdz ar to, kā jau minēju - ciematam nekāda vaina, bet, piemēram, man, šis plāns būtu pilnīgi vilšanās...

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **              **  ********  **       
 **     **  **              **     **     **       
 **     **  **              **     **     **       
  ********  **              **     **     **       
        **  **        **    **     **     **       
 **     **  **        **    **     **     **       
  *******   ********   ******      **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727