UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 6 no 10
Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 14:52

izklausās jau, ka šinī gadījumā ir kur izvērsties un dārza tehnikai/inventāram var izdomāt citu risinājumu, nekā stumt zem dzīvojamās mājas. Vai nu darbnīcā var kaut ko izdomāt, vai mašīnu nojumei vienu galu papildināt ar attiecīgiem m2 acīm nosegtas slēdzamas telpas zem jumta.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 15:04

Tevis teiktajā ir pretruna - tu zīmē ko gribu, ja nesanāk, tad griežu. Kur paliek tas ko tu gribi? :)
Iekštelpu plānojumā faktiski nemainās izmaksas, izmaksas nāk no m2 un savukārt krīts nāk no tā ko dod banka, nevis ko grib ņemt. Tāpēc arī loģika iesaka citu secību.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 15:10

Tas man atgādina tādu stulbu situāciju, kad pārdevējs prasa - cik tev ir nauda un es tev parādīšu ko var nopirkt. Pircējs jūtas neērti, jo negribas atklāt kārtis - pateiks par maz, tad neredzēs visas iespējas, ja pateiks visu ģimenes budžetu, tad pārdevējs izpumpēs sausu. Bet nu diemžēl, kad dodas uz bodi pašam ir jāatbild uz to smago jautājumu cik ir griesti, savādāk sanāk abpusēji tukša runa.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 15:11

he, tai darbnīcā dārza traktoru noteikti nevarēs iedabūt, arī ar citu smagāku un/vai lielāku tehniku būs problēmas.

Vilnis_Radio, es to sauktu nevis par pretrunu, bet par kompromisu.

Krīts nāk no tā, ko dod banka, tikai pie nosacījuma, ka tu ņem max krīta apjomu, ko tava ģimene teorētiski spēj pavilkt. Līdz ko nepieciešamā summa kļūst mazāka par max pavelkamo, tā krīta apjomu nosaka kredīta ņēmējs, nevis kredīta devējs.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 15:13

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Bet nu diemžēl, kad dodas uz bodi pašam
> ir jāatbild uz to smago jautājumu cik ir
> griesti, savādāk sanāk abpusēji tukša runa.

Savulaik meklēju auto. Griesti bija vieni, reāli tika nopirkts 2x dārgāks. Kāpēc? Tāpēc, ka tāds nu tas kompromisa variants tajā brīdī pagadījās. Vai es no tā paliku nabagāks? Nu it kā nē.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 15:16

Nu es kādu laiku neesmu bijis bankās, bet cilvēki runā, ka nav vairs vecie laiki, kad varēja paņemt kredītu tam ko grib. Tagad ir stipri otrādi. Nekusteklis ķīlā ne tuvu vairs nav likvīda prece un arī naudas plūsmu rēķina ar ievērojamu risku. Bet celtniecības izmaksas palikušas teju tādas pašas.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 15:39

Hmm, izmēģināju bankas kalkulatoru - tik traki laikam nav. Dod 85% no tirgus vērtības un caurmēra ģimene var cerēt uz kādiem 100K. Pirmā iemaksa tad sanāk ap 25k. Vienīgi tirgus vērtība ir slidens jautājums. Ja tā ģeogrāfiski nav ejoša vieta, tad būvniecības izmaksas būs jūtami lielākas par tirgus vērtību.
Nu jebkurā gadījumā es jau nu sāktu ar šito jautājumu - kas tur notiek ar to kredītu un kā tas viss stiķējas.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 15:44

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nu jebkurā gadījumā es jau nu sāktu ar šito
> jautājumu - kas tur notiek ar to kredītu un kā
> tas viss stiķējas.

Pirmdien biju būvvaldē, ceturtdien došos uz banku. Grozies kā gribi, kredītu jebkurā gadījumā varēs kārtot ne ātrāk kā nākamā gada pavasarī vai agrā vasarā, līdz tam bankā vienīgais, kas ir pieejams - konsultācijas bez jelkādām garantijām.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: nu tā (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 19:42

Starp citu, tālākas sarunas ar banku - neskaitot "konsultācijas bez jebkādām garantijām" - sākas tad, kad ir apstiprināts projekts. Un sīka tāme, kuru bankas speciālisti kratīs un vētīs.

Man vēl nav miera par to vējtveri - varbūt citi zinošie var pakomentēt - vai tiešām Latvijas apstākļos, ar ieeju uz ziemeļiem, nevajag vējtveri? Mums ir, un tā šķiet pareizi.

Par virtuvi - kurš jums ģimenē vairāk darbojas pa virtuvi? Ja sieva, tad, cerams, ka noskaidroji viņas viedokli? Vispār interesanti - sākotnē variantā bija pilnīgi atvērta virtuve, tagad parādās pilnīgi slēgta. Opredeļitesj, gospoda. :)

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 20:50

Nu tāpat kamēr nav parakstu no bankas darbiniekiem, tikmēr tas viss ir tikai "kā būtu, ja būtu" līmenī. Ir zināms gadījums, kad banka teica "jā, būs, nekādu problēmu", bet kā tiek līdz parakstiem, tā figu - nekas nebūs. Nu labi - ja nekas, tad nekas, atvadījās banka no ilgtermiņa klientiem, kuri šitā izgājiena dēļ bija spiesti pāriet uz citu banku.

Ja par vējtveri, tad kāda šķirba, Latvija, Zviedrija, Dānija vai jebkura cita valsts, kur klimats ārā var krasi atšķirties no klimata iekšā. Manuprāt, vēju virzienus jāskatās un iekšējo pārliecību. Ja liktu durvis pret dienvidiem vai pret rietumiem, tad vajadzētu arī vējtveri, jo tie mums valodšie vēji. Ja pret ziemeļiem vai austrumiem, tad tur vējtvera durvis, kas regulāri jāvirina, vairāk traucēs nekā dos kādu labumu.

Ja par virtuvi, tad tur vairāk sieva rosās. Pa lielam jau apvaicājos arī viņas viedokli, bet cenšos pārāk neapgrūtināt, viņai citu raižu pietiek. Gala variants gan noteikti būs abpusējs "jā, šitais variants ir OK". А насчет "определитесь, господа", так там не так просто всё. Мы до сих пор жили как новая семейка (т.е., в двоем), а тут всплыли аргументы о разных ритмов жизни, когда дети подрастут, с этим у нас опыта пока нет. Tāpēc tad arī sākās pārdomas, ka ideālā virtuve varbūt nav nemaz tik ideāla.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 20:58

"Man vēl nav miera par to vējtveri - varbūt citi zinošie var pakomentēt - vai tiešām Latvijas apstākļos, ar ieeju uz ziemeļiem, nevajag vējtveri? Mums ir, un tā šķiet pareizi. "... jautā "nu tā"
Manas domas šadas... dzīvojamā ēkā patstāvīgi vajag apsildīt tiaki tās telpas, kur vismaz 3...4 stundas uzturas cilvēki... vējtveris tas nav. No būvniecības vēstures konteksta - blīvas durvis un logi (domāts ar speciāliem elastīgiem materiāliem blīvējamas vērtnes) praksē parādījās samērā nesen Latvijā ~ ap 1990 gadiem. Padomijas laikā savietotos logus ieteica blīvēt ar kokvilnas auklu vai porolonu. Tapēc caur vērtņu šķirbām veidojās ievērojama infiltrācija - bērni skolās varēja mācīties pie aizvērtiem logiem. Dotā infiltrācija noteica prasību pēc vējtvera, jo atšķirībā no logiem daudzdzīvokļu ēkās ārdurvīs otru vērtni praksē nevarēja ielikt. Tādejādi siltuma taupīšanai vajadzēja vējtveri.
Šodien?... vai vajag. Individuālās ēkās ar piemājas saimniecību vējtvera funkcija ir apavu un apģērbu maiņa, kur siltums un vēdināšana būtu vajadzīga tikai skapim drēbju un apavu žāvēšanai. Rindu ēkām - vējtveris varētu būt palīgtelpa slotas un sniega lāpstas turēšanai.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 22:58

rekur teksta fails ar apkopotām saitēm uz tipveida projektu lapām, kurām savulaik būros cauri.
[www.failiem.lv]

Daļa lapu iespējams ir mirusi, jo kādi gadi 3-5 ir pagājuši.
Veiksmīgu buršanos.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: pam pa ram (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 23:00

Man gan patīk vējtveri, atnāk pastnieks vai cilvēks, kuru iekšā laist nav vajadzības, visu nokārtu pusceļā - vējtveri. Var iziet ārā puspliks un nenosalt kamēr skaidro "atteicības".

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 27/05/2015 11:00

manai mājai ir trīs durvis. centrālās, uz terasi un saimniecības telpā. vējtvera nav neviena, jo trīs vējtveri tas būtu perebors jeb kā saka tagad - overkils. taisīt vējtveri vienām durvīm un pārējās divas diskriminēt? bet kurām taisīt, ja visas virinātas tiek apmēram vienādos daudzumos, un blīvgumijas visām ir? tā arī neuztaisīju, un nejūtu vajadzības.

bija jautājums par to kas un cik vietas aizņems saimniecības telpā.
ss pietiek ar 1 m2. vienīgā apkopšana ir pāris reižu gadā nosūkt putekļus no virsas.
atdzelžotāja - atkaļķotāja diviem bunduļiem vajag 0,5 m2.
iebūvētais putekļu sūcējs vispār neskaitās - tas karājas kaut kur gaisā, kur citu neko nevar iebāzt.
sadales skapītis nav pieminēšanas vērts. visa pārējā telpa, cik tās ir, var tikt atvēlēta plauktiem vai skapjiem, darba galdam. tepat var arī lodēt vai kā citādi pasmirdināties. ja tas notiek no reizes uz reizi, tad nav liela riska, ka telpa piesūksies ar smakām. regulāras nodarbošanās gadījumā var ierīkot nelielu nosūcēju, kas izvelk kanapoļa dūmus vai vēl ko.
ja būs mazi puikas, tad šī telpa būs ļoti iecienīta. te viņi krāmēsies ar tēva štrumiem, iemācīsies naglot, zāģēt, urbt un skrūvēt, pavadīs krietnu laiku. es saimniecības telpā uz siltās grīdas ieklāju vorsalīnu, lai patīkamāk, un šie tur darbojas stundām. tagad būtu jāpiepūlas, lai pateiktu ko viņi iemācījās pirmo - runāt vai urbt ar elektrisko urbi, vai naglot.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 27/05/2015 12:17

man saimniecības telpa ir 2,6x2,5 metri (caurstaigājama - uz divām pretējām sienām pa vidu durvis).
sanāk ka uz vienas sienas 2,5 metriem ir piekārts gāzes katls un boileris un malā elektrības sadale, zem kalta silto grīdu kolektora kaste (12 ceļiem = 1metrs) + ūdens sadales vieta. Neko vairāk tajā pusē izskatās ka nenoliksi, ja vien tas nav mobils un pārvietojams. Vēl no sāna sanāks kādi plaukti kur glabāt sīko instrumentu

otrā pusē man ir lete, zem kuras ir veļene un skapīši. augšpusē pagaidām brīvs un stūrī karājas rekuperators. šāda izmēra telpā neko diži nepadarbosies, tāpēc pie auto nojumes taps saimniecības telpa 6x4 metri, kur tad gan darboties gan glabāt zāles pļāvēju un riteņus.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: Zodčijs (85.10.211.---)
Datums: 27/05/2015 16:36

Sporta pēc uzskicējās (ar roku) melna skice Binary plānojumam - ja uzfrišinātu varētu ielikt te....bet kauns atzīties - Failos lv. tā kā ielikt iemācījos - bet atsūtīto adresi (saiti) nesaprotu kā te ielikt - man iekopējās melnu (neaktīvu) ciparu un skaitļu rinda un nekā savādāk....kaut ko ne tā daru....

Kā pareizi ielikt to adresi vai saiti?

P.S. par vējtveriem forumā bija niknas diskusijas - cik manīju lielākā daļa tomēr atbalsta daudzfunkcionāla silto priekšnamu - pieklājīgos izmēros ( min.1,8m x2,4m)...arī ar pastnieku man šķiet - ir nepieklājīgi un neērti komunicēt 1,5x1,2m šaurā kambarī - bet kas grib, var jau taisīt komorku pie savas pils....

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: Andris_ (85.10.211.---)
Datums: 28/05/2015 10:31

[failiem.lv]

Viens variants - iekopēt linku, kas tiek atsūtīts Tev uz e-pastu.
Otrs variants - atver to linku, kas tiek nosūtīts Tev uz e-pastu, tad iezīmē atvērto linku, kas parādīts bildē un iekopē šet.

Lai veicas!

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 28/05/2015 21:22

Sorry, ka tā pazudu - laika visam nepietiek.

he, paldies par linkiem. Buršanās pamatīga, daudz laika prasa (vairāk nekā tā laika ir :D)… Izgāju cauri pāris lapām, kaut kādus projektus pieglabāju, bet nu neviens no redzētajiem tā pa īstam neuzrunāja (99% vispār uzreiz tiek aizvērti). Vakar pirms gulētiešanas kaut kāda doma bija izkristalizējusies, šodien sketčupā uzskicēju, lielu iebildumu it kā nav ne man, ne sievai. Šodien izskrēju cauri tiem pieglabātajiem projektiem, kādi 7gab - nu jā, sešus no viņiem vieno līdzīgs plānojums kā tas, ko uzskicēju. Viņiem gan katram kaut kādas šaizes - te divas wc, te telpu izmēri debīli, te lieka telpa, te vēl kaut kas…

Šodienas skice - [content31-foto.inbox.lv] (logi nav ieskicēti, ārdurvis arī nē, bet tas nenozīmē, ka tādu nebūs :D).

No R puses gar Z sienu - saimniecības telpa, priekšnams, vannas istaba, guļamistaba.
Gar D sienu - divas bērnistabas.
DR stūrī - virtuve gar saimniecības telpas sienu, turpat ēdamzona, D pusē "atpūtas zona".

Platības:
* atpūtas zona un virtuve - 33.18m²
* istabas - 11.02m², 11.02m², 11.26m²
* vannas istaba - 8.34m²
* saimniecības telpa - 9.48m²
* priekšnams - 5.53m²
* koridors - 9.86m²
* kopējā apbūves platība - 126m² (neskaitot terasi, nojumi, saimniecības ēku)

Kaut kur vēl kamīnu prasītos iebāzt - droši vien vai nu R sienas centrā (zem jumta kores), vai priekšnama un saimniecības telpas veidotajā stūrī.

Nav skaidrības, vai kaut kādi nebūt attālumi nav par lielu, t.i., vai nav nepieciešamas papildus nesošās sienas.

Priekšnamu atdalošās durvis sākotnēji nav plānotas. Ja būs nepieciešamība - varēs jebkurā brīdī ielikt.

Izmēri aptuveni, principā veidojušies, ņemot sienu izmērus veselos metros un pēc tam pārveidojot tās par 150mm biezām. Pavērtējot izmērus dabā, varētu sienas par pusmetru pabīdīt vienā vai otrā virzienā.

Mazliet nepatīk, ka durvis no Z puses, nevis no A - ja saimniecības ēka ir atsevišķi (t.i., nav netīrās saimniecības telpas), tad mājai A pusē gribētos nojumi mašīnām un saimniecības ēku, it kā būtu ērti mājā iet no A puses. Bet tādā gadījumā veidojas ne pārāk patīkams koridors.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: zigmars (85.10.211.---)
Datums: 28/05/2015 23:14

Da, b..ja, beidz žmiegties un samaksā arhitektam tos dažus simtus par projektu!

Nodefinē ko gribi un profesionālis uzzīmēs. Šā kā tā Tev arhitekts būs vajadzīgs lai projektu iesniegtu būvvaldē.

Re: Telpu izmēri, plānojums
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 28/05/2015 23:27

zigmar, drīksti iet ieskrieties un vairs šeit neatgriezties ;)

Protams, pie arhitekta iešu, konsultēšos, gala variantu viņš zīmēs utt. Bet nu stulbi būtu kaut kā iet pie arhitekta ar tekstu "gribu māju, nezinu tikai, kādu". Gribētos tomēr iet pie viņa ar puslīdz skaidri definējamām vēlmēm par gala rezultātu, lai viņam būtu materiāls, ar kuru tālāk reāli var strādāt. Un tieši to vēlmju definēšanas procesā es šobrīd arī esmu.

Vai tie būs daži simti - nu nezinu… Būšu patīkami pārsteigts, ja tikšu sveikā cauri ar dažiem simtiem.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 28/05/2015 23:28, labojis binary.

Pašreizējā: 6 no 10


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **      **  **     **   *******    *******  
 **    **  **  **  **   **   **   **     **  **     ** 
 **        **  **  **    ** **    **     **  **        
 **        **  **  **     ***      ********  ********  
 **        **  **  **    ** **           **  **     ** 
 **    **  **  **  **   **   **   **     **  **     ** 
  ******    ***  ***   **     **   *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727