Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Plakana vai apaļa ota

Autors Gaigala 
Gaigala
Plakana vai apaļa ota
22/08/2011 15:45
Labdien!
Esmu galīgais iesācējs krāsošanas lietās. Gribēju zināt - iekšējo durvju krāsošanai kādu otu labāk izmantot?
Re: Plakana vai apaļa ota
22/08/2011 17:33
Labdien!
Otas formas izvēle lielā mērā ir gaumes jautājums.
Pēc testiem, apaļas otas uzsūc vairāk krāsas, bet man tomēr šķiet, ka ar plakanu otu var ērtāk un kvalitatīvāk krāsot gandrīz visos gadījumos. Plakanās otas ir ērtas arī ar to, ka ar tām var vilkt gan platas, gan šauras līnijas. Ar plakanu, platu otu krāsojums izdosies īpaši gluds un vienmērīgs.
Parasti izvēlas pēc iespējas platāku un lielāku otu, ar kuru, tomēr, var normāli piekļūt visām krāsojamajām vietām. Platāka ota dos kvalitatīvāku un līdzenāku klājumu. Arī darbs veiksies raitāk.
Ūdens bāzes krāsām ir piemērotas otas ar sintētiskiem vai jauktiem sariem, bet krāsām uz šķīdinātāja bāzes derēs visas otas.
Dabīgo un jaukto saru otas uzsūc vairāk krāsu un atkal ar to ir labākas.
Dabīgo saru otas parasti neveido tik līdzenu klājumu, kā sintētiskās un jauktās.
Visu augstāk rakstīto apkopojot, redzam, ka visuniversālākās un labākās ir jaukto saru otas. Tās gan, parasti, ir nedaudz dārgākas, bet otas cena sastāda tik niecīgu remonta izmaksu daļu, ka neiesaku ekonomēt uz lētu un apšaubāmas kvalitātes instrumentu, tā riskējot sabojāt visu rezultātu.
Teicamam relultātam, Jūsu gadījumā, varu ieteikt Zviedrijā ražoto ANZA ELITE otu ar platumu 70mm. Ar šo otu var panākt augstas klases krāsojuma gludumu, tai ir jaukti sari, tādēļ tā būs piemērota visu veidu krāsām un lakām.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'