Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Māla podiņu krāsns krāsošana

Autors Ludmila 
Māla podiņu krāsns krāsošana
11/06/2009 11:11
K
Posted by: Ludmila (IP Logged)
Datums: 29/05/2009 15:39

Здравствуйте, помогите советом : чем можно покрыть изразцовую печь (изразцы глиняные и не покрыты глазурью)
Labdien, palīdzēt lūdzu: Kāda varētu būt segtu flīze ceplis (māla flīzes un nav pārklāts ar glazūru)
Paldies.

Re: Krāsns mūrīša krāsošana
Posted by: Eksperti (IP Logged)
Datums: 01/06/2009 15:00

Dekoratīvo māla podiņu krāsni, it sevišķi vēl bez glazūras, droši var krāsot ar krāsām, kuras paredzētas sienu apdarei.
Es ieteiktu lietot krāsas, kurām piemīt laba nodilumizturība un kuras var mazgāt un labi kopt. Pēc spīduma tās būtu pusmatētas krāsas. Tas tādēļ, ka krāsns sienai vienmēr ir tendence ātri smērēties, jo pie tās visi vēlas pieskarties un piespiesties, lai sasildītos.
1. Vislabākās būtu LUJA (pusmatēta vai pusspīdīga) no TIKKURILA.
2. Labi kalpos arī INTERIOR un INTERIOR EXTRA no VIVACOLOR.
3. Trešajā vietā likšu VIVAPLAST 12 vai VIVACOLOR 7, kuras gan ir izturīgas (it sevišķi 7), bet jau diezgan matētas un, līdz ar to, mazāk praktiskas.
Par temperatūras izturību nebūtu jāuztraucas, jo visas šīs krāsas iztur ~90 grādu temperatūru, bet normālai krāsnij ārējās virsmas nedrīkstētu pārsniegt 60 grādus.
Ja nu ļoti vēlamies, varam lietot arī alkīda krāsas (VIVATOP, VIVATIX, UNIVERSAL). Tās ir uz šķīdinātāju bāzes un iztur 120 grādu temperatūru.

__________________________________

Большое спасибо за полный ответ, но в магазине мне еще посоветовали лазурь золото+оттенок тоже фирмы TIKKURILA (я хочу сохранить естественный цвет изразца на сколько это можно).

И еще один вопрос по поводу красок : наклеила на гипсокартон(неоштукатуренный)обои под покраску (очень тонкие), чем мне их теперь покрасить?

Liels paldies par pilnu atbildi, bet veikalā man vel ieteikt spilgts zilums zelta nokrāsa + ēnojums pārāk uzņēmuma Tikkurila ( es vēlaties, lai saglabātu dabas podiņu krāsu par to, kā tas var būt).

Un vēl viens jautājums par krāsas: Līmēti uz ģipškartons(nav apmestas) tapetes ar krāsošana (ļoti plāna), ar ko man nokrāsot tos tagad?


Re: K1
11/06/2009 13:25
Krāsns dekoratīvajai apdarei Jūs, protams, varat lietot arī dekoratīvās krāsas TAIKA, kuras Jums ieteica veikalā. Zelta tonī mēs ražojam gan krāsu, gan arī lazūru un abas ir tonējamas. Zelta krāsa TAIKA ir pilnībā sedzoša kā jau visas krāsas, bet zelta lazūra TAIKA, kuru Jūs pieminējāt,ir daļēji caurspīdīga un tiek lietota efektu radīšanai. Zem lazūras apakšā jābūt iepriekš nokrāsotam ar kādu pamatkrāsu.

Krāsojamo tapešu krāsošanai der gandrīz jebkura sienām domātā krāsa. Iesaku izvēlēties matētu vai zīdaini matētu krāsu (spīduma pakāpe Nr. 3 - 7), jo ir bijuši gadījumi, ka pusmatētās krāsas uz dažu ražotāju tapetēm ļoti ilgi žūst (savstarpēji nesaderīgu īpašību dēļ).
Tam, ka tapete ir plāna (kā Jūsu gadījumā), nav nozīmes. Divās kārtās uzklāta krāsa pilnībā virsmu nosegs un piešķirs tai viendabīgumu. Gruntējuma krāsa, krāsojot krāsojamās tapetes nav nepieciešama.
Iesaku krāsot ar matētajām krāsām HARMONY, INTERIOR SOFT, vai zīdaini matētajām - JOKER, VIVACOLOR 7.

Lūdzu rakstiet tēmai virsrakstu, piemēram: "Tapešu krāsošana", lai uzreiz varam zināt, par ko kurā tēmā iet runa!
Lai veicas :)
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'