Rolanc
starpstāva skaņas/siltumizolācija
05/10/2020 13:35
Sveiki.
Remontējot māju esmu ticis līdz starpstāva pārsedzes jautājumam. Iepriekš izolācijas jautājums (koka pārsedzei) tika risināts ar biezu skaidu slāni, ko atstāt nevēlējos un izgrābu ārā. Pagaidām konstrukcija ir 200mm sijas ar pienaglotiem dēļiem no apakšas.
Gala risinājums virs sijām būs dēļi konkrētos izmēros, starp kuriem ievērs silto grīdu trubas (siltā grīda viss 2. stāvs) virs dēļiem dubults reģipša klājums un attiecīgi koka, flīžu jeb mīkstais grīdas segums.
Jautājums būtu ne tik ļoti par siltumizolāciju starpstāvā kā par skaņas izolāciju. Ar ko labāk būtu pilnībā jeb daļēji aizpildīt telpu starp sijām, lai pēc iespējas labāk nomaskētu skaņu?
pētot izolāciju ražotāju ieteikumus pagaidām neatrodu risinājumus koka pārsedzei savienojumā ar silto grīdu, jo visur virs šķērsatbalsta dēļiem(kur manā gadījumā respektīvi būtu arī čūska) prasās cieto vati, kas manā gadījumā nav vēlama siltuma izplatīšanās dēļ.
Ir dzirdēts par smilšu slāni masas iegūšanai, taču vai tas būs aktuāli, jo pirmā stāva griesti būs koka ne reģipša, kuri varētu plaisāt.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'