Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Grīdas pārlakošana

Autors rutina 
rutina
Grīdas pārlakošana
27/05/2009 10:33
Mums ir lakota koka grīda, bet vietām laka padilusi. Vai var lakot tikai šīs vietas, vai arī jālako no jauna visa grīda? Vai pirms lakošanas obligāti jāslīpē grīda?
Re: Grīdas pārlakošana
27/05/2009 15:15
Ja ļoti nerūp lakojuma kvalitāte un kopskats, var jau pieslīpēt un ar tādu pašu laku pielabot tikai izdilušās vietas. Funkcionāli viss būs kārtībā bet, tomēr, parasti tā nerīkojas, jo salaidumu vietas būs redzamas. Droši vien starp jauno un veco lakojumu būs arī atšķirīgs spīdums.
Ieteicams rīkoties šādi:
1. Vajadzētu sākt ar visas lakotās grīdas rūpīgu mazgāšanu, pielietojot speciālu mazgāšanas līdzekli VIVACLEAN, kas atšķaidīts 1:10 ar ūdeni. Pēc tam izmazgā vēlreiz ar tīru ūdeni un ļauj grīdai nožūt. Tādā veidā grīda tiek attaukota un lakas virskārta ir gatava saķerei ar jauno laku.
2. Visa grīda jāslīpē vismaz tik daudz, lai tā kļūtu matēta un jaunais lakojums labi turētos pie vecā. Spīdīgas vietas nedrīkst atstāt. Ja ir vietas, kas izdilušas līdz kokam, tad tur jāslīpē dziļāk un plašāk. Ja lietosim tādu pat laku, kā iepriekš, visu veco laku nav jāslīpē nost, bet, ja lakas tips mainās, tad veco laku var atstāt apakšā tikai tad, ja tā vēl ir vienmērīgi pa visu virsmu un vēl nav izdilusi līdz kokam. Citādi svaigi izslīpētās vietas var atšķirties no pārējās virsmas kā tumšākas vai gaišākas. Slīpēšana jāpabeidz ar smilšpapīru, kas nav rupjāks par Nr. 180. Jo smalkāks slīpējums, jo būs labāka kvalitāte.
3. Vietas, kur ir tīrs koks divas reizes gruntē ar attiecīgās lakas grunts laku, vai ar to pašu laku, kurai pievienots 30 - 40% attiecīgais šķīdinātājs. Jāvadās pēc katras lakas lietošanas pamācības. Gruntējot laku klāj ļoti plānā kārtā (ar metāla špakteļlāpstiņu). Starp kārtām veic starpslīpēšanu.
4. Visbeidzot visai virsmai pārklāj 2 līdz 3 kārtas neatšķaidītu laku, izmantojot otu, rulli (ja laka to pieļauj) vai lakas aplikatoru.

Vairākas lakas kārtas dos garāku kalpošanas laiku. Būs kam dilt :)
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'