Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Ķieģeļu siena iekštelpās

Autors Ieva abc 
Ieva abc
Ķieģeļu siena iekštelpās
02/05/2017 14:27
Ir doma atkailināt ķieģeļu sienu dzīvoklī dzīvojamā telpā, varbūt arī virtuvē vai vannasistabā, un atkarībā no ķieģeļu smukuma pakāpes to nokrāsot. Vai kā jāapstrādā un kādas mitrum un siltumizturīgas (ja izlemšu par vannas istabu vai virtuvi) krāsas der?
Re: Ķieģeļu siena iekštelpās
03/05/2017 09:59
1. Ķieģeļu sienu ir iespējams nofiksēt tādā stāvoklī, kāda viņa ir tikusi attīrīta ar dziļumgrunti DUST BLOCKER (Vivacolor). Pārklājums ir caurspīdīgs (neredzams). Tas sasaista putekļus un visu irdeno un birstošo nostiprina. Ja vēlaties ļoti stipru caurspīdīgu pārklājumu, ķieģeļu sienu var lakot ar mēbelēm paredzētu laku KIVA (ir 4 spīduma pakāpes).
2. Ar Dust Blocker sasaistītu ķieģeļu sienu var krāsot ar jebkuru sienām paredzētu krāsu, piemēram ar matēto HARMONY. Arī virtuves zonu var krāsot, bet virtuvei, protams, vajadzētu izvēlēties stiprāku krāsu - LUJA būtu ideāla.
3. Vannas istabā būtu vajadzīgas sienas ar mitrumu necaurlaidīgām īpašībām. Ķieģeļu mūri ir grūti noblīvēt, kā arī, ja tas tiks laistīts ar ūdeni, tas nebūs praktisks sava raupjuma dēļ. Būs grūti kopt, mazgāt. Grūti nodrošināt nepieciešamo higiēnu un tīrību, jo baktērijām ir kur paslēpties. Ja vannas istabā ir nodrošināta teicama ventilācija, var, protams atkāpties no ierastajām celtniecības normām un veidot tādu pat sienu, kā sausās telpās. Ja sienu nemērcēsiet ar ūdeni un būs tiešām laba ventilācija, nekāda katastrofa nenotiks. Vislabāk būtu, ja krāsotā versijā mūri varētu divās kārtās pārklāt ar mitrumizolāciju LUJA un pēc tam krāsot ar kādu no krāsām LUJA (matēta, pusmatēta, pusspīdīga). Krāsa LUJA vismaz labi attīrās no netīrumiem un satur pretpelējuma piedevas.
Siltumu/karstumu visas sienām paredzētās parastās krāsas iztur vienādi - ap 85-90 grādus, kas ir visos gadījumos pietiekami.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'