Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Lineļļas krāsa

Autors Džeida 
Džeida
Lineļļas krāsa
23/10/2012 16:09
Logam tika uzlikta diezgan paliela palodze no priedes koka. Nolēmām to nokrāsot ar lineļļas krāsu caurspīdīgu. Jau otro dienu īsti negrib žut. Virsma ir eļļaina. Varbūt tā jābūt?
Re: Lineļļas krāsa
23/10/2012 22:14
Ja tā patiešām būtu krāsa, tad tas būtu normāli. Dabīga lineļļas krāsa žūst līdz pat nedēļai ilgi. Tomēr, jau pārklājums ir caurspīdīgs, tad to nevar saukt par krāsu, jo krāsa virsmu krāso un veido sedzošu un necaurspīdīgu slāni. Krāsā ir pigments un pildvielas. Man ir aizdomas, ka Jūsu rīcībā ir nonākusi vienkārši lineļļa, nevis krāsa.
Ar lineļļu rīkojas savādāk, nekā ar krāsu. Lineļļa ir jāuzklāj, un jāļauj virsmai uzsūkt, cik tā spēj, pēc vajadzības papildinot. Tad, pēc 20-30 minūtēm, lieko lineļļu rūpīgi noslauka ar kokvilnas drānu un gatavs. Vairākas dienas, kamēr lineļļa, reaģējot ar skābekli, cietē, gaisā jūtama lineļļas smarža. pēc tam virsmu var droši lietot.
Noskaidrojiet, kāds produkts patiesībā ir Jūsu rīcībā. Jautājiet ražotājam. Ja tā ir lineļļa, nevis lineļļas krāsa, tad Jūsu palodze var nekad nenožūt pa īstam. Lieko eļļu tūlīt, ja vēl ir iespējams, jāmēģina notīrīt, piemēram, ar terpentīnu. Ja tas vairs nav iespējams, tad vienīgais veids ir virsmu pārslīpēt un apstrādāt no jauna un pareizi. Uz virsmas pāri palikusī lineļļa, kas ilgstoši nav iesūkusies virsmā, parasti veido lipīgu masu.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'