Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

korķa grīda

Autors kikalize 
kikalize
korķa grīda
10/02/2012 18:45
Labdien! Šobrīd mainu grīdas segumu un vēlos ieklāt līmējamās korķa plāksnes. jautājums ar lūgumu pēc padoma ir šāds-

- ja pērku neapstrādātas korķa flīzes, tad ar ko un kā vislabāk tās apstrādāt (dotu priekšroku vaskam, bet tas laikam nebūs noturīgs)

- vai varbūt labāk pirkt jau ar laku apstrādātas plāksnes un vairs tās nelakot (varbūt lakot?)

- vai iespējams ar laku piešķirt toni korķa segumam?

Jau iepriekš paldies.
Re: korķa grīda
13/02/2012 16:14
Labdien!
1. Labāk būtu pirkt jau gatavas lakotas korķa plāksnes. Pārlakot varēsiet pēc gadiem, kad nodils rūpnieciskais lakojums. Iemesls - ar korķi mājas apstākļos nav tik viegli strādāt. Nav viegli panākt viendabīgu lakojumu, jo korķis ir, salīdzinoši, ļoti mīksts un uzsūcošs materiāls.
2. Korķa lakošanai iesakām lietot poliuretāna-akrilāta ūdens bāzes lakas. Tās būs pietiekami elastīgas un atbilstošas korķa materiālam. No VIVACOLOR sortimenta korķim piemērota ir laka OLYMPIA, bet TIKKURILA sortimentā tas pats produkts sauksies PARKETTI ASSA. Vaskus un eļļas korķa grīdai neiesakām, jo būs pārāk vāja aizsardzība.
3. Parastās beices korķa grīdai nederēs, bet speciāli korķim beices neražojam. Laku OLYMPIA tonēt nav paredzēts, lai pigments nemazinātu lakas nodilumizturību. Jāņem vērā, ka, lai nodrošinātu labu lakas saķeri ar koksni, vislabāk ir, ja netraucē nekāds beices starpslānis. Korķa gadījumā labas adhēzijas (saķeres) nodrošināšana ir īpaši svarīga, jo lakai būs jāiztur gan parastā grīdas slodze, gan arī jāspēj nodrošināt korķa materiāla pieprasītais īpašais elastīgums. Tādēļ labāk būtu nebeicēt, bet tikai lakot.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'