Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Ar ko krāsot saidingu?

Autors GundarsB 
GundarsB
Ar ko krāsot saidingu?
17/06/2011 16:04
Māja ir apšūta ar saidingu. Vēlos to nokrāsot. Kādu krāsu Jūs ieteiktu vislabāk izmantot?
Re: Ar ko krāsot saidingu?
22/06/2011 11:19
Uzreiz viennozīmīgu atbildi nevarēšu sniegt, jo tā ir plastmasa un to parasti nekrāso. Saidings jau ir noteiktā krāsas tonī. Vismaz mēs pagaidām meesam saskārušies ar saidinga pārkrāsošanas gadījumiem. Galvenā problāma ir adhēzijas nodrošināšana.
Ir jāveic tests, lai droši zinātu, ka krāsa piemērota šādai virsmai.
Vispirms noteikti fasāde ir jāmazgā. Es ieteiktu mēģināt mazgāt ar VIVACLEAN (VIVACOLOR) un ūdens maisījumu (1:10). Pārliecinieties uz neliela laukuma, ka mazgāšanas šķīdums nekaitē plastmasas apšuvumam.
Nelielu laukumiņu noslīpējietar smilšpapīru. Klājiet nelielu krāsas paraudziņu tā, lai tas atrastos gan uz slīpētās, gan neslīpētās daļas.
Tad pēc dienas vai divām ar spicu nazi (ar nolaužamiem asmeņiem) gar lineālu krāsā iegrieziet kādas 8-10 paralēlas līnijas 1-2mm attālumā vienu no otras tā, lai krāsas kārtiņa tiktu pārgriezta. Tad to pašu dariet vēlreiz, tikai perpendikulāri, pa virsu iepriekšējam griezumam. No iegrieztajām līnijām izveidosies rūtots laukumiņš. Tam, rūpīgi piegludinot, uzlīmējiet piemērota platuma kvalitatīvu (piemēram TESA) maskējošo līmlentu. Tad plēsiet lentu nost un izdariet secinājumus, kā krāsa turās. Ja no virsmas krāsas kvadrātiņi neatdalās, rezultāts ir apmierinošs un ar to krāsu var krāsot. Tesu veiciet gan uz iepriekš slīpētās gan neslīpētās krāsojuma daļas.
No mūsu ražotiem produktiem iesaku izmēģināt:
1.) Dubultu krāsojumu ar koka fasāžu akrilāta ūdens bāzes krāsu ULTRA (TIKKURILA). Pusmatēts spīdums.
2.) Alkīda gruntējuma krāsu KORROSTOP PLUS (VIVACOLOR), kas pēc tam divās kārtās pārklāta ar matētu akrilāta krāsu HANSA SOKEL (VIVACOLOR), vai pusmatēto ULTRA (TIKKURILA).
Saidinga krāsošanai diezgan droši derētu pusspīdīga alkīda krāsa UNICA (TIKKURILA), jo viena no šīs krāsas pielietošanas sfērām ir plastmasas laivu virsūdens daļas krāsošana. Tomēr diez vai Jūs apmierinās spīdīga mājas fasāde.
Lai veicas!
Re: Ar ko krāsot saidingu?
22/06/2011 14:33
Piebilde pie iepriekš teiktā:
Pie industriālo produktu nodaļas kolēģiem noskaidroju, ka saidinga krāsošanai droši varam ieteikt 2-komponentu poliuretāna krāsu TEMADUR (TIKKURILA). Ir pieejama arī pusmatēta (spīdums 20) versija. Šo krāsu gan varēs uzklāt tikai ar bezgaisa pulverizatoru. Lūdzu interesējieties pie mūsu dīlera "Krāsu Serviss", kuram Latvijā esam uzticējuši izplatīt TIKKURILA rūpnieciskās krāsas.
P.S. Ja saidings ir apaudzis ne vien ar putekļiemun netīrumiem, bet ar pelējumu, sūnu, ķērpjiem vai cita veida organiku, mazgāšanai izmantojiet nātrija hipohlorīda mazgāšanas šķīdumu HOMEENPOISTO.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'