Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Fasādes dēļu krāsošana

Autors Dundulis 
Dundulis
Fasādes dēļu krāsošana
07/05/2009 21:01
Sveiki!
Situācija ir tāda: Māja ir apšūta ar dēļiem vēl tālajos padomju laikos un nokrāsota ar eļļas krāsu, kura tagad vietām ir atlupusi. Par cik dēļi vēl labi, es krāsu ar fēnu noņēmu (čakars jau baigais). Tad nu jautājums, ko tālāk? Ar ko gruntēt un kādu krāsu labāk izvēlēties?
Re: Fasādes dēļu krāsošana
08/05/2009 13:37
Vispirms jau jāuzteic un jāsaka – visu cieņu, par paveikto lielo darbu attīrot fasādi. Būtu pieticis, ja fasāde tiktu attīrīta tikai no atlupušās krāsas, bet vietās, kur tā vēl stipri turas, varētu palikt, kā ir.
Protams, ja visa vecā krāsa ir nost, tad paveras iespējas dažādiem apdares variantiem un:
Ja ir vietas, kur manāms (vai arī pirms tam bija) pelējums, tad tās vietas mazgā ar hloru saturošu mazgājamo līdzekli (HOMEENPOISTO) noskalo ar ūdeni un ļauj nožūt.
Nākamais, šoreiz obligātais solis, ir visas, līdz tīram kokam attīrītās virsmas apstrāde ar bezkrāsainu antiseptiķi, lai dēļi tiktu dziļi un uz ilgu laiku „iekonservēti” (VALTTI POHJUSTE vai VIVAPROTEKT).
Nu sākas varianti (kritērijs – maksimālais kalpošanas laiks un labākais izskats):
1. Vislabākais. Gruntē ar alkīda – eļļas gruntskrāsu VILLA PRIMER un divas reizes krāso ar akrilāta krāsu ULTRA. (virs 15 gadi)
2. Vidusceļš – zelta ceļš. Gruntē ar alkīda – eļļas gruntskrāsu VILLA PRIMER un divas reizes krāso ar akrilāta – eļļas krāsu VILLA AKVA. ( virs 10 gadi)
3. Arī labs variants, ja virsma ir attīrīta pilnīgi tīra no vecās krāsas. Viszemākās izmaksas pie pietiekoši ilga kalpošanas laika. Divās kārtās krāso ar ūdens bāzes alkīda-akrilāta krāsu ULTRA. (~10 gadi)
Iekavās minēts aptuvenais domājamais nevainojama izskata, jeb kalpošanas laiks, ņemot vērā, ka dēļi nav jauni.
Re: Fasādes dēļu krāsošana
08/05/2009 13:40
Kļūdas labojums:
Trešajā punktā minētās krāsas nosaukums ir ULTIMA.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'