UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

ZA stūra mājas projekts
Autors: Instigater (87.110.73.---)
Datums: 09/05/2012 12:59

Ko sakāt par šādu projektu, kuru paredzēts izvietot gruntsgabala ZA stūrī, kad divas sienas iet gar robežu? Tīri no telpu izvietojuma viedokļa, nav baigā laža, kuru es neesmu paspējis pamanīt? Pagaidām fantazēju par tēmu, kā būtu, ja būtu. Pagaidām ķeru idejas no kolektīvās noriešanas, jo internetā ir ļoti maz stūra projektu piemēru.

[www.bildites.lv]
[www.bildites.lv]
[www.bildites.lv]
[www.bildites.lv]

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 09/05/2012 13:16

Līdz galam nav saskatāma tā kāpņu saimniecība, bet citādāk atliek vien novēlēt veiksmīgu būvēšanos. Viss pārējais būs patīk/nepatīk līmenī un vai pašu apmierina.

Varētu būt stāsts par brandmūriem uz robežām, bet tad jāredz situāciju precīzāk.

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: Instigater (87.110.73.---)
Datums: 09/05/2012 13:28

Kāpņu saimniecība ir tāda, ka 1.stāva bedroom ir +0cm no zemes, ieejas durvis un viesistaba +50cm, bet virtuve +1m. Attiecīgi arī otrais stāvs sanāk tā kā nedaudz zemāk.

Doma tāda, lai baigi nemāktos ar stāviem uz kaimiņiem (viens brandmūris būtu jau sabloķējams ar kaimiņa pirti, viņa projektā ir atsauce, ka mēs piekritām viņa projektam tikai tādā gadījumā, ja mēs paši savu brandmūri arī varēsim klātstiķēt)
1.stāva dalīšana vēl pa līmeņiem ir tāpēc, lai aukstais gaiss neskrien uzreiz virtuvē un viesistabā, bet gan lejā uz garderobi, bet tieši pretim ieejas durvīm ir trepes uz otro stāvu un pakāpieni uz virtuvi.

Kas man pašam nepatīk - vannas istabā sanāk baigi augsti griesti, varētu laist it kā lejā, bet tad atkal izgaismojuma problēmas. Principā nepapatīk ēkas jumta daļa, kaut kādas problēmas, liekas, tur ir apslēptas, bet neredzu vēl kādas.

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 09/05/2012 13:33

Kur skurstenis? Līdz ar to: ventilācija. Kas ar apkuri?

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: Instigater (87.110.73.---)
Datums: 09/05/2012 13:38

Ventilācijas skursteni paredzu starp virtuvi un storage (storage arī kā tehniskā telpa), bet viesistabas stūrī opcionāli kamīns un tad sanāk, ka skurstenis ir arī tur.

Apkurei siltās grīdas. Otrajā stāvā istabās laikam tomēr radiatori,

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 09/05/2012 13:47

Saskaņojums ar blakus zemju īpašniekiem nesagādās problēmas? Tas ir obligāts nosacījums!

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: mandomāt (---.warlock.lv)
Datums: 09/05/2012 13:55

1) kaimiņu piekrišana, 2) būvvaldes piekrišana (ugunsdrošība utml)

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: Instigater (87.110.73.---)
Datums: 09/05/2012 14:09

Ar kaimiņiem ir labas attiecības, bet kas ar to būvvaldi? Ja bloķē klāt kaimiņa pirtij, kādi ir dokumenti, ko derētu palasīties par ugunsdrošību?

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 09/05/2012 14:40

Nevainojies, bet manuprāt trepes/pakāpieni pirmajā stāvā ir absolūti pats sliktākais, ko normālai mājai var izdarīt. Ilgtermiņā tas ir ārkārtīgi neērti - un kam tas, lai tumsā pašam un gaišā dienas laikā bērniem būtu kur krist un ekstremitātes lauzt? Go džek nesaprotu. Par brandmūriem tu ar kaimiņiem vari vispār nerunāt un pirms būvvaldē neesi bijis vispār nesapņot - cik zinu pavisam nesen ir pieņemti jauni ugunsdrošības noteikumi, un, ja būvvalde pateiks, ka sienai no robežas jābūt vismaz 2-3 metri, ko tad? Sāc ar to, bet nevis tā, ka aiziet un paprasīt, bet lai parāda, kur tas konkrēti ir rakstīts. Pats ar šito aiziešanu un paprasīšanu esmu kolosāli apdedzinājies - būvvaldes arhitekts teica, ka ir tā, jo tāda bija viņa pārliecība, bet likumā, izrādās, bija ierakstīts citādāk...un tas, ka arhitekts tā teica vēlāk absolūti nevienam vairs neinteresē.
Par kamīnu stūrī ir reāls stāsts no dzīves - man kaimiņam ir kamīns istabas stūrī un kurina viņš viņu apmēram reizi gadā. Man kamīns pilnīgi nejauši sanāca istabas vidū, pie sienas. Man čoms arhitekts uzreiz nokomentēja - viņa vārdiem likt kaut ko stūrī ir pilnīgi "anti-feng šui" - kur bērnus liek, kad tie blēņas sastrādā? - stūrī. Cilvēkam esot pilnīgi pretdabiski skatīties stūrī, jo stūris ir strupceļš. Es visiem šitiem pekstiņiem neticu, bet nu fakt na ļico, un bez visādas mistikas, tas ir diezgan loģiski. Cilvēkam patīk sēdēt stūrī un vērot pasauli, nevis otrādi - sēdēt ar muguru pret pasauli un vērot stūri.

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 09/05/2012 17:01

Skatos plānā un tomēr līdz galam to kāpņu saimniecību neizprotu, kaut kas tur pārklājas, šī ir vien smukbilde, ne būvprojektā liekams plāns. Vajag pagrozīt to vaļējo 3D bildi vai dot griezumus pa kāpnēm.

Nav liela pamatojuma ieejas ierāvumam, izņemot, ka automātiski jumtiņš virs tā.

Tieši ugunsdrošības prasību dēļ būs tie brandmūri, 60 cm virs jumta plaknes (LBN 201-10), bet tur ir varianti, jāskatās konkrēti konstruktīvie risinājumi. Saskaņojums ar kaimiņiem uz ģenplāna lapas obligāts - gan tas, ka ēka pa robežu, gan ēkas augstums.

Ja tas ir autora ZA stūris, tad kaimiņam tas ir viņa zemes dienvidu gals un attiecīgi nav liela prieka, ka otrs kaimiņš tur piebūvē 7+ m augstu ēku.

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: Instigater (87.110.73.---)
Datums: 10/05/2012 13:25

Ja pareizi saprotu, tad teorētiski būvvalde nevar neapstiprināt projektu, ja tiek ievērotas ugunsdrošības prasības. No otras puses, visi kaimiņi tieši tam stūrim pretim ir izvietojuši savas saimnieciskās zonas, vienam pagraba drupas, otram malkas un mantu novietne, bet trešajam kompostkaudze, man ir aizdomas, ka tas ar malku pat priecāsies, jo varēs gandrīz vai par brīvu uzsliet arī kādu stacionārāku jumtu pāri malkai.

Smukbilde ir tāpēc, ka tas jau vēl tikai fantāzijas par tēmu, kur svarīgāk ir saprast, vai patīk, nevis kā to uzbūvēt.

Re: ZA stūra mājas projekts
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 10/05/2012 13:36

Tavā gadījumā primārais ir kaimiņu piekrišana (adekvāti kaimiņi), jo citādāk var tālāk par fantāzijām netikt. Prātīgi būtu jau pirms došanās uz būvvaldi uzzīmēt ģenplānu un saskaņot ar kaimiņiem (lai stāv atvilknē), ja iespējama kāda neadekvāta rīcība nākotnē.

Ugunsdrošība elementāri risinās ar brandmūriem, pagaidām problēma nav saskatāma vispār.

Šāda projekta neakceptēšana vispār ir maz ticams variants, ja tiek ievērotas attiecīgās būvnormatīvu u.c. likumdošanas prasības.



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******         **   ******   ******** 
 ***   ***  **     **        **  **    **     **    
 **** ****  **     **        **  **           **    
 ** *** **   ********        **  **           **    
 **     **         **  **    **  **           **    
 **     **  **     **  **    **  **    **     **    
 **     **   *******    ******    ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727