Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Tapešu krāsa

Autors Eksperti 
Tapešu krāsa
13/07/2009 11:12
Vai ir vērts likt krāsojamās tapetes, vai labāk pirkt gatavas nokrāsotas, ja nekādus dizaiana brīnumus negribam un arī neprotam uzkrāsot? Gribam vienkrāsainas tapetes. Kuras tapetes ir izdevīgākas?
Re: Tapešu krāsa
14/07/2009 09:46
Izdevīgums var būt katrā gadījumā savs. Jāmēģina paanalizēt, kas mums konkrētajā gadījumā ir svarīgāks.
Mums kā krāsas ražotājiem, protams patiktu, ja tapetes pēc uzlīmēšanas vēl vajadzētu arī nokrāsot :)
Tas tā pa jokam!
Ja nopietni, tad bieži ir dzirdēts no profesionāliem celtniekiem, ka krāsojamās tapetes (vinila, flizelīna) ir visekonomiskākais apdares veids īstermiņā, ja neskatāmies tālā nākotnē. Tās var ātri uzlīmēt. Ja izvēlētais tapešu raksts ir stipri raupjš, var atļauties paviršāk sagatavot virsmu.
Tapetes krāsojot, mums paveras iespēja izmantot neierobežotu toņu gammu, kas, protams, izpaliek gatavām tapetēm. Ja izvēlamies labu (stipru) krāsu, piemēram VIVACOLOR 7, arī ar citādi ne pārāk izturīgajām vinila vai flizelīna tapetēm iegūstam labas virsmas kopšanas un mazgāšanas īpašības. Tapetes pēc pielīmēšanas krāsojot, iegūstam iespēju ar krāsu mazliet izlabot līmēšanas defektiņus un neprecizitātes. Ir vieglāk apstrādāt iekšējos stūrus, veidojot tur elastīgu šuvi ar krāsojamo akrila masu. Krāsot tapetes ar rakstu ir vieglāk, nekā krāsot līdzenu sienu, jo raksts noslēpj sīkās kļūdas. Krāsot var lēnāk, jo krāsa jāklāj vairāk, nekā uz līdzenas sienas un tādēļ tā žūst ilgāk, dodot pietiekamu laiku izlīdzināšanai.
Mēs paši (SIA TIKKURILA) tirgū piedāvājam krāsojamas stikla šķiedras tapetes TASSOGLAS, kuras īstermiņā izmaksā dārgāk, bet efektivitāte tām parādās ilgāk kalpojot. Tā sakot, ja remontu taisa "priekš sevis". Papildus bonusā nāk klāt sienu armējošās īpašības, ļoti augsta virsmas stiprība un nodilumizturība, ugunsdrošība, ekoloģiskums, tiek saglabāta virsmas elpošana u.c. labas īpašības, kuras nepiemīt citām tapetēm.
Tas ir tāpat, kā ar citām lietām. Varam iet lētāku un vienkāršāku ceļu un arī veikt mazliet lielākus ieguldījumus, bet uz ilgu laiku. Jautājums, kas kurā brīdī vajadzīgs, jāizšķir katram pašam. Vai tas ir dizains, vai lēti un ātri (kas nekad nebūs arī pavisam labi), vai arī pamatīgi - uz ilgu laiku, bet sākumā mazliet dārgāk.

Par gatavajām tapetēm nevarēšu neko daudz pateikt, jo nav bijusi saskare ar tām.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'