UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Saimniecības ēkas projekta nianses
Autors: Daini$ (195.13.169.---)
Datums: 15/01/2013 16:42

Sveiki!

Tā kā mājas plānotā apkure ir granulu katls un kamīns viesistabā, ir jāatrisina kurināmā glabāšanas jautājums. Projektā ir paredzēta saimniecības ēka, ar šādiem izmēriem 6m x 4m. saimniecības mājas primārais uzdevums kurināmā materiāla uzglabāšana un dažādu dārza inventāru uzglabāšana. Jautājums kas interesē kas būtu jāņem vērā plānojot šādu būvi. Kas saistīts ar malkas uzglabāšanu itkā ir skaidrs, bet kā ir ar granulām kādi uzglabāšanas apstākļi nepieciešami, varbūt ir jāparedz plašākas durvis, pa kurām varētu iecelt paleti ar granulām? Cik aptuveni daudz jāatvēl vieta granulu uzglabāšanai priekš vienas sezonas? Aptuvenā apkurināmā platība 150m2, divstāvu gāzbetona ēka, pirmajā stāvā siltās grīdas, otrajā radiatori. Saprotu, ka ar šiem rādītājiem vien nevar noteikt precīzu nepieciešamo kurināmā daudzumu, bet interesē tikai pietuvināti skaitļi.

Re: Saimniecības ēkas projekta nianses
Autors: Daini$ (195.13.169.---)
Datums: 16/01/2013 08:11

Žēl neviens neko nekomentē, tad varbūt var kāds pastāstīt kādi ir granulu optimālie uzglabāšanas apstākļi.

Re: Saimniecības ēkas projekta nianses
Autors: Didims (195.13.136.---)
Datums: 16/01/2013 09:26

Pašreiz kurinu pirms 2 gadiem pirktas granulas (viena pustonna bija krājumos saglabājusies). Šo laiku tās glabājās nekurināmā koka konstrukciju garāžā. Sapakotas plēves maisos. Nav ne izjukušas, ne kā citādi skādētas. Otra pustonna ir no pagājušās ziemas saglabājusies, arī nav ne vainas.
Vienai apkures sezonai apmēram tās pašas 5-6 tonnas jeb paletes izies. Uz paletes gan parasti 960 kg. Var pirkt vasarā kad tonna būs kādu piečuku lētākā, var pirkt pa 2-3 arī sezonas laikā, tagad jau granulas ir kļuvušas pieejamākas, tā ka nav jāstreso, ka sezonas laikā nevarēs dabūt.
Ja ir iespējams, var ieplānot granulu izmantošanu Big-Bag maisos. Tam var uzorganizēt, ka iestellē speciālā pacēlājā, apakšu parauj vaļā un tad var sabērt bunkurā ar kādu šneku vai transportieri. Tad nav jāčakarējas ar maisu staipīšanu un bēršanu. Šito gan man žēl, ka priekš sevis esmu palaidis garām, kaut vai kā iespēju uzorganizēt kaut kad nākotnē.
Piegādā uz paletēm gan maisos, gan big-bag maisos. Ja pagalmā līdzens un vedējam ir rohla, tad paleti var pa taisno ierullēt, kur nepieciešams, lai nav vairāk jākrāmējas. Ir gadījies, gan, ka atved un izkrauj ar manipulatoru, ar tādu škūnī neiecelsi. Big-bag maisiem tas statīvs uz riteņiem, ar to var pats pacelt un pavest, kur vajadzīgs. Ā, bet Tev katls mājā un granulas škūnī, tad big-bag'i nederēs.

Re: Saimniecības ēkas projekta nianses
Autors: Daini$ (195.13.169.---)
Datums: 16/01/2013 09:39

Paldies par dalīšanos pieredzē! Jā man katls būs mājā un kurināmais šķūnī, ta kā bigbag maisi tiešām atkrīt, Būs jāplāno šķūnim durvis tā lai var iestumt paleti iekšā. Varbūt kāds var padalīties ar idejām cik tad durvis platas vajadzētu un uz cik lielu slīpumu var uzstumt ar rohlu? Paletes itkā ir 1,2 m x 1 m un aptuveni 1,6 m augstas, konkrēti interesē Inčukalna tirgoto granulu iepakojums jo par tām ir vislabākās atsauksmes ar citām riskēt negribas ;)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **        **  **    **        ** 
 ***   **  **     **        **  ***   **        ** 
 ****  **  **     **        **  ****  **        ** 
 ** ** **  **     **        **  ** ** **        ** 
 **  ****   **   **   **    **  **  ****  **    ** 
 **   ***    ** **    **    **  **   ***  **    ** 
 **    **     ***      ******   **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727