Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Maajas kraasossana!

Autors kurts 
kurts
Maajas kraasossana!
24/07/2009 11:54
Veeleejoos uzzinaat nedaudz sikaak par maajas paarkraasossanu :
1. ar ko jaasaak un kaa pareizi jaadara, vai veco kraasu var nokasit ar draassu birsti,vai pietiks ja nokasiis tikai tur kur taa atlupusi?,maaja ir no koka.
kas veel jaadara?
2.kaadas kraasas izveeleeties aareejo sienu kraasossanai??,vai ir ar veel kkadu antiseptikki jaapstraadaa vecaas sienas, vai nee?
Paldies!
Re: Maajas kraasossana!
24/07/2009 12:52

Vecās krāsas pilnīga noņemšana netiek uzskatīta par obligātu pasākumu. Tas ir ļoti darbietilpīgs process. Lietderīgāk un ekonomiski izdevīgāk būs noņemt tikai atlupušo krāsu un attīrīt vietas, kur vesā krāsa slikti turas. Protams, ja visa vecā krāsa ir nost, tad tas nav slikti, jo koks ārdarbos nemīl biezus pārklājumu slāņus. Plāna jaunās krāsas kārtiņa spēs daudz ilgāk izturēt koka svārstības gaisa mitruma maiņas iespaidā. Arī dēļu špaktelēšanu ārdarbos neiesakām, jo špaktelētā vieta būs bieza un salīdzinoši neelastīga, kā rezultātā pēc 3-5 gadiem arī labākās špakteles sāks plaisāt un atlupt.

1. Vēl pirms vecās krāsas noņemšanas, vietas, kur manāms pelējums, mazgā ar hloru saturošu mazgājamo līdzekli (HOMEENPOISTO) noskalo ar ūdeni un ļauj nožūt.
2. Nākamais solis ir visas, līdz tīram kokam attīrītās virsmas apstrāde ar bezkrāsainu antiseptiķi, lai dēļi atkal tiktu dziļi un uz ilgu laiku „iekonservēti” (VALTTI POHJUSTE vai VIVAPROTEKT).

Nu sākas varianti - ar ko krāsot. Bieži vien iesaka izvēlēties tāda paša tipa krāsu, kas bijusi iepriekš (ja vecā krāsa tiek daļēji atstāta apakšā), jo tas nerada savstarpēji atšķirīgus krāsas plēves spriegumus. Tātad, ja bija alkīda eļļas krāsa, tad ar tādu pat krāsojam vēlreiz. Ja ūdens dispersijas akrilāta krāsa, tad atkal ar līdzīgu tipu pārkrāsojam.
Par visnoturīgāko tiek uzskatīts trīskāršs klājums - antiseptiķis, eļļas grunts krāsa un nobeigumā akrilāta krāsa:
1. Visilgāko kalpošanas laiku sasniegsiet gruntējot ar alkīda – eļļas gruntskrāsu VILLA PRIMER un divas reizes krāsojot ar akrilāta krāsu ULTRA. (virs 15 gadiem) Šajā gadījumā var negruntēt vietas, kur ir atstāta vecā krāsa, jo Ultra pati ļoti labi pielips.
2. Vidusceļš – zelta ceļš. Visu gruntē ar alkīda – eļļas gruntskrāsu VILLA PRIMER un divas reizes krāso ar akrilāta – eļļas krāsu VILLA AKVA. ( virs 10 gadiem)

Iekavās minēts aptuvenais domājamais nevainojama izskata, jeb kalpošanas laiks, ņemot vērā, ka fasādes dēļi nav vairs jauni.
Papildinformācija par produktiem www.vivacolor.lv, kā arī, ja lasāt krieviski iesaku izlasīt brošūru par koka māju krāsošanu, kas arī atrodama mūsu mājas lapā:
[www.tikkurila.ru]
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'