Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Vārtu krāsa

Autors otomars 
otomars
Vārtu krāsa
09/06/2009 11:50
Man ir koka vārti, krāsoti ar tonēto Pinotex. Pagājuši 5 gadi, un vārti ir apsūnojuši, krāsa zaudējusi sākotnējo izskatu. Domāju, ka vajadzētu kādu labāku krāsu, jo tas, ka uzvārtiem ir sūnas, neko labu par Pinotexu neliecina. Ko jūs iesakāt?
Re: Vārtu krāsa
10/06/2009 12:01
1. Vārtus būtu jānomazgā ar mazgāšanas līdzekli HOMEENPOISTO, lai atbrīvotos no pelējuma, sūnām un citām "dzīvām radībām", kuras tur atradušas mājvietu. HOMEENPOISTO ir koncentrāts, kurš jāšķaida ar ūdeni.
2. Ar skrāpi un drāšu birsti noņem veco apdares materiālu vietās, kur tas ir atlupis vai slikti turās. Kur labi turās tur var atstāt.
3. Līdz tīrai koksnei notīrītās vietas gruntē ar bezkrāsainu antiseptiķi VALTTI POHJUSTE (uz lineļļas bāzes).

Tālāk ir divi varianti:

1. Saglabāt puscaurspīdīgu apdari, vienu vai divas reizes krāsojot ar tonētu antiseptiķi KOLOREX AKVA (uz lineļļas bāzes, šķaidās ar ūdeni). Var iegūt vai nu tādu pašu toni, kā jau bija, vai tumšāku. Plānotais kalpošanas laiks - virs 5 gadiem.
2. Divas reizes krāsot ar aizsargkrāsu kokam ULTIMA (uz akrilāta un alkīda bāzes, šķaidās ar ūdeni). Rezultāts būs pilnīgi sedzošs un pusmatēts, bet šī krāsa ļoti labi parāda koksnes tekstūru (šķiedras, zariņus, zīmējumu) un var skaidri nojaust, ka koks ir koks, nevis plastmasas dēlis. Var krāsot jebkurā tonī. Kalpošanas laiks virs 10 gadiem.

Es pats izvēlētos otro vatiantu - ULTIMA aizsargkrāsu.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'